Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud by to bylo jednou za čas, tak klidně. Ale mohlo by se vám taky stát, že postupně fena přestane žrát kdeco, protože zjistí, že nežraním si vymůže do misky něco zajímavějšího. A to fakt nechcete.
Anebo je možnost přejít na krmení masem (barf), to je daleko zajímavější a pestřejší, takže tento problém obvykle odpadá.
Aillin
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaký máte názor na střídání značek granulí. Fena mi po nějaké době krmení přestane granule žrát. Napadlo mě střídat dvě nebo tři značky. Předem děkuji za odpověď.
Myslím, že není problém. Já bych jen měnila dřív, než se na ně přestane tvářit, tím pádem to není z její hlavy a odpadne, co píše Keriton Taky měním granule, neměním značku, ale složení, takže je to vlastně totéž. Pes zůstal už sám na pytel, navíc dostává z poloviny maso, takže i tak ho má na dost dlouho(něco tedy rozdáváme)

lesnížínka
napsal(a):
Myslím, že není problém. Já bych jen měnila dřív, než se na ně přestane tvářit, tím pádem to není z její hlavy a odpadne, co píše Keriton Taky měním granule, neměním značku, ale složení, takže je to vlastně totéž. Pes zůstal už sám na pytel, navíc dostává z poloviny maso, takže i tak ho má na dost dlouho(něco tedy rozdáváme)
Já bych měnila naopak dlouho poté, co se na ně přestane tvářit. Anebo ideálně nezávisle na psovi, ale dostatečně "ne-často".
napsal(a):
Já bych měnila naopak dlouho poté, co se na ně přestane tvářit. Anebo ideálně nezávisle na psovi, ale dostatečně "ne-často".
A proč dávat psovi něco, o čem vím, že mu to nechutná a žere to jenom proto, aby nepošel hlady? To mi hlava nebere...mám psy pro radost, jejich radost je moje radost...
Ono u granulářů je častej jev, že novou značku vždy žerou ochotněji - prostě vítají jakoukoliv změnu, když už ty amarouny musí žrát.
Dávat mu DLOUHO něco, co mu nechutná? Proč? Pro psy je jídlo jedním z hlavních potěšení v životě, stejně jako pro lidi.
Pokud zjistím, že mýmu psu nešmakuje kupříkladu králík (případ jedné mojí feny), tak ten den holt má smůlu a nic lepšího nebude, ale do budoucna už jí ho nebudu nutit. Případně po čase zkusím, jestli se jí nezměnily chuťový preference, ale dávat jí ho denně z principu?
Pro mě jedna z nejhezčích věcí na vlastnictví psů je chystat jim krmení a dívat se, jak to vdechnou a olizujou se až za ušima. A fakt nejsou zmlsaný.

lesnížínka
napsal(a):
Proč?
Protože někdy se pes přestane tvářit tak brzy, že by se muselo měnit co týden? :) Nezávisle na psovi proto, že pes nerozhoduje, co bude žrát, rozhoduju to já.

Terven
napsal(a):
A proč dávat psovi něco, o čem vím, že mu to nechutná a žere to jenom proto, aby nepošel hlady? To mi hlava nebere...mám psy pro radost, jejich radost je moje radost...
Ono u granulářů je častej jev, že novou značku vždy žerou ochotněji - prostě vítají jakoukoliv změnu, když už ty amarouny musí žrát.
Dávat mu DLOUHO něco, co mu nechutná? Proč? Pro psy je jídlo jedním z hlavních potěšení v životě, stejně jako pro lidi.
Pokud zjistím, že mýmu psu nešmakuje kupříkladu králík (případ jedné mojí feny), tak ten den holt má smůlu a nic lepšího nebude, ale do budoucna už jí ho nebudu nutit. Případně po čase zkusím, jestli se jí nezměnily chuťový preference, ale dávat jí ho denně z principu?
Pro mě jedna z nejhezčích věcí na vlastnictví psů je chystat jim krmení a dívat se, jak to vdechnou a olizujou se až za ušima. A fakt nejsou zmlsaný.
Pochopitelně je mi jasný, že se tu rozvine rádoby diskuze na téma granule fuj. Odpověděla jsem na dotaz ohledně granulí, nemám potřebu kohokoliv a dokonce ani sebe přesvědčovat o tom, že barf je jediný způsob správnýho krmení psa.
Každý nemá na barf možnosti a nebo tomu nechce věnovat minimálně čas, energi a místo v mrazáku a ledničce, protože i kdyby to bylo sebejednodušší, tyhle tři věci to bude brát v každým případě.

