Jaké jsou nejlepší granule pro štěňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2020 15:09
ScarlettCrimson

XXX.XXX.166.113

Zdravím, mám doma 10 týdenní štěně westíka. U chovatelky byla zvyklá na granule Anka Puppy. My ale přešli na Brit s lososem. Po pár miskách se v tom už začala hrabat, přestaly chutnat, tak jsem zvolila Brit Fresh chicken puppy pro štěňata a juniory. Musím říct, že tak rychle jsem ji neviděla granule sníst. 😂 Akorát na internetu se lidi rozdělují do dvou skupin. Jedna je pro Britky a druhá proti. Zajímal by mě váš názor. Časem chci přejít na ND. Ale to spíše až pro dospělé psy.
Které jsou podle vás nelepší granule pro štěňátka? Nebude z ní žádný výstavní šampion :D Jen chci, aby byla zdravá.
Zároveň bych se chtěla zeptat ohledně oušek. Jak už jsem řekla, má 10 týdnů. Ale ouška pořád nestojí. Zkoušela jsem je holit, ale moc to nepomohlo. S lepením na mě nechoďte, je to hnus. Spíš nějaký doplněk stravy nebo něco podobného? Do kdy se ouška mohou postavit?
A mohu kombinovat pivovarské kvasnice s lososovým olejem? Děkuji

3.4.2020 15:27
ScarlettCrimson

XXX.XXX.166.113

A na ceně mi vůbec nezáleží 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2020 17:06

ScarlettCrimson napsal(a):
Zdravím, mám doma 10 týdenní štěně westíka. U chovatelky byla zvyklá na granule Anka Puppy. My ale přešli na Brit s lososem. Po pár miskách se v tom už začala hrabat, přestaly chutnat, tak jsem zvolila Brit Fresh chicken puppy pro štěňata a juniory. Musím říct, že tak rychle jsem ji neviděla granule sníst. 😂 Akorát na internetu se lidi rozdělují do dvou skupin. Jedna je pro Britky a druhá proti. Zajímal by mě váš názor. Časem chci přejít na ND. Ale to spíše až pro dospělé psy.
Které jsou podle vás nelepší granule pro štěňátka? Nebude z ní žádný výstavní šampion :D Jen chci, aby byla zdravá.
Zároveň bych se chtěla zeptat ohledně oušek. Jak už jsem řekla, má 10 týdnů. Ale ouška pořád nestojí. Zkoušela jsem je holit, ale moc to nepomohlo. S lepením na mě nechoďte, je to hnus. Spíš nějaký doplněk stravy nebo něco podobného? Do kdy se ouška mohou postavit?

Ohledně granulí neporadím, nevyznám se v nich, britem jsem krmila dva nebo tři roky, pesani mi na nich vyrostli bez problémů, ale děkuji, už nikdy více.....krmím masem, pivovarské kvasnice a lososový olej jsem kombinovala a bez problémů....otázkou je, proč toto přidávat do granulí, které by měly být "kompletně vyvážené" a mělo by v nich být všechno.

3.4.2020 17:09
ScarlettCrimson

XXX.XXX.186.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ohledně granulí neporadím, nevyznám se v nich, britem jsem krmila dva nebo tři roky, pesani mi na nich vyrostli bez problémů, ale děkuji, už nikdy více.....krmím masem, pivovarské kvasnice a lososový olej jsem kombinovala a bez problémů....otázkou je, proč toto přidávat do granulí, které by měly být "kompletně vyvážené" a mělo by v nich být všechno.

Masem také krmím. Granule dávám převážně jen jednou denně. Podle toho, kolik pesan sám sní. Jinak maso, popřípadě domácí jatrove sušenky, semtam konverza (Brit). Velmi omezeně kapsičky Nutrilove

3.4.2020 17:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Masem také krmím. Granule dávám převážně jen jednou denně. Podle toho, kolik pesan sám sní. Jinak maso, popřípadě domácí jatrove sušenky, semtam konverza (Brit). Velmi omezeně kapsičky Nutrilove

Čím krmit štěnda netuším, tedy tuším...ne granulema a pokud, tak určitě ne granulema Brit. Přivezla jsem si taky štěndo na britech, chovatel je měl ve velkém. Štěndu se ouška postavila tak napůl, má je malinké a když jsem volala poradkyni chovu řekla mi, že o chovateli je známo, že psy krmí špatně, špatně byla krmena už březí fenka a to se podepíše i na štěndech. Jelikož jsem psa chtěla jen na mazla nijak mi to nevadilo. Jenže se mu to podepsalo i na kloubech. A mám na tom taky svůj podíl, protože taktéž masírovaná reklamou, jsem pořád zkoušela nové a nové granule, po kterých bude mít normální nerozplizlé bobky...skoro do dvou let a ta špatná výživa se teď na stáří projevuje. Všechny problémy vyřešilo až maso, bohužel jsem na to přišla pozdě Za mě můžu doporučit granule Wolfsblut, krmíme je myslím už 8let, mají hodně příchutí, každou chvíli dají nějakou novou a na střídačku s masem pes nemá ani průjmy.

3.4.2020 17:53
ScarlettCrimson

XXX.XXX.186.37

lesnížínka napsal(a):
Čím krmit štěnda netuším, tedy tuším...ne granulema a pokud, tak určitě ne granulema Brit. Přivezla jsem si taky štěndo na britech, chovatel je měl ve velkém. Štěndu se ouška postavila tak napůl, má je malinké a když jsem volala poradkyni chovu řekla mi, že o chovateli je známo, že psy krmí špatně, špatně byla krmena už březí fenka a to se podepíše i na štěndech. Jelikož jsem psa chtěla jen na mazla nijak mi to nevadilo. Jenže se mu to podepsalo i na kloubech. A mám na tom taky svůj podíl, protože taktéž masírovaná reklamou, jsem pořád zkoušela nové a nové granule, po kterých bude mít normální nerozplizlé bobky...skoro do dvou let a ta špatná výživa se teď na stáří projevuje. Všechny problémy vyřešilo až maso, bohužel jsem na to přišla pozdě Za mě můžu doporučit granule Wolfsblut, krmíme je myslím už 8let, mají hodně příchutí, každou chvíli dají nějakou novou a na střídačku s masem pes nemá ani průjmy.

Hovínka má pevné. Nikdy žádný problém. Průjem ještě neměla. 🤷🏻‍♀️
Jinak maso dáváte třeba jaké? Já krmím kuřecími prsy. Nebo obírám kureci skelet, když dělám vývar. Samozřejmě nesolený. Solím až potom. Občas uvařím kuřecí játra. Dvakrát měla vepřovou kotletu. Hovězí ještě neměla.
Dneska poprvé měla kousek krůtího

3.4.2020 20:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hovínka má pevné. Nikdy žádný problém. Průjem ještě neměla. 🤷🏻‍♀️
Jinak maso dáváte třeba jaké? Já krmím kuřecími prsy. Nebo obírám kureci skelet, když dělám vývar. Samozřejmě nesolený. Solím až potom. Občas uvařím kuřecí játra. Dvakrát měla vepřovou kotletu. Hovězí ještě neměla.
Dneska poprvé měla kousek krůtího

Mám starého velkého psa, takže žere na doporučení veta(kupodivu, když pochopil, že granule neprodá) hovězí kližku, kvůli kolagenu a to by vám mohlo i pomoct na ta ouška. K snídani má vepřová žebra, většinou, teď měl párkrát kuřecí křídla. Jinak kuřecí odmítá, sní jen ta syrová křídla bez kůže a občas krky, ale pokud bych mu ovařila něco z toho do misky, tak to můžu rovnou vyhodit. Teď má krůtí prso, občas králíka, ovci, klokana, co seženem. Pochopila jsem, že maso vaříte? Stačí trošku, jen aby se zatáhlo a zavonělo. Mí psi syrové léta nechtěli vzít do huby, ale postupně se to lepšilo, jo pomalu, ale teď už si veme z ruky i syrové maso a ty kosti ke snídani má syrové, ale do misky syrové ne-e. Takže postupně učte na syrové, je pro psa hodnotnější. Dobré jsou kuřecí krky, zpočátku je pomlaťte trochu paličkou. Potřebuje i ty kosti chroupat, kvůli vápníku, ale hlavně kvůli zubům, aby se tak nekazili, malá plemena na to trpí. A hlavně psům na granulích. Jen čistá svalovina se nekrmí, přihoďte k tomu sem tam něco z těch kostí, kuřecí křídlo či krk, to zvládne i štěndo. Je malinký, takže třeba ráno ten konec z křídla, k obědu kousek kližky, k večeři klidně granule. Pořadí libovolné

3.4.2020 21:26
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Jaké jsou nejlepší granule pro štěňata?

Ty, které štěně nikdy neochutná?

3.4.2020 21:30
ScarlettCrimson

XXX.XXX.145.55

lesnížínka napsal(a):
Mám starého velkého psa, takže žere na doporučení veta(kupodivu, když pochopil, že granule neprodá) hovězí kližku, kvůli kolagenu a to by vám mohlo i pomoct na ta ouška. K snídani má vepřová žebra, většinou, teď měl párkrát kuřecí křídla. Jinak kuřecí odmítá, sní jen ta syrová křídla bez kůže a občas krky, ale pokud bych mu ovařila něco z toho do misky, tak to můžu rovnou vyhodit. Teď má krůtí prso, občas králíka, ovci, klokana, co seženem. Pochopila jsem, že maso vaříte? Stačí trošku, jen aby se zatáhlo a zavonělo. Mí psi syrové léta nechtěli vzít do huby, ale postupně se to lepšilo, jo pomalu, ale teď už si veme z ruky i syrové maso a ty kosti ke snídani má syrové, ale do misky syrové ne-e. Takže postupně učte na syrové, je pro psa hodnotnější. Dobré jsou kuřecí krky, zpočátku je pomlaťte trochu paličkou. Potřebuje i ty kosti chroupat, kvůli vápníku, ale hlavně kvůli zubům, aby se tak nekazili, malá plemena na to trpí. A hlavně psům na granulích. Jen čistá svalovina se nekrmí, přihoďte k tomu sem tam něco z těch kostí, kuřecí křídlo či krk, to zvládne i štěndo. Je malinký, takže třeba ráno ten konec z křídla, k obědu kousek kližky, k večeři klidně granule. Pořadí libovolné

Já moc ty kosti nee. 😏 Hlavně ne kuřecí. Jsou právě že dost ostré. Dávám akorát chrupavky, klouby. Nebo vepřové uši

3.4.2020 22:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já moc ty kosti nee. 😏 Hlavně ne kuřecí. Jsou právě že dost ostré. Dávám akorát chrupavky, klouby. Nebo vepřové uši

Kuřecí kosti, hlavně z krků a křídel, část skeletu...určitě ostré nejsou. Chrupavky dobrý, ale to je kolagen, ne vápník.

3.4.2020 22:11
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

lesnížínka napsal(a):
Kuřecí kosti, hlavně z krků a křídel, část skeletu...určitě ostré nejsou. Chrupavky dobrý, ale to je kolagen, ne vápník.

Zítra zrovna budu dělat vývar z kuřecího skeletu 😅 Tak to tedy asi zkusím 🙂

3.4.2020 22:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zítra zrovna budu dělat vývar z kuřecího skeletu 😅 Tak to tedy asi zkusím 🙂

Ačkoliv já krmím normálně i vařené kosti a naši všichni rodinní psi vařené žerou, doporučuju z toho skeletu ulomit kousek a dát pejskovi syrové.

3.4.2020 22:21
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

lesnížínka napsal(a):
Ačkoliv já krmím normálně i vařené kosti a naši všichni rodinní psi vařené žerou, doporučuju z toho skeletu ulomit kousek a dát pejskovi syrové.

Děkuji

3.4.2020 23:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak po ? 1000x ?

citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

5.4.2020 21:02
Simona2

XXX.XXX.120.71

Dobrý večer, rozhodně nejlepší granule pro štěňátka, ale i pro dospělé psy samozřejmě, jsou ty, které Vám nabízí dobré složení, jako např. Orijen (těmi krmíme my a pejskovi moc chutnají), Acana... Jsou sice drahé, ale když se podíváte na složení tak budete určitě spokojená. 😌 Tyto granule mají myslím okolo 85% masa, což je pro pejsky výborné. Našeho psa jsem ze začátku krmila právě granulemi Brit s lososem a on na ně za nějakou dobu začal mít alergii a zvracel. Kupodivu jsem ráda, že se tenkrát tak stalo, jinak bych krmila doteď granulemi Brit. Přesně ty lososové mají, jestli se nepletu, okolo 30% masa a to pro štěně, které je ve vývoji není moc dobré. Určitě minimálně ve staří by se nedostatek určitých živin na pejskovi projevil. Takže jestli chcete mít zdravého pejska, tak bych přešla na nějaké superprémiové granule, které mají okolo 75%-85% masa a taky se podívat na ostatní důležité živiny v granulích kolik mají procent.
Doufám že jsem Vám tímto příspěvkem alespoň trochu pomohla. 😃

5.4.2020 21:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Takže jestli chcete mít zdravého pejska, tak bych přešla na nějaké superprémiové granule, které mají okolo 75%-85% masa a taky se podívat na ostatní důležité živiny v granulích kolik mají procent.

vaše naivita je neskutečná

Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

možná vám otevře oči (ale musíte chtít)třeba

https://www.youtube.com/watch?v=T3yRg_rnVwA

5.4.2020 22:01

Kdyby to mělo 75 až 85 % masa, resp. živočišných produktů, tak cena bude někde cca 3 500 až 4 000 Kč/10 kg. Nicméně tahle úvaha je mimo, protože by to ve formě extrudovaných keksů stejně ani nedrželo pohromadě. Se těším, až se společnost pohne dál, nebude se řídit obrázky na pytlech a bude dávat psům aspoň sušené, tam člověk rámcově taky pozná, co čumák reálně pozřel. A nějakou dobu to taky vydrží...

5.4.2020 22:44
Simona2

XXX.XXX.120.71

Je vidět, že o tomhle všem hodně málo víte.👏Cca 2 roky se o tohle vše zajímám a mluvila jsem i s různými odborníky...Ale je to váš názor. Jestli máte psa a mě říkáte, že moje naivita je neskutečná tak to by mě zajímalo čím ho krmíte....🤣

5.4.2020 22:48
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

Tak... Zrovna tady pod mým příspěvkem se lidi dělí na 3 typy. Typ 1 chce pomoct a skutečně napíše, co a jak. Typ 2 nezavře hubu a bude do všeho rýpat. Asi chápete, že mě vaše názory absolutně vůbec nezajímají. Krmím psa jak masem, tak granulemi. Ptala jsem se na dobrou značku a ne vaše rádoby "chystrosti" jak z rádia. Běžte se vycpat.

Simona2

XXX.XXX.120.71

lupus4 napsal(a):
Takže jestli chcete mít zdravého pejska, tak bych přešla na nějaké superprémiové granule, které mají okolo 75%-85% masa a taky se podívat na ostatní důležité živiny v granulích kolik mají procent.

vaše naivita je neskutečná

Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

možná vám otevře oči (ale musíte chtít)třeba

https://www.youtube.com/watch?v=T3yRg_rnVwA

Dost by mě zajímalo jaké granule jsou podle vás dobré, když si myslíte, že tomu tak rozumíte...

rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Čím se krmilo, než tu byly granule?

5.4.2020 22:50
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

A co když mi to prosím nežere? Nesní jak rýži, brambory ani nějakou dušenou zeleninu. Mám toho psa trápit hlady? Vaše chystrosti mě fakt vytáčí.
A představte si, že ledničku máme

5.4.2020 22:52
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

Syrovým masem. Jenže to byla jiná doba. Jak můžu vědět, že maso, které koupím nemá v sobě například salmonelu? Navic když člověk sleduje, jaké hnusy do těch zvířat cpou, než jdou na porážku

5.4.2020 22:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Tak... Zrovna tady pod mým příspěvkem se lidi dělí na 3 typy. Typ 1 chce pomoct a skutečně napíše, co a jak. Typ 2 nezavře hubu a bude do všeho rýpat. Asi chápete, že mě vaše názory absolutně vůbec nezajímají. Krmím psa jak masem, tak granulemi. Ptala jsem se na dobrou značku a ne vaše rádoby "chystrosti" jak z rádia. Běžte se vycpat.

Normálního člověka napadne že musí zkoušet.
Hledat a zkoušet, co kterému psovi sedne.
A nemusí to bejt nafurt.

5.4.2020 22:55
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

rapotacka11 napsal(a):
Normálního člověka napadne že musí zkoušet.
Hledat a zkoušet, co kterému psovi sedne.
A nemusí to bejt nafurt.

U štěňat moc nenazkoušíte. Pokud budete měnit značky pořád, tak se vám z toho možná tak pose...

5.4.2020 23:03

U štěňat moc nenazkoušíte. Pokud budete měnit značky pořád, tak se vám z toho možná tak pose...

U nás totálně rozhozené trávení při hledání granulí u štěněte. Na mase ze dne na den a od té doby se nepo... Jinak pokud o tom něco víte (asi ne), tak drtivá většina psů je proti salmonele odolná, tj. nula nula nic, kdyby náhodou.

5.4.2020 23:07
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

U nás totálně rozhozené trávení při hledání granulí u štěněte. Na mase ze dne na den a od té doby se nepo... Jinak pokud o tom něco víte (asi ne), tak drtivá většina psů je proti salmonele odolná, tj. nula nula nic, kdyby náhodou.

Spíš pokud má pes dobrý imunitní systém Ale dobrý. Mažu diskuzi. Už mě to unavuje. Dík za nic všichni

5.4.2020 23:15
Simona2

XXX.XXX.120.71

A vy máte nějaké veterinární vzdělání??

5.4.2020 23:26
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Moje čivava žere vařené i syrové.
Problémy měl ze začátku se syrovým kuřecím - průjem.
Tak se kuřecímu vyhýbám, dávám pozor,
aby se k němu nedostal, když ho dám kočce.
Jinak žere všechny druhy masa.
Syrové dávám pěkné čerstvé.

5.4.2020 23:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

krmte si co chcete...chudák pes
když nejste ochotna se zamyslet, je to těžký

Ono každá věc jde vysvětlit, ale evidentně ne každému...zvláště, když NECHCE

ptala ste se na to, co je nej pro štěně, že se vám zdejší odpovědi nelíbí je smůla pro vašeho psa

odchoval jsem na MASE desítky štěňat...a nevidím žádný důvod k tomu, abych do psů cpal spečeniny "čehosi" posypané umělými premixy

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

6.4.2020 00:42
ScarlettCrimson

XXX.XXX.144.48

lupus4 napsal(a):

ptala ste se na to, co je nej pro štěně, že se vám zdejší odpovědi nelíbí je smůla pro vašeho psa

odchoval jsem na MASE desítky štěňat...a nevidím žádný důvod k tomu, abych do psů cpal spečeniny "čehosi" posypané umělými premixy

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

Ne, ptala jsem se "které granule jsou nejlepší", ne co je nejlepší. Nepleťte si prosím pojmy s dojmy Já zůstávám u granulí nadále, syrové maso ji nedělá dobře, tak nemám důvod ji to cpát. byla bych akorát proti sobě a i proti tomu psovi.
A nevidím jediný důvod, proč nejíst granule, když i ti nejlepší šampioni psi granule jedí. Krmím obojím, až na syrové maso a kosti. Nevidím, proč by to mělo být špatné. Granule má v misce pořád. A masem krmím dvakrát denně.
To, že na to máte jiný názor, než já, neznamená, že je správný.

6.4.2020 02:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

máte SZ

6.4.2020 07:30

rapotacka11 napsal(a):
Čím se krmilo, než tu byly granule?

Masem z nuceného výseku - kdo měl štěstí, masem určeným pro lidi - co se dalo sehnat, zbytky z lidského vaření, jako přílohy se dávalo všechno - rohlíky, chleba, těstoviny, rýže, ovesné vločky, šrot, brambory, a přidával se Roboran. A ještě v dřívějších dobách byla většina psů živa na zbytcích, pokud se nejednalo o zámožnější majitele...

6.4.2020 07:36

Ne, ptala jsem se "které granule jsou nejlepší", ne co je nejlepší. Nepleťte si prosím pojmy s dojmy Já zůstávám u granulí nadále, syrové maso ji nedělá dobře, tak nemám důvod ji to cpát. byla bych akorát proti sobě a i proti tomu psovi.
A nevidím jediný důvod, proč nejíst granule, když i ti nejlepší šampioni psi granule jedí. Krmím obojím, až na syrové maso a kosti. Nevidím, proč by to mělo být špatné. Granule má v misce pořád. A masem krmím dvakrát denně.

Zkuste yoggies. Které granule jsou nejlepší vám nikdo neřekne. Nemůže, protože každý pes je jiný a každému sednou jiné granule. Naši mladí krmí štěně bišonka yoggies - jehněčí a bílá ryba. A spokojenost.

6.4.2020 08:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Syrovým masem. Jenže to byla jiná doba. Jak můžu vědět, že maso, které koupím nemá v sobě například salmonelu? Navic když člověk sleduje, jaké hnusy do těch zvířat cpou, než jdou na porážku

Navic když člověk sleduje, jaké hnusy do těch zvířat cpou, než jdou na porážku

a co myslíte, že cpou do těch granulí? Nějaké jiné, lepší maso? Nebo dokonce v lepší kvalitě než pro lidi?
Nedělejte si iluze...a krom toho masa jsou tam ještě další věci, které byste možná ani vidět nechtěla.

6.4.2020 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Navic když člověk sleduje, jaké hnusy do těch zvířat cpou, než jdou na porážku

a co myslíte, že cpou do těch granulí? Nějaké jiné, lepší maso? Nebo dokonce v lepší kvalitě než pro lidi?
Nedělejte si iluze...a krom toho masa jsou tam ještě další věci, které byste možná ani vidět nechtěla.

Přesně. Ta hláška ale nemá chybu

6.4.2020 20:37

Simona2 napsal(a):
A vy máte nějaké veterinární vzdělání??

Proč veterinární vzdělání? Když jsem se rozhodovala, čím krmit, tak jsem sbírala info o trávení psa, u granulí o výkladu složení, způsobu zpracování, než z toho vylezou keksy, proč jsou v nich takové hromady aditiv, u masa o případných rizicích nakažení čímkoliv, atd. atd. Tohle řeší každý, komu to není jedno, ale proč by na to potřeboval veterinu, když jsou všechny tyhle informace dostupné z relevantních zdrojů?

30.4.2020 22:38
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Dobrý den, tady dostanete za dotaz na granule vždycky čočku. Jestli máte facebook, zkuste dotaz hodit do skupiny Granuláři. :) Náš pes je taky na granulích a řídila bych se pravidlem, že pokud pejsek na krmivu, na kterém ho máte, prospívá, bobky má v cajku a chutná mu, zbytečně bych neměnila. Jak píše Balu, každému hafanovi sedí něco jiného. :)

30.4.2020 23:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vám fakt nevadí z čeho a jak se ty "superčuper" amarouny vyrábí ?

30.4.2020 23:25
saola

XXX.XXX.198.60

To přece není podstatné, z čeho se dělají - mají hezký obal, lákavý seznam surovin (kdo by nechtěl pro psa to nejlepší - borůvky, oregáno, extrakt z mořských plodů, blablabla) a nevoní obvykle úplně špatně.

Tak proč si představovat, že to, co je uvnitř, je uvnitř proto, že lidský potravinářský průmysl ani při maximálním nasazení, nejlěpší vůli i namletí na extra jemno nedokázal už pro tyto pozůstatky průmyslového zpracování potravin najít takové využití, které by mohl prodat jako krmení pro lidi.

1.5.2020 00:13
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Spíš si myslím, že je fajn respektovat rozhodnutí ostatních a pokud někdo prosí o tip na granule, tak prostě respektovat, že chce krmit právě těmi granulemi - a pokud tip na dobré granule nemám, tak jej prostě nedodám. :) Tady to už v diskuzích mnohdy vypadá, že pes na granulích je téměř týraný nebožák, mimo to se strhne vlna sarkazmu a vzájemného urážení (a to nejen u krmiva, ale i v případě, že chce někdo třeba poradit s výběrem rasy apod.) a já se jen divím, že má ještě někdo chuť se zde vůbec na něco ptát. :) Víc k tomu asi nemám, své důvody obhajovat neplánuji. Hezký večer. :)

1.5.2020 00:18

Kdyby se to krmení dostalo aspoň do fáze sušeného. Tam to nikdo neokecá, většinově složení podle vzhledu identifikuje i laik. Krmivo při správném skladování vydrží pomalu jako keksy, náklady jako granule ve střední cenové hladině, když vynechám marketovky. A zalít misku vodou 10 min před servírováním taky není žádná smrtelná dřina.

1.5.2020 00:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

své důvody obhajovat neplánuji.

jasně , tam , kde neexistují argumenty je nejlépe "sluníčkovsky a vyčítavě" opustit dizkuzi, vždyť oni byli tak na mne tak "bekaný"

"důvody" krmit granule jsou u jejich nadšených uživatelů vcelku jasné

a pramení buď z neznalosti nebo lenosti (často i duševní nedostatečnosti) nebo obojího

1.5.2020 01:43

hanelbi napsal(a):
Spíš si myslím, že je fajn respektovat rozhodnutí ostatních a pokud někdo prosí o tip na granule, tak prostě respektovat, že chce krmit právě těmi granulemi - a pokud tip na dobré granule nemám, tak jej prostě nedodám. :) Tady to už v diskuzích mnohdy vypadá, že pes na granulích je téměř týraný nebožák, mimo to se strhne vlna sarkazmu a vzájemného urážení (a to nejen u krmiva, ale i v případě, že chce někdo třeba poradit s výběrem rasy apod.) a já se jen divím, že má ještě někdo chuť se zde vůbec na něco ptát. :) Víc k tomu asi nemám, své důvody obhajovat neplánuji. Hezký večer. :)

....jsme dlouhodobe spokojeni s "Taste of the Wild", "Brit Premium by Nature" a parkrat meli psiska i baleni "Fitmin" a "Yoggies" - granule zalevame vyvarem z masa a pridavame maso, zeleninu, ryzi, vlocky, testoviny...
...ja jsem z tech co slozeni moc neresi - bo by jinak neslo jist nic...
Jedu na vlne chutna/nechutna. Uplne sajrajty netreba.
A to jak u sebe - tak u psu.
No - a asi zatim vse ok...
Vsichni zdravi.

1.5.2020 11:43
tero

XXX.XXX.236.94

U nás teď letí CANAGAN - zvěřina.

1.5.2020 13:01

lupus4 napsal(a):

jasně , tam , kde neexistují argumenty je nejlépe "sluníčkovsky a vyčítavě" opustit dizkuzi, vždyť oni byli tak na mne tak "bekaný"

a pramení buď z neznalosti nebo lenosti (často i duševní nedostatečnosti) nebo obojího

..nebyla bych tak radikální, někdy to opravdu nejde......pes byl už kdysi převáděn na barf a bohužel velmi průjmoval, byl tedy na ráno trocha granulí a večer masovou konzervu......teď jsme zkusili znovu a pes to snesl, takže už čistě barf, pokud by se nevedlo, museli bychom zůstat v původním režimu......takže ne vždy lenost nebo tupost majitele psa.....

Nebudmenaivni

5.5.2020 10:06
Nebudmenaivni

XXX.XXX.234.129

Simona2 napsal(a):
Je vidět, že o tomhle všem hodně málo víte.👏Cca 2 roky se o tohle vše zajímám a mluvila jsem i s různými odborníky...Ale je to váš názor. Jestli máte psa a mě říkáte, že moje naivita je neskutečná tak to by mě zajímalo čím ho krmíte....🤣

MALO? TAK TI TO ZHRNIEM! 85% masa? Cize x80% hore, pretože maso ma cca 80% vlhkosť! Cize matematika ide nam? Dobre, dajme tomu..A teraz si vezmi kalkulacku a pocitaj priemerny protein/bielkovinu..! Uz ti dichadza preco tam nieje 85% masa? Lebo by sme skonci na proteine cez 70%!!!! A trend je zbijat protein smerom nadol..okolo 28%,u giant plemien este nižšie, na cca 25%! Cize vies ake to ma maso? Odpoviem ti, odpad z masovyroby su vlastne granule, co je uplne fajn. No nepis o mäse ako takom! Su tam trupy, kosti- tych je tamasi najviac, koze, ..a tym ide dole protein! Videla si niekefy aspin raz vyrobu granul? Ja ano a niekolko! Ceske,Slovenske aj Acanu fabriku. Ciste mäso sa nekona! Staci ti to ako realita?

Nebudmenaivni

5.5.2020 10:30
Nebudmenaivni

XXX.XXX.234.129

A ja vam odpoviem, ziadne niesu najlepšie! Pretoze univerzal tu nefunguje! Jednemu sadnu,inemu nie! Plus ani raz ste nenapisala ake plemeno riesite! York? Tam kludne do uplneho premium,kedze za 2tyzdne zozere to, co moj za 1/2 dna..
Vyhnut sa chemickym konzervantom, ako Brit,Brit care- tiez vecne omielane a predrazeny odpad to je, Royal c.- uplne zabudnut ( okrem vet.rady),..a podobne. Zacal by som od N&D smer hore, nie len cenový, ale aj zlozenim..Pretoze niekolko vyrobcov najdeme v hladine drahe, no je uroven tych lacnych..
Vyhnut sa slovenskym skusacom ako Bodreek, Lara nature, Panakei,..Vsetko to iste a ta ista vyrobna, lacne suroviny, same kosti, malo masa! Bodreek dokonca ma 350 glukozy, co je pre psy priam likvidacne!

5.5.2020 15:05
hanelbi

XXX.XXX.145.7

lupus4 napsal(a):

No vy jste to asi úplně nepochopil - já jen nevidím důvod, proč tu s vámi o tom diskutovat. :) Ono když tu používáte výrazy jako "duševní nedostatečnost", tak se ostatně ani nemůžete divit. :D Krmte, čím uznáte za vhodné a já to budu dělat stejně tak. Mějte fajn den!

23.2.2021 17:06
bender404

XXX.XXX.167.50

Chci vyjádřit podporu lidem, kterým umí naslouchat druhým i když ten druhý má jiný názor. Chci jednoznačně odsoudit lidi, který nedokážou přijmout, že člověka nepřesvědčili o své pravdě pravdoucí. Pokud tahle skupina má pocit, že "boucháním pěstí o stůl" a osočováním lidí za jiný názor než ten "můj nejsprávnější na světě" je cesta jak je dostat na svoji stranu, tak vám rovnou říkám, že jste znechutili natolik, že už je úplně jedno co říkáte.

Realita je taková, že valná většina psů je krmena granulami, jenom tohle fórum obsadilo pár BARF maniaků navíc s neschopností diskutovat bez špetky empatie a koeficientem sociální inteligence
oscilující kolem nuly.

Realita je taktéž to, že jakákoliv hospodářská zvířata jsou dnes krmena granulemi... ne jenom psy... krávy, prasata, slepice, lososy, králici atď. Takže není to není jen trend u psů nebo dílo marketingu. A to radši nebudu připomínat akvarijní rybičky, které se krmí "granulemi" už od komoušů.

Realita je také to, že granule mají široké spektrum kvality... u některých je jasný že jsou to hrůzy a u jiných to tak jasné není... a myslím, že to byl ten původní dotaz.

Realita je také to, že BARF má svůj smysl a je to také cesta jak krmit psa. Chápu, že pro někoho je to natolik zásadní myšlenka, že má sklony až k militantnosti pokud někdo vidí cestu i jinde. Ale o tomhle ten dotaz nebyl.

Můj typ, teda odpověď na původní dotaz, je značka Orijen. Pokud na ceně nezáleží. Otázka proč? Protože tam není masová moučka, jsou tam různé druhy vnitřností, protože čistá svalovina není pro psa až tak zásadní. Jsou tam vejce a ryby. Podíl masa je tam cca 85% a zbytek rostlinné složky, které mi přijdou fajn.

To je můj názor a teď můžete Barf Nazi startovat svoje sračkomety.

23.2.2021 17:21

bender404 napsal(a):
Chci vyjádřit podporu lidem, kterým umí naslouchat druhým i když ten druhý má jiný názor. Chci jednoznačně odsoudit lidi, který nedokážou přijmout, že člověka nepřesvědčili o své pravdě pravdoucí. Pokud tahle skupina má pocit, že "boucháním pěstí o stůl" a osočováním lidí za jiný názor než ten "můj nejsprávnější na světě" je cesta jak je dostat na svoji stranu, tak vám rovnou říkám, že jste znechutili natolik, že už je úplně jedno co říkáte.

Realita je taková, že valná většina psů je krmena granulami, jenom tohle fórum obsadilo pár BARF maniaků navíc s neschopností diskutovat bez špetky empatie a koeficientem sociální inteligence
oscilující kolem nuly.

Realita je taktéž to, že jakákoliv hospodářská zvířata jsou dnes krmena granulemi... ne jenom psy... krávy, prasata, slepice, lososy, králici atď. Takže není to není jen trend u psů nebo dílo marketingu. A to radši nebudu připomínat akvarijní rybičky, které se krmí "granulemi" už od komoušů.

Realita je také to, že granule mají široké spektrum kvality... u některých je jasný že jsou to hrůzy a u jiných to tak jasné není... a myslím, že to byl ten původní dotaz.

Realita je také to, že BARF má svůj smysl a je to také cesta jak krmit psa. Chápu, že pro někoho je to natolik zásadní myšlenka, že má sklony až k militantnosti pokud někdo vidí cestu i jinde. Ale o tomhle ten dotaz nebyl.

Můj typ, teda odpověď na původní dotaz, je značka Orijen. Pokud na ceně nezáleží. Otázka proč? Protože tam není masová moučka, jsou tam různé druhy vnitřností, protože čistá svalovina není pro psa až tak zásadní. Jsou tam vejce a ryby. Podíl masa je tam cca 85% a zbytek rostlinné složky, které mi přijdou fajn.

To je můj názor a teď můžete Barf Nazi startovat svoje sračkomety.

Realita je taková, že valná většina psů je krmena granulami

To ale neznamená, že je to správné, to znamená jen to, že je to prostě pohodlné.

Nejsem odpůrce granulí, i když s nimi sama nekrmím, tak je mi srdečně jedno kdo jak svého psa krmí....jestli masem nebo spečeným čímsi.

Každého věc, já si taky dám radši např. flákotu masa se zeleninovým salátem než třeba nějaký koktejl i kdyby byl sebevíc nutričně vyvážený a stejně tak prostě krmím svoje psy.

Hospodářská zvířata nemám...ale akvarijní ryby jo a už za komančů jsme chodili se síťkama nalovit živé krmení. Dneska je to jednodušší, dá se koupit jak mražené, tak živé nebo si pěstovat v sudu komáří larvy nebo doma potěr živorodek....ale je samozřejmě jednodušší nasypat do akvárka nějaké vločky.

Aneb kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody...důvody, proč to nebo ono nejde.

Takže ještě jednou...moji psi jí maso, zeleninu, přílohy, kosti, jogurty, vajíčka a jestli Alík od nějakého diskutujícího jí granule, je to čistě věc jeho majitele

23.2.2021 19:10
bender404

XXX.XXX.167.50

Nebudmenaivni napsal(a):
MALO? TAK TI TO ZHRNIEM! 85% masa? Cize x80% hore, pretože maso ma cca 80% vlhkosť! Cize matematika ide nam? Dobre, dajme tomu..A teraz si vezmi kalkulacku a pocitaj priemerny protein/bielkovinu..! Uz ti dichadza preco tam nieje 85% masa? Lebo by sme skonci na proteine cez 70%!!!! A trend je zbijat protein smerom nadol..okolo 28%,u giant plemien este nižšie, na cca 25%! Cize vies ake to ma maso? Odpoviem ti, odpad z masovyroby su vlastne granule, co je uplne fajn. No nepis o mäse ako takom! Su tam trupy, kosti- tych je tamasi najviac, koze, ..a tym ide dole protein! Videla si niekefy aspin raz vyrobu granul? Ja ano a niekolko! Ceske,Slovenske aj Acanu fabriku. Ciste mäso sa nekona! Staci ti to ako realita?

Ještě když neexistovali granule, pes byl krmen právě, jak ty říkáš, tím "odpadem". A dnes tomu není jinak. Krmit psa čistou svalovinou nesmysl. A nesmysl je také krmit ho takovým masem jako jedí lidi. Pes není člověk.

Když už maso, tak různě vnitřnosti, kosti, chrupavky atd. a k tomu může jít svalovina. Nicméně to není jen o proteinu. Třeba srdce, držky, vemínko, plíce, játra a další... tam je spousta vitamínu a mikro-živin, které ve svalovině nemáš. A tyhle ti také táhnou celkový podíl proteinu dolů. Dále pes potřebuje více tuku než člověk, takže mastný odřezky jsou pro psa v pořádku.

Nestrašte lidi. 10% ~ 20% proteinu je normální číslo pro syrové maso (zaleží jaký druh). Kuřecí prso je proteinový premiant (100g má 23g proteinu). Jen takovou stravu to bude mít nejspíš jenom kulturista. Takže reálnější strava je rozhodně pod 20%. Nejlepší granule to mají kolem 30% a ty úplně top do 40% ale to je za cenu že jsou dehydratovaný. 85% masa klidně může odpovídat 28% proteinu v granulích, jelikož podstata masa v granulích je taková, že jsou dehydratovaná. Snížením tekutin, se tedy zvýší koncentrace proteinu a také vydrží déle. (Ten jistý princip jako sušené maso, španělské prosciutto atd.).

Nicméně neznamená to že když je v něčem 20% proteinu tak můžu do svých počtů zahrnout mínus 80% vody = proces dehydratace. Takhle jednoduché to není. U každé dehydratace se ztratí kousek proteinů. Syrové maso má nějaké výživové hodnoty a jakoukoliv úpravou se pozmění jeho výživové hodnoty.

Krmní dávka granul je menší než u syrového masa. Pes dostane stejný podíl živin ale z menšího objemu. Analytické složky jde srovnat, ale je to už matematicky složitější... hrubý příklad 100g granul = 30g proteinu vs 200g masa = 30g proteinu.

Je to stejný jako když v Lidlu čteš že na výrobu 100g salámu bylo použito 130g masa i když tam ještě přidali špek a další věci.

Prostě složení je před zpracováním a analytické složky jsou po zpracovaní.

23.2.2021 19:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Krmní dávka granul je menší než u syrového masa. Pes dostane stejný podíl živin ale z menšího objemu.

a proto po 30dkg dávce "těch suprčupr" z něj vypadne 2x tolik exkrementů

tomu se už dá říkat " zázrak "

23.2.2021 19:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Realita je taková, že valná většina psů je krmena granulami

To ale neznamená, že je to správné, to znamená jen to, že je to prostě pohodlné.

Nejsem odpůrce granulí, i když s nimi sama nekrmím, tak je mi srdečně jedno kdo jak svého psa krmí....jestli masem nebo spečeným čímsi.

Každého věc, já si taky dám radši např. flákotu masa se zeleninovým salátem než třeba nějaký koktejl i kdyby byl sebevíc nutričně vyvážený a stejně tak prostě krmím svoje psy.

Hospodářská zvířata nemám...ale akvarijní ryby jo a už za komančů jsme chodili se síťkama nalovit živé krmení. Dneska je to jednodušší, dá se koupit jak mražené, tak živé nebo si pěstovat v sudu komáří larvy nebo doma potěr živorodek....ale je samozřejmě jednodušší nasypat do akvárka nějaké vločky.

Aneb kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody...důvody, proč to nebo ono nejde.

Takže ještě jednou...moji psi jí maso, zeleninu, přílohy, kosti, jogurty, vajíčka a jestli Alík od nějakého diskutujícího jí granule, je to čistě věc jeho majitele

Každého věc, já si taky dám radši např. flákotu masa se zeleninovým salátem než třeba nějaký koktejl i kdyby byl sebevíc nutričně vyvážený

Já se omlouvám, že to nebude k tématu, ale nemáte náhodou někdo typ na nějaký takový koktejl? .

Já bych ho naopak ocenila. Čas na to připravit žrádlo psům si najdu vždycky, ale čas na to připravit něco sobě (když neberu v potaz oběd) nebo se najíst, tak to už je horší . Poslední dobou mám fakt problém s tím, že si nestíhám dát nějakou svačinu, nebo vybírám tak dlouho co si dám, že to nakonec dopadne tak, že si nedám nic, protože na nic nemám chuť . Občas to řeším proteiňákem, ale ten zase tak moc nezasytí. Fakt by se mi hodil typ na něco takového, co bych si občas mohla dát třeba místo jednoho jídla denně, a co by i zasytilo.

23.2.2021 19:59

marcelaamax napsal(a):
Každého věc, já si taky dám radši např. flákotu masa se zeleninovým salátem než třeba nějaký koktejl i kdyby byl sebevíc nutričně vyvážený

Já se omlouvám, že to nebude k tématu, ale nemáte náhodou někdo typ na nějaký takový koktejl? .

Já bych ho naopak ocenila. Čas na to připravit žrádlo psům si najdu vždycky, ale čas na to připravit něco sobě (když neberu v potaz oběd) nebo se najíst, tak to už je horší . Poslední dobou mám fakt problém s tím, že si nestíhám dát nějakou svačinu, nebo vybírám tak dlouho co si dám, že to nakonec dopadne tak, že si nedám nic, protože na nic nemám chuť . Občas to řeším proteiňákem, ale ten zase tak moc nezasytí. Fakt by se mi hodil typ na něco takového, co bych si občas mohla dát třeba místo jednoho jídla denně, a co by i zasytilo.

Nevím, jestli místo jídla, ale my si dáváme něco jako "smoothie" - prostě dám do mixéru ovoce a zeleninu, co je zrovna po ruce, zaleju vodou, přidám nějaký zdravý sypání (= mletý lněný semínka, chia, skořice, kurkuma, atd), případně dosladím medem, a rozmixuju.
Já mám asi radši ovoce a zeleninu v kuse, ale manžel preferuje tuto formu.

23.2.2021 20:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nevím, jestli místo jídla, ale my si dáváme něco jako "smoothie" - prostě dám do mixéru ovoce a zeleninu, co je zrovna po ruce, zaleju vodou, přidám nějaký zdravý sypání (= mletý lněný semínka, chia, skořice, kurkuma, atd), případně dosladím medem, a rozmixuju.
Já mám asi radši ovoce a zeleninu v kuse, ale manžel preferuje tuto formu.

Jo jo to si dělám taky ☺. Když já bych potřebovala fakt občas něco, co bych jen zalila vodou a protrepala jako proteinak a hotovo, jen takovou rychlovku. Je mi jasné, že třeba oběd tím nenahradím, ale nějakou menší sváču třeba jo.

23.2.2021 20:05

Moje kamarádka pila něco od ketodiet, ale jestli je to nějaký vyvážený, tak to nevím, protože se o to nezajímám.

23.2.2021 21:14

Kefír (neslazený - smoothie není moc vhodné kvůli přemíře cukru a v tekuté formě není moc vlákniny).

Já jedu v bílých jogurtech a měkkém tvarohu (osolím, zakápnu olivovým olejem, když mám chuť, přidám česnek a nakrájenou zeleninu). Nebo si prostě nakrájím zeleninu do krabičky / na talířek (lze i nachystat dopředu). Případně si dám trochu kysaného zelí. Nebo polévku.

23.2.2021 22:14

Kefír (neslazený - smoothie není moc vhodné kvůli přemíře cukru a v tekuté formě není moc vlákniny).

Já jedu v bílých jogurtech a měkkém tvarohu (osolím, zakápnu olivovým olejem, když mám chuť, přidám česnek a nakrájenou zeleninu). Nebo si prostě nakrájím zeleninu do krabičky / na talířek (lze i nachystat dopředu). Případně si dám trochu kysaného zelí. Nebo polévku.

Týjo, tvaroh naslano...
Proč mě to ještě nenapadlo, ladím ho vždycky dosladka, nebo jím bez ochucení. To musím vyzkoušet!

23.2.2021 23:44

Týjo, tvaroh naslano...
Proč mě to ještě nenapadlo, ladím ho vždycky dosladka, nebo jím bez ochucení. To musím vyzkoušet!

To je chyba! Já si z něj dělám takové základní pomazánky (kupuji ve vaničce). Vždycky ho osolím a ochutím trochou olivového oleje, a pak přidávám např. prolisovaný česnek, jarní cibulku nakrájenou na drobná kolečka (nebo tohle všechno dohromady - to mám nejraději). Těch obměn se dá vymyslet spousta. :-) Příprava pomazánky do pěti minut, a v lednici vydrží pár dní. Pak už stačí jen namazat na (domácí) pečivo. To bude zítra moje snídaně.
Já mám doma tvaroh stále - když ho náhodou nesním já, dostane ho na snídani pes, ale tomu do něj krájím ovoce (i když si nedělám iluze, že by to s česnekem nežral - on je po mně 🤣).

Prakticky totéž provádím s bílým jogurtem, to už jsem tady někde také psala - do něj také míchám sůl, olivový olej, česnek, jarní cibulku, a navíc nakrájená cherry rajčata.

A kdyby tady někdo také měl “česnekovou poruchu”, doporučuji i krémovou česnečku podle Dity P. I polévka může být fajn svačinka. Hladké krémy se dají i vypít.

A ještě jsem zapomněla na popíjení teplého vývaru. To také občas svačinově praktikuji, obzvlášť, když se necítím zcela ok.

24.2.2021 07:33

marcelaamax napsal(a):

Zkoušela jste manu?
Osobní zkušenost nemám ale údajně to pokryje vše důležité.

https://mojemana.cz/

24.2.2021 07:50

K Maně doporučuji přečíst si tento článek - psala ho nutriční terapeutka (není to nějaké plácnutí do vody).

https://www.vitalia.cz/clanky/mana-je-tak-bozska-jak-vyrobce-tvrdi/

24.2.2021 08:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

marcelaamax napsal(a):

Bratr kdysi pil pravidelně Manu. Prý to bylo i docela dobré.
Já měla kdysi od dietoložky nakázené Nutridrinky. Nebylo to špatné, ale... Jídlo je jídlo, toto vždy zůstane náhražkou.
Teď dělám kefír s medem. Mám docela ráda i samotný banán nebo sojové suky. Proteinové tyčinky a podobné, to není nic pro mě, ale sušené maso je syté, chutné a v podstatě zdravé. Stejně tak sušené zeleninové lupínky, nejraději mám cuketové. Trochu zakápnout olejem, přidat česnek a nastrouhat sýr - a jak je to sušené, je to i docela syté.
A kaše, to je pro mě úplný poklad.
A když je úplně, úplně nejhůř, tak pásek čokolády s rohlíkem.

24.2.2021 08:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

24.2.2021 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Varaxi napsal(a):
Bratr kdysi pil pravidelně Manu. Prý to bylo i docela dobré.
Já měla kdysi od dietoložky nakázené Nutridrinky. Nebylo to špatné, ale... Jídlo je jídlo, toto vždy zůstane náhražkou.
Teď dělám kefír s medem. Mám docela ráda i samotný banán nebo sojové suky. Proteinové tyčinky a podobné, to není nic pro mě, ale sušené maso je syté, chutné a v podstatě zdravé. Stejně tak sušené zeleninové lupínky, nejraději mám cuketové. Trochu zakápnout olejem, přidat česnek a nastrouhat sýr - a jak je to sušené, je to i docela syté.
A kaše, to je pro mě úplný poklad.
A když je úplně, úplně nejhůř, tak pásek čokolády s rohlíkem.

Jo mě je jasné, že to pořád bude náhražka. Ale když to vezmu tak, že bych si místo toho nedala úplně něco zdravého, ale dala si třeba nějakou sušenku, to teď plácám, tak to možná vyjde na stejno, nebo líp. A mě nejde o to tím pravidelně nahradit jídlo, ale dát to místo nějaké svačiny, kterou bez toho drinku pravděpodobně vynechám úplně. Mám prostě problém jíst pravidelně, není to o tom, že bych byla vybíravá a nic moc nejedla - zmiňovaný tvaroh na slano mám taky ráda, s trochou soli, rajčaty nebo paprikou, bílé jogurty si zase dělám na sladko - jogurt, ovoce, vločky, oříšky, kefíry piju také (ale někdy je mi po nich těžko), nebo ovoce , samotnou zeleninu... Ale všechno je to jídlo, které musím nějak připravit a ve většině případech si k němu na chvíli sednout. Já bych brala něco, co by bylo fakt v tekuté formě a vypila bych si to třeba v autě, nebo venku, na procházce, na cestě...A navíc k tomu když chci jíst 5x krát denně, tak potom už je to i o tom, že fakt nevím co .

A hodilo by se mi to i do práce, kde mám jednu pauzu a pak už nic, tam fakt nemám možnost něco jíst nebo chřoupat, ale nějaký drink by se vypít dal..

Na tu Manu jsem právě koukala... Ještě mi radila kamarádka, ať si do proteiňáku jen přidám vlákninu, že to pak zasytí, to jsem teda ještě taky nezkoušela.

24.2.2021 10:12

A co mléčné koktejly? To také zasytí. Já si např. mixuji do 0,5 l mléka polovinu banánu, k tomu přidám trochu skořice. Brávala jsem si to občas na noční, není problém připravit si to dopředu, a před vypitím jen protřepat, aby nebyly oddělené složky.

24.2.2021 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A co mléčné koktejly? To také zasytí. Já si např. mixuji do 0,5 l mléka polovinu banánu, k tomu přidám trochu skořice. Brávala jsem si to občas na noční, není problém připravit si to dopředu, a před vypitím jen protřepat, aby nebyly oddělené složky.

No tak s tímhle mám problém - já to vypiju, dokud je to čerstvé, hned potom, co to udělám, ale déle už ne. Už vůbec ne banán, u toho mi vadí, jak to zčerná .. A celkově když si dělám tyhle různá Smoothie a koktejly, tak mi to třeba po hodině nebo dvou už přijde nepoživatelné, ale to je prostě jen můj problém, v hlavě . Jo a to jsem si koupila i nějakou spešl lahev, ze které se vysaje vzduch, aby to zůstalo čerstvé, ale ani to nepomohlo

24.2.2021 10:16

marcelaamax napsal(a):
No tak s tímhle mám problém - já to vypiju, dokud je to čerstvé, hned potom, co to udělám, ale déle už ne. Už vůbec ne banán, u toho mi vadí, jak to zčerná .. A celkově když si dělám tyhle různá Smoothie a koktejly, tak mi to třeba po hodině nebo dvou už přijde nepoživatelné, ale to je prostě jen můj problém, v hlavě . Jo a to jsem si koupila i nějakou spešl lahev, ze které se vysaje vzduch, aby to zůstalo čerstvé, ale ani to nepomohlo

Vy jste jak můj manžel. 😂

24.2.2021 10:25

marcelaamax napsal(a):

Já ani nemluvím. Navíc pokud je to zelený, tak se mně obrací žaludek, jen se na to podívám.

24.2.2021 12:38

Tady už zbývá asi jen pivo. Tekutý chléb. :-))

4.3.2021 15:24
JARIE

XXX.XXX.42.118

a jaké si myslíte že je maso v granulích? Když dáváte maso, vidíte jak vypadá, jak voní... Salmonela?? Než něco odsoudíte neco si o tom zjistěte , salmonelu vzhledem k délce střev, ph ve střevech chytit nemůžou

4.3.2021 18:47
Lucík32

XXX.XXX.140.165

My krmime fitminem

4.3.2021 19:11

JARIE napsal(a):
a jaké si myslíte že je maso v granulích? Když dáváte maso, vidíte jak vypadá, jak voní... Salmonela?? Než něco odsoudíte neco si o tom zjistěte , salmonelu vzhledem k délce střev, ph ve střevech chytit nemůžou

Máte to trochu popletené. Jak souvisí délka střeva s odolností vůči salmonelóze? PH ve střevech je zásadité, to salmonelám neublíží. Baktericidní účinky má pH kyselé, v žaludku. A psi na barfu mají pH nižší než granulovaní a tudíž jsou proti salmonelóze odolnější. Ale netroufla bych si napsat, že ji pes v žádném případě nemůže dostat. Ony ty salmonely jsou docela čiperné baktérie a dokážou potrápit.

4.3.2021 19:34

Né, psi na barfu jsou přece nesmrtelní :-)
Salmonelu většinou nikdo neodhalí, je to prostě třeba zánět střev, klouby, horečka,... z masa úplně stejně jako z granulí.
https://www.foodsafetynews.com/2020/11/raw-dog-food-recalled-because-of-salmonella/
Tyto nesmysly šíří prodejci masa. To je úroveň.
https://barfer.cz/muze-se-kvuli-barfu-projevit-u-psa-salmonela/

4.3.2021 19:50

ale jistěže může, ta salmonela
nedávno ji měl mladej našich mladejch
jako pes.....

dog

8.10.2021 00:02
dog

XXX.XXX.77.29

lupus4 napsal(a):

to stoho masa a masa museli mit lupenku a vybledly kozichy. to taky jite jenom samotne maso a kosti.

8.10.2021 07:41

dog napsal(a):
to stoho masa a masa museli mit lupenku a vybledly kozichy. to taky jite jenom samotne maso a kosti.

Lupovitost nemůže být primárně jen z masa, nastudujte si to.

8.10.2021 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):

Nejíme, my jsme totiž všežravci, kdežto pes je masožravec, což je v jídelníčku podstatný rozdíl. A i když se mu to snažíme všemožně vymluvit, třeba granulema, kde by maso pohledal a jsou spíš krmením pro slepice, než pro psa.

8.10.2021 16:04

tady v noci zmizely příspěvky? když někdo svůj smaže a já na to reaguji, tak zmizí i má reakce? a to byla A4 minimálně :D

tak jsem si pořídila tu slavnou knihu.. Všecky druhy psů.. na konci jsou reklamy na granule.. rok 1903 :-)

8.10.2021 19:31

dog napsal(a):

Psi nemají lupénku.

8.10.2021 19:32

tady v noci zmizely příspěvky? když někdo svůj smaže a já na to reaguji, tak zmizí i má reakce? a to byla A4 minimálně :D

tak jsem si pořídila tu slavnou knihu.. Všecky druhy psů.. na konci jsou reklamy na granule.. rok 1903 :-)

Že jo? Příspěvků od dog tady bylo víc. I když na druhou stranu jich není škoda.

8.10.2021 19:36

Psi nemají lupénku.

Mají.

8.10.2021 19:37

Že jo? Příspěvků od dog tady bylo víc. I když na druhou stranu jich není škoda.

No jo, ale ten můj? :D takových písmenek :D
https://topdogtips.com/dog-psoriasis/
https://wagwalking.com/wellness/can-dogs-get-psoriasis
https://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-skin-problems-in-dogs

8.10.2021 20:45

No jo, ale ten můj? :D takových písmenek :D
https://topdogtips.com/dog-psoriasis/
https://wagwalking.com/wellness/can-dogs-get-psoriasis
https://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-skin-problems-in-dogs

Díky, zase jsem si rozšířila obzory.

8.10.2021 21:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Neumím tak anglicky, abych přelouskala text, ale opravdu se ta nemoc jmenuje psoriaza, tedy psí psoriaza, nebo je to jen takový ,,americký" termín? Vidím hnusnou olezlou hubu, ztluštělé okolí oka, ale takové ty typické lupenkové plotny s loupající se kůží ne.

8.10.2021 22:32

lesnížínka napsal(a):
Neumím tak anglicky, abych přelouskala text, ale opravdu se ta nemoc jmenuje psoriaza, tedy psí psoriaza, nebo je to jen takový ,,americký" termín? Vidím hnusnou olezlou hubu, ztluštělé okolí oka, ale takové ty typické lupenkové plotny s loupající se kůží ne.

Vědecky - vzácné.
https://www.hindawi.com/journals/crivem/2015/912509/
Pes má kožich, dokud ho má, tak ty plotny asi nemáte na čem vidět.. ale psoriáza není jen kůže.. použijte prohlížeč Chrome, klikněte pravou myšou do prázdné oblasti na stránce a dejte "přeložit do jazyka čeština".

8.10.2021 22:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vědecky - vzácné.
https://www.hindawi.com/journals/crivem/2015/912509/
Pes má kožich, dokud ho má, tak ty plotny asi nemáte na čem vidět.. ale psoriáza není jen kůže.. použijte prohlížeč Chrome, klikněte pravou myšou do prázdné oblasti na stránce a dejte "přeložit do jazyka čeština".

Díky. Jo, hodně vzácné, zatím popsaný tento jediný případ a to ještě s tím, že je to s lidskou lupenkou velmi podobné a reaguje to na stejné léky. To ale není nic divného, že podobné věci reagují na stejné léky, paralenem by to asi nevyléčili. Však víte, já jsem k tomu: vědci zjistili skeptická a veterináři zjistili...no stačí si pročíst poslední ,,zápichy" vedle na fórech...

dog

9.10.2021 01:18
dog

XXX.XXX.77.29

ti co basni o barfu tak znaji jen maso. krmit barfem neni zas tak jednoduche jak se zda na prvni pohled. barf neni jen o syrovem mase ale i spouste jinych surovin.je o tm spousta knih od spickovych chovatelu.

9.10.2021 07:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):
ti co basni o barfu tak znaji jen maso. krmit barfem neni zas tak jednoduche jak se zda na prvni pohled. barf neni jen o syrovem mase ale i spouste jinych surovin.je o tm spousta knih od spickovych chovatelu.

To ty knihy budete muset nakoupit všem divokým šelmám živících se masem....aby to doprčic dělaly správně! My o barfu nebásníme, my tak psy krmíme a mimochodem: čím pak asi krmili lidi své psy před 100lety, bez těch vyvážených granulí? Tak to byla hotová katastrofa a nevím, jak dokázali z těch mrzáků vyšlechtit tolik plemen. Vždyť jenom, než to dali do pucu, těma granulema...

9.10.2021 21:32

dog napsal(a):

A víte, že my to víme?

dog

10.10.2021 16:11
dog

XXX.XXX.77.29

lupus4 napsal(a):
Vám fakt nevadí z čeho a jak se ty "superčuper" amarouny vyrábí ?

no a jak se vyrabi napriklad parky nebo salam pro lidskou spotrebu. Samy rosol a maso mozna tak z rychliku a navic s eckama. Tak namy namy a prilohu si dame obylne pecivo pro slepice.

10.10.2021 16:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):
no a jak se vyrabi napriklad parky nebo salam pro lidskou spotrebu. Samy rosol a maso mozna tak z rychliku a navic s eckama. Tak namy namy a prilohu si dame obylne pecivo pro slepice.

Tak proč to jíte? Nikdo vás nenutí a stejně tak nebudu nic podobného dávat psu. Mimochodem, můj pes granule dostává, k masu, protože mu prostě chutnají. Má je jako přílohu. A pečivo by jste chtěl(chtěla? ) vlastně z čeho? Po tisíce let se člověk živý chlebem, tak nevím, co vám na tom vadí. Nečumte tak na tu reklamní masírku

dog

10.10.2021 16:33
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):
To ty knihy budete muset nakoupit všem divokým šelmám živících se masem....aby to doprčic dělaly správně! My o barfu nebásníme, my tak psy krmíme a mimochodem: čím pak asi krmili lidi své psy před 100lety, bez těch vyvážených granulí? Tak to byla hotová katastrofa a nevím, jak dokázali z těch mrzáků vyšlechtit tolik plemen. Vždyť jenom, než to dali do pucu, těma granulema...

Tim ze se psi domestikovali uz pred staletimy tak se postupne vyslechtilo tolik ras a plemen. podivejte se na volne pobihajici psy venku ktery si musi potravu obstarat sami v jakem sou stavu potom rikate jake to sou chudinky. to si myslite ze pred sta lety meli naservirovany biftek v misce jak tomu rikate dneska b.a.r.f . mozna tak hieny snesou syrove proto tak krasne voni a vypadaji.

10.10.2021 16:39

dog napsal(a):
Tim ze se psi domestikovali uz pred staletimy tak se postupne vyslechtilo tolik ras a plemen. podivejte se na volne pobihajici psy venku ktery si musi potravu obstarat sami v jakem sou stavu potom rikate jake to sou chudinky. to si myslite ze pred sta lety meli naservirovany biftek v misce jak tomu rikate dneska b.a.r.f . mozna tak hieny snesou syrove proto tak krasne voni a vypadaji.

Polaris blivajz sem ale nepište, mám před večeří, pes a Kocourek dostanou syrové kuře a já pečené, tak toho nechte, nechtěla bych tu mít tři hromady blinkaček.

Domestikace psa je zdokumentována cca 11 tisíc let. Vy jste materiál.

dog

10.10.2021 16:51
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):
Tak proč to jíte? Nikdo vás nenutí a stejně tak nebudu nic podobného dávat psu. Mimochodem, můj pes granule dostává, k masu, protože mu prostě chutnají. Má je jako přílohu. A pečivo by jste chtěl(chtěla? ) vlastně z čeho? Po tisíce let se člověk živý chlebem, tak nevím, co vám na tom vadí. Nečumte tak na tu reklamní masírku

necumim na reklamni masirku. nejsem proti masu ani proti krmeni granulemi. sem pro vyvazenou stravu s jednostrane vyzivy neni nkdy nic prospesneho. A co treba zelenina a ovoce jako priloha k masu rek bych ze pro psa lepsi a ma vtom mineraly a vytaminy ktere mu prospejou a je jedno jestli to pridate do masa nebo granuli. i tak to bude bastit.

10.10.2021 16:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):

Áno vyšlechtilo a živili je masem, neb granule co? Nebyly. Volně pobíhající psy kde proboha? U nás, v Bulharsku, v Africe? Jako, že by si v těch městech něco ulovili? Za a) většina už to neumí, za b) není co, ti se živí tak vybíráním odpadků. Píšu vám šelmy. Od vlka počínaje, třeba po lva konče. Určitě nemyslím psy, co někde vyhodili z domu. Vy jste prodejce granulí ne? Biftek psu rozhodně neservíruju, včera měl králíka. K snídani nohy, k večeři maso, protože kosti z misky nejí. Dneska bude mít hovězí kližku, sypanou skořápkama, protože je starý a hovězí kost už nepokouše, respective ty nechtěl kousat nikdy. Ze stejného důvodu měl na oběd kočičí kapsičku a kuřecí křídla. Pravda, nechytil si to. Ale za mlada by si i chytil, kdyby mu to panička nezakázala, pár zajíců v zahradě dobře neskončilo, posledního před cca rokem jsem našla bez noh. Takže my máme krmení v pořádku a vy si ho klidně krmte granulema.

10.10.2021 17:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):
necumim na reklamni masirku. nejsem proti masu ani proti krmeni granulemi. sem pro vyvazenou stravu s jednostrane vyzivy neni nkdy nic prospesneho. A co treba zelenina a ovoce jako priloha k masu rek bych ze pro psa lepsi a ma vtom mineraly a vytaminy ktere mu prospejou a je jedno jestli to pridate do masa nebo granuli. i tak to bude bastit.

Tak to je rozumnější postřeh ale psu ze zeleniny zase tak moc nedojde, o mrtvé zelenině v granulích nemluvě. Většina psů o ni nestojí, jen lidi mají pocit(nevím ani proč) že by měl.

10.10.2021 18:13

lesnížínka napsal(a):
Tak to je rozumnější postřeh ale psu ze zeleniny zase tak moc nedojde, o mrtvé zelenině v granulích nemluvě. Většina psů o ni nestojí, jen lidi mají pocit(nevím ani proč) že by měl.

Co na tom nechápete, prostě pes jde a vykope si v záhonku mrkev a bramboru. Normálně. Přirozeně.
:-)

10.10.2021 19:08

Co na tom nechápete, prostě pes jde a vykope si v záhonku mrkev a bramboru. Normálně. Přirozeně.
:-)

A sám si ji pak nacpe do granulí
Přirozeně

10.10.2021 19:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Si nedělejte srandu, protože za chvíli se tu 100% objeví někdo, kdo řekne, že jeho pes to dělá normálně(až na tu varnu granulí )

10.10.2021 20:45

dog napsal(a):

Staletími, kteří, jsou, hyeny + 9 chyb v interpunkci.

10.10.2021 21:34

dog napsal(a):

No ve finále to jednoduché je, těžké jsou tak max začátky, pak už to má člověk povětšinou tzv. v oku.

no a jak se vyrabi napriklad parky nebo salam pro lidskou spotrebu.

O tom nemám iluze a tak to samozřejmě doma pejsům nedáváme, tak max na ochutnání.

A ještě jedna věc....doma mají čuby neustále nasypanou misku granulí, nejsem z toho nadšená, ale je to kvůli starší čubině, co je nimra v jídle a někdy nechce jíst vůbec a tak abych neměla starosti, jestli bude mít hlad. Máme spotřebu asi 4-6 kilo na měsíc pro pyrenejskou slečnu. Mladší čuba...štěně, tak ta to nejí vůbec.
Takže to je pro mě jasný ukazatel, že granule nejsou top ten strava a že když dám psům na výběr, tak si vyberou maso.

dog

10.10.2021 21:36
dog

XXX.XXX.77.29

A víte, že my to víme?

zdase ze ani o tom moc nevite. je to jen modni trend. prectetesi nebo podivejte na pana IVO EICHLER, ten ma dost skusenosti s krmenim psu.

10.10.2021 21:43

dog napsal(a):
zdase ze ani o tom moc nevite. je to jen modni trend. prectetesi nebo podivejte na pana IVO EICHLER, ten ma dost skusenosti s krmenim psu.

Jak víte, že nevíme?

dog

10.10.2021 21:53
dog

XXX.XXX.77.29

Polaris blivajz sem ale nepište, mám před večeří, pes a Kocourek dostanou syrové kuře a já pečené, tak toho nechte, nechtěla bych tu mít tři hromady blinkaček.

Domestikace psa je zdokumentována cca 11 tisíc let. Vy jste materiál.

hmmmmm. tady se zda byt panicka pekne vypecena. fuj peceny to bude hromadka blinkacek. Syrove top ten .

dog

10.10.2021 22:20
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):
Áno vyšlechtilo a živili je masem, neb granule co? Nebyly. Volně pobíhající psy kde proboha? U nás, v Bulharsku, v Africe? Jako, že by si v těch městech něco ulovili? Za a) většina už to neumí, za b) není co, ti se živí tak vybíráním odpadků. Píšu vám šelmy. Od vlka počínaje, třeba po lva konče. Určitě nemyslím psy, co někde vyhodili z domu. Vy jste prodejce granulí ne? Biftek psu rozhodně neservíruju, včera měl králíka. K snídani nohy, k večeři maso, protože kosti z misky nejí. Dneska bude mít hovězí kližku, sypanou skořápkama, protože je starý a hovězí kost už nepokouše, respective ty nechtěl kousat nikdy. Ze stejného důvodu měl na oběd kočičí kapsičku a kuřecí křídla. Pravda, nechytil si to. Ale za mlada by si i chytil, kdyby mu to panička nezakázala, pár zajíců v zahradě dobře neskončilo, posledního před cca rokem jsem našla bez noh. Takže my máme krmení v pořádku a vy si ho klidně krmte granulema.

vedomosti o selmach a jejich stravovacich potrebach asi nemate. nesezerou vzdy celou korist.potom uz je to jen tlejici mrsina . pocinaje vlkem . dejte psovi 10 kg masa skostma a uvidite jak vam to bude dlouho zrat. kdyz se tak chcete priblizit strave selmam tedy vlkovi. hmmm a kocici kapsicka pro psa to mu dejte radsi sproty to se jen zaprasi v misce.

10.10.2021 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

dog napsal(a):
vedomosti o selmach a jejich stravovacich potrebach asi nemate. nesezerou vzdy celou korist.potom uz je to jen tlejici mrsina . pocinaje vlkem . dejte psovi 10 kg masa skostma a uvidite jak vam to bude dlouho zrat. kdyz se tak chcete priblizit strave selmam tedy vlkovi. hmmm a kocici kapsicka pro psa to mu dejte radsi sproty to se jen zaprasi v misce.

Nezapráší, ryby nežere. A tím, že to bude dlouho žrát a tlející mršinu...počínaje vlkem?....tím chcete jako říct co? Asi si stojím na vedení Celou kořist, jako, že jelena třeba, nejspíš vlk nesežere, ale zajíce v pohodě. A mimochodem, loví a žere celá smečka, takže i toho jelena dají A tu trochu, co zbude, přenechají dalším v potravním řetězci - mrchožroutům. Hele, vadí vám Barf, vadí vám kočičí kapsička, ale granule jsou super a taky šproty, které jsou vlastně Barf. Trochu ode zdi ke zdi.

10.10.2021 23:52

Staletími, kteří, jsou, hyeny + 9 chyb v interpunkci.

Hehe, tam je toho tolik, že mě počítání přestalo bavit hned v prvním souvětí :-) Co i y, ale sem tam chybí smysl... co znamená "tak se postupne vyslechtilo tolik ras a plemen"? Se ztratila poslední část souvětí. Ztratilo to nit. Smysl.
:-) Je to vtipné ale nakonec :D Včera jsem četla anotaci (kniha za 5 stovek), která vypadala podobně, tak si tady z toho nic nedělejte :-)

dog

10.10.2021 23:52
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):
Nezapráší, ryby nežere. A tím, že to bude dlouho žrát a tlející mršinu...počínaje vlkem?....tím chcete jako říct co? Asi si stojím na vedení Celou kořist, jako, že jelena třeba, nejspíš vlk nesežere, ale zajíce v pohodě. A mimochodem, loví a žere celá smečka, takže i toho jelena dají A tu trochu, co zbude, přenechají dalším v potravním řetězci - mrchožroutům. Hele, vadí vám Barf, vadí vám kočičí kapsička, ale granule jsou super a taky šproty, které jsou vlastně Barf. Trochu ode zdi ke zdi.

nejsem proti barfu ani proti granulim i to ze vetsina krmi zbytky ale dat psovi kocici kapsicku to je ode zdi ke zdi. kdyz uz tu pisete vsichni tak o barfu tak to aspon rozeberte at ti ostatni vedi ocem je rec delat ho spravne neni jednoduche ani lacine. a neni to taky jen o mase a kostech. jeto jen trend . vetsina chovatelskych stanic co maji psi pro souteze ci vystavy nebo pracovni psi tak rozhodne nekrmi barfem mozna jen zridka.

10.10.2021 23:57

dog napsal(a):
nejsem proti barfu ani proti granulim i to ze vetsina krmi zbytky ale dat psovi kocici kapsicku to je ode zdi ke zdi. kdyz uz tu pisete vsichni tak o barfu tak to aspon rozeberte at ti ostatni vedi ocem je rec delat ho spravne neni jednoduche ani lacine. a neni to taky jen o mase a kostech. jeto jen trend . vetsina chovatelskych stanic co maji psi pro souteze ci vystavy nebo pracovni psi tak rozhodne nekrmi barfem mozna jen zridka.

Armáda krmila Royalem. Budeme se tím řídit, dyť to je špička, ne :-) Myslíte, že mají čas na to krmit masem, že se jim chce řešit, kde koupit, skladovat, připravovat sto padesát mističek? Není lepší otevřít plastový pytel, který mají za úplně jinou cenu při tom odběru (a za takovou cenu to mají i chovatelské stanice, ty značky to nabízí) a nasypat jak slepicím? Začněte trochu přemýšlet. Já vím, že to bolí, ale tak aspoň malinko, zkuste.

11.10.2021 00:02

dog napsal(a):

Jste psa asi nikdy žrát neviděl :-) 10 kg dá můj malý pes za dva tři dny. Co nesní, si jako správná šelma zakope a přijde si proto další den. Nebo za týden. I za tři měsíce. On ví, proč to dělá. Jenže já mám malou zahradu, a když si tam pes zahrabe pár krav, kam budu ukládat zbytky ze srážek s blbci?

11.10.2021 00:04

dog napsal(a):

Myslíte toho kluka, co tady trápí psa? No to sem zas někoho poslali.. s pánembohem.
https://www.youtube.com/watch?v=qxV-azZ_uMw&ab_channel=IvoEichlerR%C3%81MOv%C3%BDcvikps%C5%AF

dog

11.10.2021 00:08
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):

to vedeni tam asi nebude , tak na nem nemuzete stat.

11.10.2021 00:10

dog napsal(a):
to vedeni tam asi nebude , tak na nem nemuzete stat.

chudák jste

11.10.2021 00:17

To je hovado. Fuj hnus to není možný. Prej útok. Pes se bojí, tak dostane přes hubu. A ještě se to vystaví na net a beztrestně.. tady se můžou psi tlouct.. Z toho nebudu spát. Kam jsme se to dostali.. a někdo to obdivuje.. chudák malej pes

dog

11.10.2021 01:04
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):

prectete si knihu - JAK PRODLOUZIT ZIVOT VASEHO PSA - ta vam snad pomuze psa spravne krmit

11.10.2021 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mám 13.5letého samojeda. Už jede přes čas, dožití je 11-13let. Celý život pes, kterého jsem k jídlu musela nutit, takže o krmení psa vím opravdu hodně. Teď, abych do něj jídlo dostala, dostane cokoliv: na maso kočičí kapsičku, psí konzervu. A šunku, slaninu...abych do něj dostala tablety, co musí brát. Takže vaše teorie o správném krmení jsou mi někde. A mimochodem: jestli ještě někdy budu mít psa, bude dostávat i ty zbytky. Psi u rodičů celý život dostávali zbytky, maso takřka neviděli a poslední umřel v 17.

dog

11.10.2021 08:23
dog

XXX.XXX.77.29

lesnížínka napsal(a):
Mám 13.5letého samojeda. Už jede přes čas, dožití je 11-13let. Celý život pes, kterého jsem k jídlu musela nutit, takže o krmení psa vím opravdu hodně. Teď, abych do něj jídlo dostala, dostane cokoliv: na maso kočičí kapsičku, psí konzervu. A šunku, slaninu...abych do něj dostala tablety, co musí brát. Takže vaše teorie o správném krmení jsou mi někde. A mimochodem: jestli ještě někdy budu mít psa, bude dostávat i ty zbytky. Psi u rodičů celý život dostávali zbytky, maso takřka neviděli a poslední umřel v 17.

to je konecne neco rozumneho za tu dobu tady . Tak at si pak neprotirecite.

11.10.2021 08:51
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Dogu, dogu
měli jsme psy dřív než tu byly granule.
Byli to psi krásní a zdraví.

11.10.2021 11:11

Myslíte toho kluka, co tady trápí psa? No to sem zas někoho poslali.. s pánembohem.
https://www.youtube.com/watch?v=qxV-azZ_uMw&ab_channel=IvoEichlerR%C3%81MOv%C3%BDcvikps%C5%AF

Fuj, co to je magora?! Tohle propagovat

11.10.2021 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Fuj, co to je magora?! Tohle propagovat

Nevím, asi někdo zprasil psa a teď ho
jiný "napravuje"?

11.10.2021 11:20

rapotacka11 napsal(a):
Nevím, asi někdo zprasil psa a teď ho
jiný "napravuje"?

To je pochopitelné, ale jakým způsobem se to pán snaží dělat ? Co to mělo být s těmi pamlsky? Tohle video vypadá, že starý pán absolutně nemá páru o tom, co to s tím psem vyvádí

11.10.2021 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To je pochopitelné, ale jakým způsobem se to pán snaží dělat ? Co to mělo být s těmi pamlsky? Tohle video vypadá, že starý pán absolutně nemá páru o tom, co to s tím psem vyvádí

Bohužel má a stojí si za tím Kdysi mi někdo doporučil jeho knížku. Po pár větách jsem ji vyhodila. Ani by mě nenapadlo se na video podívat. Jdu blejt velebnosti

11.10.2021 11:31

lesnížínka napsal(a):
Bohužel má a stojí si za tím Kdysi mi někdo doporučil jeho knížku. Po pár větách jsem ji vyhodila. Ani by mě nenapadlo se na video podívat. Jdu blejt velebnosti

Ano, tou poslední větou jste to vystihla.
K tomuhle starému pánovi dát psa ? Ani omylem.

11.10.2021 11:50

lesnížínka napsal(a):

Raději jsem si video nepustila....bůh ví, co bych tam viděla a já jako cíťa bych z toho mohla mít špatné spaní.

11.10.2021 12:06

Jo, nepouštějte si to, omlouvám se, já si šla ověřit, že je řeč o tom, co si myslím,
kdyžtak to admin může smazat, je to normální propagace týrání a to si ten pán říká výcvikář a má psí školu.. ale co mě dostalo, kolik pejskařů ho obdivuje,
to video je ze 17. dne (slovy sedmnáctého) napravování toho psa.. no nebudu říkat, co mu tam dělal, ale prostě pes se ho očividně hodně bál, podle mě je to ubožák a žádný pes mu nepatří do ruky a jestli ho někdy potkám osobně, řeknu mu to do očí.
Tenhle pán že rozumí stravě psů? Dost pochybuji, že rozumí něčemu vůbec.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Fimonn

19.9.2022 14:54
Fimonn

XXX.XXX.78.238

Jestli přemýšlíte, jak správně krmit štěně, tak zkuste (jak už tu někde padlo) Yoggies.
Tam se na to specializují. Stačí když mrknete sem https://yoggies.cz/pro-stenata/ je tam kompletní přehled toho, co potřebujete vědět (od velikosti psa, plemene, výpočtu krmné dávky atd.) včetně brožurky, kde je všechno detailně popsané.

Perti

25.10.2022 14:32
Perti

XXX.XXX.70.28

Zdravím, podle https://www.arecenze.cz/krmiva-pro-stenata/ nás zaujalo Applaws. Dáváte někdo konzervy? Máte feedback k této konkrétní?

Díky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík