Uživatel s deaktivovaným účtem

lze, ale nikdo už vám nezaručí, že začne vůbec někdy ještě hárat nebo že bude plodná.
HanaNO
napsal(a):
Dobrý den, prosím o zkušenosti. Lze nějak (pravděpodobně hormonálně) zabránit hárání? Potřebuju, aby fena asi 7 týdnů nezačala hárat, jednorázově. Děkuji.
A copak se děje tak zásadního, že jste ochotna hormonálně "možná i nevratně" rozhodit svoji jistě nesmírně milovanou fenu ? Jestli to není tajné...výstavy, závody, zkoušky se NEkonají(i když tyto "důvody" jsou neakceptovatelné)...tak nechápu
Někdy do života člověka vstoupí okolnosti, se kterýma se dopředu moc nepočítá, takže se stane, že fena bude muset strávit cca těch 6 týdnů ve společnosti psů, od kterých NEPŮJDE oddělit. Nejsem příznivce hormonů, ale nemyslím, že jednorázová "akce" jí zničí život (ale třeba se mýlím). A jak píšu, pokud by tím nejhorším vedlejším účinkem byla neplodnost, pak to pro mě není problém...

HanaNO
napsal(a):
A v jakém smyslu špatně?
cukrovka, zánět dělohy....

Nebylo by lepší jí sehnat na nutnou dobu hlídání?
napsal(a):
Nebylo by lepší jí sehnat na nutnou dobu hlídání?
No to je právě to hlídání... Tak nevím, co dál, netušila jsem, že je to takovy problém, jednorázově... U lidí se to dělá běžně... Je to fena NO, rok a čtvrt stará, první hárání loni v srpnu, další nebylo, nebo bylo skryté.

Máte asi dvě možnosti. Buď nechat fenu vykastrovat, když na ní nehodláte chovat. Nebo se domluvit s "hlídačem", aby holt fenu nějak separoval, když by náhodou začala hárat.
takže se stane, že fena bude muset strávit cca těch 6 týdnů ve společnosti psů, od kterých NEPŮJDE oddělit.
Proč by to nešlo? Kotec, prostorná klec, zamčený pokoj - nic takového nebude k dispozici?
Máte asi dvě možnosti. Buď nechat fenu vykastrovat
v 15měs ? Když není dospělá ? "rada" nad zlato
Ven (zahraničí) se nesmí...vůbec mě nenapadá "hlídací" důvod (mimo kriminálu, či rizikového závěru těhotenství - vleže )
tak ji dejte hlídat prostě jinam (připravit "hárací" variantu ...kdyby)
navíc vůbec hárat nemusí
chovatel by ji nepohlídal ?
HanaNO
napsal(a):
Někdy do života člověka vstoupí okolnosti, se kterýma se dopředu moc nepočítá, takže se stane, že fena bude muset strávit cca těch 6 týdnů ve společnosti psů, od kterých NEPŮJDE oddělit. Nejsem příznivce hormonů, ale nemyslím, že jednorázová "akce" jí zničí život (ale třeba se mýlím). A jak píšu, pokud by tím nejhorším vedlejším účinkem byla neplodnost, pak to pro mě není problém...
Z mého okolí znám pár, ale opravdu jen pár případů, kdy lidi tu injekci použili. Pokaždé to dopadlo blbě. Rozházené hormony, záněty dělohy.. Víte, ono to neni zas taková sranda, když pak fena přestane hárat nebo bude neplodná. Bude to dost zásadní zdravotní problém, který se s fenou můžou táhnout pěkně dlouho.
Blbé je, že se fena po přesunu do jiné smečky rozahárá skoro najisto, takže s tím počítejte..

Někdy do života člověka vstoupí okolnosti, se kterýma se dopředu moc nepočítá,
jakoze nepocitate s haranim, když si poridite fenu, jo?
nechte ji hlidat nekde, kde harani nevadi.

HanaNO
napsal(a):
Jako že od nás odejde manžel v době, kdy mi zjistí rakovinu...
v tom případě fenu darovat. protože upřímně, nebude na ní čas ani teď, ani pak.
a ano, je to problém, i jednorázově. kor když nebudete mít čas řešit případné i závažné zdravotní následky, ono zákon schválnosti tomu bude ve vašem případě přát, aby to opravdu ty následky mělo.

No dobře, a co jiné hlídání? Nedá se sehnat jiný hlídání na ty týdny, co bude hárat? Na FB by se třeba někdo našel, nebo i tady.
kateři

XXX.XXX.160.1
Nejde vložit zpráva přímo Vám, třeba bychom se domluvily na hlídání, odkud jste?

Co nějaká FB skupina chovatelů NO? Možná by se našel někdo poblíž, kdo má kastrovaného psa a kapacity na pohlídání holky.
kateři

XXX.XXX.160.1
Zdravím a přidávám vyjádření ke své nabídce.
V létě to budou dva roky, co nám ve 14 letech odešla útulková Agáta (ovčákoidní kříženec)..
Předtím jsme mívali boxery. Od té doby, co psa nemáme, zvažuji pořízení psího kamaráda, ale úplně rozhodnutá zatím nejsem.
Proto mi přišlo fajn hlídání na omezenou dobu- třeba by má dočaska přišla vhod majitelce a mně by pomohla v rozhodování.
Bez smlouvy bych do toho nešla ani já.
Kateřina
HanaNO
napsal(a):
Děkuju všem za rady a za pomoc a hlavně paní 'kateři' za nabídku. Vypadá to, že problém bude vyřešen ku spokojenosti všech, tak nám prosím držte palce.
Držím palce - především, ať Vy vyřešíte své problémy osobní a zdravotní , tím se pak vyřeší i situace s pesanem. Držte se!
kateři

XXX.XXX.160.1
HanaNO
napsal(a):
Děkuju všem za rady a za pomoc a hlavně paní 'kateři' za nabídku. Vypadá to, že problém bude vyřešen ku spokojenosti všech, tak nám prosím držte palce.
Taky držím palce, ať se Vám daří, K.