SNad

XXX.XXX.233.144
Dobrý den, vybírám plemeno hlavně na výcvik a na sport. Nyní mám čtyřletou australanku, která je od štěněte líná a společné procházky jsou za trest pro obě. Se psem se chci věnovat hlavně poslušnosti, obedience, trikům a frisbee, každý den chodím cca 15km procházku plus občas běhání a to moje AUO absolutně nezvládá. Představovala bych si plemeno vyššího vzrůstu než je australan, ale tak do 25 kg (kvůli skokům a trikům), ne dlouhosrsté. Věděl by někdo nějaké méně známé plemeno s chutí do práce, které by ještě nemělo zničené zdraví šlechtěním? Ze známých plemen mi nejlíp vychází maliňák, ale nevím, jestli nějaká chovatelská stanice dává přednost povaze, před sportovními výsledky. Díky za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co holandský ovčák?
SNad

XXX.XXX.233.144
Co jsem zjišťovala, tak jsou ještě více labilní než maliňáci

SNad
napsal(a):
Co jsem zjišťovala, tak jsou ještě více labilní než maliňáci
Zkuste se podívat na Evu Štemberovou, plánuje myslím i další odchovy. Nemyslím, že by to mělo být horší nebo srovnatelné s malinou, samozřejmě když se vybere dobrá chovka.
SNad

XXX.XXX.233.144
napsal(a):
Zkuste se podívat na Evu Štemberovou, plánuje myslím i další odchovy. Nemyslím, že by to mělo být horší nebo srovnatelné s malinou, samozřejmě když se vybere dobrá chovka.
joo, na tu sem uz koukala, ale ta mela myslim jen jeden vrh a ceka co z toho vyroste.

SNad
napsal(a):
joo, na tu sem uz koukala, ale ta mela myslim jen jeden vrh a ceka co z toho vyroste.
Mluvila na letošek o plánech na jeden hrubosrstej a jeden krátkosrstej vrh, pokud samozřejmě korona a vše ostatní dovolí :)
SNad

XXX.XXX.233.144
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsou i nelabilní maliňáci - resp. maliňák labilní být nemá.
Kamaradka byla ted na bonitaci s malinou a rikala, ze dost psu se dobrovolne nenechalo ani zmerit a ze by od nich stene nechtela ani zadarmo. Potom zalezi dost na chovateli co prizna a jak vybira noveho majitele. Pokud znáte někoho zodpovědného, budu jen ráda za radu :)
SNad
napsal(a):
Kamaradka byla ted na bonitaci s malinou a rikala, ze dost psu se dobrovolne nenechalo ani zmerit a ze by od nich stene nechtela ani zadarmo. Potom zalezi dost na chovateli co prizna a jak vybira noveho majitele. Pokud znáte někoho zodpovědného, budu jen ráda za radu :)
Ano, bohužel dnes maliňáky chová každý, a chová se na všem, ale pořád se dá najít slušný chovatel s povahově kvalitními odchovy. Rozhodně je víc z čeho vybírat, než u většiny jiných plemen.
SNad

XXX.XXX.233.144
napsal(a):
Mluvila na letošek o plánech na jeden hrubosrstej a jeden krátkosrstej vrh, pokud samozřejmě korona a vše ostatní dovolí :)
Na holanďany sem slyšela podobné reakce jako píše Inspektor Pišišvor. Každopádně p. Štemberovou hodně chválí a mohla by poradit, díky :)
trickdog

XXX.XXX.168.68
Ani jednoho neznám osobně ale napadá mě australská kelpie a australský honácký pes.
SNad

XXX.XXX.233.144
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Je na Vás nějaký kontakt?
na fb - sabina nadhajská, nebo email: sabina.nadhajska@seznam.cz
SNad
napsal(a):
S jedním (jednou) z těch odpovědných jste si tu právě psala.
SNad

XXX.XXX.233.144
všem moc děkuji za reakce :)