lupus4
napsal(a):
že pes nerozhoduje, co bude žrát, rozhoduju to já.
no právě, hlavně, že ste si jistá...
nějaký "alfa" komplex ? Nic ve zlém , jen se ptám
Co je prosím alfa komplex? Rozhoduju to já, protože to sháním, kupuju a platím. Měl by to snad dělat pes?
napsal(a):
Protože někdy se pes přestane tvářit tak brzy, že by se muselo měnit co týden? :) Nezávisle na psovi proto, že pes nerozhoduje, co bude žrát, rozhoduju to já.
Tak když dávám maso, měním mu ho každý den, maximálně ho má dva dny, když je to ten dole zmiňovaný králík A blbé stejné granule má jíst měsíc v kuse? Vy by jste se ze stejného jídla zablila po týdnu a po psu to chcete?
napsal(a):
Pochopitelně je mi jasný, že se tu rozvine rádoby diskuze na téma granule fuj. Odpověděla jsem na dotaz ohledně granulí, nemám potřebu kohokoliv a dokonce ani sebe přesvědčovat o tom, že barf je jediný způsob správnýho krmení psa.
Každý nemá na barf možnosti a nebo tomu nechce věnovat minimálně čas, energi a místo v mrazáku a ledničce, protože i kdyby to bylo sebejednodušší, tyhle tři věci to bude brát v každým případě.
Ale ne, já jsem napsala, že bych ty granule měnila. Barf jsme neřešili, ne?
napsal(a):
Pozor, špatně pochopeno - já tentokrát nelobuju za barf, ale za jakýkoliv žrádlo, který pes žere s chutí, nikoli pouze proto, aby nechcíp hlady.

lupus4
napsal(a):
že pes nerozhoduje, co bude žrát, rozhoduju to já.
no právě, hlavně, že ste si jistá...
nějaký "alfa" komplex ? Nic ve zlém , jen se ptám
čuchám čuchám desensovštinu.....
"rozhoduji já"...typické
napsal(a):
Co je prosím alfa komplex? Rozhoduju to já, protože to sháním, kupuju a platím. Měl by to snad dělat pes?
Hele tak můj by to dělal sám a s nadšením Jeden den slepice, pak kachna, zajíc (ten už byl letos dvakrát, ale toho druhého přinesla kočka) bažant...měl by to pestřejší, já seženu většinou jen tu krávu

Ailin, zcela v klidu měň
a nejen příchutě, ale i značky
pokud bude psovo trávení souhlasit
napsal(a):
Rozhoduju to já, protože to sháním, kupuju a platím.
tohle je alfa komplex.
Dětem jsem taky kupovala a platila jídlo- a respektovala jsem, pokud někdo něco nemusel. Ne, že bych to úplně vyřadila z repertoáru, ale snažila jsem se dotyčného s tím neprudit víc, než minimálně. Prostě mě těší krmit své blízké - lidi i zvířata - tím, co jim chutná.
"alfa " řešili teď opět úplně hloupě skupinka SH (většinou bez PP) na ksichtbůku
"šaháním" do žrádla, přitom je to pitomost, vše je jen o důvěře psa v pána
jako příklad může posloužit třeba video od Habase, ten pes neumí krom leadrování žádný zbytečnosti...ale páníčkovi věří, takže i když po něm chce nepotřebnou pitomost - tak viz video
https://www.facebook.com/roman.habasko/posts/10212980158658055
Aillin
napsal(a):
Právě to mě napadlo jako první, aby ji to nějak neublížilo. Nevyváženost nebo něco takovýho.
Celou dobu jsem si říkala, že myslíte tímto směrem...ne, to fakt neřešte, u každých, každičkých granulí, ať jsou z marketu kilo za 50Kč nebo ty nejlepší kilo za 150Kč - bude napsáno, že jsou hyper super vyvážené a to nejlepší pro vašeho psa Ne, fakt je to jedno, pokud nebudete všechny kupovat stylem jen ten nejlevnější šrot
lesnížínka
napsal(a):
Celou dobu jsem si říkala, že myslíte tímto směrem...ne, to fakt neřešte, u každých, každičkých granulí, ať jsou z marketu kilo za 50Kč nebo ty nejlepší kilo za 150Kč - bude napsáno, že jsou hyper super vyvážené a to nejlepší pro vašeho psa Ne, fakt je to jedno, pokud nebudete všechny kupovat stylem jen ten nejlevnější šrot
To určitě ne. Momentálně krmím Fitminem, dále se mi líbí ND a Marp. Myslím, že je to kvalita za přijatelnou cenu.
Aillin
napsal(a):
To určitě ne. Momentálně krmím Fitminem, dále se mi líbí ND a Marp. Myslím, že je to kvalita za přijatelnou cenu.
Za nás můžu doporučit Wolfsblut, ale to člověk stejně nikdy neví, co psu zachutná. Krmím s ním už myslím 9let, jen měním příchutě, mají jich hodně. Pes třeba nemá rád s rýží, raděj sladké brambory. Takže receptury s rýží neberu. Neměl rád ryby, ale na těchto granulích se naučil i ty ryby jíst. Zkoušela jsem vyměnit za Marp, ale ty mu nechutnaly. Musíte vyzkoušet, zpočátku bych brala na zkoušky ty menší balení, i když se to prodraží. Já mám vyzkoušeno od Wolfsblutu x receptur a ty, co bylo vidět, že fakt chutnaly točím, když vyhodí nějakou novou, hned zkoušíme