Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2020 12:02
janča7

XXX.XXX.139.148

Dobrý den. Pořídila jsem si před půl rokem velmi týraného psa z útulku. Má necelé dva roky. Bydlím se sestrou, na kterou neustále vyjíždí. Nevím, zda se se bojí či je na ni pouze agresivní, ale myslím, že by po půl roce už mohl zjistit, že mu nic neudělá. Sestru totiž vidí minimálně jednou za den.
Pes před útokem vždycky s nastřeženýma ušima po sestře kouká a potom vyjede. Nemá to ani důvod, sedíme spolu u stolu, povídáme si a zničeho nic po ní vyskočí a zakousne se. Naposled ji kousl do ruky docela hluboko. Nevím jak to řešit, pejska vrátit nechci, je na mě dost fixovaný. Vyjíždí i po ostatních, když někdo přijde, venku na procházkách to nedělá. Také pokud nejsem doma, leží v pelechu a sestra mu nevadí, i když za ním přijde ke mně do pokoje.
Snažila jsem se seznamovat pejska se sestrou tak, že měla pamlsek, pejsek za ní přišel, vzal si ho, mazlili se klidně i hodnu a chválila jsem to. Když někdy vyjel, okřiknu ho, jakmile toho nechá pochválím. Toto mi však nezabírá. Děkuji za pomoc

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2020 13:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

1. Náhubek nonstop
2. Místo okřikování psa naučte, co má dělat. Dobře jste si všimla, že pes před útokem divně čumí. Nejpozději v tu chvíli musíte zakročit a psovi říct, co se po něm žádá (např. "na místo"). Nejlépe něco, co už spolehlivě ovládá. Když bude mít doma stále připnutý vodítko a bude ho courat za sebou, může vám to pomoct v krizový situaci psovi napovědět, co přesně po něm chcete. Například řeknete "na místo" a psa tam v klidu odvedete (pokud se tam neodebere sám).

Můžete přemýšlet, v jakých situacích obvykle útočí, najít nějakou souvislost. Pak snáze zakročíte včas, když to budete očekávat. Řešit cokoliv po útoku (a v podstatě už v moment útoku) je již pozdě, tím se pes nic nenaučí. Chce to podchytit v těch vteřinách předtím, kdy se v psovi odehrává celá řada věcí včetně otázky "co mám dělat?".

99,9 % agrese je ze strachu, byť to tak nemusí vypadat.

neverend

1.4.2020 15:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Tohle jsem zažil u mojí bývalé "kamarádky", kdy si přivezla z útulku "jorkšírku" a po asi dvou dnech k ní pejsek začal chovat celkem averzi.Já tam jezdil každý den hlavně za koněm a ke mě se chovala pesana naprosto normálně a bez problémů.Prostě mazlíček co mi spal na klíně u televize.🙂 Nevím,ale na tuhle kámošku "vrčela" i RTW fenka mojí nynější "partnerky" a to je jinak takové domácí zlatíčko vymazlené.🙂 Nevím,ale někteří jedinci psům prostě do oka asi nepadnou nikdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík