Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

honza01

28.3.2020 08:53
honza01

XXX.XXX.143.90

Dobrý den, mám dotaz. Dostal jsem před třemi lety od partnerky psa jako dárek. Pak jsme se bohužel rozešli, odstěhovali se od sebe. Pes mi zůstal, veškeré náklady nesu já. V kupní smlouvě je uveden pouze chovatel, v PP jsem uveden já jako majitel, přihlášený na obci je také na mé jméno. Jen v očkovacím průkazu je jmého expřítelkyně. Pes je na mě velmi fixovany a já na něj. Teď si ex vzpoměla, po roce a půl, že jej chce zpět. A dost tvrdě mi vyhrožuje. Po celou dobu se nestarala, nezajimala. Psa jí samozřejmě nevydám.Co mám dělat?
Díky za radu

28.3.2020 08:58
impact

XXX.XXX.56.136

Jak může být v kupní smlouvě uveden jen chovatel? Co to je za kupní smlouvu, když tam není uveden kupující? To je nějaká blbost.

A v kontaktu s chovatelem jste? Napište si na sebe pořádnou kupní smlouvu a nazdar. Očkovací průkaz bych zahodila a šla s PP na veterinu, že jsem OP ztratila a nechala si vystavit nový. Čip máte registrovaný kde - na koho?

28.3.2020 08:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co mám dělat?

Nevydat. Od kolika lidí to musíte mít potvrzený, abyste si byl jist ?

troll

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2020 08:59

Bejt rád, že jste si pořídili jen psa a ne dítě.
Očkovák asi není právní dokument prokazující, kdo je majitelem psa. To by měla být kupní smlouva, anebo by mělo stačit to PP.

honza01

30.3.2020 21:13
honza01

XXX.XXX.254.125

impact napsal(a):
Jak může být v kupní smlouvě uveden jen chovatel? Co to je za kupní smlouvu, když tam není uveden kupující? To je nějaká blbost.

A v kontaktu s chovatelem jste? Napište si na sebe pořádnou kupní smlouvu a nazdar. Očkovací průkaz bych zahodila a šla s PP na veterinu, že jsem OP ztratila a nechala si vystavit nový. Čip máte registrovaný kde - na koho?

Kupni smlouvu chovatel jen podepsal, at si udaje doplnime sami, a v kontaktu už nejsme, žemřel. A chovatelská stanice je zrušena. Registrovana na obci i s čipem je na moje jmeno.

30.3.2020 21:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co furt řešíte ? Je váš, tak ať si trhne...

A dost tvrdě mi vyhrožuje...to jako jak ?

Pakliže nás tu nemystifikujete, tak má smolíka...

30.3.2020 21:46

honza01 napsal(a):
Kupni smlouvu chovatel jen podepsal, at si udaje doplnime sami, a v kontaktu už nejsme, žemřel. A chovatelská stanice je zrušena. Registrovana na obci i s čipem je na moje jmeno.

no tak se tam doplňte, kde je problém?

30.3.2020 21:55

...kupní smlouvu doplníte o svá data a očkovací průkaz psa si můžete nechat vystavit nový na své jméno......jednou se mi ho podařilo zničit na táboře a vet mi vystavil nový....víc bych neřešila.....při rozchodu se prý vrací pouze zásnubní prsten s brilianty.....o psovi se nikde nemluvilo......omlouvám se že to zlehčuju, ale nějak mi to nedá.....psa jste dostal a tak je také váš.....

honza01

5.4.2020 09:25
honza01

XXX.XXX.190.104

lupus4 napsal(a):
Co furt řešíte ? Je váš, tak ať si trhne...

A dost tvrdě mi vyhrožuje...to jako jak ?

Pakliže nás tu nemystifikujete, tak má smolíka...

nemystifukuji...
a vyhrožuje, ... hrozi trestním oznamením za kradež atd..Psal jsem o psu, ale je to fena s PP, s velmi dobrym rodokmenem. Docela to vygradovalo, je fakt protivná.Ale asi jde o penize....byla dost drahá....a teď čeka poprvé šteňata a to bude fičák teprve..
Ale děkuji všem za rady,....pomohlo, alespoň jsem se uklidnil

5.4.2020 09:52

honza01 napsal(a):
nemystifukuji...
a vyhrožuje, ... hrozi trestním oznamením za kradež atd..Psal jsem o psu, ale je to fena s PP, s velmi dobrym rodokmenem. Docela to vygradovalo, je fakt protivná.Ale asi jde o penize....byla dost drahá....a teď čeka poprvé šteňata a to bude fičák teprve..
Ale děkuji všem za rady,....pomohlo, alespoň jsem se uklidnil

No tak snad jste tu fenu uchovňoval pod svým jménem, ne? Komunikoval jste s majitelem krycího psa, s klubem, vyřizoval chovatelskou stanici?...

6.4.2020 03:43
Ebra

XXX.XXX.74.163

A můžete tady nám tupanům blíže popsat jak se zruší chovatelská stanice? Děkuji a dejte si záležet to mně hodně zajímá...celý váš příspěvek vypadá že se někdo nudí a vymyslel si to....příliš mnoho nepravděpodobných věcí u jednoho případu na jedné kupě, prostě nevěrohodné, tedy aspoň pro mně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík