Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Psimilovnik

5.4.2020 13:00
Psimilovnik

XXX.XXX.32.40

Dobrý den všem :)
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s převozem psa v autě na pásu? Našel jsem na internetu, že fungují normálně i pro velké psy. Slíbil jsme kamarádce, že ji teď párkrát udělám řidiče i pro psa, ale do kufru se mi nevleze. Je to velký pes, cca 40-45 kilo.
Děkuji moc všem za rady.

5.4.2020 13:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak chcete psa opravdu upevnit do pásu pro lidi? Pes se zavrtí a má ho jinde. Pro psy je pás speciální, ale neporadím, vozíme psy v SUV(kufru)

Psimilovnik

5.4.2020 13:16
Psimilovnik

XXX.XXX.32.40

lesnížínka napsal(a):
Jak chcete psa opravdu upevnit do pásu pro lidi? Pes se zavrtí a má ho jinde. Pro psy je pás speciální, ale neporadím, vozíme psy v SUV(kufru)

Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Samozřejmě jsem měl na mysli psí pásy, prý to vypadá normálně jako postroj, ale nemám s tím zkušenosti. Vím, že do lidského pásu bych ho nezacvakl. Ani by mě nenapadlo to zkoušet.

5.4.2020 16:50
Simona2

XXX.XXX.120.71

Dobrý den, my máme pejska border kolii a když jsme s ním začínali jezdit v autě tyto pásy jsme měli a pejsek s tím byl v pohodě. Určitě bych doporučila koupit vhodné pásy (aby byly trochu větší, aby se mohl pejsek v autě v pohodě přetočit). Teď momentálně máme v kufru klec a musím říct, že pro nás i pro pejska je to mnohem pohodlnější. 😃

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2020 16:54

Pokud se nepletu, crash testy dopadaly u postrojů (pásů), klecí i mříží celkem tristně. Pokud se jedná o občasný převoz, jsem pro "na divoko" bez poutání. Maximálně nechám na psovi vodítko, jehož konec skřípnu do dveří (aby se mi po autě během cesty neprocházel). V případě nehody ve víc jak 30 km/h při týhle váze psa stejně rupne karabina, pás, postroj, obojek, klec nebo i mříž .... nevím, opravte mě, kdo máte jiný poznatky :)

5.4.2020 17:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pes měl postroj tuším Trixie a koncovka byla na zacvaknutí do upevnění pásů. Pes měl 35 kg ale byl hodný, na zadním sedadle v klidu ležel. když jsme jeli jen kousek dávali jsme ho do "kufru"

5.4.2020 20:12
Simona2

XXX.XXX.120.71

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud se nepletu, crash testy dopadaly u postrojů (pásů), klecí i mříží celkem tristně. Pokud se jedná o občasný převoz, jsem pro "na divoko" bez poutání. Maximálně nechám na psovi vodítko, jehož konec skřípnu do dveří (aby se mi po autě během cesty neprocházel). V případě nehody ve víc jak 30 km/h při týhle váze psa stejně rupne karabina, pás, postroj, obojek, klec nebo i mříž .... nevím, opravte mě, kdo máte jiný poznatky :)

Myslím si, že je rozhodně lepší, když pes je buď v kleci, nebo je v pásech (v postroji), je víc chráněný kdyby si něco stalo a ani, si myslím, že pes v autě “na volno’’ jezdit nesmí.

5.4.2020 20:24
Šarina

XXX.XXX.243.72

my máme psí postroj od Huntera, je fajn a určitě lepší než nějaký s jednoduchými umělohmotnými přezkami... myslím, že máme něco takového:
https://www.welovedogs.cz/cs/bezpecnostni-pas-do-auta-easy-comfort-xl-25-65-90-cm

5.4.2020 20:26
marq

XXX.XXX.160.41

Pes má normální tělový postroj, který se připne na redukci, která je kompatabilní s pásy v autě (jeden konec karabina jako na např. na vodítku, druhý konec jako konec standartního bezpečnostního pásu ). Některé mají i pružnou část jako vodítko na běh či kolobajdu. Moji hafani s tím nemají žádný problém. Starší přistěhovalec poprvé až v 9 letech. Mladší od štěnda.
Jde o to, ať pes v případě havárie neletí po autě, kde může zranit sebe, případně ostatní, nebo ať "neběhá" svévolně v autě.

5.4.2020 21:10

Simona2 napsal(a):
Myslím si, že je rozhodně lepší, když pes je buď v kleci, nebo je v pásech (v postroji), je víc chráněný kdyby si něco stalo a ani, si myslím, že pes v autě “na volno’’ jezdit nesmí.

Na to, že nesmí být na volno, bych ráda viděla nějaký argument :) Tuším, že je ve vyhlášce, že "má být zabezpečen", ale není stanoveno jak. Třeba už mám ale zastaralý info...

5.4.2020 23:08
Simona2

XXX.XXX.120.71

Na to, že nesmí být na volno, bych ráda viděla nějaký argument :) Tuším, že je ve vyhlášce, že "má být zabezpečen", ale není stanoveno jak. Třeba už mám ale zastaralý info...

Ano, je ve vyhlášce, že má být zabezpečen a už je na Vás jak ho zabezpečíte.
Argument.... dost by mě zajímalo, co byste dělala s nezabezpečeným pejskem při autonehodě.... To je jak kdyby jste řekla, proč se lidé musí připoutat v autě...

6.4.2020 09:55

Simona2 napsal(a):
Ano, je ve vyhlášce, že má být zabezpečen a už je na Vás jak ho zabezpečíte.
Argument.... dost by mě zajímalo, co byste dělala s nezabezpečeným pejskem při autonehodě.... To je jak kdyby jste řekla, proč se lidé musí připoutat v autě...

Dobře, a když ho zabezpečím skřípnutím vodítka do dveří? V čem to bude jiný oproti superdrahýmu bezpečnostnímu postroji zapnutýmu do pásu, když při crashtestech ve větší rychlosti jako 30km/h rupne některá ze součástí upínacího systému?

6.4.2020 10:04
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Dobře, a když ho zabezpečím skřípnutím vodítka do dveří? V čem to bude jiný oproti superdrahýmu bezpečnostnímu postroji zapnutýmu do pásu, když při crashtestech ve větší rychlosti jako 30km/h rupne některá ze součástí upínacího systému?

To s těmi crashtesty už dávno není pravda. Na trhu existuje již velké množství postrojů i boxů, které obstojí i při vysokých rychlostech. Stačí hledat.

Dost jsem to před lety zkoumala a tento vyšel v testech kdysi nejlépe - velikost XL udrží celou JEDNU TUNU! Nakonec ale stejně pes jezdí v kufru kvůli pořádku.

https://www.baron.cz/autopas-pro-psy-allsafe-vel-l/

6.4.2020 10:10

PumaCZ napsal(a):
To s těmi crashtesty už dávno není pravda. Na trhu existuje již velké množství postrojů i boxů, které obstojí i při vysokých rychlostech. Stačí hledat.

Dost jsem to před lety zkoumala a tento vyšel v testech kdysi nejlépe - velikost XL udrží celou JEDNU TUNU! Nakonec ale stejně pes jezdí v kufru kvůli pořádku.

Aha, vida, to je dobrá zpráva.
A v kufru řešíte zabezpečení nějak?

6.4.2020 10:16

Simona2 napsal(a):

V kufru za mříží jet na volno může. Tam připoutání nemá smysl.

6.4.2020 10:40
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Aha, vida, to je dobrá zpráva.
A v kufru řešíte zabezpečení nějak?

V kufru mám mříž, která též v případě nárazu něco vydrží, takže se pes "neprobourá" do kabiny, což je přesně to, čím se myslí zabezpečení psa, tedy aby při žádné nepředvídatelné události neohrozil posádku auta. Psa ale bohužel neochrání. Nejlepší by byl box, ale jelikož se mnou pes jezdí pravidelně dlouhé štreky, chci, aby měl pohodlí. Ale šílím kdykoli, kdy se mi na p.r.d.e.l lepí nějaký idiot..

https://www.travall.co.uk/mazda/3-5-door-hatchback-bm-2013--/travall-dog-guard-tdg1456

6.4.2020 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):

Souhlasím. Jistě se dá pořídit kvalitní výrobek, pokud ho chci.

6.4.2020 11:33
Simona2

XXX.XXX.120.71

V kufru za mříží jet na volno může. Tam připoutání nemá smysl.

Jo to je taky možnost.

5.10.2021 10:58

Vytahuji téma - chci pořídit mříž do Hyundai I30 krátké - máte prosím nějaký tip, dobrou zkušenost?

Přidejte reakci

Přidat smajlík