Aaandy

XXX.XXX.156.148
Dobrý den všem,
chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Snažím se už dlouho googlit, ale bohužel jsem nikde na žádnou podobnou zkušenost nenarazila, tak to zkouším tady
Máme štěně - fenku z útulku, vzali jsme si ji ve třech měsících a teď má asi deset, tzn. už je s námi více jako půl roku. Je to kříženec všeho možného. Sžili jsme se všichni skvěle, je moc hodná, jen jedna věc mi pořád trochu vrtá hlavou.
Už od malička je hrozně akční, chvilku neposedí, pořád se chce prát , házet balonky, učit se nové triky.. Už jich umí vážně spoustu! Je hrozně chytrá a všechno chápe rychle.
Nemá ale moc ráda mazlení, dává to dost najevo.. když ji člověk hladí, chviličku drží aby se neřeklo a pak se zvedne se a odejde, nebo třeba couvne tak, abychom na ni nedosáhli Co je ale hodně zvláštní, je, že když se k ní člověk přiblíží trochu hlavou, tak se hodně lekne a uskočí. I k packám, záda, cokoliv. Nechá se sebou dělat cokoliv, ale hlava se přiblížit k ní nesmí, jak kdyby si myslela, že ji kousneme. Párkrát už i jemně zavrčela, když člověk zapomene a přiblíží se k ní hlavou, když třeba leží..
Nikdy jsem se s takovým chováním nesetkala, tak jsem chtěla poprosit o radu..
Moc děkuji a mějte se hezky!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes na mazlení zamlada taky nebyl. Neměl na to čas a přišlo mu to trapné. S věkem se to výrazně zlepšovalo :)
Aaandy

XXX.XXX.156.148
Dekuji moc, tak budeme doufat, ze se to jeste zlomi :) ale dost me trapi, ze k ni nemuzu priblizit hlavu, aniz by se ohnala a me tim vydesila k smrti :-D
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevim no, jestli je jí to takhle nepříjemný, asi bych jí to nedělala. Nevím, proč by měl člověk přibližovat hlavu k psovi, když mu to evidentně vadí. Ledaže chcete riskovat, že se jednou trefí. Kousnutí do tváře se hojí úplně stejně blbě jako kamkoliv jinam a ještě je to pak po zbytek života vidět, vlastní zkušenost :)