Existuje takové plemeno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2020 01:59

Dobrý den, chtěla bych si pořídit psa. Už jsem toho dost načetla..ale možná proto jsem tak zmatená.. jelikož jak všichni víme, na internetu najdete všechno možné a od reality se to může dost lišit. Chtěla bych střední až velké plemeno( do 30kg) , které by ale nepotřebovalo moc pohybu..Můžu mu dát 3 hoďky procházky denně v prac. týdnu(rozděleno mezi ráno a večer, kvůli škole/ev. práci.. teď jsem na vysoké) s občasným joggingem(o víkendech samozřejmě delší procházky) ,aport/jiná "hra" na menší zahradě či v domku, nějaké to cvičení povelů (max hodina denně). Chtěla bych si štěňátko pořídit v příštích letech před prázdninami abych na něj měla čas. Chtěla bych mít i děti (samozřejmě s rozumem - ne štěně a novorozeně zároveň) takže aby byl s dětmi v pohodě. Nepotřebuji hlídače, bylo by super kdyby měl "vlastní hlavu" , resp. nehledám psa, co poslechne každé mé slovo bez vlastního přemýšlení, na druhou stranu mám zkušenost jen s yorkšírem, kokrem a broderkou...takže bych asi nějakého psa velmi těžkého na výchovu nezvládla..ale mám radši rázný trénink, který mi má rodina většinou kazila a jen psi rozmazlovala... Co se týče srsti preferuji kratší, ale nevadí mi trochu delší, pokud to nelíná celý rok 24/7. A taky by bylo fajn, kdyby se snesl s kralíkem,ale četla jsem u hodně lidí, že i pes, u kterého by to člověk neřekl, se dá od štěněte naučit 🤔. To je všechno, co mě napadá, že je nutné vědět... Děkuji moc za rady typu :jaké plemeno je vhodné, ale i za rázu :neměla by sis pořídit psa protože...😁

1.4.2020 02:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

a) nehledám psa, co poslechne každé mé slovo bez vlastního přemýšlení
b) rázný trénink, který mi má rodina většinou kazila a jen psi rozmazlovala
c) kdyby se snesl s kralíkem

a) jasně, poslušnej pes = nuda
b) rušili vás při rázném tréninku?
Trénujte jinde .
Nebo snad myslíte, že vycvičený pes nemá
fungovat jako rodinný, milovaný celou rodinou?
Mýlíte se.
c) nikdy bych je nenechala bez dozoru

1.4.2020 09:20

rapotacka11 napsal(a):
a) nehledám psa, co poslechne každé mé slovo bez vlastního přemýšlení
b) rázný trénink, který mi má rodina většinou kazila a jen psi rozmazlovala
c) kdyby se snesl s kralíkem

a) jasně, poslušnej pes = nuda
b) rušili vás při rázném tréninku?
Trénujte jinde .
Nebo snad myslíte, že vycvičený pes nemá
fungovat jako rodinný, milovaný celou rodinou?
Mýlíte se.
c) nikdy bych je nenechala bez dozoru

pro b) nerušili, ale kazili psa. Řekla sem nekrmit u stolu, krmili, když řekli povel a pes to neudělal tak mu stejně dali pamlsek, furt jim dávali pamlsky a ten pes pak ani nic neudělal pokud nevěděl jistě, že máme pamlsek. (jak který pes, borderka byla v pohodě ta poslouchala všechno hezky). Podporovali psa, když štěkal (říkali ji furt "Hlídej Hlídej" a když štěkala urputněji tak ji pochválili) a teď se to nedá zvládnout a pes furt štěká. Dále si nemyslím, že vycvičený pes nemá fungovat jako rodinný. Netuším, kde jste to vzala, ale třeba jsem něco špatně formulovala.
pro C) jak říkáte, nikdy bych je nenechala bez dozoru. Nejsem naivní, abych si myslela, že můžu nechat psa s králíkem pobýhat po pokoji a jít si dělat něco jiného. Už jen kvůli rozdílu ve velikosti.

1.4.2020 09:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tři hoďky procházek denně, k tomu hodina cvičení? Tak myslím, že s takovými podmínkami si můžete vybrat plemeno jaké chcete . Málokdo se psovi intenzivně věnuje víc než 4 hodiny denně - když nepočítám takové to že prostě spolu jen jsou doma, a nebo víkendové celodenní aktivity...

Napište spíš, jací psi se líbí vám

1.4.2020 09:43

marcelaamax napsal(a):
Tři hoďky procházek denně, k tomu hodina cvičení? Tak myslím, že s takovými podmínkami si můžete vybrat plemeno jaké chcete . Málokdo se psovi intenzivně věnuje víc než 4 hodiny denně - když nepočítám takové to že prostě spolu jen jsou doma, a nebo víkendové celodenní aktivity...

Velmi uvažuji nad RR (povaha i vzhled).. ale úplně původně jsem se zamilovala do Ibizanů, ale vzhledem k jeho počtu a tím pádem i ceně bych si ho pravděpodobně nemohla pořídit. 😅 Čímž jsem přemýšlela o faraonovi nebo i chrtovi (zde je velký výběr.. nejvíc se mi líbí asi barzoj, silken ale ti jsou drahý xD) jakoby jde o to, že budget na štěňátko jsem si dala max 20k (nemyslím tím i na krmení, pelíšek apod). Ještě se mi líbil bretaňský ohař a vizsla, ale ti prý potrebujou neskutečně množství pohybu...

1.4.2020 10:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Řekla sem nekrmit u stolu, krmili, když řekli povel a pes to neudělal tak mu stejně dali pamlsek, furt jim dávali pamlsky a ten pes pak ani nic neudělal pokud nevěděl jistě, že máme pamlsek. (jak který pes, borderka byla v pohodě ta poslouchala všechno hezky). Podporovali psa, když štěkal (říkali ji furt "Hlídej Hlídej" a když štěkala urputněji tak ji pochválili) a teď se to nedá zvládnout a pes furt štěká.

Já vám nevím teda... Moji příbuzní tohle dělají taky. Ale říkám jim - udělali jste si to sami, tak si to vyžerte. Fena nemá problém jim skákat po hlavě, když před ní šaškujou se šunkou, řeknou jí "sedni" a ona jim místo toho skočí do obličeje a oni jí tu šunku stejně dají...
Je to jejich boj.

Pro psa je rozhodující moje slovo. To znamená, že když jsem u toho já a stopnu to, tak se to neděje. Když nejsem, tak jak říkám - jejich boj...

1.4.2020 10:16

Atheira napsal(a):
Řekla sem nekrmit u stolu, krmili, když řekli povel a pes to neudělal tak mu stejně dali pamlsek, furt jim dávali pamlsky a ten pes pak ani nic neudělal pokud nevěděl jistě, že máme pamlsek. (jak který pes, borderka byla v pohodě ta poslouchala všechno hezky). Podporovali psa, když štěkal (říkali ji furt "Hlídej Hlídej" a když štěkala urputněji tak ji pochválili) a teď se to nedá zvládnout a pes furt štěká.

Já vám nevím teda... Moji příbuzní tohle dělají taky. Ale říkám jim - udělali jste si to sami, tak si to vyžerte. Fena nemá problém jim skákat po hlavě, když před ní šaškujou se šunkou, řeknou jí "sedni" a ona jim místo toho skočí do obličeje a oni jí tu šunku stejně dají...
Je to jejich boj.

Pro psa je rozhodující moje slovo. To znamená, že když jsem u toho já a stopnu to, tak se to neděje. Když nejsem, tak jak říkám - jejich boj...

No když jsem se psem sama, tak poslechne, ale jakmile je tam i někdo z rodiny, tak ti ho za prvé brání, že je to rodinný pes a že nemusí poslouchat na slovo a za druhý ten pes se za ně schová a dělá, že tam nejsem...ale tak co já vím no... třeba to dělám špatně. 😒

1.4.2020 10:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zřejmě to děláte špatně. Nedovedu si představit, co bych musela tomu psu dělat, aby se přede mnou schovával za ostatní.
Já jsem hodně benevolentní a opravdu nebazíruju na povelování a pro mě až prdlý drezuře. Jde mi o to, aby byla poslušná, ale tak jako normálně... Nevím, co představuje váš "rázný trénink", ale naopak si jsem zas jistá, že můj pes mě miluje a taky respektuje, když mi něco přijde přes čáru, aniž bych to přeháněla se sekýrováním. Zbytek rodiny má ohromně ráda, vždycky je vítá jak praštěná. Tak, jako je, mě třeba nikdy nevítala... Ale... no, to je prostě o tom, co je mezi vámi a vaším psem. Nechci vás nijak soudit, ale podle toho, co píšete, to tam prostě není.

1.4.2020 11:32
janaa

XXX.XXX.249.143

Pokud tady mluvíte o rázném tréninku,tak na chrty zapomeňte hned rovnou. A jinak jak píšou ostatní, něco máte hodně špatně nastavené, a je dost možné,že je to ta "ráznost" (nějak nevím,co si představit),pokud se jde radši schovat k ostatním,když tam jsou, a vy něco chcete. Vztah je o důvěře a respektu,ne o tom,že pes poslouchá ze strachu nebo nejistoty,protože nerozumí

1.4.2020 11:39

Atheira napsal(a):
Zřejmě to děláte špatně. Nedovedu si představit, co bych musela tomu psu dělat, aby se přede mnou schovával za ostatní.
Já jsem hodně benevolentní a opravdu nebazíruju na povelování a pro mě až prdlý drezuře. Jde mi o to, aby byla poslušná, ale tak jako normálně... Nevím, co představuje váš "rázný trénink", ale naopak si jsem zas jistá, že můj pes mě miluje a taky respektuje, když mi něco přijde přes čáru, aniž bych to přeháněla se sekýrováním. Zbytek rodiny má ohromně ráda, vždycky je vítá jak praštěná. Tak, jako je, mě třeba nikdy nevítala... Ale... no, to je prostě o tom, co je mezi vámi a vaším psem. Nechci vás nijak soudit, ale podle toho, co píšete, to tam prostě není.

Jako můj pes mě má nejradši z rodiny. Spí se mnou v posteli, odpočívá u mě když se nic nedělá, vítá mě s úsměvem(doslova a jsem jediná koho tak vítá naprosto vždy) a radostí. Hrát si chce hlavně se mnou, chodit ven chce hlavně se mnou, když jí je blbě (má problémy s nadýmáním) jde první ke mě a pokud někoho poslechne, tak jsem to já. Ale jak říkám, když je tam někdo, kdo mi řekne ať ji nechám, že nemusí poslouchat apod jde k němu. Možná to znělo tak, že po ní chci bůhví co, ale ono nejhorší je to štěkání, kdy člověk neslyší ani vlastní slovo a oni ji v tom podporují.. když jsme sami a řeknu jí ticho, tak je zticha, ale jinak nic.

1.4.2020 11:55

Když štěká tak se furt ohlíží a čeká, až ji někdo pochválí. A ráznou výchovu mám na mysli to, že když něco cvičíme, tak neustoupím dokud se to neudělá. Nemlátím jí, nekřičím na ní (při tréninku nikdy ale když moc stěkala tak mi to občas ujelo a zvýšila jsem hlas, ale vím, že to nepomůže ), používám pozitivní reinforcement... proboha já učím i svého králíka triky a problémy nemám (vím že králík je něco jiného)...

1.4.2020 12:46
conie

XXX.XXX.206.202

Podívejte se německého pinče, vašim požadavkům by vyhovoval, je temperamentní, zdravý, vytrvalý, miluje pohyb i gauč, dají se s ním dělat snad všechny psí sporty. Ale má svou hlavu a při jeho výchově i výcviku musíte přemýšlet.Srst je krátká a bezúdržbová. Kohoutková výška 45 - 50 cm, hmotnost průměrně 14 - 18 kg.

1.4.2020 13:08

conie napsal(a):
Podívejte se německého pinče, vašim požadavkům by vyhovoval, je temperamentní, zdravý, vytrvalý, miluje pohyb i gauč, dají se s ním dělat snad všechny psí sporty. Ale má svou hlavu a při jeho výchově i výcviku musíte přemýšlet.Srst je krátká a bezúdržbová. Kohoutková výška 45 - 50 cm, hmotnost průměrně 14 - 18 kg.

O něm už jsem přemýšlela, příbuzný měli fenku a byla fajn, ale nějak si to nedokážu představit.. resp. nevim jak to říct, ale prostě mi nevyhovuje i když věřím, že je to super pes a i ta fenka, kterou jsem zmínila byla super... každopádně děkuji za návrh 😊.. ale ještě o tom popřemýšlím, protože jak jsem řekla, už jsem toto plemeno zvažovala.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2020 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27

No pokud budete dusledna (ne tvrda ale dusledna) moh by vam vyhovovat rtw. Skveli psi. Nedam na ne dopustit.

1.4.2020 13:20
karo2702

XXX.XXX.142.230

A proč ne toho kokra? Nesedli jste si tenkrát?

1.4.2020 15:58

karo2702 napsal(a):
A proč ne toho kokra? Nesedli jste si tenkrát?

Moc se mi nelíbí psi s dlouhýma ušima 😅. Možná bych psa neměla hodnotit podle vzhledu, ale prostě dlouhé plandavé uši nejsou pro mě.

1.4.2020 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):

Je to jejich boj.

Přesně. S příbuznýma jsem to vyřešila stejně.

1.4.2020 17:09

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No pokud budete dusledna (ne tvrda ale dusledna) moh by vam vyhovovat rtw. Skveli psi. Nedam na ne dopustit.

Rtw zní lákavě. Podívám se na něj. 😊 Jinak všem co sem napsali děkuji ☺️

1.4.2020 17:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rtw zní lákavě. Podívám se na něj. 😊 Jinak všem co sem napsali děkuji ☺️

rotvík je dobrá volba. co třeba knírač?

1.4.2020 20:48

marcelaamax napsal(a):

Já tuhle měla psinu venku 9 hodin,ona se spíš věnuje mě, i když něco dělám, musím jí neustále zaměstnávat, protože se mi pořád plete do mojí práce, takže třeba chci odnést větev na hromadu, na jednom konci mi visí pes, tak mám možnost psa vláčet na větvi nebo jí hodit kus klacku jinam nebo jí povelovat a tak nějak v tomhle duchu celý den(občas sebou sekla, jako že bude ležet, ale nedalo jí to-bulí pako).....večer jsem jí z auta skoro musela vynést

Pro zadavatelku: Co třeba Erdelterier, taky si musím přihřát polívčičku

1.4.2020 21:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Já tuhle měla psinu venku 9 hodin,ona se spíš věnuje mě, i když něco dělám, musím jí neustále zaměstnávat, protože se mi pořád plete do mojí práce, takže třeba chci odnést větev na hromadu, na jednom konci mi visí pes, tak mám možnost psa vláčet na větvi nebo jí hodit kus klacku jinam nebo jí povelovat a tak nějak v tomhle duchu celý den(občas sebou sekla, jako že bude ležet, ale nedalo jí to-bulí pako).....večer jsem jí z auta skoro musela vynést

tak toho jsem neviděla ani nepamatuji. a velšteriery taky ne

1.4.2020 21:54

Ti chrti to mají s pohybem ne úplně standardně. Ideálně si zasprintovat a pak se válet. Primitivové jsou lítací trochu intenzivněji, ale zasvištět si taky potřebují. Obě skupiny jsou velmi milí a empatičtí psi, ale holt uvažují dost samostatně, takže o nějakém poslouchání to moc není. Kromě vipetů, tam se to dá, ale to není čistý chrt. Nicméně podle toho, co píšete, by vám asi sedl ten dlouhosrstý vipet. Už jich je hodně a bude víc. A jsou opravdu nádherní, po tom mém nejoblíbenější plemeno. Až bude zase normální situace, doporučuji se jet podívat někam na závody - dostihy nebo coursing. A začnete nadšeně šetřit, určitě by to stálo za to.

1.4.2020 23:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, však já to nemyslela tak, že nikdo nestráví se psem celý den venku - samozřejmě, že někdy to vyjde. Ale u běžně pracujícího člověka prostě moc nejde být každý den venku se psem 9 hodin

Myslela jsem to spíš tak, že pokud má zadavatelka na psa intenzivní čas 3-4 hodiny denně jak psala, tak je to ok a nemusí hledat jen mezi plemeny nenáročnými na pohyb - pokud teda ty 4 hodiny nechce sedět venku na lavičce .

Jinak k zadavatelce - píšete o rázném tréninku, o hodině cvičení a pak o tom, že pes nemusí úplně poslouchat a má mít svou hlavu - to si myslím moc nejde dohromady. Ono teda hodina cvičení je hodně pro každého psa - ale zase nevím jak bylo to cvičení přesně myšleno...

Možná to bylo myšleno tak, že pokud to pes bude vyžadovat, bude potřebovat zaměstnat hlavu - tak jste ochotná tomu tu hodinu dát?

Jinak RR z nějakého cvičení a opakování nadšenej nebude, není to ovčák (nicméně znám dva, kteří cvičí velmi pěkně a nadšeně, ale to budou spíše výjimky). Svojí hlavu rozhodně má . Akorát teda všichni co znám, tak mají opravdu silný lovecký pud...

Ještě mě napadá hovawart - to je dle mě jeden z těch, který má svojí hlavu, ale zároveň ho i baví nějaké to cvičení. Ale to by snad mohla více ne/doporučit uživatelka hmn _ - teda alespoň myslím, že ta měla/má HW, pokud ne, tak se omlouvám .

1.4.2020 23:33

marcelaamax napsal(a):
Jo, však já to nemyslela tak, že nikdo nestráví se psem celý den venku - samozřejmě, že někdy to vyjde. Ale u běžně pracujícího člověka prostě moc nejde být každý den venku se psem 9 hodin

Myslela jsem to spíš tak, že pokud má zadavatelka na psa intenzivní čas 3-4 hodiny denně jak psala, tak je to ok a nemusí hledat jen mezi plemeny nenáročnými na pohyb - pokud teda ty 4 hodiny nechce sedět venku na lavičce .

Jinak k zadavatelce - píšete o rázném tréninku, o hodině cvičení a pak o tom, že pes nemusí úplně poslouchat a má mít svou hlavu - to si myslím moc nejde dohromady. Ono teda hodina cvičení je hodně pro každého psa - ale zase nevím jak bylo to cvičení přesně myšleno...

Možná to bylo myšleno tak, že pokud to pes bude vyžadovat, bude potřebovat zaměstnat hlavu - tak jste ochotná tomu tu hodinu dát?

Jinak RR z nějakého cvičení a opakování nadšenej nebude, není to ovčák (nicméně znám dva, kteří cvičí velmi pěkně a nadšeně, ale to budou spíše výjimky). Svojí hlavu rozhodně má . Akorát teda všichni co znám, tak mají opravdu silný lovecký pud...

Ještě mě napadá hovawart - to je dle mě jeden z těch, který má svojí hlavu, ale zároveň ho i baví nějaké to cvičení. Ale to by snad mohla více ne/doporučit uživatelka hmn _ - teda alespoň myslím, že ta měla/má HW, pokud ne, tak se omlouvám .

Za prvé na lavičce opravdu sedět nehodlám, to by ani mě nebavilo. 😁Dále Jakoby špatně jsme se vyjádřila...hodina tréninku bylo mysleno jak říkáte zabavit hlavu. Ta poslušnost... jakoby aby netahal na vodítku, kdyby byl na volno (což u některých plemen úplně nejde.. chrti.. a nevyžaduji to) tak aby přiběhl když zavolám... dále třeba i to s tím štěkáním, ale nikoho ho nenechám v tom podporovat, takže to je asi jedno... pak aby když je nutno někde počkat třeba než přejdeme silnici tak aby se fakt zastavil. Omlouvám se za zmatení a nějaká nedorozumění 😖.. neumím se moc obratně vyjadřovat ani při mluvení a natož u psaní. 😅😅

1.4.2020 23:50

GAELLE - Knírače asi ne.

Ollie - nevěděla jsem že existují dlouhosrtí vipeti 😮🤔

marcelaamax - na hovawarta se určitě pořádně podívám, už jsem tu o něm (na ifauně) četla a když jste ho zmínila tak ho nemůžu ignorovat 😁

verun - u Elderteriera mě odrazuje ta srst a její údržba

2.4.2020 00:07

GAELLE - Knírače asi ne.

Ollie - nevěděla jsem že existují dlouhosrtí vipeti 😮🤔

marcelaamax - na hovawarta se určitě pořádně podívám, už jsem tu o něm (na ifauně) četla a když jste ho zmínila tak ho nemůžu ignorovat 😁

verun - u Elderteriera mě odrazuje ta srst a její údržba

Fakt ne? "Malej barzoj", myslela jsem, že tím myslíte silkena.

2.4.2020 00:16

Fakt ne? "Malej barzoj", myslela jsem, že tím myslíte silkena.

Měla jsem na mysli Silken windhounda 😁.

2.4.2020 00:30

Měla jsem na mysli Silken windhounda 😁.

No tak to jo, to je on. Kamarádka má barzoje + silkena, nádhera. Ale povahově úplně jinde, v rámci chrtů. Barzoje můžu hodně moc, ale ten vipet s dlouhou srstí je nejvíc. A že jich znám dost. Ta moje natur potvora bere i kluky na první dobrou.

2.4.2020 00:38

Aha, teď mi docvaknul sprite, to je ten barzoj.

2.4.2020 00:40

No tak to jo, to je on. Kamarádka má barzoje + silkena, nádhera. Ale povahově úplně jinde, v rámci chrtů. Barzoje můžu hodně moc, ale ten vipet s dlouhou srstí je nejvíc. A že jich znám dost. Ta moje natur potvora bere i kluky na první dobrou.

Ahá. Tak to jo. Upřímně, když jsem si četla o silkenech tak jedině, co mě napadlo, bylo "Perfektní pes" ... Jsou Silkeni hodně populární ? Našla jsem jeden vrh v Čechách a cena byla 40k tak jsem z toho byla celá špatná 😅😁. Ale jestli to stojí za to, tak si hold budu šetřit a koupím si ho později no...Cley život přede mnou, takže nemusím spěchat 😅.

2.4.2020 10:17

HW je od vkusu zadavatelky (dle výběru chrtů) úplně vedle
povahově i fyzicky (velký, chlupatý, hlídač....)

2.4.2020 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Požadavky na vzhled jsem asi přehlídla. Napadl mě právě z toho důvodu, že zadavatelka chtěla psa, který má vlastní hlavu a zároveň s ním i cvičit - ale ono to nakonec stejně bylo jen špatně pochopeno

2.4.2020 11:24

Je pravda, že HW je dost daleko od toho, co jsem hledala😁, ale nevadí, aspoň jsem si rozšířila povědomí o plemenech psů. 😊

2.4.2020 12:46

lifehappens: no ono to u Erdela vypadá se srstí složitě, ale není a odměna je téměř nelínající pes. pohyb elegantní, při slušném(žádný dril) výcviku poslušný a myslící pes....a bonus, má ho málo kdo.

2.4.2020 23:39

Ahá. Tak to jo. Upřímně, když jsem si četla o silkenech tak jedině, co mě napadlo, bylo "Perfektní pes" ... Jsou Silkeni hodně populární ? Našla jsem jeden vrh v Čechách a cena byla 40k tak jsem z toho byla celá špatná 😅😁. Ale jestli to stojí za to, tak si hold budu šetřit a koupím si ho později no...Cley život přede mnou, takže nemusím spěchat 😅.

Fakt jsou úžasní - kromě vzhledu bezva povahy. Se vždycky můžu pominout, když vidím rodinnou partičku chovatelů a majitelů na tréninku. Základna se rozrůstá, aktuálně mladí psi půjdou hodně do chovu, co vím. Pořád se bude muset krýt převážně venku, ale časem by se cena mohla snížit. Určitě se běžte mrknout na nějakou akci. Našetřit si stojí za to. A podívejte se třeba na Prag Coursing, tam se nám to dost shromažďuje.

3.4.2020 09:58

Fakt jsou úžasní - kromě vzhledu bezva povahy. Se vždycky můžu pominout, když vidím rodinnou partičku chovatelů a majitelů na tréninku. Základna se rozrůstá, aktuálně mladí psi půjdou hodně do chovu, co vím. Pořád se bude muset krýt převážně venku, ale časem by se cena mohla snížit. Určitě se běžte mrknout na nějakou akci. Našetřit si stojí za to. A podívejte se třeba na Prag Coursing, tam se nám to dost shromažďuje.

Ooh tak to až bude lepší situace tak se určitě budu muset jít podívat. 😍😍 A začnu šetřit😁😁.

Přidejte reakci

Přidat smajlík