Štěňátka Borderkolie s PP

Prodám Border kolii - Štěňátka Borderkolie s PP narozená 22.04.2025 v CHS...
30000 Kč
Zdravím,
máme doma 1,5 let starou kříženku borderky, v úterý jsme jí nechali vykastrovat. Celé úterý prospala, nechtěla pít, jen co jsme jí vnutili. Ve středu pila i jedla, ale za celé dva dny byla jen jednou čůrat a vůbec nekakala. Nechce chodit, kam jí postavíme, tak stojí, maximálně si sedne. Dřív to byla hyperaktivní potvůrka, který byla pořádu všeho, kontrolovala nás, nic si nenechala ujít, teď jen leží.
Dnes jsem jí vzala ven čůrat a opět nic, jen se trochu napila a najedla a musela jsem jí položit zpět do pelíšku, aby si odpočinula.
Je to naše první fenka, nevím, jak normálně fenky reagují na kastraci, ale nemáte s tímto prosím někdo zkušenosti?
Díky :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Blbě, na každou větší operaci zvíře reaguje blbě. Je normální, že je pes den dva po narkóze jak praštěnej a nehraje si.
Pokud ale máte pochybnosti, asi vám nikdo přes internet nedokáže říct, že právě u vaší feny je vše OK. To se budete muset obrátit na veterináře.
..to je snad dotaz na vašeho veterináře ne a určitě bych se na něj obrátila s tímto problémem co nejrychleji.....z mého pohledu jí musí všechno bolet.....pokud se nejedná o zdravotní důvody, které pochopitelně chápu, je tohle pro mně zbytečné mrzačení zdravého psa - na těle i na duši.....
napsal(a):
..to je snad dotaz na vašeho veterináře ne a určitě bych se na něj obrátila s tímto problémem co nejrychleji.....z mého pohledu jí musí všechno bolet.....pokud se nejedná o zdravotní důvody, které pochopitelně chápu, je tohle pro mně zbytečné mrzačení zdravého psa - na těle i na duši.....
Bylo to ze zdravotních důvodů, ale i kdyby ne, tak mám pocit, že je to věc každého majitele, jestli se rozhodne pro kastraci nebo ne.
Jak říkám, nechci působit hystericky, nemám s fenečkama zkušenosti, proto jsem se zeptala zde, ať vím, zda je to běžné, nebo okamžitě vyhledat veterináře... to je vše. Jen chci, aby byla v pořádku.
Markéta80
napsal(a):
Má rozřízlé břicho tak je snad jasné že se jí blbě chodí a cítí se na nic. Já po prvním císaři 3 dny chodila v předklonu a max na wc a zpět do postele.
Právě proto se ptám, zda je to normální a máme jí nechat v klidu, nebo se máme okamžitě obrátit na veterináře. Nechci po ní, aby běhala, jen chci aby byla v pořádku.
valacek
napsal(a):
Zdravím,
máme doma 1,5 let starou kříženku borderky, v úterý jsme jí nechali vykastrovat. Celé úterý prospala, nechtěla pít, jen co jsme jí vnutili. Ve středu pila i jedla, ale za celé dva dny byla jen jednou čůrat a vůbec nekakala. Nechce chodit, kam jí postavíme, tak stojí, maximálně si sedne. Dřív to byla hyperaktivní potvůrka, který byla pořádu všeho, kontrolovala nás, nic si nenechala ujít, teď jen leží.
Dnes jsem jí vzala ven čůrat a opět nic, jen se trochu napila a najedla a musela jsem jí položit zpět do pelíšku, aby si odpočinula.
Je to naše první fenka, nevím, jak normálně fenky reagují na kastraci, ale nemáte s tímto prosím někdo zkušenosti?
Každá fena reaguje jinak. Některé vypochodují z ordinace a je problém je udržet v klidu, jiné jsou citlivější a trpí víc. Určitě můžete kontaktovat veterináře a poptat se na něco od bolesti. Otázka je, jestli to nebude kontraproduktivní a fena pak nebude jako utržená z řetězu.
Obecně ale platí, že to během pár dní odezní. K jídlu ani k pití bych ji nenutila, ať si vezme sama podle toho, jak se cítí. Jen teda jídlo doporučuji "mastnější", aby se jí lip tlačilo, až na ten bobek půjde. Uvědomte si ale taky, že měla před operací hladovku, v den operace nejedla, pak jedla jen trošku. Ona toho ke kadění taky moc nemá, proto nepotřebuje.
impact
napsal(a):
Každá fena reaguje jinak. Některé vypochodují z ordinace a je problém je udržet v klidu, jiné jsou citlivější a trpí víc. Určitě můžete kontaktovat veterináře a poptat se na něco od bolesti. Otázka je, jestli to nebude kontraproduktivní a fena pak nebude jako utržená z řetězu.
Obecně ale platí, že to během pár dní odezní. K jídlu ani k pití bych ji nenutila, ať si vezme sama podle toho, jak se cítí. Jen teda jídlo doporučuji "mastnější", aby se jí lip tlačilo, až na ten bobek půjde. Uvědomte si ale taky, že měla před operací hladovku, v den operace nejedla, pak jedla jen trošku. Ona toho ke kadění taky moc nemá, proto nepotřebuje.
Moc děkuji za odpověď :) Uklidnilo mě to.
Veterinářem nám byly doporučeny algifenové kapičky max 3 x denně. Tak ty jí dávám, když začne pokňukávat.
K jídlu jsem jí dělala hovězí vývar i s masíčkem, tak ten ,,vypije", ale na vodu moc chuť nemá. Nebudu jí tedy nutit.
Snad to brzo přejde :)
valacek
napsal(a):
Bylo to ze zdravotních důvodů, ale i kdyby ne, tak mám pocit, že je to věc každého majitele, jestli se rozhodne pro kastraci nebo ne.
Jak říkám, nechci působit hystericky, nemám s fenečkama zkušenosti, proto jsem se zeptala zde, ať vím, zda je to běžné, nebo okamžitě vyhledat veterináře... to je vše. Jen chci, aby byla v pořádku.
..v tom případě se vám omlouvám.....ale jak už jsem psala, určitě jí musí všechno bolet.....to močení bych sledovala a určitě se zeptala veterináře, pokud by se vám cokoli nezdálo......
valacek
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď :) Uklidnilo mě to.
Veterinářem nám byly doporučeny algifenové kapičky max 3 x denně. Tak ty jí dávám, když začne pokňukávat.
K jídlu jsem jí dělala hovězí vývar i s masíčkem, tak ten ,,vypije", ale na vodu moc chuť nemá. Nebudu jí tedy nutit.
Snad to brzo přejde :)
Tak pokud měla vývar, vůbec bych se nestresovala. Ona taky nemá takový výdej, jako kdyby chodila a běhala, takže spotřeba je u ležícího spícího psa na minimu.
Věřte, že nejpozději do neděle budete mít co dělat, abyste ji udrželi v klidu. Pak obvykle nastane opačný problém - proboha ten pes je jak ma gor a já mám strach, že si potrhá stehy.
valacek
napsal(a):
Zdravím,
Jen jestli vy toho psa trochu víc nerozmazlujete? chápu strach o psího kámoše, ale "oprašováním" jí tak trochu nahráváte..... chovejte se jako obvykle, neťutějte, neležte u pelíšku, nelitovat (vím, to tak dobře nejde) prostě jako za normálního režimu....ono to přejde.
jestli porad necurala, tak bych teda uplne klidna nebyla.
Bude to bolestníček, já jsem taky chtěla po vetovi inj. na bolest nebo tabletku po operaci na domu, když jsem nechala fenu vykastrovat ...řekl mi, že je stará škola, že pokud to bude psinu trochu bolet nebude dělat skopičiny a vnitřní stehy to uvítají, prostě dal mi přednášku, co by se mohlo ve vnitř podělat.....inj. na cestu domu jsme ale dostali Moje fenka je po dvou operacích zadních nohou a vím jak jí to ze začátku taky nešlo- kadění, čůrala skoro jako pes ....prostě ten pes se k tomu potřebuje nějak postavit(dřepnout, nahrbit) a ono ho to bolí, tak se šetří a musí příjít na to, že to jde i jinak.....dojděte se pro jistotu ukázat vetovi, ať máte klid, tady to nevyřešíte.
Já samozřejmě nepřeju peskům, aby je něco bolelo, ale pokud se po kastraci úplně necítí, tak si myslím, že je to přeci jen k něčemu dobré, jak píše výše Verun
že pokud to bude psinu trochu bolet nebude dělat skopičiny a vnitřní stehy to uvítají
Moje fena pospávala po narkóze, ale druhý den vyspinkáno a juchůůů, nic mi není a řádila, jak černá ruka, pak má člověk tak akorát strach, aby se něco nestalo, snaží se fenu hlídat, krotit, ale ne vždycky nějakýmu "hopsá nahoru, hopsá dolu" dokáže zabránit, to bych jí musela asi zavřít do klece nebo přivázat.
valacek
napsal(a):
Děkuji za odpovědi :)
Dnes jsem zjistila, že fenečka je trochu herečka :D když jsem s ní, tak poléhává, ani se nezvedne, ale jakmile zaodejdu, tak si klidně jde pro papkání až do kuchyně :D Asi se jí líbí pozornost.
Jsem ráda, že je jakš takš v pořádku. Ale je to láska :)
Tak hlavně, že je v pořádku. Měla jsem kdysi NO, který si ošklivě rozříznul packu a nějaký čas na ni kulhal, každý ho litoval, tak pacinku ukazoval, jako pofoukej a dej mňamku! A když se úplně uzdravil, když jsem za něco hubovala, začal kulhat a podávat pacinku, jednou pravou, podruhé levou, hlavně, aby vzbudil lítost.
valacek
napsal(a):
Děkuji za odpovědi :)
Dnes jsem zjistila, že fenečka je trochu herečka :D když jsem s ní, tak poléhává, ani se nezvedne, ale jakmile zaodejdu, tak si klidně jde pro papkání až do kuchyně :D Asi se jí líbí pozornost.
Jsem ráda, že je jakš takš v pořádku. Ale je to láska :)
Budte za to zjištění ráda, že je herečka, :-)
Je to známka , že je snad pořádku.
Posoudim z vlastni zkusenosti, když jsem byla po císaři jak hrozne bolelo se zvednout někam se dobelhat. Určitě první 3-4 dny byly nejhorsi . To je nejlepší ležet , určitě i pes na tom bude podobne.
Takže ji dopřejte čas a trochu toho rozmazlování 💖
Já mam zkušenost s kastraci laparoskopickou a to fenka litala během 3 hodin jako fretka. Z gauče nahoru a dolů. Byl očistec ji udržet - spis jsme to nezvládli ji uhlídat. Aby nelitala, 😐
conie
napsal(a):
Tak hlavně, že je v pořádku. Měla jsem kdysi NO, který si ošklivě rozříznul packu a nějaký čas na ni kulhal, každý ho litoval, tak pacinku ukazoval, jako pofoukej a dej mňamku! A když se úplně uzdravil, když jsem za něco hubovala, začal kulhat a podávat pacinku, jednou pravou, podruhé levou, hlavně, aby vzbudil lítost.
Taky tak, s rotvíkem. Mamka mi dalšího půl roku nevěřila, že pes už opravdu nekulhá. Protože pokaždé, když přijela na návštěvu a začala na psa šišlat, okamžitě ukazoval packu, jakej je chudák.