Jak naučit povel dones(aport)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2020 20:54
Jitulllnka

XXX.XXX.68.184

Dobrý den je mi sice jen 13 ale ráda si jen tak "zacvičím" s dědovu fenou je to šiperka (6 let). A sudy, pac, spin, nosetouch atd. jí jde ale moc bych chtěla aby se naučila i aportovat. Samozřejmě je to jen zábava a nijak na ni netlačím spíš by mě zajímaly nějaké tipy, triky na to jak jí to naučit a kdyby jste věděli nějaké zábavné a jednoduché triky protože jí cvičení strašně baví a i když jí cvičím třeba každý den hrozně moc se těší jakmile řeknu jdeme cvičit☺️.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2020 09:13

Nejdřív ji nauč, aby ti na povel "aport" (nebo přines) odevzdala hračku, třeba za pamlsek nebo jinou hračku. Až to pochopí, dej hračku na zem a měla by ti ji podat. Pak postupně přidávej vzdálenost, až se nakonec dostaneš k tomu, že hračku hodíš a ona ti ji přinese. Vždycky přidávej obtížnost, až když to dobře chápe a ví, co po ní chceš.

13.4.2020 09:14

Jinak můj a psův nejoblíbenější cvik je slalom mezi nohama, protože je to efektivní a lidem se to hrozně líbí

13.4.2020 09:39

Momentálně začínám učit aport naše štěňdo a učila jsem tak všechny psy.Přetahuji se s nimi o hadr,vycpané ponožky,měkkého peška se slovy drž-aport a pak ho štěněti nechám. Když ho pustí vezmu mu ho,trochu rozdráždím a odhodím kousek od sebe s povelem aport.Většina štěňata vyběhne a aport přinese a opět se s nimi přetahuji a pak jim ho ponechám.Pokud to vypadá,že s aportem nepřijde,jakmile ho drží,natáhnu se a opět se s ním přetahuji.Naučila jsem tak aport všechny psy i toho tibeťáka,ale ten s postupem věku považoval za zbytečné nosit něco co jsem zahodila.Čuvači,berňáci,špic všichni aportovali nadšeně.I to malý štěndo po dvou dnech za mnou nosí hadr a dožaduje se přetahovačky.Samozřejmě se to nesmí s opakováním přehnat,přestat v nejlepším aby to pejska nepřestalo bavit.

13.4.2020 13:03
Jitulllnka

XXX.XXX.68.184

Jo díky určitě to zkusím (umí slalom mezi nohama a ještě takovou tu osmičku)

13.4.2020 13:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jinak můj a psův nejoblíbenější cvik je slalom mezi nohama, protože je to efektivní a lidem se to hrozně líbí

Hmmm...tak to my teda nepraktikujeme, protože pak to vypadá, že chci na psu odjet do Kopidlna

13.4.2020 13:19

Jitulllnka napsal(a):
Dobrý den je mi sice jen 13 ale ráda si jen tak "zacvičím" s dědovu fenou je to šiperka (6 let). A sudy, pac, spin, nosetouch atd. jí jde ale moc bych chtěla aby se naučila i aportovat. Samozřejmě je to jen zábava a nijak na ni netlačím spíš by mě zajímaly nějaké tipy, triky na to jak jí to naučit a kdyby jste věděli nějaké zábavné a jednoduché triky protože jí cvičení strašně baví a i když jí cvičím třeba každý den hrozně moc se těší jakmile řeknu jdeme cvičit☺️.

Jenom k tomu aportu...blbě se zeptám...zkoušela jsi jí třeba balónek hodit?
Někteří psi jsou přirození aportéři, pro míček běží, seberou a dokonce běží směrem k páníkovi a pak zbývá jen naučit, aby odevzdali...a to už pak stačí jen vyměnit za pamlsek, hračku, eventuelně individuálně naučit povel pusť.

Třeba mojí ovčandu to moc nebavilo, nebyla žádnej vášnivej aportér, uměla sice na povel něco přinést, ale jako hru jsem to nepraktikovala...tam měla pravidlo 3x a dost, pak sice vyběhla, ale někam do pryč....."prej už jsem ti to přinesla 2x, tak jestli ten míček chceš, tak ho furt nezahazuj a nebo si pro něj dojdi sama"

Tak uvidíš, jestli to feňuli bude bavit.

13.4.2020 16:38
Dája6

XXX.XXX.236.206

lupus4

Dobrý den.
No lupus je to mladá slečna tak ji to nekažte.
Dája

13.4.2020 17:06

Hmmm...tak to my teda nepraktikujeme, protože pak to vypadá, že chci na psu odjet do Kopidlna

Musí se holt hodně zvedat nohy, no Viděla jsem slalom i s německou dogou

Jinak u nás aport také víceméně skončil tehdy, kdy pes pochopil, že jde o odevzdání hračky a nikoliv její rozcupování na mikročástice. Ten odevzdávací nesmysl prý ať dělají jiní psi. Kouzlo aportu pak bylo krátce objeveno později, když pes přišel na chuť pamlskům. Pak ale zase poměrně brzy aportování skončilo tím, že panička prohlásila "lítáš za tím jako magor a ničíš si už tak bolavý tlapky, takže s aportováním je konec a budeme dělat jiný kraviny".

13.4.2020 17:14

Musí se holt hodně zvedat nohy, no Viděla jsem slalom i s německou dogou

Jinak u nás aport také víceméně skončil tehdy, kdy pes pochopil, že jde o odevzdání hračky a nikoliv její rozcupování na mikročástice. Ten odevzdávací nesmysl prý ať dělají jiní psi. Kouzlo aportu pak bylo krátce objeveno později, když pes přišel na chuť pamlskům. Pak ale zase poměrně brzy aportování skončilo tím, že panička prohlásila "lítáš za tím jako magor a ničíš si už tak bolavý tlapky, takže s aportováním je konec a budeme dělat jiný kraviny".

No tak to ještě, že nemám německou dogu...když občas vidím toho "koně" co má můj známý, tak to stopro tak vysoko nohu nezvednu, tam už opravdu nezbývá, než se pořádně odrazit, naskočit a odjet do modravých dálek...to já mám oproti tomu poníky.

13.4.2020 17:26

No tak to ještě, že nemám německou dogu...když občas vidím toho "koně" co má můj známý, tak to stopro tak vysoko nohu nezvednu, tam už opravdu nezbývá, než se pořádně odrazit, naskočit a odjet do modravých dálek...to já mám oproti tomu poníky.

Tady: https://www.youtube.com/watch?v=Ruei_zuETqw
Ale nechápu, jak to dělají. Já musím zvedat nohy daleko víc a to mám 30 kg drobečka

13.4.2020 17:43

Tady: https://www.youtube.com/watch?v=Ruei_zuETqw
Ale nechápu, jak to dělají. Já musím zvedat nohy daleko víc a to mám 30 kg drobečka

No jak je vidět, tak to fakt jde.
Já si sem dovolím dát video...tanec se psem...možná to není tak akční, přesné, jako to třeba umí borderky, ale za mě, majitelku "medvědů" je to roztomilé a kouzelné...moje oblíbené

https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM

13.4.2020 18:18

No jak je vidět, tak to fakt jde.
Já si sem dovolím dát video...tanec se psem...možná to není tak akční, přesné, jako to třeba umí borderky, ale za mě, majitelku "medvědů" je to roztomilé a kouzelné...moje oblíbené

https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM

To je super!

13.4.2020 22:12

Ty jo, šiperka, nejmenší ovčák, moc jich není. Každopádně fenka musí mít radost, že má děda takovou vnučku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík