Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2020 07:21
zzaira

XXX.XXX.236.103

Dobry den, je prosim normalni, aby kojici fena mela horke bricho? fenka je 4 den po porodu, rodila akutnim cisarem. Nemela prilis nabehle struky, ale dle chovani stenatek ma mleka dost. Struky nema tvrde, ale nektere ma od stenatek “rozkousane”. Porad ma hrozne horke brisko. V den porodu mi vecer rekl veterinar, ze je to normalni, ze je to tim, jak se tvori mleko. Jizvu ma peknou, nezarudlou.

15.4.2020 10:21
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Velmi pravděpodobně má veterinář pravdu. Kojící feny jsou teplé celé :-) (taky dýchají jako lokomotivy, protože tvorba mléka je energeticky poměrně náročný proces) a struky a břicho mají horké následkem překrvení mléčných žláz a vlastně celé té oblasti. (Taky bývá u laktujících fyziologicky zvýšená tělesná teplota.) Pokud si fena nestěžuje, normálně kojí, jizva vypadá dobře a kůže na břiše ani struky nejeví známky nějakých problémů, nestresujte se!

15.4.2020 19:54
zzaira

XXX.XXX.168.8

Teplotu dnes mela 39,7. Kolem jednoho cecku ma lehce zatvrdlou bouli a na druhe strane mezi dvema take. Uz jsem volala veterinare, rano jedeme na kontrolu. Co si myslite o pouziti Aphlegmina masti?

15.4.2020 20:27
marushka

XXX.XXX.11.207

zzaira napsal(a):
Teplotu dnes mela 39,7. Kolem jednoho cecku ma lehce zatvrdlou bouli a na druhe strane mezi dvema take. Uz jsem volala veterinare, rano jedeme na kontrolu. Co si myslite o pouziti Aphlegmina masti?

Ta teplota je u feny čerstvě po porodu taková hraniční.. Feny po porodu mívají vyšší teplotu. Pokud cítíte zatvrdliny, osvědčilo se mi vzít obyčejné sádlo a před kojením pořádně rozmasirovavat. Po kojení naopak chladit tvarohem. Můj veterinar žádné jiné masti moc nedoporučoval, přece jen struky pak sají novorozená štěňata..

15.4.2020 20:43
Dasvo

XXX.XXX.250.72

zzaira napsal(a):

Ničím to nematlejte! Přikládáte štěňata a ta to dostanou do sebe.
Jak je psáno výše - vezměte máslo nebo sádlo, cecík něžně, ale řádně rozmasírujte a přiložte nejsilnější štěně. Pokud to zatuhává, je potřeba to řádně odsát. Kašlete na farmokologické řešení a použijte to nejpřirozenější!

15.4.2020 21:40
zzaira

XXX.XXX.168.8

Dekuji vsem za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2020 22:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlas s výše uvedeným, ale také pozor na zánět mléčné žlázy, někdy zatvrdliny nejdou pořešit tvarohem a sádlem a promasírováním.
Dobře, že zítra pojedete k vetovi, ten zhodnotí nejlépe, jak na tom fenka je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík