Jaké plemno na sport a výcvik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SNad

8.4.2020 11:11
SNad

XXX.XXX.233.144

Dobrý den, vybírám plemeno hlavně na výcvik a na sport. Nyní mám čtyřletou australanku, která je od štěněte líná a společné procházky jsou za trest pro obě. Se psem se chci věnovat hlavně poslušnosti, obedience, trikům a frisbee, každý den chodím cca 15km procházku plus občas běhání a to moje AUO absolutně nezvládá. Představovala bych si plemeno vyššího vzrůstu než je australan, ale tak do 25 kg (kvůli skokům a trikům), ne dlouhosrsté. Věděl by někdo nějaké méně známé plemeno s chutí do práce, které by ještě nemělo zničené zdraví šlechtěním? Ze známých plemen mi nejlíp vychází maliňák, ale nevím, jestli nějaká chovatelská stanice dává přednost povaze, před sportovními výsledky. Díky za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2020 11:34

Co holandský ovčák?

SNad

8.4.2020 12:00
SNad

XXX.XXX.233.144

Co jsem zjišťovala, tak jsou ještě více labilní než maliňáci

8.4.2020 12:11

SNad napsal(a):

Zkuste se podívat na Evu Štemberovou, plánuje myslím i další odchovy. Nemyslím, že by to mělo být horší nebo srovnatelné s malinou, samozřejmě když se vybere dobrá chovka.

SNad

8.4.2020 12:20
SNad

XXX.XXX.233.144

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste se podívat na Evu Štemberovou, plánuje myslím i další odchovy. Nemyslím, že by to mělo být horší nebo srovnatelné s malinou, samozřejmě když se vybere dobrá chovka.

joo, na tu sem uz koukala, ale ta mela myslim jen jeden vrh a ceka co z toho vyroste.

8.4.2020 12:28

SNad napsal(a):
joo, na tu sem uz koukala, ale ta mela myslim jen jeden vrh a ceka co z toho vyroste.

Mluvila na letošek o plánech na jeden hrubosrstej a jeden krátkosrstej vrh, pokud samozřejmě korona a vše ostatní dovolí :)

8.4.2020 12:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.92

SNad napsal(a):

Jsou i nelabilní maliňáci - resp. maliňák labilní být nemá.

8.4.2020 12:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.92

Co holandský ovčák?

Jak jsem holanďáka dřív chtěla, tak čím vic jich znám, tim víc už ho nechci...

SNad

8.4.2020 12:57
SNad

XXX.XXX.233.144

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jsou i nelabilní maliňáci - resp. maliňák labilní být nemá.

Kamaradka byla ted na bonitaci s malinou a rikala, ze dost psu se dobrovolne nenechalo ani zmerit a ze by od nich stene nechtela ani zadarmo. Potom zalezi dost na chovateli co prizna a jak vybira noveho majitele. Pokud znáte někoho zodpovědného, budu jen ráda za radu :)

8.4.2020 13:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.92

SNad napsal(a):
Kamaradka byla ted na bonitaci s malinou a rikala, ze dost psu se dobrovolne nenechalo ani zmerit a ze by od nich stene nechtela ani zadarmo. Potom zalezi dost na chovateli co prizna a jak vybira noveho majitele. Pokud znáte někoho zodpovědného, budu jen ráda za radu :)

Ano, bohužel dnes maliňáky chová každý, a chová se na všem, ale pořád se dá najít slušný chovatel s povahově kvalitními odchovy. Rozhodně je víc z čeho vybírat, než u většiny jiných plemen.

SNad

8.4.2020 13:13
SNad

XXX.XXX.233.144

Mluvila na letošek o plánech na jeden hrubosrstej a jeden krátkosrstej vrh, pokud samozřejmě korona a vše ostatní dovolí :)

Na holanďany sem slyšela podobné reakce jako píše Inspektor Pišišvor. Každopádně p. Štemberovou hodně chválí a mohla by poradit, díky :)

8.4.2020 13:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.92

SNad napsal(a):
Na holanďany sem slyšela podobné reakce jako píše Inspektor Pišišvor. Každopádně p. Štemberovou hodně chválí a mohla by poradit, díky :)

Je na Vás nějaký kontakt?

trickdog

8.4.2020 13:39
trickdog

XXX.XXX.168.68

Ani jednoho neznám osobně ale napadá mě australská kelpie a australský honácký pes.

SNad

8.4.2020 15:08
SNad

XXX.XXX.233.144

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Je na Vás nějaký kontakt?

na fb - sabina nadhajská, nebo email: sabina.nadhajska@seznam.cz

8.4.2020 17:42
fikovnice

XXX.XXX.55.33

SNad napsal(a):

S jedním (jednou) z těch odpovědných jste si tu právě psala.

SNad

9.4.2020 15:01
SNad

XXX.XXX.233.144

všem moc děkuji za reakce :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík