Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HankaP

17.4.2020 10:53
HankaP

XXX.XXX.80.14

Dobrý den, prosím o radu. Mám 10 měsíčního pejska - teriéra. Poslední dobou pozorujeme, že má mírně kulatá záda. Pohybu má dostatek, krmivo Platinum a masové konzervy. Můžete mi poradit, co by na to mohlo pomoci? Např. běh, nějaká cvičení, plavání nebo doplňky stravy? Moc děkuji.

17.4.2020 23:36
Dasvo

XXX.XXX.250.72

HankaP napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Mám 10 měsíčního pejska - teriéra. Poslední dobou pozorujeme, že má mírně kulatá záda. Pohybu má dostatek, krmivo Platinum a masové konzervy. Můžete mi poradit, co by na to mohlo pomoci? Např. běh, nějaká cvičení, plavání nebo doplňky stravy? Moc děkuji.

Plavání a obecně posilování hřbetu - těžký tah, klus do kopce, zátěžový obojek. Všechno to ale můžete dělat až dospěje! Nevím, co konkrétně je „teriér“, ale určitě nezačínat s cíleným posilováním dřív než v roce, u větších plemen v roce a půl. Kromě toho je bezpodmínečně nutné, aby to pes dělal správně technicky.
Další otázkou jsou povrchy, po kterých se zvíře převážně pohybuje. Máte-li psa doma a na zemi laminátové plovoučky, nejspíš se klenutého hřbetu nijak nezbavíte.
A vůbec nemluvím o genetice!

18.4.2020 01:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

takhle jen lehce "nahrbenou" v bedrech jsem zažil fenku - štěně ACD, v 5ti letech těžká spondylóza ....

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2020 15:24

Přidejte reakci

Přidat smajlík