Psimilovnik

XXX.XXX.32.40
Dobrý den všem :)
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s převozem psa v autě na pásu? Našel jsem na internetu, že fungují normálně i pro velké psy. Slíbil jsme kamarádce, že ji teď párkrát udělám řidiče i pro psa, ale do kufru se mi nevleze. Je to velký pes, cca 40-45 kilo.
Děkuji moc všem za rady.
Psimilovnik

XXX.XXX.32.40
lesnížínka
napsal(a):
Jak chcete psa opravdu upevnit do pásu pro lidi? Pes se zavrtí a má ho jinde. Pro psy je pás speciální, ale neporadím, vozíme psy v SUV(kufru)
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Samozřejmě jsem měl na mysli psí pásy, prý to vypadá normálně jako postroj, ale nemám s tím zkušenosti. Vím, že do lidského pásu bych ho nezacvakl. Ani by mě nenapadlo to zkoušet.
Dobrý den, my máme pejska border kolii a když jsme s ním začínali jezdit v autě tyto pásy jsme měli a pejsek s tím byl v pohodě. Určitě bych doporučila koupit vhodné pásy (aby byly trochu větší, aby se mohl pejsek v autě v pohodě přetočit). Teď momentálně máme v kufru klec a musím říct, že pro nás i pro pejska je to mnohem pohodlnější. 😃
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se nepletu, crash testy dopadaly u postrojů (pásů), klecí i mříží celkem tristně. Pokud se jedná o občasný převoz, jsem pro "na divoko" bez poutání. Maximálně nechám na psovi vodítko, jehož konec skřípnu do dveří (aby se mi po autě během cesty neprocházel). V případě nehody ve víc jak 30 km/h při týhle váze psa stejně rupne karabina, pás, postroj, obojek, klec nebo i mříž .... nevím, opravte mě, kdo máte jiný poznatky :)
pes měl postroj tuším Trixie a koncovka byla na zacvaknutí do upevnění pásů. Pes měl 35 kg ale byl hodný, na zadním sedadle v klidu ležel. když jsme jeli jen kousek dávali jsme ho do "kufru"
napsal(a):
Pokud se nepletu, crash testy dopadaly u postrojů (pásů), klecí i mříží celkem tristně. Pokud se jedná o občasný převoz, jsem pro "na divoko" bez poutání. Maximálně nechám na psovi vodítko, jehož konec skřípnu do dveří (aby se mi po autě během cesty neprocházel). V případě nehody ve víc jak 30 km/h při týhle váze psa stejně rupne karabina, pás, postroj, obojek, klec nebo i mříž .... nevím, opravte mě, kdo máte jiný poznatky :)
Myslím si, že je rozhodně lepší, když pes je buď v kleci, nebo je v pásech (v postroji), je víc chráněný kdyby si něco stalo a ani, si myslím, že pes v autě “na volno’’ jezdit nesmí.
my máme psí postroj od Huntera, je fajn a určitě lepší než nějaký s jednoduchými umělohmotnými přezkami... myslím, že máme něco takového:
https://www.welovedogs.cz/cs/bezpecnostni-pas-do-auta-easy-comfort-xl-25-65-90-cm
Pes má normální tělový postroj, který se připne na redukci, která je kompatabilní s pásy v autě (jeden konec karabina jako na např. na vodítku, druhý konec jako konec standartního bezpečnostního pásu ). Některé mají i pružnou část jako vodítko na běh či kolobajdu. Moji hafani s tím nemají žádný problém. Starší přistěhovalec poprvé až v 9 letech. Mladší od štěnda.
Jde o to, ať pes v případě havárie neletí po autě, kde může zranit sebe, případně ostatní, nebo ať "neběhá" svévolně v autě.

Simona2
napsal(a):
Myslím si, že je rozhodně lepší, když pes je buď v kleci, nebo je v pásech (v postroji), je víc chráněný kdyby si něco stalo a ani, si myslím, že pes v autě “na volno’’ jezdit nesmí.
Na to, že nesmí být na volno, bych ráda viděla nějaký argument :) Tuším, že je ve vyhlášce, že "má být zabezpečen", ale není stanoveno jak. Třeba už mám ale zastaralý info...
napsal(a):
Na to, že nesmí být na volno, bych ráda viděla nějaký argument :) Tuším, že je ve vyhlášce, že "má být zabezpečen", ale není stanoveno jak. Třeba už mám ale zastaralý info...
Ano, je ve vyhlášce, že má být zabezpečen a už je na Vás jak ho zabezpečíte.
Argument.... dost by mě zajímalo, co byste dělala s nezabezpečeným pejskem při autonehodě.... To je jak kdyby jste řekla, proč se lidé musí připoutat v autě...

Simona2
napsal(a):
Ano, je ve vyhlášce, že má být zabezpečen a už je na Vás jak ho zabezpečíte.
Argument.... dost by mě zajímalo, co byste dělala s nezabezpečeným pejskem při autonehodě.... To je jak kdyby jste řekla, proč se lidé musí připoutat v autě...
Dobře, a když ho zabezpečím skřípnutím vodítka do dveří? V čem to bude jiný oproti superdrahýmu bezpečnostnímu postroji zapnutýmu do pásu, když při crashtestech ve větší rychlosti jako 30km/h rupne některá ze součástí upínacího systému?
napsal(a):
Dobře, a když ho zabezpečím skřípnutím vodítka do dveří? V čem to bude jiný oproti superdrahýmu bezpečnostnímu postroji zapnutýmu do pásu, když při crashtestech ve větší rychlosti jako 30km/h rupne některá ze součástí upínacího systému?
To s těmi crashtesty už dávno není pravda. Na trhu existuje již velké množství postrojů i boxů, které obstojí i při vysokých rychlostech. Stačí hledat.
Dost jsem to před lety zkoumala a tento vyšel v testech kdysi nejlépe - velikost XL udrží celou JEDNU TUNU! Nakonec ale stejně pes jezdí v kufru kvůli pořádku.
https://www.baron.cz/autopas-pro-psy-allsafe-vel-l/

PumaCZ
napsal(a):
To s těmi crashtesty už dávno není pravda. Na trhu existuje již velké množství postrojů i boxů, které obstojí i při vysokých rychlostech. Stačí hledat.
Dost jsem to před lety zkoumala a tento vyšel v testech kdysi nejlépe - velikost XL udrží celou JEDNU TUNU! Nakonec ale stejně pes jezdí v kufru kvůli pořádku.
Aha, vida, to je dobrá zpráva.
A v kufru řešíte zabezpečení nějak?

Simona2
napsal(a):
V kufru za mříží jet na volno může. Tam připoutání nemá smysl.
napsal(a):
Aha, vida, to je dobrá zpráva.
A v kufru řešíte zabezpečení nějak?
V kufru mám mříž, která též v případě nárazu něco vydrží, takže se pes "neprobourá" do kabiny, což je přesně to, čím se myslí zabezpečení psa, tedy aby při žádné nepředvídatelné události neohrozil posádku auta. Psa ale bohužel neochrání. Nejlepší by byl box, ale jelikož se mnou pes jezdí pravidelně dlouhé štreky, chci, aby měl pohodlí. Ale šílím kdykoli, kdy se mi na p.r.d.e.l lepí nějaký idiot..
https://www.travall.co.uk/mazda/3-5-door-hatchback-bm-2013--/travall-dog-guard-tdg1456
PumaCZ
napsal(a):
Souhlasím. Jistě se dá pořídit kvalitní výrobek, pokud ho chci.

Vytahuji téma - chci pořídit mříž do Hyundai I30 krátké - máte prosím nějaký tip, dobrou zkušenost?