Mlaskani, přelehávání, oklepávání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terezzzz

16.4.2020 07:43
Terezzzz

XXX.XXX.138.150

Zdravim,
Mate nekdo zkusenost s tim, ze pes mlaska?
Dela to skoro vzdy po probuzeni, nebo kdyz spi, vzbudi se, zvedne hlavu, nejakou dobu mlaska, jakoby mu vadilo neco v hube, pak si treba i nejakou dobu prelehava, jako kdyz se nemuze uvelebit, nekdy se oklepe.
Je mu uz 15 let, kamen na zubech priserny, ale vet nam ho uz nechtel vycistit. Taky ma citlivy zaludek, mnohdy ho zvednu chvili po jidle / napiti, a on se z toho poblinka.
Muze to byt od tech zubu, nebo od zaludku? Nebo neco jineho?
Jelikoz je slepy a hluchy, z toho velmi nervozni a s velkym strachem z veta, opravdu hodne premyslim, jestli tam s nim jit, ale samozrejme nechci, aby nejak trpel. Co myslite?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2020 07:59

Tak to asi fakt těžko zhodnotíme na dálku přes internet. Svýho psa znáte nejlíp vy a vy budete muset zhodnotit, jestli ho něco trápí trochu nebo hodně a jestli třeba není čas nechat ho jít. V tomhle věku už může mít spoustu i skrytých zdravotních problémů.

16.4.2020 08:40

od žaludku to může být zcela jistě, i to mlaskání i přelehávání

16.4.2020 08:46
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Terezzzz napsal(a):
Zdravim,
Dela to skoro vzdy po probuzeni, nebo kdyz spi, vzbudi se, zvedne hlavu, nejakou dobu mlaska, jakoby mu vadilo neco v hube, pak si treba i nejakou dobu prelehava, jako kdyz se nemuze uvelebit, nekdy se oklepe.
Je mu uz 15 let, kamen na zubech priserny, ale vet nam ho uz nechtel vycistit. Taky ma citlivy zaludek, mnohdy ho zvednu chvili po jidle / napiti, a on se z toho poblinka.
Jelikoz je slepy a hluchy, z toho velmi nervozni a s velkym strachem z veta, opravdu hodne premyslim, jestli tam s nim jit, ale samozrejme nechci, aby nejak trpel. Co myslite?

"...ale samozrejme nechci, aby nejak trpel."

Já se obávám, že ten pes již může trpět. Je už hodně starý, nemá dva z důležitých smyslů - sluch a zrak. A má zdravotní problémy. Možná ten Váš výčet ani není úplný. Nechci Vám nic vnucovat...ale nenaplnil se již jeho čas po Vašem boku?

A stran toho chování si myslím, že jste si sama odpověděla - problémy se žaludkem, může mít různé pachutě v tlamě, a pak má ještě na zubech kamenolom...

16.4.2020 08:57

Terezzzz napsal(a):
Zdravim,

....myslím, že nadešel čas se rozloučit, ten pejsek už spíše jenom přežívá.....

Terezzzz

16.4.2020 08:59
Terezzzz

XXX.XXX.138.150

fikovnice napsal(a):
"...ale samozrejme nechci, aby nejak trpel."

Já se obávám, že ten pes již může trpět. Je už hodně starý, nemá dva z důležitých smyslů - sluch a zrak. A má zdravotní problémy. Možná ten Váš výčet ani není úplný. Nechci Vám nic vnucovat...ale nenaplnil se již jeho čas po Vašem boku?

A stran toho chování si myslím, že jste si sama odpověděla - problémy se žaludkem, může mít různé pachutě v tlamě, a pak má ještě na zubech kamenolom...

No, kdyz jsem vedela, ze je hluchy a drive nebo pozdeji i oslepne, byla jsem rozhodnuta, ze takto ho zit nenecham, jelikoz to je hruza. Navic ma neuro potize - nekdy se mota, upadne.
Ted je uplne slepy neco pres mesic. Jenze on ma porad radost z prochazky, rad se po prochazce nazere, pomazli se a svali do pelisku... Vzhledem k narocnosti pece o nej by to byla uz uleva.
Ale asi bych mela vycitky, kdybych ho uspala, kdyz nemam pocit, ze to jeste vzdal.
S tim mlaskanim mi jde o to, jestli mu proste muze jen vadit treba ten kamen, nebo jestli to znaci vaznejsi problem..

16.4.2020 09:17
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Terezzzz napsal(a):
No, kdyz jsem vedela, ze je hluchy a drive nebo pozdeji i oslepne, byla jsem rozhodnuta, ze takto ho zit nenecham, jelikoz to je hruza. Navic ma neuro potize - nekdy se mota, upadne.
Ted je uplne slepy neco pres mesic. Jenze on ma porad radost z prochazky, rad se po prochazce nazere, pomazli se a svali do pelisku... Vzhledem k narocnosti pece o nej by to byla uz uleva.
Ale asi bych mela vycitky, kdybych ho uspala, kdyz nemam pocit, ze to jeste vzdal.
S tim mlaskanim mi jde o to, jestli mu proste muze jen vadit treba ten kamen, nebo jestli to znaci vaznejsi problem..

No tady ten čas na odchod by měl vždy nejlépe vycítit páneček psa. Je to velmi těžké, jen pozor, abyste si pak naopak nevyčítala, že jste to neudělala již dřív... Ono opravdu být hluchoslepý je šílené. Plus ještě píšete "někdy se motá, upadne." Nevím, zda tady to trápení je vyváženo nějakou chvilkovou radostí. Ale znovu říkám - to musíte nejlépe vycítit Vy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík