Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MartinaP123

10.4.2020 17:03
MartinaP123

XXX.XXX.86.174

Dobrý den,

prosím o radu, máme tříměsíční štěně, fenku, která čůrá jedině doma. Vím, že je to mnohokrát omílané téma, ale nečekám od ní zázraky, je to štěně, tak kdyby se někdy vyčůrala doma, pochopíme to, ale ona prostě čůrá jedině doma, venku nikdy a to s ní chodíme ven opravdu hodně, po každém jídle, spaní, i na delší procházky, i přes noc vydrží, ale nikdy se venku nevyčůrá, vždy se vyčůrá, jakmile přijdeme domů, zabehne do jiné místnosti a vyčůrá se tam, bobky dělá normálně venku, ale čůrání ne. Nikdy jí za to netrestáme, ani neděláme nic škaredého, maximálně řekněme fuj a uklidíme to, když venku udělá bobek, tak jí hodně chválíme, dáme piškot, ale s tím čůráním už fakt nevíme, co dělat. Její počůranou plenku ke dveřím jsme také zkoušeli. Jsme z toho zoufalí, jak jí přimět, aby se vyčůrala venku? Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2020 17:24

1. Nenechat ji po procházce někam zaběhnout. Anebo jít nenápadně za ní, hlídat, čekat, a lapit, jakmile se chystá k akci - a znovu ven.

2. Být venku tak dlouho, až se bude muset vyčůrat. Teď už je i fajn počasí na půldenní nebo celodenní pobyt venku.

Plínku v žádným případě, to byste si to pokazili.

10.4.2020 18:57
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

- je to štěně, tak kdyby se někdy vyčůrala doma ...

neexistuje
Jestli jste doma, tak jako většina lidí,
tak hlídejte!!
Nesmíte dopustit nečistotnost!
Sledovat, popadnout a letět ven!

10.4.2020 19:49
tero

XXX.XXX.236.30

Zkuste kousek počurané pleny ustřihnout a někde venku položit do trávy, možná jí to pomůže pochopit.

10.4.2020 20:04

Možná budu plácat nesmysly, ale je to tříměsíční štěně, to by ještě nemuselo mít úplně funkční svěrače.....kladla bych důraz na venčení ráno...přes noc vydrží, tak ráno popadnout a prostě být venku dokud to nepustí....obrnit se trpělivostí a vydržet, žádný echt trajdání a zábava, prostě tady na tom placu budeme dokud se nevyčůráš....neříkejte mi, že to bude další třeba 3 hodiny držet......

A jinak opravdu doma po procházce hlídat, i kdybych to štěndo měla vynést během hodiny třeba desetkrát, tak ho vynesu, minimalizovala bych taky počet místností, kam může zaběhnout a zrušila bych tu plínku...myslím že jde o to vysvětlit štěněti, že se čůrá venku a jakmile začne čůrat...já pak přidávám povel "čůranda" a minimálně velkou pochvalu...po klidně i pamlsek. Štěňata mám defakto naučený na povel....takže ví, že nejdřív se čůrá a pak se něco zábavného může dít.

Chybí mi info, co je to za plemeno a jak dlouho ho máte doma...jak jste ten nácvik prováděli čůrání venku prováděli, zda byla feňule třeba už od chovatele naučená na plínu a jestli jste jí plínku taky nechali...nemůže to být opravdu způsobené tím používáním plen??

10.4.2020 22:30
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):
- je to štěně, tak kdyby se někdy vyčůrala doma ...

neexistuje
Jestli jste doma, tak jako většina lidí,
tak hlídejte!!
Nesmíte dopustit nečistotnost!
Sledovat, popadnout a letět ven!

S prominutím blbost...u tříměsíčního štěněte to není nečistotnost, prostě na to ještě fyziologicky nemá. A dokud na to fyziologicky nemá, "výchova" k čistotnosti je zbytečná.
V tom věku jsem to klidně dopustila, neřešila, trpělivě utírala. Ven jsme chodili, to ano, ale žádné usilovné sledování a úprky desetkrát za den. Prostě občas se to povedlo venku, častěji doma.
Přešlo to rychle a samo, aniž bych se jakkoliv snažila. Někdy kolem 3.-4. měsíce se najednou vešla do venčícího intervalu 4x za den.
Jsem přesvědčená, že sprinteři, kteří ve dne v noci vybíhají se štěnětem při jakémkoliv náznaku, ve výsledku nemívají čistotnější psy.
Prostě se to nakonec naučí všichni bez ohledu na to, jak moc se majitel snažil. A to malé procento psů, kteří to neudrží v dospělosti, to dělá z jiných důvodů - obvykle zdravotních nebo psychických.

11.4.2020 01:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

A dokud na to fyziologicky nemá, "výchova" k čistotnosti je zbytečná.

opravdu?
Fyziologicky na to nemá?
Nezkoumala jsem to. Od 3 měs jsme
měli čisto. Možná naší vinou.
Známá si koupila tříměsíčního
PP trpajzlíka (fenu). Chovatelka
je měla v kleci. Na dotaz čistotnost,
zavrtěla hlavou.
Loužička se doma nekonala!
Kdo to nechce mít doma po..
musí hlídat. A jde to. Taky je možné
čekat na "svěrače" .Třeba do roka.

11.4.2020 07:50

Terven napsal(a):
S prominutím blbost...u tříměsíčního štěněte to není nečistotnost, prostě na to ještě fyziologicky nemá. A dokud na to fyziologicky nemá, "výchova" k čistotnosti je zbytečná.
V tom věku jsem to klidně dopustila, neřešila, trpělivě utírala. Ven jsme chodili, to ano, ale žádné usilovné sledování a úprky desetkrát za den. Prostě občas se to povedlo venku, častěji doma.
Přešlo to rychle a samo, aniž bych se jakkoliv snažila. Někdy kolem 3.-4. měsíce se najednou vešla do venčícího intervalu 4x za den.
Jsem přesvědčená, že sprinteři, kteří ve dne v noci vybíhají se štěnětem při jakémkoliv náznaku, ve výsledku nemívají čistotnější psy.
Prostě se to nakonec naučí všichni bez ohledu na to, jak moc se majitel snažil. A to malé procento psů, kteří to neudrží v dospělosti, to dělá z jiných důvodů - obvykle zdravotních nebo psychických.

Tak to já teda běhám....ne že bych štěně nějak pozorovala, ale po jídle, po hraní, když se štěndo probudí...asi tak každý 2-3 hoďky vynesu ven....a v noci??...štěně se mnou spí v posteli, takže jakmile se probudí, tak ho vezmu a jdeme ven.
Loužičky doma minimálně, jasně stalo se, že si se štěnětem hraju a najednou začne čůrat, tomu se člověk fakt nevyhne, nehoda se stane. Taky neřešim.
Nevím řesně, kdy jsme přešli na nějaký "normální" venčící interval, ale už v těch třech měsících si uměla štěňata říct...neříkám, že vždycky a muselo se hned ven, jinak to štěndo pustilo.

Ano nakonec se to naučí všichni, možná na nějaké vyjímky, ale já se snažím ty loužičky doma minimalizovat a řekla bych, že se i to úspěšně dařilo.

Naopak bych řekla, že nám se to občas povedlo doma a o mnohonásobně častěji venku.

Ale rozhodně nebudu svůj způsob nikomu vnucovat.

11.4.2020 10:02
Terven

XXX.XXX.110.191

opravdu?
Fyziologicky na to nemá?

Opravdu. My jsme taky měli od 3. měsíce čisto - bez toho, že bych se jakkoli snažila. Ale ve "zrání" svěračů jsou individuální rozdíly (stejné jako u dětí). Nemá cenu cokoliv učit štěně, které ten děj naprosto neovládá.
Pokud někomu čůrá pes doma ještě v roce, bude nejspíš nastydlý nebo neurotický, ve stresu ze změny prostředí, učený na plenu apod. Případně ho majitelé nechávají dlouhou dobu bez venčení.
Nevěřím, že se to stane z důvodu, že majitel málo často a málo rychle vybíhal.
Přinesla jsem si štěně v době, kdy byl sníh a mrzlo- i s oblíkáním a cestou ze 7. patra by stejně nebyla šance to stihnout.

11.4.2020 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
opravdu?
Fyziologicky na to nemá?

Opravdu. My jsme taky měli od 3. měsíce čisto - bez toho, že bych se jakkoli snažila. Ale ve "zrání" svěračů jsou individuální rozdíly (stejné jako u dětí). Nemá cenu cokoliv učit štěně, které ten děj naprosto neovládá.
Pokud někomu čůrá pes doma ještě v roce, bude nejspíš nastydlý nebo neurotický, ve stresu ze změny prostředí, učený na plenu apod. Případně ho majitelé nechávají dlouhou dobu bez venčení.
Nevěřím, že se to stane z důvodu, že majitel málo často a málo rychle vybíhal.
Přinesla jsem si štěně v době, kdy byl sníh a mrzlo- i s oblíkáním a cestou ze 7. patra by stejně nebyla šance to stihnout.

Štěně jsem v baráku nikdy neměla, ale nemyslím si, že nemá cenu to učit, i když svěrače neovládá. Na to jste tam vy, aby jste ho nosila tam, kde to udělat může. Jde o to zafixovat si, že venku ano, doma ne. I dospělý pes se doma pokadí, když má průjem, to se prostě vydržet nedá a nějak je schopný pochopit, že dál to dělat doma nebude, že to byla nehoda.

11.4.2020 11:07
Majka1810

XXX.XXX.237.217

My si tenkrát přivezli štěně v prosinci a bydleli ještě v bytě (9 týdnů staré). Takže představa, že bych čekala na náznak čůrání, a okamžitě běžela 2 patra po schodech ven, včetně odemykání 2 dveří, které musely být stále zamčené, i kdyby bez bundy, tak pochybuji, že by to štěně vydrželo 🤔😄 Že se dělají bobky venku, pochopil během 3 dnů. Chodili jsme s ním často ven, vždycky jsem počkala, až se vyčůrá, pak velká slovní pochvala. Když se vyčůral občas doma a já ho u toho zrovna viděla, odnesla jsem ho i tak ven, aby pochopil, že to má dělat venku. Když se stala nehoda a já ho u toho neviděla, utřela jsem to a neřešila. Během pár týdnů byl bez nehod a sedal si ke dveřím. A šlo to i bez nočních sprintů a úprků ven 20x denně. Podobným způsobem jsem naučila během 2 týdnů dceru na nočník 😄 Když se počůrala, stejně jsem jí na ten nočník posadila, za nehody nekárala. Řekla bych, že je to docela podobné 😁 A taky si myslím, že stejně jako každé dítě umí v různém věku vědomě ovládat svěrače a je schopné pochopit, co se po něm chce, tak i mezi psy budou rozdíly.

Pro zadavatele: Buďte s ním venku do té doby, než se vyčůrá, někdy to pustit musí, určitě to časem pochopí. Pak ho pochvalte/odměňte pamlskem. Za nehody byvh nekárala, ale pokud ho zrovna uvidíte jak čůrá, odneste ho i tak ven. Na plínu bych neučila. Přeji hodně štěstí.

11.4.2020 12:08

Já teda nevím....přeci ani my, co vynášíme, nesledujeme nonstop doma štěně, jestli se náhodou nechystá, jen prostě pravidelně vynášíme. Chápu, že někde v paneláku v sedmém patře je to vopruz, ale proč bych měla nechat čůrat štěně cíleně doma, když se tomu dá pravidelným vynášením předejít...navíc na štěně si beru dovču, takže jsem s ním doma a opravdu nevidím problém ho každý 2-3 hodiny vzít ven...v noci to tak často ani nebývá, když vyvenčím před tím, než jdu spát, tak je to maximílně jednou a pak až ráno, až se štěndo vzbudí.

Nicméně, zadavatelka má tříměsíční štěndo, které dle toho, co jsem pochopila z příspěvku, si to čůrání nechává na doma, to není o tom, že by vynášeli málo nebo já nevím co.....tohle neřešit mi přijde jako blbost, tím samozřejmě nemyslím nějaké trestání štěněte, samozřejmě, že loužičku bez řečí utřu, ale myslím, že je na čase štěněti nějak sdělit, že správné je čůrat venku....a k tomu, dle mého,potřebuju, aby se párkrát venku prostě štěně vyčůralo a já mu mohla říct, že je pašák a takhle to má být. A to můžu udělat buď tím, že budu prostě venku tak dlouho, než to štěndo pustí a nebo, když přijdu z venku a vím, že se štěně půjde někam vyčůrat, tak že to hlídám, čapnu a vynesu....pokud má někdo jinej nápad a funguje mu fajn, ale já bych nespoléhala na to, že to štěně tak nějak samo pochopí. Některá štěňata to venku třeba zase nestíhají...je tam přece tolik zajímavých věcí, že na to nemají čas a tak to pustí následně doma, protože tam už to znaj...
Znám několik psů, co dodnes čůrají doma a ne venku....z mého pohledu prostě proto, že doma je to bezpečné a že od mala čůrali na plenku a nikdo nějaké pravidelné venčení neřešil...proč s ním lítat každou chvíli, když se prcek vyčůrá na plínku....neříkám, že to všichni "plenkoví psi" nakonec nezvládnou...že se venčí výhradně venku, ale jsou i tací, co ne.

To že i dospělému psovi se může stát ze zdravotních nebo jiných důvodů (majitel neúměrně dlouho pryč) to bych sem asi netahala, to je jiná kategorie.

Pak jsou samozřejmě, jak bylo psáno výše, mezi štěňaty rozdíly...některé zvládá bez problémů už ve třech měsících, některému se ještě v půl roce může nějaká ta nehoda stát.

11.4.2020 12:32
Terven

XXX.XXX.110.191

To že i dospělému psovi se může stát ze zdravotních nebo jiných důvodů (majitel neúměrně dlouho pryč) to bych sem asi netahala, to je jiná kategorie.

trochu nepochopeno - to jsem napsala jako reakci na názor rapotačky, že je možné "čekat na svěrače" třeba do roka , jinak to sem samozřejmě netahám.
Ono nejde o to, že je to v zimě v 7. patře opruz, já těch opruzů pro blaho zvířat zvládám docela dost , ale přijde mi to v těch dvou až třech měsících takhle často k ničemu. To mimino stejně zpočátku neví, která bije a není to tak, že když okusí čůrání doma na podlahu, už to tak bude dělat navždy. Já jsem měla štěně- průtočňáka a 2-3 hodiny bez čůrání stejně nevydrželo, možná leda v noci.

Pokud někdo vybíhá se štěnětem po dvou hodinách, je to fajn a nic proti ničemu, ale nemyslím si, že v případě, že by to nedělal, bude mít věčně se pomočujícího nečistotného psa.
Drtivá většina dospělých bytových psů to doma nedělá a to ani ti, kteří mají majitele jinak poněkud na ránu. A pokud to dělají, příčiny jsou jiné - zdravotní, psychické, blbej menežment - to jsem tím chtěla říct.

11.4.2020 15:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Nicméně, zadavatelka má tříměsíční štěndo, které dle toho, co jsem pochopila z příspěvku, si to čůrání nechává na doma

ono si to ale téměř jistě na doma nenechává schválně, spíš vůbec netuší, o co jde. A chválit ho, že je pašák má smysl až v době, kdy už dokáže vůlí čůrání potlačit anebo naopak spustit. Ve třech měsících štěně má na vyprazdňování doma nárok a mimochodem, ty stesky, že venku nic a doma pak louže, se tu objevují celkem pravidelně. Kdyby štěndu bylo už půl roku, možná by to stálo za zamyšlení. Ve třech měsících bych fakt neřešila.

11.4.2020 16:02

Mě je teda ve své podstatě jedno, jak to kdo se štěnětem dělá....máte svůj způsob, svůj názor...respektuji a rozhodně tady nehodlám dupat a říkat.."tak jak to dělám já je jedině správně". Vlastně to ani nemohu posoudit, protože jsem štěňata měla vždycky v režimu "vynášení", takže ani nemám z vlastní zkušenosti srovnání.
Možná to s těmi loužičkami doma vidím jinak i z pohledu toho, že jsme domácnost, která má všude koberce a jedním z důvodů proč je mám je, že nerada vytírám, sice velký prostor v obýváku, kde jsme nejčastěji na to nejhorší období překryju, ale i tak....a za druhé, já jsem lenoch líná, ale jakože omega, je pro mě přijatelnější - pohodlnější..nevím jak to napsat...vynést štěně ven, než utírat loužičku....možná taky dáno tím, že moje štěňata...sočasní psi nedělali loužičky resp. někdy loužička a někdy jako když vypustí cisternu...nejsem žádná dámička, co by se hroutila z toho, že musí po štěněti uklidit, ale pokud to jde udělat, abych nemusela...tudíž vypustit štěněcí cisternu venku, tak raději se štěnětem vyběhnu

11.4.2020 16:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě je teda ve své podstatě jedno, jak to kdo se štěnětem dělá....máte svůj způsob, svůj názor...respektuji a rozhodně tady nehodlám dupat a říkat.."tak jak to dělám já je jedině správně". Vlastně to ani nemohu posoudit, protože jsem štěňata měla vždycky v režimu "vynášení", takže ani nemám z vlastní zkušenosti srovnání.
Možná to s těmi loužičkami doma vidím jinak i z pohledu toho, že jsme domácnost, která má všude koberce a jedním z důvodů proč je mám je, že nerada vytírám, sice velký prostor v obýváku, kde jsme nejčastěji na to nejhorší období překryju, ale i tak....a za druhé, já jsem lenoch líná, ale jakože omega, je pro mě přijatelnější - pohodlnější..nevím jak to napsat...vynést štěně ven, než utírat loužičku....možná taky dáno tím, že moje štěňata...sočasní psi nedělali loužičky resp. někdy loužička a někdy jako když vypustí cisternu...nejsem žádná dámička, co by se hroutila z toho, že musí po štěněti uklidit, ale pokud to jde udělat, abych nemusela...tudíž vypustit štěněcí cisternu venku, tak raději se štěnětem vyběhnu

Jasně, já mám všude lino, takže než se oblíkat, čekat na výtah a frčet sedm pater dolů, pro mě bylo výrazně jednodušší vzít papírovou utěrku nebo hadr a pidilouži setřít. A ve výsledku jsem měla téměř 100% čistotný štěně už mezi tím 3.-4. měsícem. A není to štěně jediný...fakt jich znám x, co jako mimina čůrali doma na podlahu a do dospělosti jim to opravdu nezůstalo.
Edit. a není to o tom, že bych měla problém venčit, já jsem naopak hysterka, co se týče venčícího intervalu - mně už třeba 8 hodin přijde moc.

11.4.2020 17:34

Terven napsal(a):
Jasně, já mám všude lino, takže než se oblíkat, čekat na výtah a frčet sedm pater dolů, pro mě bylo výrazně jednodušší vzít papírovou utěrku nebo hadr a pidilouži setřít. A ve výsledku jsem měla téměř 100% čistotný štěně už mezi tím 3.-4. měsícem. A není to štěně jediný...fakt jich znám x, co jako mimina čůrali doma na podlahu a do dospělosti jim to opravdu nezůstalo.
Edit. a není to o tom, že bych měla problém venčit, já jsem naopak hysterka, co se týče venčícího intervalu - mně už třeba 8 hodin přijde moc.

No tak jasně, mě v baráku se to kecá, popadnu štěně, vyjdu ze dveří a postavím cca dva metry od dveří na trávu

11.4.2020 18:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem psy jako štěnda taky vynášela na čůrání ven (taky barák se zahradou) . A jo i jsem chválila a myslím, že to smysl mělo. Štěně brzy pochopí, že venku na trávě je to dobře a bude pochváleno, zatímco doma ho nikdo nepochválí....

Mě je spíš divný, jak se tady množí problémy s tím, že štěně se venku vůbec nechce vyčůrat a vyčůrá se až doma. Já nevím, ale tak malé štěně čůrá často a dle mě se dá vychytat to, že ho po každém hraní, žraní, probuzení vezmu ven a tam prostě počkám, než se vyčůrá.... A to jsem u štěňat nečekala vyloženě na nějaký náznak - prostě po žrádle jsem štěně čapla, položila venku na trávě a ono se během chvilku vyčůralo. To samé po hře, po probuzení. V noci když se probudilo.... Doma sice nemám nikde koberce, ale i tak je pro mě pohodlnější vynést štěně ven, než si ho nechat čůrat v baráku (jasně, samozřejmě, že nějaká nehoda se stane)... Ale chápu, že v bytě to tak třeba není...

11.4.2020 19:04

marcelaamax napsal(a):
Já jsem psy jako štěnda taky vynášela na čůrání ven (taky barák se zahradou) . A jo i jsem chválila a myslím, že to smysl mělo. Štěně brzy pochopí, že venku na trávě je to dobře a bude pochváleno, zatímco doma ho nikdo nepochválí....

Mě je spíš divný, jak se tady množí problémy s tím, že štěně se venku vůbec nechce vyčůrat a vyčůrá se až doma. Já nevím, ale tak malé štěně čůrá často a dle mě se dá vychytat to, že ho po každém hraní, žraní, probuzení vezmu ven a tam prostě počkám, než se vyčůrá.... A to jsem u štěňat nečekala vyloženě na nějaký náznak - prostě po žrádle jsem štěně čapla, položila venku na trávě a ono se během chvilku vyčůralo. To samé po hře, po probuzení. V noci když se probudilo.... Doma sice nemám nikde koberce, ale i tak je pro mě pohodlnější vynést štěně ven, než si ho nechat čůrat v baráku (jasně, samozřejmě, že nějaká nehoda se stane)... Ale chápu, že v bytě to tak třeba není...

Jo tak přesně tak to máme my..

11.4.2020 20:27
Šarina

XXX.XXX.243.72

tak docela jste se rozjely... jenom tady nějako chybí zadavatelka. Pokud to nebyl jenom úvodní výkřik do tmy, možná by mohla objasnit, jak to myslela s tou počůranou plenkou. Pokud totiž něco takového štěněti poskytují, tak je to dost zásadní informace.

11.4.2020 21:58
danluci

XXX.XXX.154.84

Měli jsme presne tohle se 4 měsíčním stenetem, ani za boha necurala venku a dokázala to vydržet fakt dlouho, pak se s velkou úlevou hned doma po venčení vycurala. Naučili jsme ji to tak, že jsme si ji vzali na noc do postele, tam se nevycurala a hned ráno do náruče a dat ji na zem az venku a nejit domu dřív než se vycura a tehdy to vydržela fakt několik hodin, ale stačilo to udělat dvakrat a pak se to zlomilo a rychle se naučila venku. Proste se fakt jenom bala venku curat.

12.4.2020 06:29

marcelaamax napsal(a):

Zareaguju jen na to ze se mnozí problémy s tím že venku štěně nechce čůrat.
Můj pes se taky naučil poměrně rychle cistotnosti, bydlíme na baráku a nehody doma byly snad jen 3. Ale když jsme byli ve městě, na návštěvě u rodičů, vycurat se venku trvalo hoooodne dlouho, prostě jen proto, že ve městě bylo tolik vjemů a pachů, že na to nemyslel. Možná i proto to některým jedincům trvá tak dlouho, nemají na to čas a klid.

12.4.2020 16:08
tero

XXX.XXX.237.107

Taky je možné, že si štěně netroufá vyčurat na místa kde to udělalo před ní už spousta psů.

13.4.2020 09:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Joo je pravda, že jsem třeba s fenou řešila problém na závodech, kde bylo všude mraky lidí, psů, podnětů.... a tam měla s venčením trochu problém, i když teda čůrání ještě šlo, bobek byl horší... Někdy se tam za celý den prostě nevyvenčila a to jsme chodili i hoodně daleko od kempu. Ale taky je fakt, že ona je zvyklá se venčit na volno, a tady mi přišlo, že jí vadí i to vodítko - i když to byla flexi nebo šňůra, prostě to nebylo ono... Ale třeba na výstavách problém nemá, na závodech šlo asi o to, že čekala nějakou "akci"...

Ale to je spíš nějaký psychický problém "dospělé" feny... Mě to zarazilo spíš u těch štěňat, která ještě nejsou v tu dobu úplně čistotná, neovládají to, prostě když potřebují, tak udělají loužičku.... A proto mi přišlo divné, že takové štěně se třeba za dvě hodiny (to tu před nedávnem někdo psal) venku nevyvenčí....Jakože když se ráno probudí 3 měsíční štěně, já ho čapnu a jdeme ven, a ono se za dvě hodiny nevyvenčí? To mi přijde divné...

13.4.2020 09:40

Jakože když se ráno probudí 3 měsíční štěně, já ho čapnu a jdeme ven, a ono se za dvě hodiny nevyvenčí? To mi přijde divné...

No to jsem psala, že to teda taky čumim, asi mám štěstí na štěňata nebo co...taky je fakt, že já si vozím dvouměsíční, tak tam ty svěrače asi fungují ještě o něco méně...ve třech měsích už štěně "čůrá na povel", ale ráno to jde prakticky samo....i teď mi dospělí psi ráno vylezou z baráku a první co je, tak hned děláme čůranda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík