Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mám obrovský dotaz na lidi, kteří s tímto mají už zkušenosti.
Žijeme v rodinném baráčku, který je rozdělen na dvě poloviny. V jedné žijeme my a náš čtyřnohý chlupáč a v druhé rodiče přítele se svojí momentálně hárající slečnou.
Náš pes je obvykle velmi hodný a klidný, ale od té doby, co fenka hárá, je to utrpení. Už tři dny nám nechce žrát, neustále nervózně běhá po domě a hystericky kňučí, občas štěká nebo vyje. Velmi ho milujeme, ale po třech dnech bez klidného spánku je to velmi náročné.
Volala jsem paní veterinářce, ale nebere mi telefon, proto bych se ráda poradila zde.
Dokonce jsme pořizovali sprej, který se na stříká na fenu a psa by to potom mělo odradit, ale marně. Snažíme se je k sobě nepouštět a když už ano, musíme je hlídat, jelikož ani sprej nezabírá. Štěňátka nechceme, fence je už 12let a je to stará babča, která by to nemusela zvládnout.
Proto velmi prosím o jakkoliv radu, jak psa zklidnit. Děkuji předem.
lesnížínka
napsal(a):
Tak v prvé řadě nepouštějte psa ke staré háravé feně v nejlepším, protože by to fakt nemuselo dobře dopadnout. Neuděláte nic. Mám to 12let doma. Pomůže jen sebrat psa a vzít ho jinam, na půl denní prochajdu, celodenní výlet a máte klid vy i váš pes. Vrátíte se domů a je to tu znova
Ať raději nepouští psa k háravce VŮBEC - pochybuju, že poznají, kdy je fena v nejlepším.

Máme společnou zahradu, takže i kdybych psa k feně nepustila, bude vyvádět za sklem, jelikož jí uvidí.
Nechat ho jinde nemohu, jelikož trpí separační úzkosti. Vzali jsme si ho z útulku, byl chudák uvázaný v lese a nikdo neví jak dlouho. Stále s ním pracujeme a posouváme se dál, ale máme ho teprve tři měsíce a to opravdu není až tak dlouhá doba.
Pokud bych ho nechala někde v cizím prostředí, zničí ho to. On už je sice naučený na to, že musí být doma občas sám, ale je DOMA, kde je na to zvyklý.
Snažím se s ním chodit na dlouhé procházky a unavit ho, ale marně. Po procházce či po jakékoliv jiné aktivitě si na chvilku lehne a jede na novo.
A nemůže být někde v nějaké oddělené části tak, aby se nedostal k plotu (sklu)? Nebo uvnitř baráku třeba?
Nebo přítelovi rodiče si nemůžu fenku vzít domu na pár dní? Zavřít?
Jako jestli má pes k feně pořád přístup, tak to bude těžké... Ale jinak bych se ho snažila hoodně unavit a zaměstnat - psychicky. To u nás funguje.
Ale je to pes od psa, u předchozího psa jsem to měla to samé a tam nezabíralo nic a to čuba byla v baráku, pes venku...
napsal(a):
Máme společnou zahradu, takže i kdybych psa k feně nepustila, bude vyvádět za sklem, jelikož jí uvidí.
Nechat ho jinde nemohu, jelikož trpí separační úzkosti. Vzali jsme si ho z útulku, byl chudák uvázaný v lese a nikdo neví jak dlouho. Stále s ním pracujeme a posouváme se dál, ale máme ho teprve tři měsíce a to opravdu není až tak dlouhá doba.
Pokud bych ho nechala někde v cizím prostředí, zničí ho to. On už je sice naučený na to, že musí být doma občas sám, ale je DOMA, kde je na to zvyklý.
Snažím se s ním chodit na dlouhé procházky a unavit ho, ale marně. Po procházce či po jakékoliv jiné aktivitě si na chvilku lehne a jede na novo.
A tím, že ho k feně pouštíte se snažíte dosáhnout čeho?
Přes sklo ji NEOPLODNÍ!!!
marcelaamax
napsal(a):
A nemůže být někde v nějaké oddělené části tak, aby se nedostal k plotu (sklu)? Nebo uvnitř baráku třeba?
Nebo přítelovi rodiče si nemůžu fenku vzít domu na pár dní? Zavřít?
Jako jestli má pes k feně pořád přístup, tak to bude těžké... Ale jinak bych se ho snažila hoodně unavit a zaměstnat - psychicky. To u nás funguje.
Ale je to pes od psa, u předchozího psa jsem to měla to samé a tam nezabíralo nic a to čuba byla v baráku, pes venku...
Jo já jsem to špatně pochopila.... Zahrada není rozdělená nijak. Takže jediné řešení je, vzít si psa domů, nebo mu udělat kotec - ale to by ho musela mít i ta čuba. Spíš si psa opravdu vemte domů a čubinu ať si taky vezmou domu a bude to, psi na sebe neuvidí.

napsal(a):
když jste si brali psa k fene -jak jste to měli vymyslene, ze to budete delat při harani?
Oddělte je tak,aby na sebe neviděli, jasně,pes pak na zahradě fenu stejně ucítí,ale nebude ho to vytáčet do otáček,jako když jí ještě vidí. Určitě po celou dobu hárání psa k feně vůbec nepouštějte. A hlavně psa pořádně unavte. To,že pes přijde z venku,chvíli se prospí a už zas prudí, to znamená jediné,nebyl unavený,jen ufuněný. Je krásně, byl víkend, ideál vzít batoh,psa, odejít ráno,vrátit se navečer, garantuju vám,že bude rád,že padne a usne. Nic jiného stejně nenaděláte a čuba tu může být klidně další tři roky, jestli hárá po půl roce, tak se vám to ještě šestkrát bude opakovat

Pes i fenka jsou doma, ale když se fena pustí na zahradu, aby udělala své potřeby, okamžitě pes začne šílet. V opačném případě, kdy je fena doma a pes na zahradě aby také vykonal své potřeby, stojí u jejich dveří a vyvádí tam.
A uvnitř baráku je to velmi komplikované, jelikož celý spodek máme otevřený, obývák, kuchyň, jídelna a až teprve potom vedou schody nahoru, kde jsou pokoje. Takže on prostě přístup ke sklu má a do pokoje ho zavřít nemohu, protože jak už jsem psala, má separační úzkost a zešílel by tam, popřípadě vzteky něco zničil.
A i přesto, že jsou zavření každý v jiné části baráku, on vyvádí. Chodí ke dveřím, škrábe je, vyje, štěká, zoufale kňučí. Protože moc dobře ví, kudy se k ní chodí.
Dnes jsem se konečně dovolala na veterinu a k paní veterinářce si pojedu pro nějaký prášek, který by ho snad mohl zklidnit.
Pokud někdo JINÝ nepochopil, že je k sobě záměrně nepouštíme, tak už nevím jak to mám jinak vysvětlit. Já jsem pouze člověk a přes den ho musím uhlídat sama a někdy se holt povede, že mi proběhne pod nohami a letí na zahradu za fenou, která právě vykonává svoje potřeby. Jelikož občas na tu zahradu prostě potřebuju. Každopádně je spolu nenecháváme a snažíme se co nejvíce, aby byli od sebe.
napsal(a):
Pes i fenka jsou doma, ale když se fena pustí na zahradu, aby udělala své potřeby, okamžitě pes začne šílet. V opačném případě, kdy je fena doma a pes na zahradě aby také vykonal své potřeby, stojí u jejich dveří a vyvádí tam.
A uvnitř baráku je to velmi komplikované, jelikož celý spodek máme otevřený, obývák, kuchyň, jídelna a až teprve potom vedou schody nahoru, kde jsou pokoje. Takže on prostě přístup ke sklu má a do pokoje ho zavřít nemohu, protože jak už jsem psala, má separační úzkost a zešílel by tam, popřípadě vzteky něco zničil.
A i přesto, že jsou zavření každý v jiné části baráku, on vyvádí. Chodí ke dveřím, škrábe je, vyje, štěká, zoufale kňučí. Protože moc dobře ví, kudy se k ní chodí.
Dnes jsem se konečně dovolala na veterinu a k paní veterinářce si pojedu pro nějaký prášek, který by ho snad mohl zklidnit.
Pokud někdo JINÝ nepochopil, že je k sobě záměrně nepouštíme, tak už nevím jak to mám jinak vysvětlit. Já jsem pouze člověk a přes den ho musím uhlídat sama a někdy se holt povede, že mi proběhne pod nohami a letí na zahradu za fenou, která právě vykonává svoje potřeby. Jelikož občas na tu zahradu prostě potřebuju. Každopádně je spolu nenecháváme a snažíme se co nejvíce, aby byli od sebe.
Není možné po dobu těch cca 14 dní psy venčit mimo zahradu? Nebo alespoň tu fenu?... Mě to trochu připomíná ten citát "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody".....
A jakou má ten pes přes den aktivitu?
Jinak k těm práškům - nevím jaké prášky vám vet dá, u předešlého psa jsme jednou taky něco zkusili, bohužel už ani já si nepamatuji na název, nicméně pes po tom chvíli nechodil na zadní nohy!! Naštěstí se to srovnalo, ale ty prášky už bych v životě žádnému svému psovi nedala.

Plánujeme kastraci, ale jak už jsem tu psala, psa máme teprve tři měsíce doma a je to ještě štěně (8 měsíců).

Každý den s ním chodím 6km po okolí, kdy u toho občasně zastavíme a aportujeme.
Prášky by měli být na přírodní bázi, kdy to má simulovat vylučování feromonů psí mámy a štěňata by to mělo zklidnit.
napsal(a):
Každý den s ním chodím 6km po okolí, kdy u toho občasně zastavíme a aportujeme.
Prášky by měli být na přírodní bázi, kdy to má simulovat vylučování feromonů psí mámy a štěňata by to mělo zklidnit.
6 km je pro psa jak nic, u chvilkového házení aportu - ve stylu že se prostě pořád dokola hází hračka a pes nosí - taky nic moc. Chce to unavit i hlavu - procvičovat povely, naučit něco nového, hledat schované hračky nebo pamlsky - to můžete i doma, stopa nebo jakékoli jiné čuchání...

Venčila bych oba psy mimo zahradu a každýho jiným směrem, u štěněte je potřeba vychovávat a budovat ovladatelnost.
Kastrace psa vám tohle šílení s velkou pravděpodobností nevyřeší! (Fenu v tomhle věku kastrovat doufám nebudete.)
napsal(a):
Venčila bych oba psy mimo zahradu a každýho jiným směrem, u štěněte je potřeba vychovávat a budovat ovladatelnost.
Kastrace psa vám tohle šílení s velkou pravděpodobností nevyřeší! (Fenu v tomhle věku kastrovat doufám nebudete.)
Zkušenost sice nemám a sama jsem psa kastrovat nenechala(ale možná měla) ale troufnu si říct, že TOHLE šílení kastrace vyřeší.

lesnížínka
napsal(a):
Zkušenost sice nemám a sama jsem psa kastrovat nenechala(ale možná měla) ale troufnu si říct, že TOHLE šílení kastrace vyřeší.
Myslím, že nejsem jediná se zkušeností, kdy kastrát i iks let po kastraci šílel z háravky :)
napsal(a):
Já nevím, a uhlídat jednoho jediného psa, aby mi neproklouzl pod nohama není zase takový výkon - to normální člověk bez tělesného (nebo jiného) postižení zvládne. Jednou beru, ale opakovaně...?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já nevím, a uhlídat jednoho jediného psa, aby mi neproklouzl pod nohama není zase takový výkon - to normální člověk bez tělesného (nebo jiného) postižení zvládne. Jednou beru, ale opakovaně...?
někdo ma proste talent

Huskyjanina
napsal(a):
A byli to starší kastráti, nebo takhle mladý. Protože u starších už to může bejt i naučený chování....
Starší, to je fakt.
Otázka je, kdy tedy kastrovat, aby to ještě nebyla prasárna a přitom se to už pes nestihl naučit.

Děkuji všem za cenné rady, jste skvělý.
Hned po přečtení jsem se začala řídit podle všeho, co jste psali 💪🏻
Tudíž už další rady nepotřebuji, je jich více nežli dost.
Posílám všem pusu a tohle je bohu dík to poslední, co vám se píši.
Tak ještě naposledy všem jedno VELKÉ ahoj!
napsal(a):
Děkuji všem za cenné rady, jste skvělý.
Hned po přečtení jsem se začala řídit podle všeho, co jste psali 💪🏻
Tudíž už další rady nepotřebuji, je jich více nežli dost.
Posílám všem pusu a tohle je bohu dík to poslední, co vám se píši.
Tak ještě naposledy všem jedno VELKÉ ahoj!
... takže jste tu za 2 měsíce jak na koni, s dotazem:
12 letá fena a porod... 🤫