Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 KčMichael-989-
XXX.XXX.200.250
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli by se dalo štěně odebrat od maminky už v 50 dnech od narození (Jack Russell teriér) nebo je lepší ještě počkat ? Nechci aby měl nějakou psychickou újmu nebo aby bylo vyvinuté jako normální štěně při odběru
Uživatel s deaktivovaným účtem
Svojí fenu jsem odebrala v 52. dni, psa v v 54. dni.
Původně mělo dojít k odběru o týden později, ale vzhledem k tomu, že nás navždy opustil náš chrťák, manžel jel hned pro zamluvenou čubinu.
Neodhadnu, jestli se to na nich nějak podepsalo, přijde mi že nee, ale myslím, že těch pár dní navíc s rodiči by jim prospělo. Navíc mě mrzí, že to takhle vyšlo, štěňata vyrůstali s oběma rodiči, byla jsem zvědavá jestli se projeví, když je nějakou dobu do výchovy zapojen i otec štěňat.
Michael-989-
XXX.XXX.200.250
Dobrá děkuji za odpověď
50. den je normalni den odberu stenete od chovatele.
já třeba dávám štěňátka novým majitelům až v osmi týdnech - tedy 56.den. Chovám aussíky a ze zkušenosti jsem přesvědčená, že ten týden u mámy a se smečkou ostatních štěňat i dospělých dá tomu štěňátku po psychické stránce strašně moc. Štěně odchází mnohem sebevědomější, klidnější, nemá strach z nových věcí, protože už v osmi týdnech u většiny zvídavost převáží nad vším ostatním. Kdežto v sedmi týdnech se ta hranice láme a u citlivějších plemen si to štěně může zafixovat strach z nových věcí a to pak zbytečně komplikuje celou socializaci...
Samozřejmě zákony ČR umožňují odběr od 50.dne, ale pro mě je to prostě brzo... Určitě jsou samozřejmě plemena, kde je to žádoucí (ČSV, sarloos, kanaán, atd), ale u těch běžnějších plemen si myslím, že osmý týden je akorát...
V 50.den je štěně normálního plemene psychicky i fyzicky připraveno odejít k novému majiteli. Někdo dává štěnda až po osmém týdnu, určitě se tím nic nezkazí,na druhou stranu si nemyslím,že by štěně odcházející v sedmém týdnu utrpělo nějakou újmu. Mě se většinou štěnda rozcházejí mezi sedmým a osmým týdnem podle možností majitelů, času,podle toho,jak vyjde víkend, a nezaznamenala jsem podle zpráv z nových domovů žádný rozdíl v adaptaci mezi sourozenci,co třeba šli 51. den, a co šli třeba 56. Takže klidně si štěně ten 50. den vemte
lesnížínka
napsal(a):
Jééé, vy máte mimeško?! Gratuluju a přeju mnoho šťastných let
Děkuji a doufám,že si společně dlouhá léta ve zdraví užijeme.Tibeťák,je bohužel vážně nemocný,tak alespoň malá radost.
napsal(a):
Tohle jsme si teď přivezli bez 1 dne 8 týdnů.
Krásné mimčo. Co je to za plemeno?
napsal(a):
Krásné mimčo. Co je to za plemeno?
Slovenský čuvač.
napsal(a):
Děkuji a doufám,že si společně dlouhá léta ve zdraví užijeme.Tibeťák,je bohužel vážně nemocný,tak alespoň malá radost.
Copak je s tibetakem :(
napsal(a):
Copak je s tibetakem :(
Bohužel tibeťan má rakovinu ve stehenní kosti.
napsal(a):
To je mi moc líto. Držte se.
napsal(a):
To je mi moc líto. Držte se.
Děkuji.Snažím se věřit,že to nebude postupovat moc rychle.Před Vánocemi jsme byli na krvi a prohlídce a vše vpořádku.V únoru začal trochu kulhat a pak se zjistilo tohle.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
napsal(a):
Děkuji.Snažím se věřit,že to nebude postupovat moc rychle.Před Vánocemi jsme byli na krvi a prohlídce a vše vpořádku.V únoru začal trochu kulhat a pak se zjistilo tohle.
Utratit hned. Nase fenule mela taky furt zrala snazila se chodit atd az sem ji jela utratit ve chvili kdy z ni sla krev sracky a buhvicodalsiho horem dolem to uz to mela metastazovany vsude a prej musela trpet. Po injekci na uspani samo zacla kolabovat dusit se a hazet sebou takze sem ji musela zalehnout a honem se pichala ta na zastavu nez se pes v krecich udusi. Takze zs me nechavat psa s rakovinou v kosti dokud to nebude horsi je tyrani. Uz ted je to bida ale poznate to ve chvili ldy vam vlastne v bolestech bude umirat pod rukama. Nebo pokid s nim nejste 24h denne ho najdete jednou mrtveho v kaluzi hnusu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Utratit hned. Nase fenule mela taky furt zrala snazila se chodit atd az sem ji jela utratit ve chvili kdy z ni sla krev sracky a buhvicodalsiho horem dolem to uz to mela metastazovany vsude a prej musela trpet. Po injekci na uspani samo zacla kolabovat dusit se a hazet sebou takze sem ji musela zalehnout a honem se pichala ta na zastavu nez se pes v krecich udusi. Takze zs me nechavat psa s rakovinou v kosti dokud to nebude horsi je tyrani. Uz ted je to bida ale poznate to ve chvili ldy vam vlastne v bolestech bude umirat pod rukama. Nebo pokid s nim nejste 24h denne ho najdete jednou mrtveho v kaluzi hnusu.
Asi je pochopitelné, že si člověk takový zážitek ponese hodně dlouho... Ale to přece neznamená, že musíte být tak hrubá.
Každý případ je individuální a záleží snad primárně na veterináři, co vidí...
napsal(a):
Moc vám přeji, aby to šlo pomalu. Držím palce.
napsal(a):
Moje fena to má na předním zápěstí.....jsme cca 2 měsíce od diagnózy, zatím fena ok, veselá, normálně jí, vyprazdňování ok, celou noc spí. Při chůzi pajdá, takže nějaká bolestivost tam je, ale pořád má zájem o život. Na bolesti máme "pouze" rimadyl, když by to mělo být na opiáty, tak už bych nechala uspat.
Držte se, jsem ve stejné situaci, tak si umím představit, jak vám je.
U nás je největší strašák momentálně pravděpodobnost zlomeniny.
Včera jsem byla u veta koupit prášky, konzultovali jsme to i kvůli případné bolestivosti, protože ne každý pes tu bolest dává "okázale" najevo, spíš mám hlídat eventuelní intenzivní dýchání, pokud k tomu nemá pes evidentní důvod, třeba horko a jestli v noci spí, popř. změny v chování, nervozita, jestli není fena "protivná" a pod. apatie, jestli na ní není vidět, že jí není dobře.
Ale vím, že čas se nám krátí, prý to je u neléčeného osteosarkomu tak dva měsíce od diagnózy, což my už defakto jsme....a 5 měsíců od prvních příznaků, kdy jsme si mysleli, že je to prostě revma u starého psa.
Přeju hodně sil.
och sardulah, jívo......
je mi to velmi líto a přeji hodně sil, na vše......
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chápu, že to musela být hrůza. Nevím, jaký jste měli průběh, je to hodně individuální, jak rychle nemoc postupuje a kde metastázuje, alespoň z toho, co vím.
Třeba naše fena si život ještě stále užívá....je pravda, že má dozor 24/7 a pokud by se stav zhoršil, tak buď jedeme okamžitě a nebo voláme veta, aby přijel....
Já měla šanci nechat fenu utratit poté, co byla ještě v narkóze po rentgenu, ale na rovinu, byla jsem tak v šoku, že jsem to nedokázala, ono když dorazíte se psem, který skoro ani nekulhá, neb už týden před rentgenem brala rimadyl a tudíž dalo by se říct, že byla v pohodě. Tohle jsem prošvihla a následně utrácet psa, který má radost ze života....tak to teda neumím....a to nejsem člověk, co by psa držel za každou cenu do poslední chvíle.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Narovinu - toto je otřesný příspěvek!
Je mi samozřejmě líto, co Vaše fenka zažila, ale někdy je mlčeti zlato.
napsal(a):
Moje fena to má na předním zápěstí.....jsme cca 2 měsíce od diagnózy, zatím fena ok, veselá, normálně jí, vyprazdňování ok, celou noc spí. Při chůzi pajdá, takže nějaká bolestivost tam je, ale pořád má zájem o život. Na bolesti máme "pouze" rimadyl, když by to mělo být na opiáty, tak už bych nechala uspat.
Včera jsem byla u veta koupit prášky, konzultovali jsme to i kvůli případné bolestivosti, protože ne každý pes tu bolest dává "okázale" najevo, spíš mám hlídat eventuelní intenzivní dýchání, pokud k tomu nemá pes evidentní důvod, třeba horko a jestli v noci spí, popř. změny v chování, nervozita, jestli není fena "protivná" a pod. apatie, jestli na ní není vidět, že jí není dobře.
Ale vím, že čas se nám krátí, prý to je u neléčeného osteosarkomu tak dva měsíce od diagnózy, což my už defakto jsme....a 5 měsíců od prvních příznaků, kdy jsme si mysleli, že je to prostě revma u starého psa.
Přeju hodně sil.
Držte se. Je mi to moc líto.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
fikovnice
napsal(a):
Narovinu - toto je otřesný příspěvek!
Je mi samozřejmě líto, co Vaše fenka zažila, ale někdy je mlčeti zlato.
Jenze nase fena mela radost ze zivota este ve chvili kdy z ni sly kusy nechci vedet ceho krve a sracek. Kdy mela rozpadly streva, zaludek. Chapete ze ve chvili kdy pes přestane jevit radost ze zivota cili prestane mit zajem o zradlo mazleni atd uz je rakovinou prospikovanej skrz naskrz a dávno trpi? Takhle to vypada u psu s rakovinou. A muzu to tvrdit smele pozorovala jsem to na dvou psech. 4lety rtw a 11leta rtw. A jestli vam prijde hnus uspat psa dokud netrpi a misto toho s nim jet na veterinu ve chvili kdy se vevnitr komplet rozpada a trpi jak zvire vase vec. Ale poplacejte se po rameni jak byl pejsek veselej a hravej a vlaatne uplne cajk.
Dalsi pripad 9leta no. Rakovinou prolezla. Snazila se behat ac nemohla, zrala mazlila se chtela si hrat. A mela prolezly plice, zaludek vsecko.
Jak rikam vase vec počkejte az se vam to zvire bude rozpadat v bolestech pod rukama a pak se placejte jak jste ho nechali dokud pes chtel. Neni to hezky vuci tomu psovi jen si ulevujete svymu svedomi ci cemu a vasemu sobectvi ze vy ste chteli mit tu to zvire co nejdyl. A ne nebudu se omlouvat za neco co je holej fakt. A jesrli se to utlocitnym dusickam nelibi je to jejich boj ale nebudu tleskat tyrani.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenze nase fena mela radost ze zivota este ve chvili kdy z ni sly kusy nechci vedet ceho krve a sracek. Kdy mela rozpadly streva, zaludek. Chapete ze ve chvili kdy pes přestane jevit radost ze zivota cili prestane mit zajem o zradlo mazleni atd uz je rakovinou prospikovanej skrz naskrz a dávno trpi? Takhle to vypada u psu s rakovinou. A muzu to tvrdit smele pozorovala jsem to na dvou psech. 4lety rtw a 11leta rtw. A jestli vam prijde hnus uspat psa dokud netrpi a misto toho s nim jet na veterinu ve chvili kdy se vevnitr komplet rozpada a trpi jak zvire vase vec. Ale poplacejte se po rameni jak byl pejsek veselej a hravej a vlaatne uplne cajk.
Dalsi pripad 9leta no. Rakovinou prolezla. Snazila se behat ac nemohla, zrala mazlila se chtela si hrat. A mela prolezly plice, zaludek vsecko.
Jak rikam vase vec počkejte az se vam to zvire bude rozpadat v bolestech pod rukama a pak se placejte jak jste ho nechali dokud pes chtel. Neni to hezky vuci tomu psovi jen si ulevujete svymu svedomi ci cemu a vasemu sobectvi ze vy ste chteli mit tu to zvire co nejdyl. A ne nebudu se omlouvat za neco co je holej fakt. A jesrli se to utlocitnym dusickam nelibi je to jejich boj ale nebudu tleskat tyrani.
Nejste jediná, komu onemocněli psi rakovinou. To, co popisujete, je extrém, a je s podivem, že jste na psech nic nepozorovala dřív. My jsme si to prožili se dvěma fenami, ne rakovinu kostí, ale jednou rakovina mléčné lišty a jednou rakovina sleziny. Rozhodnout, kdy nechat odejít, je nesmírně těžké. Nevíme, a nikdy se nedozvíme, jestli jsme to udělali včas, nebo o nějaký den dřív, nebo o nějaký den později. Feny jsme na pitvu nedávali, nemělo to smysl, příčinu smrti jsme znali.
Vy jste nechala psy, o kterých píšete, pitvat? Pokud ne, jak můžete tvrdit, v jakém stavu měli vnitřní orgány?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A sobě tleskáte? Že jste nechala dokonce dvakrát psy se rozpadnout rakovinou, až měli vnitřnosti na srač ky? Tak se za to poplácejte po rameni a běžte do pr dele.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemám slov...a Vám jen doporučuji už to dále nerozepisovat. Nemyslím, že je tu jeden jediný člověk, co se plácá po ramenou, že "nechal psa dokud chtěl". Každý zde zodpovědnost za své zvířecí přátele známe a snad každý už si odchod některého z nich zažil. I kdybyste nastokrát měla pravdu, tak nechápu proč tu vypisujete podrobnosti onemocnění takovým nechutným způsobem. Jak psala "Impact", dá se to přece sdělit jinak.
impact
napsal(a):
A sobě tleskáte? Že jste nechala dokonce dvakrát psy se rozpadnout rakovinou, až měli vnitřnosti na srač ky? Tak se za to poplácejte po rameni a běžte do pr dele.
Já jsem nechtěla být takhle "protivná", protože to opravdu muselo být strašné. Nicméně mě napadlo, proč teda, když to u prvního psa proběhlo takhle, proč se druhý teda nenechal uspat dřív než k tomu došlo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je mi líto, že jste svojí feňulku nenechala uspat dřív. Je akorát smutné, že nám, co máme momentálně psa s rakovinou tady přisuzujete sobectví a ulevování svědomí a sama jste ten čas, kdy se měla fena uspat prošvihla.
Chápu, že takhle realisticky popsáno to asi funguje lépe. Co teda nepochopím, když jste si prožila to samé - fenu s rakovinou a s takovým koncem, proč nenapíšete "holky, dávejte majzla, to že má pes chuť žít není známkou toho, že neskončí stejně jako moje feňule...můžete toho pak litovat stejně jako lituju já.
Nejsem outlocitná dušička, které se musíte za svůj příspěvek omlouvat. Spíš vám chci dodatečně napsat, že je mi opravdu a upřímě líto, co jste se svojí fenečkou musely prožít a myslím, že se za to dodnes viníte....a že si uvědomuji, co jste nám..co máme psa s rakovinou chtěla sdělit.
napsal(a):
Já jsem nechtěla být takhle "protivná", protože to opravdu muselo být strašné. Nicméně mě napadlo, proč teda, když to u prvního psa proběhlo takhle, proč se druhý teda nenechal uspat dřív než k tomu došlo.
Njn, trochu mi to zvedlo tlak.
Taky jsem uspávala psa s rakem a rozhodně bych ho neutrácela hned v únoru, když se na to přišlo. A rozhodně nedošlo k ničemu takovému, co dotyčná popisuje. Morislav odešel důstojně o dva měsíce později, kdy byl celou dobu pod plnou kontrolou veterinářů.
A pokud dotyčná uspávala dva psy takovým strašným způsobem, měla by se primárně zamyslet nad sebou a ne tu lynčovat všechny ostatní. Chápu, že má nejspíš strašné výčitky a neumí se s tím srovnat, ale tím, že hodí vidle po někom, kdo je v těžké situaci se svým vlastním psem, si ty svoje výčitky nijak nevyžehlí...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
napsal(a):
Prvni pes byl ten rtw. Ze ma rakovinu se zjistilo az ve chvili kdy ji byl echt prolezly okamzite se utracel neb vet po vysetrenich rekl ze muze kdykoli cokoli selhat. Drihy byla ta fena rtw byla meho pritele a malem jsme se rozesli kvuli tomu ze ja chtela uspat fenu driv. Nakonec nemel koule na to ji tam odvizt sam. Posledni no do ppsledni chvile tedy prvnich echt priznaku kdy padla a nemohla chodit se nepoznalo nic a zmena byla ze dne na den. Tyden se resilo co s ni je pak se prislo na rakovinu a nechavala se uspavat. A jo vsichni tri byli az do konce bez priznaku. Prostredni fena u ni se na to prislo driv o x tydnu jen diky tomu ze blbe doskocila na packu kde to zaclo a zapajdala. A je mi u zadku ze se vam my prispevky nelibi. Neni to můj problém a zily mi to fakt netrha
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
Mile zlate ani jeden ze psu nebyl muj. Prvni byl otcima, druha expritele, treti soucasneho mamky přítele. Osobne jsem uspavala tu fenu rtw. Neb on na to koule nemel. Ta jedina se neuspala vcas. Druzi dva ve chvili kdy se to zjistilo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
napsal(a):
Je mi líto, že jste svojí feňulku nenechala uspat dřív. Je akorát smutné, že nám, co máme momentálně psa s rakovinou tady přisuzujete sobectví a ulevování svědomí a sama jste ten čas, kdy se měla fena uspat prošvihla.
Chápu, že takhle realisticky popsáno to asi funguje lépe. Co teda nepochopím, když jste si prožila to samé - fenu s rakovinou a s takovým koncem, proč nenapíšete "holky, dávejte majzla, to že má pes chuť žít není známkou toho, že neskončí stejně jako moje feňule...můžete toho pak litovat stejně jako lituju já.
Nejsem outlocitná dušička, které se musíte za svůj příspěvek omlouvat. Spíš vám chci dodatečně napsat, že je mi opravdu a upřímě líto, co jste se svojí fenečkou musely prožít a myslím, že se za to dodnes viníte....a že si uvědomuji, co jste nám..co máme psa s rakovinou chtěla sdělit.
Dekuji. Jak už jsem psala vys. O fenuli jsem se starala vic jak vlastnik. Bohuzel jsem ji nemohla odvezt jemu za zadama na veterinu driv. Taky pak vztah netrval uz dlouho.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prvni pes byl ten rtw. Ze ma rakovinu se zjistilo az ve chvili kdy ji byl echt prolezly okamzite se utracel neb vet po vysetrenich rekl ze muze kdykoli cokoli selhat. Drihy byla ta fena rtw byla meho pritele a malem jsme se rozesli kvuli tomu ze ja chtela uspat fenu driv. Nakonec nemel koule na to ji tam odvizt sam. Posledni no do ppsledni chvile tedy prvnich echt priznaku kdy padla a nemohla chodit se nepoznalo nic a zmena byla ze dne na den. Tyden se resilo co s ni je pak se prislo na rakovinu a nechavala se uspavat. A jo vsichni tri byli az do konce bez priznaku. Prostredni fena u ni se na to prislo driv o x tydnu jen diky tomu ze blbe doskocila na packu kde to zaclo a zapajdala. A je mi u zadku ze se vam my prispevky nelibi. Neni to můj problém a zily mi to fakt netrha
Nepoznat na psovi změny až do chvíle, kdy je pes skrz na skrz prolezlý metastázemi, může snad jen naprostý ignorant..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
impact
napsal(a):
Nepoznat na psovi změny až do chvíle, kdy je pes skrz na skrz prolezlý metastázemi, může snad jen naprostý ignorant..
No tak budte rada ze jste s takovym psem neprisla do styku. Ale kdyz vam notmalne zere, lita na prochajdach doma blbe, nehubne nic a pak najednou pic a po vysetrenich zjistite ze konecna. Zr se vam osobne tohle nestalo budte jedine rada. Ale stava se
impact
napsal(a):
Přesně tohle jsem chtěla napsat. Kdo svýho psa opravdu zná a všímá si ho, tak na něm pozná, že se něco děje. Jenže to se nesmí ke psu přistupovat stylem "to bude dobrý,on se z toho vyspí"
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak budte rada ze jste s takovym psem neprisla do styku. Ale kdyz vam notmalne zere, lita na prochajdach doma blbe, nehubne nic a pak najednou pic a po vysetrenich zjistite ze konecna. Zr se vam osobne tohle nestalo budte jedine rada. Ale stava se
Ne, máte pravdu.......s totálně prolezlym psem sem se nesetkala. Protože nejsem ignorant a na svých psech jsem to poznala včas, kdy se to dalo řešit. Jo a bylo to taky stylem, že sem volala vetovi, že mu přivezu fenu, ať ji zkoukne, že se mi nezdá a když se ptal, co jí je, tak sem neměla co odpovědět, protože v podstatě nic, žrala, běhala v zápřahu, hrála si se psama. Kdo k nám přišel, tak na ní nic nepoznal. Jen to prostě nebyla ona.....nakonec z toho byl nádor na vaječníku, kterej se odoperoval a fena se dožila necelých 15
Huskyjanina
napsal(a):
Přesně tohle jsem chtěla napsat. Kdo svýho psa opravdu zná a všímá si ho, tak na něm pozná, že se něco děje. Jenže to se nesmí ke psu přistupovat stylem "to bude dobrý,on se z toho vyspí"
Asi tak.. Já na svých psech poznám i to, že se špatně vyspí. A řeším to. Obzvláště u důchodců..
napsal(a):
Přeju hodně sil.
Děkuji za podporu,jsme na stejné lodi i vám přeji hodně sil a alespoň si společně ještě nějaký čes užijte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měli jsme bohužel už dva psy s rakovinou.Jeden měl rakovinu plic a druhý ve stehenní kosti nad kolenem.Myslím si,že jsme ani jednoho netrápily.Vašeho pejska je mě líto,ale neumím si představit,že pes s rozpadlým žaludkem a střevy,jak píšete,normálně žere.Naši psy,pokud je něco začne trápit,tak první je,že začnou míň žrát a když žrát přestali úplně,bylo to vážné.
Pes je pod dohledem veterináře kterému důvěřuji.Každý den mu měřím teplotu,jinak žere,hlídá,ňufá se s malým.S veterinářem jsme domluveni,že při jakékoliv změně k horšímu se to bude okamžitě řešit.Věřím mu natolik,že vím,že mně upřímně řekne už je čas,ale zatím jsem to vždy poznala sama.
Já rozumím příspěvkům leithian tak, že právě proto, že pejsci nebyli její a nemohla ovlivnit jejich dřívější uspání a tím pádem to došlo tak daleko, tak právě proto apeluje na majitelé, kteří to ovlivnit můžou. To je za mě, jak celou tu nešťastnou diskuzi chápu. Jinak přeju všem nemocným hafanům ať je dlouho nic nebolí, taky jsme to zažili (rakovina žaludku u fenky ovčák x labrador) , nechali jsme ji uspat doma hned jak jsme to zjistili na doporučení vete, byla jsem zrovna těhotná, takže docela blbý. Měla krásných 13 let a dodnes nám chybí. Na celkovém vyšetření byla dva měsíce předtím a nic jí nenašli, pak jen trochu pohubla a víc spala, což jsme přikládali věku a ročnímu období. Žrala normálně, běhala venku, vrtěla ocasem, takže nevím. Myslím, že ne vždy to majitel pozná. Ale je to jen jedna zkušenost s takovou chorobou .
marq
napsal(a):
Já rozumím příspěvkům leithian tak, že právě proto, že pejsci nebyli její a nemohla ovlivnit jejich dřívější uspání a tím pádem to došlo tak daleko, tak právě proto apeluje na majitelé, kteří to ovlivnit můžou. To je za mě, jak celou tu nešťastnou diskuzi chápu. Jinak přeju všem nemocným hafanům ať je dlouho nic nebolí, taky jsme to zažili (rakovina žaludku u fenky ovčák x labrador) , nechali jsme ji uspat doma hned jak jsme to zjistili na doporučení vete, byla jsem zrovna těhotná, takže docela blbý. Měla krásných 13 let a dodnes nám chybí. Na celkovém vyšetření byla dva měsíce předtím a nic jí nenašli, pak jen trochu pohubla a víc spala, což jsme přikládali věku a ročnímu období. Žrala normálně, běhala venku, vrtěla ocasem, takže nevím. Myslím, že ne vždy to majitel pozná. Ale je to jen jedna zkušenost s takovou chorobou .
Já myslím, že když se jedná o opravdu pevný vztah psa s pánečkem/paničkou, tak se to pozná. Tedy přinejmenším to pokročilé stádium, nemluvě když už jsou přítomny metastázy. Pokud se nebude jednat o mého psa, ale třeba psa partnera, tak chápu, že nějaké diskrétní změny v jeho chování a fungování nemusím poznat.
Každopádně i já vyjadřuji podporu "Sardullah" a "Jivě" - holky držte se!
Já si to fakt nemyslím. Je něco jiného, když pesan začne kulhat, je něco jiného, když přestane žrát a je něco jiného, když má několik dní průjem, nebo radikálně zhubne, případně bezdůvodně kňučí. Jasně beru hned pesana k vete. Ale kolik lidí má rakovinu a neví o tom a to jsou si sami sobě nejblíž. Dá se mluvit o pevném vztahu, myslím aspoň:-). Někdy to je tak rychlé, že se jeden nestačí divit .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.13.27
marq
napsal(a):
Já si to fakt nemyslím. Je něco jiného, když pesan začne kulhat, je něco jiného, když přestane žrát a je něco jiného, když má několik dní průjem, nebo radikálně zhubne, případně bezdůvodně kňučí. Jasně beru hned pesana k vete. Ale kolik lidí má rakovinu a neví o tom a to jsou si sami sobě nejblíž. Dá se mluvit o pevném vztahu, myslím aspoň:-). Někdy to je tak rychlé, že se jeden nestačí divit .
Dekuji. Tak nejak byt jak říkáte asi dost nestastne to mysleno bylo. A ne, nepoznate vzdycky jak tomu zvireti je. Strejda rakovina slinivky. Za tri tydny mrtvy. Do te doby bez priznaku. Proste nevim ale ne vsecko se nepozna. A to si zakladam na tom ze poznam leccos i na pitomejch hadech co mam doma.
Víte možná se pletu, možná na to moje fena škaredě dojede, ale pořád jsem přesvědčená, že to, že jí není dobře dá nějak najevo a nemusí to být kňučení.
Beru to tak, že když jsme třeba byly na prochajdě, vedle mě šlape u nohy na povoleném vodítku fena, ničeho si nevšímá, vypadá uvolněně, žádné napětí, panička s voříškem, co tak v klidu není nás míjí a říká "podívej Punťo, jak je ten pejsek hodnej a jak se umí chovat a ty jsi zlobidlo"...jen já vím, že fena je pěkně načuřelá, protože by nejraději psa seřvala na tři doby, popř. by ho eventuelně zblajzla ke svačině a to že takhle hezky vychovaně šlape u mojí nohy a já si vedle ní vykračuju jako dámička je jen klamný dojem, jen já vím, že by stačila jedna moje myšlenka typu "ježiš pes"..jediné zaváhání a fena by na psa vlítla.....a stejně tak vycítím, kdy už její napětí došlo tak daleko, že té "flegmaticky" se tvářící psí dámě, musím říct "ani na to nemysli"
Ano, rychlé to být může....ale ještě jsem u žádného psa ani člověka neviděla, že by to šlo tak rychle, že v jednom okamžiku mu nic není a ve druhém.....
Ale kolik lidí má rakovinu a neví o tom a to jsou si sami sobě nejblíž.
No jasně, že ani já jsem netušila, že má fena rakovinu, dokud nebyla u veta, ale troufám si říct, že poznám, pokud fena není ve své kůži a momentálně u nás to "není ve své kůži" bude znamenat, že už je čas.
Edit: u nás je dokonce možné, že fenu nechám uspat ještě předtím, než budu mít pocit, že už je čas, stačí, aby jí kost ještě víc povyrostla a zvýšilo by se ještě víc riziko zlomeniny...z toho, jak to momentálně postupuje je možný, že už to třeba bude příští týden......
Opravdu nijak nezpochybňuju Vaše rozhodnutí, chápu kolik času, citu, energie člověk věnuje tomu přemítání co je v danou chvíli nejlepší. A cítím s Vámi. Nechávala jsem uspat několik pesanů a ještě bulím, když na to myslím. Jen si opravdu nemyslím, že úplně vždy poznáme u pejsků co se děje, moje fenka není ve své kůži před háráním, po harání, teď se semnou už týden "nebaví", protože jsem ji nechala uspat před rentgeny a předtím jsem ji držela na vete při kardiu. Plouží se kolem mě a je uražená.. Mám dvě děcka 17 a 5 let, cholerika manžela, náročnou práci a je možné, že se někdy člověk od hafana odpojí i když máme vztah silný. Např. když je právě priorita nemocné dítě a maminka je napojena na něj. Snažím se vidět věci z více stran a vůbec si nemyslím, že něco děláte špatně. Jen svět není vždy tak černobílý a jasný. A každopádně souhlasím s Vámi, že příspěvek leithian byl o lítosti, že to zašlo tak daleko a nemohla s tím nic udělat. Ten vztek a lítost spolu jdou někdy ruku v ruce. Přeju vám s fenečkou ještě hodně šťastných chvil a držím palce ať je co nejdýl OK.
marq
napsal(a):
Myslím, že to ten obsah textu tak nějak chápeme všichni. Jen není potřeba se u toho chovat hůř jak dobytek.
marq
napsal(a):
Opravdu nijak nezpochybňuju Vaše rozhodnutí, chápu kolik času, citu, energie člověk věnuje tomu přemítání co je v danou chvíli nejlepší. A cítím s Vámi. Nechávala jsem uspat několik pesanů a ještě bulím, když na to myslím. Jen si opravdu nemyslím, že úplně vždy poznáme u pejsků co se děje, moje fenka není ve své kůži před háráním, po harání, teď se semnou už týden "nebaví", protože jsem ji nechala uspat před rentgeny a předtím jsem ji držela na vete při kardiu. Plouží se kolem mě a je uražená.. Mám dvě děcka 17 a 5 let, cholerika manžela, náročnou práci a je možné, že se někdy člověk od hafana odpojí i když máme vztah silný. Např. když je právě priorita nemocné dítě a maminka je napojena na něj. Snažím se vidět věci z více stran a vůbec si nemyslím, že něco děláte špatně. Jen svět není vždy tak černobílý a jasný. A každopádně souhlasím s Vámi, že příspěvek leithian byl o lítosti, že to zašlo tak daleko a nemohla s tím nic udělat. Ten vztek a lítost spolu jdou někdy ruku v ruce. Přeju vám s fenečkou ještě hodně šťastných chvil a držím palce ať je co nejdýl OK.
Děkuju....fena taky není můj první pes, který mě opustí.
Víte v únoru jsem si říkala to samé, ať fena vydrží co nejdýl, ale teď už to není o tom vydržet nejdýl...kost nám roste a naopak pokud by třeba začala pokašlávat nebo v noci nespala,kdybych měla pocit, že začíná trpět, tak bych uspávala s čistějším svědomím, než když se rozhodnu uspat preventivně, aby se feně nezlomila noha, pokud to tak bude, tak to bude nejtěžší rozhodnutí v mém životě.....a výčitky, ty přijdou tak jako tak...nebylo to pozdě, nebylo to brzy...i kdyby o pár dnů.
Přiznám se, že já to beru tak nějak podle sebe....chtěla bych umřít důstojně, kdybych byla nevyléčitelně nemocná a měla bolesti - ano, bohužel zatím eutanazie pro lidi není běžná, na druhou stranu, když by mi řekli, máte rakovinu, máte před sebou možná dva měsíce života, než se vám to rozleze po těle, chcete uspat hned?? Ne nechci, naopak si chci ten čas, kdy ještě můžu pořádně užít a uspěte mě až to přijde a stejně k tomu přistupuju u psa.
Ano máte pravdu, svět není černobílý, já mám tu výhodu, že děti jsou už dospělé a já se tak můžu psům věnovat na plno, jsou mým sobeckým smyslem života a manžel,i když není žádný ideál se s tím smířil, toleruje, sám pesany miluje a rozmazluje....i tak ale to, co si u feny dovolím tvrdit, to jak jsem přesvědčená, že jsme na sebe napojeny pokládám za hodně vyjímečné, to samé nemůžu říct u psa, i když ho miluju jako svoje dítě a on je prostě můj...mamáneček....ten vztah s ním je prostě jiný.
Když to vezmu čistě z praktické stránky, tak momentálně mě prášky na bolest stojí 1000-1200 týdně, když k tomu připočtu zvýšené náklady na krmení, protože jsem zvýšila podíl masa, plus k tomu mňamky a pískací hračky...dostanu se klidně na 2000,- týdně jen za psy, nejsem žádnej milionář, je to docela na doraz, věřte, že to nedělám proto, že se odmítám s fenou rozloučit.
Ve své podstatě mě trochu naštval ten příspěvek od leithian, že když se pes neuspí hned, tak je to týrání.....mě se takové věci moc nedotknou, ale prostě mi to přišlo zbytečně hodně hrubé.
No tím bych to asi ukončila....