Papírové nebo domácí jméno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2020 13:28
We_ve

XXX.XXX.241.3

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když máte štěně s PP tak u veterináře máte zapsané papírové jméno nebo jeho domácí volací jméno? Nikdy jsem tohle neřešila, tak jsem trochu zmatená :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2020 13:31

veterináři je úplně jedno, ale úplně jedno, pod jakým jménem má to zvíře ve své kartě zavedené. je to zcela nepodstatné.

29.3.2020 13:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Máme u veta jméno z PP - protože to má i v očkovacím průkazu a z toho si vet bral veškeré info. Ale jak píše Bodlinka, je to úplně jendo.

29.3.2020 14:01

No tak nevím jak ostatní veterináři, ale u svého veta jsem defakto registrovaná já jako majitel, na to se mě ptá jako první a předpokládám, že v "mé složce" má zapsaná zvířata, která vlastním, v nějakých podkartách.
A jak píše Marcelka, mého psa s PP měl můj vet zapsanýho pod jeho "papírovým" jménem, protože štěně už mělo toto jméno v očkovacím průkazu při koupi, tak je logické toto spárovat protože je nesmysl, abych v očkováku měla zapsáno "Lulumba ze Zličínských luk" a u veta trvala na tom, aby si ho on zapsal jako Lupouška, protože mu tak doma říkáme

29.3.2020 14:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

We_ve napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když máte štěně s PP tak u veterináře máte zapsané papírové jméno nebo jeho domácí volací jméno? Nikdy jsem tohle neřešila, tak jsem trochu zmatená :D

když máte štěně s PP

tak při předání od chovatele už očkovák (pet pas) dávno má...
(očkování, čip)

PS. teď jde o to, co je u vás PP (zda průkaz původu, či petpas)

29.3.2020 14:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
když máte štěně s PP

(očkování, čip)

Ona přece nepíše, že nemá očkovací průkaz. Jen se ptá, jaké jméno si má nechat zapsat na veterině do karty - jestli to z průkazu původu nebo to, jak mu říkají doma.

29.3.2020 15:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak nevím jak ostatní veterináři, ale u svého veta jsem defakto registrovaná já jako majitel, na to se mě ptá jako první a předpokládám, že v "mé složce" má zapsaná zvířata, která vlastním, v nějakých podkartách.
A jak píše Marcelka, mého psa s PP měl můj vet zapsanýho pod jeho "papírovým" jménem, protože štěně už mělo toto jméno v očkovacím průkazu při koupi, tak je logické toto spárovat protože je nesmysl, abych v očkováku měla zapsáno "Lulumba ze Zličínských luk" a u veta trvala na tom, aby si ho on zapsal jako Lupouška, protože mu tak doma říkáme

A tak si představte, že já mám třeba radši, když mám v kartě skutečně používané jméno, protože když pak volá ten a ten že chce vědět, kdy se má očkovat Bobík, potřebuju mít v kartě Bobíka a Baobaba z Velké Savany. Hlavně když ten člověk má zvířat víc. Ono pár jich člověk pojme, ale kartotéku ne.

29.3.2020 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A tak si představte, že já mám třeba radši, když mám v kartě skutečně používané jméno, protože když pak volá ten a ten že chce vědět, kdy se má očkovat Bobík, potřebuju mít v kartě Bobíka a Baobaba z Velké Savany. Hlavně když ten člověk má zvířat víc. Ono pár jich člověk pojme, ale kartotéku ne.

Já vlastně nevím, kartu si vypisujou sami podle očkováku, ale určitě si tam zapsali to domácí jméno, jelikož, když volám, že pes něco, tak se ujišťujou: to je Worick, že jo?

29.3.2020 15:55

No tak to se přiznám, že je to složitější....už jenom u mého psa...jmenuje se Jack, ale říkáme mu...Mimi, Mimíšku, Mišáčku, Mimiňo...ani jedno z těchto jmen extra neprotěžujeme, spíš, jak nám to "skočí do úst"....fakt nevím, které bych vám nahlásila Ale zase když mluvím s vetem a tak se opravdu zeptám na výsledky Jacka a neříkám...tak jak dopadly Mimilkovi ty výsledky..

Ale jako chápu, pokud to mají lidi takhle, je to pro vás jednodušší.....

29.3.2020 17:33
Ebi

XXX.XXX.104.139

Jedna z našich jezevčic má PP na jméno Odetta Svatoborský revír - ale od mala jí říkáme Baruško - takže u veta je samozřejmě Bára, protože na jiné jméno by ani neslyšela a ani já bych pomalu nevěděla o kom to mluví Ostatní dva jezevčíci slyší na stejné jméno jako mají v PP, takže tam problém není.

29.3.2020 18:01
Dája6

XXX.XXX.237.37

U nás rusák má v PP Gigolo, ale říkáme mu Gigoš a tak je vedený všude. Gigolo ani nezná 😜.
Dája

29.3.2020 18:19
We_ve

XXX.XXX.241.3

lupus4 napsal(a):
když máte štěně s PP

(očkování, čip)

PP beru jako průkaz původu, taky vím, že petpas se dává zároveň při předáním štěněte. Sama bych si štěně bez průkazu původu nevzala, pokud by nešlo o poskytnutí nového domova útulkáčkovi, jestli vám jde o tohle.
Jen mi šlo o to, že hromada lidí co má psa s průkazem původu mají psa zapsaného třeba jako Beruška i přesto že pes je např. Pivoňka Z vinného sklípku. Jen jsem z toho byla zmatená a chtěla jsem aby mi to někdo objasnil. :)

29.3.2020 18:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

OK
u mne je měl vet na moje jméno + volací (domácí), páč psů bylo +/- 12

29.3.2020 19:37

Můj pes má v petpasu jméno z průkazu, nicméně já jsem mu jeho prukazove jméno nechala, jen používám zkratku - Bonbona zkracuju na Bony. Ale vetka mě vždycky hledá pod mým jménem a podle mě teprv kartu psa.

29.3.2020 22:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.60.22

U veta mám vždycky registrovaný jména z PP, protože když pak potřebuju třeba žádanku do labiny na genetický testy, udělat oficiální rtg, nebo potvrdit extrakci zubu atd., tak to má vet hned, a nemusí znovu vypisovat psa...

30.3.2020 08:09
domi.t

XXX.XXX.131.130

We_ve napsal(a):
PP beru jako průkaz původu, taky vím, že petpas se dává zároveň při předáním štěněte. Sama bych si štěně bez průkazu původu nevzala, pokud by nešlo o poskytnutí nového domova útulkáčkovi, jestli vám jde o tohle.
Jen mi šlo o to, že hromada lidí co má psa s průkazem původu mají psa zapsaného třeba jako Beruška i přesto že pes je např. Pivoňka Z vinného sklípku. Jen jsem z toho byla zmatená a chtěla jsem aby mi to někdo objasnil. :)

Ked človeku nie je niečo jasné, treba sa pýtať-od toho tu pred toto forum je

30.3.2020 08:35

..očkovací průkaz jsem měla od chovatele, takže tam bylo stejné jméno pod jakým byl pes zapsán v PP + tam již byl vlepen kód čipu, pod kterým bylo štěně registrováno....

30.3.2020 14:02
domi.t

XXX.XXX.239.210

Inak,pridám príhodu s Nefret Prvýkrát sme boli u nového veterinára. Je to vojenský veterinár, čiže rieši samých NO a podobne...z auta vyskočil chlap ako hora v maskáčovom a ked zbadal mňa v šatičkách,kabátiku a na rukách 6-kilová Nefret s diamantovým obojčekom a ružovým vodítkom,tak len zo seba dostal,že TOTO tu teda ešte nemal A teraz to príde. Ako sa slečinka volá? Ja že Nefret. On chvílu ticho a potom že to sa tak fakt volá? A ja že hej,čo je na tom? A on papierové meno? Ked som mu povedala že Independent woman, tak vypleštil oči a že teda Nefret je lepšie Odvtedy sme doňho obe-ja platonicky, Nefret naozaj

Přidejte reakci

Přidat smajlík