Múže mít moje fenka ve starším věku štěňata?

Knírač malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ja123

16.4.2020 12:43
ja123

XXX.XXX.6.213

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, jestli moje 11ti letá fenka může mít štěňátka. Nevím, jestli na tom nějak záleží, ale je to kříženec knírače a ještě něčeho, jenže to už nevím. Mám strach abych ji tím nějak neohrožila. Mladé ještě neměla. Ale podle mě je v dost dobré kondici. Chodíme spolu, na tak malého pejska, na celkem dlouhé procházky a je úplně v pohodě. Člověk by ani do ní neřekl, že jí je 11, chová se, i vypadá jako mlaďoch. Hodně často s rodinou jezdíme i na skály atd. (nejsme horolezci, ale vylezeme si na menší skálu, pejska necháváme pod námi) a ona tam v pohodě skáče mezi kameny jak kamzík a do kopce nemá vůbec problém vyběhnout, jen já ji nestačím, tak jdeme krokem.
Takže kondičku má dobrou. Už několikrát jsem ji ale nachytala, když ji obskakoval pejsek ale nikdy z toho štěňata nevznikla... Kastrovaná není, a tak nevím, proč nezabřezla...
Předem moc děkuju za odpovědi.

16.4.2020 12:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

proč chcete množit křížence? navíc v 11 letech ??

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2020 12:52

Už aby byla škola a děti neměly tolik volného času na vymýšlení kravin!

16.4.2020 12:58

Asi štěstí, že je ta fena neplodná.

Kdyby zabřezla, tak to neporodí.

16.4.2020 13:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už aby byla škola a děti neměly tolik volného času na vymýšlení kravin!

Přesně.

16.4.2020 14:18
impact

XXX.XXX.44.71

Štěňata mít určitě může. Sice při tom porodu s nejvyšší pravděpodobností zdechne, ale mít je určitě může.

16.4.2020 18:13
fikovnice

XXX.XXX.134.83

ja123 napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, jestli moje 11ti letá fenka může mít štěňátka. Nevím, jestli na tom nějak záleží, ale je to kříženec knírače a ještě něčeho, jenže to už nevím. Mám strach abych ji tím nějak neohrožila. Mladé ještě neměla. Ale podle mě je v dost dobré kondici. Chodíme spolu, na tak malého pejska, na celkem dlouhé procházky a je úplně v pohodě. Člověk by ani do ní neřekl, že jí je 11, chová se, i vypadá jako mlaďoch. Hodně často s rodinou jezdíme i na skály atd. (nejsme horolezci, ale vylezeme si na menší skálu, pejska necháváme pod námi) a ona tam v pohodě skáče mezi kameny jak kamzík a do kopce nemá vůbec problém vyběhnout, jen já ji nestačím, tak jdeme krokem.
Takže kondičku má dobrou. Už několikrát jsem ji ale nachytala, když ji obskakoval pejsek ale nikdy z toho štěňata nevznikla... Kastrovaná není, a tak nevím, proč nezabřezla...

Je to asi jako by měla rodit 50letá žena, která je tak leda zralá na přechod! No, ale i to se stává a občas i zadaří, tak směle do toho!

16.4.2020 18:23

Už několikrát jsem ji ale nachytala, když ji obskakoval pejsek ale nikdy z toho štěňata nevznikla

No, tak normálně pokud fena hárá, tak jí hlídáme, aby jí žádný pejsek neobskakoval

16.4.2020 18:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

ja123 napsal(a):
Dobrý den.

Chtít od 11 leté fenky štěňata je stejné, jako byste chtěla první miminko od 45 leté paní.To je nesmysl. Fena by porod velmi pravděpodobně nepřežila.
Vykašlete se na to. Pokud toužíte po štěňátku, sežeňte si jedno.

16.4.2020 19:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

sisi58 napsal(a):
Chtít od 11 leté fenky štěňata je stejné, jako byste chtěla první miminko od 45 leté paní.To je nesmysl. Fena by porod velmi pravděpodobně nepřežila.
Vykašlete se na to. Pokud toužíte po štěňátku, sežeňte si jedno.

11 léta fena je na úrovni daleko starší ženské, než pouhých 45 let.
Je spíš na úrovni 70 lété babičky

16.4.2020 21:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Inspektor Pišišvor napsal(a):
11 léta fena je na úrovni daleko starší ženské, než pouhých 45 let.
Je spíš na úrovni 70 lété babičky

Beru to tak, že 11 letá fena mít štěňata může, ale u žen je horní hranice asi tak těch 45 let plus mínus pro početí. Pak už mít děti nemůže. Menopauza a tak.
Bylo to přirovnání. Nepočítala jsem to.

16.4.2020 21:05
fikovnice

XXX.XXX.55.17

sisi58 napsal(a):
Beru to tak, že 11 letá fena mít štěňata může, ale u žen je horní hranice asi tak těch 45 let plus mínus pro početí. Pak už mít děti nemůže. Menopauza a tak.

Já napsala 50 letá...a myslela jsem to stejně jako Vy.
Ale to je fuk. Je prostě čuňárna vůbec přemýšlet o tom, zda 11letá fena odnosí a porodí štěňata. Pevně doufám, že dotaz zadalo jen trollící a nudící se dítě!

16.4.2020 21:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

sisi58 napsal(a):

Jenže ženskou v reprodukci zastaví menopauza, fenu ne - ta hárá i ve věku, kterého se ženská po přepočítání často ani nedožije, ne tak aby byla schopná reprodukce.
To je srovnávání nesrovnatelného.

16.4.2020 21:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jenže ženskou v reprodukci zastaví menopauza, fenu ne - ta hárá i ve věku, kterého se ženská po přepočítání často ani nedožije, ne tak aby byla schopná reprodukce.
To je srovnávání nesrovnatelného.

Odpověděla jsem tak, aby to pochopila zadavatelka.
Pro mladé děvče je 45-50 letá paní stará a nepředstavitelná,jako maminka miminka i když otěhotnět zajisté může a stává se to.
Její fenka je taky stará.
Je to přirovnání.
Pokud vám tento příklad nesedí, najděte pro zadavatelku jiný a nechytejte mě za slovo.
Já VÍM, že feny a ženy mají početí a rození nastavené jinak.

16.4.2020 21:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

sisi58 napsal(a):
Odpověděla jsem tak, aby to pochopila zadavatelka.
Pro mladé děvče je 45-50 letá paní stará a nepředstavitelná,jako maminka miminka i když otěhotnět zajisté může a stává se to.
Její fenka je taky stará.
Je to přirovnání.
Pokud vám tento příklad nesedí, najděte pro zadavatelku jiný a nechytejte mě za slovo.
Já VÍM, že feny a ženy mají početí a rození nastavené jinak.

Dneska je řada známých osobností v médiích ukazovaná, jak i x let po 40 počaly své první dítě, takže z tohoto muže zadavatelce (i když je to jen troll) přijít, že je to vlastně v pohodě...

16.4.2020 21:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dneska je řada známých osobností v médiích ukazovaná, jak i x let po 40 počaly své první dítě, takže z tohoto muže zadavatelce (i když je to jen troll) přijít, že je to vlastně v pohodě...

Nepříjde.
Pro mladou holku je každá žena nad 25 let už vykopávka. A padesátka má být dávno v hrobě.
Jak jsem psala, dejte jí jiný příklad nevhodnosti březosti pro její 11 letou fenu. Pokud ho tedy máte.
Přesvědčujete tu nepravou. Nebudu březí ani já,ani můj 12 letý pes Jack.

16.4.2020 22:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

sisi58 napsal(a):
Nepříjde.
Pro mladou holku je každá žena nad 25 let už vykopávka. A padesátka má být dávno v hrobě.
Jak jsem psala, dejte jí jiný příklad nevhodnosti březosti pro její 11 letou fenu. Pokud ho tedy máte.
Přesvědčujete tu nepravou. Nebudu březí ani já,ani můj 12 letý pes Jack.

Příklad: 11 letá fena = 70 letá babička, jsem dala hned v úvodu - příjde mi dostačující, a nemám vůbec potřebu Vás o ničem přesvědčovat.

16.4.2020 22:22

Hlavně se neshádejte, je to troll !!!

17.4.2020 06:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hlavně se neshádejte, je to troll !!!

To by bylo fajn.
Ovšem spíš se bojím, že ne. Zdá se mi, že se v poslední době někam vytratil zdravý rozum.

17.4.2020 06:43

...ta fenka má zhruba jeden až tři roky života před sebou, pak sejde ze světa věkem.....opravdu je zadavatelko vhodné nechat jí zatížit na ten krátký čas březostí a možnými štěňaty.....

17.4.2020 10:14
fikovnice

XXX.XXX.55.133

...ta fenka má zhruba jeden až tři roky života před sebou, pak sejde ze světa věkem.....opravdu je zadavatelko vhodné nechat jí zatížit na ten krátký čas březostí a možnými štěňaty.....

Nevěřím, že by ta fena přežila porod...a pokud ano, tak by z něj a následného kojení byla úplně hin!

ja123

17.4.2020 11:32
ja123

XXX.XXX.6.213

GAELLE napsal(a):
proč chcete množit křížence? navíc v 11 letech ??

Chtěli jsme, aby po ní tady něco zůstalo, když už tu v pozdějším věku nebude, kvůli dětem.

17.4.2020 11:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ja123 napsal(a):
Chtěli jsme, aby po ní tady něco zůstalo, když už tu v pozdějším věku nebude, kvůli dětem.

to fakt není dobrý nápad. i kdyby byla mladší. v útulcích můžete najít i štěnátko jako náhradu za ni a uděláte "dobrý skutek" ...................

ja123

17.4.2020 11:47
ja123

XXX.XXX.6.213

ja123 napsal(a):
Dobrý den.

Hele. Mě stačila normální odpověď a ne, aby na mě hned útočili. Myslela jsem to vážně. Pro nás je ta fenka člen rodiny a naše děti chtěly, aby když umře, tu po ní něco zůstalo, protože tu s námi byla ještě o dost dřív, než se děti narodily. Jen jsem chtěla poradit. Ta štěňata po ní samozřejmě chtít nebudeme, pokud by ji to ohrozilo.
Děkuju těm, co mi odpověděli hezky. Jsem ráda, že to někdo chápe a nemá potřebu hned nadávat :)

17.4.2020 11:55

ja123 napsal(a):
Hele. Mě stačila normální odpověď a ne, aby na mě hned útočili. Myslela jsem to vážně. Pro nás je ta fenka člen rodiny a naše děti chtěly, aby když umře, tu po ní něco zůstalo, protože tu s námi byla ještě o dost dřív, než se děti narodily. Jen jsem chtěla poradit. Ta štěňata po ní samozřejmě chtít nebudeme, pokud by ji to ohrozilo.
Děkuju těm, co mi odpověděli hezky. Jsem ráda, že to někdo chápe a nemá potřebu hned nadávat :)

Tak já myslím že ptát se, zda může mít 11letá fena štěňata, je asi na úrovni dotazu, jestli můžu kočku vyprat v pračce...

17.4.2020 12:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

ja123 napsal(a):

To by byl pro děti úžasný zážitek vidět vaši milovanou fenku umřít u porodu ... 🙄

17.4.2020 13:53

ja123 napsal(a):

Ta štěňata po ní samozřejmě chtít nebudeme, pokud by ji to ohrozilo

Promiňte, ale nedá mi to. Bez ohledu na to kolik momentálně feně je....takže kdyby ještě bez rizika mohla mít štěňata, tak byste fenu připustili, aby vám po ní něco zbylo???
Tak to je fakt výborný, fena je kříženec, "vyrobili" byste vrh kříženců, kterých jsou plné útulky , jedno byste si nechali a s tím zbytkem???

Tak to tedy já prostě NECHÁPU, ach jo .....to je totiž naprosto typické...můj pes nebo moje fena je naprosto úžasná, tak je jen logické, že tudíž Fifinka MUSÍ mít štěňata nebo popř. chci po Fifince štěně......

17.4.2020 15:13

Tak já myslím že ptát se, zda může mít 11letá fena štěňata, je asi na úrovni dotazu, jestli můžu kočku vyprat v pračce...

.....ani ne na 30 a bez ždímání?

17.4.2020 15:15

17.4.2020 15:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

...a usušit v mikrovlnce

17.4.2020 15:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

No, hlavně bez aviváže, aby se nevytahala, a nepoškodilo jí to water-proof membránu 🤪

17.4.2020 15:41
fikovnice

XXX.XXX.55.44

Hypoteticky když nastavíš na "jemné"...

17.4.2020 15:42
fikovnice

XXX.XXX.55.44

No, hlavně bez aviváže, aby se nevytahala, a nepoškodilo jí to water-proof membránu 🤪

Ale zase pozor - s aviváží pak bude mít nááádherně hebký kožíšek!

17.4.2020 15:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

fikovnice napsal(a):

a neuteče, páč oslepne

17.4.2020 15:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

fikovnice napsal(a):

Jako králíček Azurit 🐰

17.4.2020 15:51

Jo to někde psali, že když vyperete kočku v aviváži, tak zhebne, takže vlastně nevím...

17.4.2020 21:43
Mousinka

XXX.XXX.62.150

Jo to někde psali, že když vyperete kočku v aviváži, tak zhebne, takže vlastně nevím...

zhebne nebo zhebkne? 😂

17.4.2020 21:49

Mousinka napsal(a):
zhebne nebo zhebkne? 😂

..napřed zhebkne a posléze zhebne....

17.4.2020 23:29
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Mousinka napsal(a):
zhebne nebo zhebkne? 😂

Slovo „zhebkne“ neexistuje. Kočka po vymáchání v aviváži může jednoznačně jen a pouze zhebnout. A v tom je právě čeština krásná! :-)

17.4.2020 23:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Dasvo napsal(a):
Slovo „zhebkne“ neexistuje. Kočka po vymáchání v aviváži může jednoznačně jen a pouze zhebnout. A v tom je právě čeština krásná! :-)

Já bych na to praní koček nešla tak vědecky🤪

17.4.2020 23:37
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Já bych na to praní koček nešla tak vědecky🤪

Přidejte reakci

Přidat smajlík