Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2020 23:11
Psomil

XXX.XXX.104.254

Dobrý den.
Zajímalo by mě, kolik většinou stojí borderka s pp?
Liší se cena u fenek a u psů?
Stojí merle bordera víc než třeba klasická černobílá? Pokud ano, tak o kolik?
Někde jsem četla, že cena bývá většinou 20 000, ale to mi přijde moc, na to, jak jsou borderky rozšířené.
Prosím o radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2020 08:08

Jen laická úvaha. Jsou rozšířené, protože lidi jsou hloupí, myslí si, že je to ideální pes pro každýho, a jsou líní zjistit si, že to tak není, a uvěřit tomu. Takže vysoká poptávka. A když jse vysoká poptávka, proč by to někdo neprodával třeba i za 35 000? Dvacet tisíc mi přijde jako normální cena za PP štěně, samozřejmě se může lišit podle plemene. Nižší cena by mohla být spíš u některých méně poptávaných plemen, ale opět, nemusí být...

11.4.2020 18:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, přesně tak.... Mám taky plemeno, které je hlavně v poslední době dost rozšířené, ale pořád je oproti jiným plemenům "drahé" - právě proto, že po něm je velká poptávka....

Nicméně na tu cenu bych se normálně zeptala chovatelů - taky jsem to tak dělala. Napsala jsem mail několika chovkám - těm, u kterých jsem předpokládala, že by v budoucnu mohli mít štěňata v barvě, kterou jsem chtěla, trošku jsem se rozepsala, jaký režim by pes u nás měl, jak by žil atd.... zeptala jsem se kdy plánují štěnda, případně jestli je možné ještě rezervovat a nakonec jsem se slušně zeptala cenu. A z jedné z těch chovek mám už rok a půl čubinu doma, odpověděli mi všichni chovatelé, i na tu cenu...

11.4.2020 20:49

marcelaamax napsal(a):
Jojo, přesně tak.... Mám taky plemeno, které je hlavně v poslední době dost rozšířené, ale pořád je oproti jiným plemenům "drahé" - právě proto, že po něm je velká poptávka....

Nicméně na tu cenu bych se normálně zeptala chovatelů - taky jsem to tak dělala. Napsala jsem mail několika chovkám - těm, u kterých jsem předpokládala, že by v budoucnu mohli mít štěňata v barvě, kterou jsem chtěla, trošku jsem se rozepsala, jaký režim by pes u nás měl, jak by žil atd.... zeptala jsem se kdy plánují štěnda, případně jestli je možné ještě rezervovat a nakonec jsem se slušně zeptala cenu. A z jedné z těch chovek mám už rok a půl čubinu doma, odpověděli mi všichni chovatelé, i na tu cenu...

To je přesně ono. Když někdo napíše nebo zavolá a jeho jediná otázka je, kolik štěně u daného chovatele stojí, tak bych se mu na to vy... Ale pokud je tahle otázka součástí románu, co psovi nabízím a co s ním hodlám podnikat + případné dotazy, jestli se např. předpokládá, že by mohl být dobrý pracák nebo výstavák, jestli by mohl mít vlohy pro adekvátní sport... Zeptat se ve finále na cenu je podle mě naprosto relevantní.

Naopak kdybych se chovatele zeptala opravdu jen na to, za kolik štěně je a on by mi bez rozmýšlení odpověděl, tak asi budu mít podezření, že chce hlavně prodat a sbohem. Žádný zájem, žádný chovatelský servis. A že takoví jsou, bohužel.

Jinak k dotazu - ceny border neznám. I když jsem hodně aktivní člověk, tak na ní bych neměla. Jako spousta lidí z venčení, kteří si jí pořídili a zrovna chytli týpka s vlohami na práci. Teď hrabe oběma. Máme tady jednu holčinu, které je mi skoro líto. Od štěněte se klukovi věnuje, plánovala i pasení, až trochu vyroste, co si pamatuju. Ale teď je v pubertě a je to neřízená střela, nemůže ho ani normálně vyvenčit. Můj sice kola loví zodpovědně, ale co vyvádí borderák... Jinak je to milý pes a doufám, že ho holka zvládne.

11.4.2020 20:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No jo, jenže na druhou stranu jsou lidi, kteří všechno o plemenu vědí, mají pro něj ideální podmínky a jediné co jim chybí je ta cena . Nevím, zase si nemyslím, že by to mělo být něco úplně tajného, na co se člověk sotva smí zeptat až potom, co napíše sáhodlouhý román . Ale když to vezmu z pohledu chovatele, tak tomu taky rozumím - když vezmu v potaz , že bych prodávala štěňata a někdo se mě zeptal jen stroze "kolik stojí, nebo kolik TO stojí"... tak z toho taky nebudu mít dvakrát dobrý pocit. My jsme teda u chovatelky prošli navíc ještě doooost velkou zpovědí.... Ale upřímně - ten text, který jsem posílala všem chovatelům jsem napsala jednou a pak ho už jen kopírovala, případně upravovala, protože to byl fakt román...

A třeba naši známí si cca před rokem pořizovali štěně - s tím, že v minulosti to plemeno už měli několikrát, ale bez PP a teď chtěli prvně s PP. Pro toho psa měli fakt ideální podmínky, o plemenu věděli všechno. Hrozně se jim líbilo jedno štěndo inzerováné na netu. Napsali chovateli krátký mail, s pozdravem, zeptali se, zda je štěně ještě volné a kolik stojí, poděkovali.... Bylo jim odepsáno něco v tom smyslu, že pro ně volné není, docela hnusně.... Přitom kdyby chovatel napsal, ať se trošku rozepíší, případně ať zavolají, tak by pak možná zjistil, že by to byli fakt skvělí páníčci....No štěně nakonec sehnali jinde. A fakt jsou to dobří páníčci, jen neměli zkušenost s PP psem a nevěděli, že je potřeba napsat sáhodlouhý popis toho, jak by u nich pes žil a až nakonec se zeptat na cenu .

11.4.2020 21:26

marcelaamax napsal(a):
No jo, jenže na druhou stranu jsou lidi, kteří všechno o plemenu vědí, mají pro něj ideální podmínky a jediné co jim chybí je ta cena . Nevím, zase si nemyslím, že by to mělo být něco úplně tajného, na co se člověk sotva smí zeptat až potom, co napíše sáhodlouhý román . Ale když to vezmu z pohledu chovatele, tak tomu taky rozumím - když vezmu v potaz , že bych prodávala štěňata a někdo se mě zeptal jen stroze "kolik stojí, nebo kolik TO stojí"... tak z toho taky nebudu mít dvakrát dobrý pocit. My jsme teda u chovatelky prošli navíc ještě doooost velkou zpovědí.... Ale upřímně - ten text, který jsem posílala všem chovatelům jsem napsala jednou a pak ho už jen kopírovala, případně upravovala, protože to byl fakt román...

A třeba naši známí si cca před rokem pořizovali štěně - s tím, že v minulosti to plemeno už měli několikrát, ale bez PP a teď chtěli prvně s PP. Pro toho psa měli fakt ideální podmínky, o plemenu věděli všechno. Hrozně se jim líbilo jedno štěndo inzerováné na netu. Napsali chovateli krátký mail, s pozdravem, zeptali se, zda je štěně ještě volné a kolik stojí, poděkovali.... Bylo jim odepsáno něco v tom smyslu, že pro ně volné není, docela hnusně.... Přitom kdyby chovatel napsal, ať se trošku rozepíší, případně ať zavolají, tak by pak možná zjistil, že by to byli fakt skvělí páníčci....No štěně nakonec sehnali jinde. A fakt jsou to dobří páníčci, jen neměli zkušenost s PP psem a nevěděli, že je potřeba napsat sáhodlouhý popis toho, jak by u nich pes žil a až nakonec se zeptat na cenu .

No u nás je to trochu jinak. Ad 1 nás není zas tak moc, ad 2 to není o tom, že si koupím společníka na doma, on se přizpůsobí a pojede podle rodinného manuálu. A v první řadě bude ctít pravidlo, že od páníčků se bez povolení nevzdaluje, popř. na povel přikluše. Vrácené štěně nebo starší pes je děs běs (občas se to stane, ale to se hned rozjede kolektivní akce, když se nezadaří chovateli, a psa si buď vezme někdo z kolegů, nebo se sežene úplně nová oběť ) a nedej bože, aby majitel zahájil sólo akci na inzerát, to se hned ví. Naštěstí. Takže prověřit maximálně, spousta chovatelů se na přímý telefonický dotaz na cenu rovnou omluví, že prostě ne.

11.4.2020 21:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale jo, já souhlasím, že prověřit nové majitelé se má maximálně a naprosto v tom chovatelé chápu. Jen prostě si myslím, že klidně může být lepší páníček ten, který zavolá a zeptá se, jestli je volné štěně a za kolik je, než ten, který cenu třeba vůbec neřeší... To přece není jen o tom. Znám zrovna i případy bohatých lidí, kteří vůbec neřeší cenu ničeho, ale rozhodně se nedá říct, že pes by se u nich měl nějak nádherně.... Takhle nějak jsem to myslela. To, že se zájemce zeptá na cenu ještě nemusí znamenat, že ho nic jiného nezajímá....třeba už všechno to ostatní ví.

Já jsem třeba takhle zjišťovala tátovi cenu jednoho plemene - když vybíral psa a chvíli i přemýšlel, že by šel do psa s PP (nakonec má fenu z nevhodných podmínek a jiné "plemeno", křížence) - tak jsem prostě volala na inzeráty z internetu a ptala se na cenu, protože mě v tu chvíli fakt nic jiného nezajímalo, nebylo to pro mě. Prostě jsem jen chtěla zjistit, kolik orientačně to plemeno stojí... Všechno ostatní otec věděl. Všichni chovatelé mi teda i tak odpověděli, s tím, že někteří se hned vzápětí začali ptát jaké máme podmínky, zkušenosti atd.... Což je samozřejmě v pořádku. Chápu i to, když chce chovatel potencionálního majitele svého odchovu vidět ještě před odběrem (nebo před narozením) štěněte, taky jsme to tak měli a já jsem chtěla chovatelku poznat..

Edit.: a ještě - tohle moc nechápou hlavně chlapi ... Jo my ženský napíšeme klidně nějakej románek, jak se u nás pesan bude mít, co všechno s ním chceme dělat, co bude papat, kde bude spinkat , ale chlapi na tohle moc nejsou ... A zrovna v případě těch známých, o kterých jsem psala výš se ptal muž, jestli je pes volný a kolik stojí. Možná kdyby se ptala přítelkyně, tak to štěně doma mají ,protože ta by se třeba i rozepsala

11.4.2020 22:08
Sapp

XXX.XXX.70.163

Nejčastěji se součastná cena BOC pohybuje mezi 18-25tis, takže ano, průměrně je to kolem těch 20tis Barevné BOC jsou in, takže ano, je možné, že merle (a dalších více barev) bude dražší než klasická černobílá, když se to vezme tak nějak všeobecně.
Spíše než ale barevností bych doporučila se zabývat spojením, protože bohužel i u border je trend směru pracovní/sportovní/výstavní. Záleží, co s formulí jako je BOC chcete dělat, podle toho volit.

11.4.2020 22:27
Meelek

XXX.XXX.164.174

Psomil napsal(a):
Dobrý den.
Zajímalo by mě, kolik většinou stojí borderka s pp?
Liší se cena u fenek a u psů?
Stojí merle bordera víc než třeba klasická černobílá? Pokud ano, tak o kolik?
Někde jsem četla, že cena bývá většinou 20 000, ale to mi přijde moc, na to, jak jsou borderky rozšířené.
Prosím o radu.

Tak si seženete bez PP od někoho seriózního, člověka, který to nepatla kvůli zisku, jen ma prostě štěňata. Mám Chodaka bez PP a vypadá luxusně proti některým s PP, který jsem viděl, zdravý jak řípa. Chlupatý koule nebo je to celý černý jak noc bez kresby. PP je jen taková blbost na prachy a ptákoviny kolem. Hlavně, že se všichni ohaneji účetnictvím, náklady. Ještě štěňata dávají na dvou měsících. Útrata za krmení pro štěňata prd, jen se cpe žrádlo do feny, aby kojila.

Prostě vyčkat a hledat. Hlavně na podzim, v inzerátech se to pak předhání ve slevách. Chodského jsem koupil třeba za 3000kc jako náhodu. A jako chodský dokonce i vypadá! Jinak cena i dvacet pět tisíc jako info přes tel. Oni to tam totiž dobraci do inzerátu ani nenapisi, kvůli odezvě asi. Důležitá je asi jen ta možnost na splátky.
Je rozdíl mezi zaplacením za něco o čem vím že to má tu cenu a zaplacením sponzoringu.
Pro obyčejnou rodinu nějaké pitominky kolem rodokmenů a vyznamenání a poháru jsou k prdu. A za 15000 si můžou raději koupit knížku jak toho vysněného psa bez PP vychovat. Dokážu to pochopit pro záchranné složky nebo nějaký vyšší hoby, ale jinak k prdu. Jen zastrašování na nemoci atd a o lidech.

11.4.2020 22:33

to marcela

Tak o penězích to primárně není, vždycky tam musí být ta maximální šance, že se pes nevrátí a bude v pohodě. I kdyby zavolal miliardář s dotazem, jestli je volné štěně bez dotazu na cenu, tak to asi vždycky stačit nebude. Ale jo, jinak chápu. Na druhou stranu, když někdo opravdu chce určité plemeno, tak si cestu najde. U nás běžně přes web končí na FB a tam se rovnou ptají.

11.4.2020 22:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Meelek napsal(a):
Tak si seženete bez PP od někoho seriózního, člověka, který to nepatla kvůli zisku, jen ma prostě štěňata. Mám Chodaka bez PP a vypadá luxusně proti některým s PP, který jsem viděl, zdravý jak řípa. Chlupatý koule nebo je to celý černý jak noc bez kresby. PP je jen taková blbost na prachy a ptákoviny kolem. Hlavně, že se všichni ohaneji účetnictvím, náklady. Ještě štěňata dávají na dvou měsících. Útrata za krmení pro štěňata prd, jen se cpe žrádlo do feny, aby kojila.

Prostě vyčkat a hledat. Hlavně na podzim, v inzerátech se to pak předhání ve slevách. Chodského jsem koupil třeba za 3000kc jako náhodu. A jako chodský dokonce i vypadá! Jinak cena i dvacet pět tisíc jako info přes tel. Oni to tam totiž dobraci do inzerátu ani nenapisi, kvůli odezvě asi. Důležitá je asi jen ta možnost na splátky.
Je rozdíl mezi zaplacením za něco o čem vím že to má tu cenu a zaplacením sponzoringu.
Pro obyčejnou rodinu nějaké pitominky kolem rodokmenů a vyznamenání a poháru jsou k prdu. A za 15000 si můžou raději koupit knížku jak toho vysněného psa bez PP vychovat. Dokážu to pochopit pro záchranné složky nebo nějaký vyšší hoby, ale jinak k prdu. Jen zastrašování na nemoci atd a o lidech.

no pěkný.... Ono to chce samozřejmě vybírat i mezi psy s PP, ale máte tam záruku, že kupujete opravdu to plemeno, s povahou jako má mít, s exteriérem jaký má mít. Vy jste měl zrovna štěstí, že pes opravdu vypadá jako choďák (snad), a že se povahově povedl, jenže je to dost loterie... A s tím zdravým - že je zdravý víte jak? Má nějaké testy, rentgeny? (nevím, na co trpí choďáci).... Ale ono někdy nevyjde ani ten vzhled, ani povaha. Když jsem byla dítě tak mi rodiče koupili psa bez PP - ono to u štěňete fakt nebylo poznat, i rodiče vypadali tak, jak měli, jeden z nich měl PP.... No ze štěněte vyrostl nakonec kříženec, který byl víc podobný na jiné plemeno a povahově úplně mimo... A zrovna u bordery bych fakt nedoporučovala psa bez PP..

A za 15000 si můžou raději koupit knížku jak toho vysněného psa bez PP vychovat.

tohle myslíte vážně? Za knížku byste takové peníze dal, za parťáka na možná 15 let ne?...

11.4.2020 23:06

A že "border" bez PP je plná Praha. Nic proti, hezcí standard chlupatí voříšci. A možná dobře, protože majitelé ví o borderách nula nula nic a psi většinou nejsou vypsychlí závisláci na adrenalinu. A pořád lepší, než když někdo trefí origo borderu i bez PP, ale pracáka non plus ultra. A pak má doma frustrovaného chudáka, ze kterého je agresivní a neovladatelný zmetek, co vraždí všechny psy, a podle reakcí na majitele možná brzy sejme i je.

11.4.2020 23:31
Sapp

XXX.XXX.70.163

Zastrašovaní nemocemi bych se u BOC tak nesmála, pro nic za nic se zdravotní testy se BOC nenavyšují, i po uchovnění se musí znovu opakovat např. dědičné oční vyšetření (16nemocí)- u psa každé 2roky, u feny každé 3, proč asi? Ta zdánlivě zdravá bezPP BOC může být taky v 5letech slepá...Geneticky musí být vyšetřen alespoň jeden z rodičovského páru(i když jsou prarodiče na gen.nemoci testovaní). Databáze border s epilepsií také není zanedbatelná, o různých psychozach se asi nemá ani cenu bavit... No každý svého štěstí strůjcem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík