Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
...pokud vás zaujme štěně na ulici stačí se zeptat jeho majitele.....pokud máte zamířeno do množky, bude jako bordera prezentováno cokoli černo-bílé - pryč od toho.....doporučuji prostudovat literaturu věnovanou borderám, podívat se na webovky chovatelských stanic, najít si tady na ifauně všechny dotazy ohledně problematického chování a nároků border a pak se velice rychle poohlédnout po jiné rase....
Uživatel s deaktivovaným účtem
jan0000
napsal(a):
No nechceme aby z ní vyrostl austalsky ovcak
V tom případě si pořiďte borderu s PP, to máte záruku, že z toho vyroste bordera. Ale taky pozor, jsou různé linie, je třeba vybírat správnou chovatelskou stanici podle toho, jakýho psa chcete.
jan0000
napsal(a):
No jako viděl jsem oba rodiče toho štěněte. Takže tedka vubec nevim..
Pokud to nejsou čistokrevný bordery s rodokmenem (s PP), pak nemáte absolutně žádnou jistotu. Ani podle fotky. Může vám z toho vyrůst cokoliv, třeba to bude i vypadat podobně jako bordera, ale klidně to může být libovolný vořech.
jan0000
napsal(a):
Vidět můžete co chcete - mraky "border" bez PP jsou kříženci (v lepším případě jen toho australáka), a to co vám ukázali jako otce štěňat ve skutečnosti vubec nemusí být otec.
Jinak borderka do chovu kromě zdravotních testů nic nepotřebuje, takže hádejte, na čem lidi chovají ty "čistokrevný BOC" bez PP?! Na tom, co neprošlo kvůli zdravotnim testům
jan0000
napsal(a):
Mam ted doma cerstve narozene stene.
Feny mame 3.
Psy dva.
Rodice si vyberte dle libosti. Ukazu vam je vsechny.
Toz asi tak - pokud to nema PP, neni to bordera, ausik, kolie ani civava. Je to vorech, kde ani matka nemusi byt nutne jista.
jan0000
napsal(a):
Poslete mi prosim foto na mail?
....komu není rady, tomu není pomoci......co prosím vyřešíte tou fotkou......
jan0000
napsal(a):
Poslete mi prosim foto na mail?
To s tou fotkou myslite me?
A k cemu ze vam prosim bude fotka den stareho stenete Golden retrivera?
Pokud vas netrkne to, ze o rodicich vam u psu bez PP muze kdokoliv navykladat cokoliv, protoze na to neni jediny doklad, tak si prosim radeji poridte plysaka. Budete spokojenejsi vy i ten plysak.
jan0000
napsal(a):
Ano myslím a myslel jsem že máte borderku a né golden retrivera.
...proč si nechcete borderu, tak štěně s PP, kde budete mít vše jisté - se zárukou.....a druhá otázka proč zrovna borderu......
Chodím do práce souvislou řadou travnatých ploch, kde se dost venčí. Kupodivu bordery téměř nejsou. Potkávám malého b/w chlupatého křížence typu bordera, v kohoutku max. 40 cm, spíš méně, jak si pamatuji setkání s mým psem a srovnám. Tehdy jsme prohodili pár slov. Opodál procházela holka s borderkou, nekomunikativní, makaly i za chůze. Občas je vídám, pořád jedou dokola dogdancing a triky, stopro závodí. No a majitel kříženky zahlásil, že je to moc hezký a šikovný voříšek, hrozně podobný jejich bordeře. A že je mu líto, že ho to cvičení vůbec nebaví. Strašně opatrně jsem mu obloukem sdělila, že je to úplně naopak. Holce 2 roky a do té doby mu to nikdo neřekl. A dal za ní 12 000. Auvajs. Ale dal to, fenku podrbal a láskyplně jí řekl ty můj voříšku. Ještě předtím jsem mu totiž vysvětlila, že to cvičení, co se mu u té bordery tak líbí, by možná musel dělat od rána do večera, aby měl spokojeného psa. Starší pán, s tím, že naletěl a hodně ho to stále, měl ve finále vlastně štěstí. Každopádně co nemá PP, tam nemáte tušení. Ono i s PP to nemusí být košer, ale tam máte při podezření šanci se bránit.
jan0000
napsal(a):
Ano myslím a myslel jsem že máte borderku a né golden retrivera.
No, je hezke ze jste myslel :)
Te dse jeste zkuste zamyslet nad tim, co bylo mysleno mym prispevkem.
Poradim vam - pokud vam nekdo ukaze dva dospele psy a stene (jakehokoliv plemene), muzete mu klidne verit, ze jsou to rodice a jejich potomek. Nebo taky nemusite.
Chytremu napovez ... a dal to zkuste sam