HankaP

XXX.XXX.80.14
Dobrý den, prosím o radu. Mám 10 měsíčního pejska - teriéra. Poslední dobou pozorujeme, že má mírně kulatá záda. Pohybu má dostatek, krmivo Platinum a masové konzervy. Můžete mi poradit, co by na to mohlo pomoci? Např. běh, nějaká cvičení, plavání nebo doplňky stravy? Moc děkuji.
HankaP
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Mám 10 měsíčního pejska - teriéra. Poslední dobou pozorujeme, že má mírně kulatá záda. Pohybu má dostatek, krmivo Platinum a masové konzervy. Můžete mi poradit, co by na to mohlo pomoci? Např. běh, nějaká cvičení, plavání nebo doplňky stravy? Moc děkuji.
Plavání a obecně posilování hřbetu - těžký tah, klus do kopce, zátěžový obojek. Všechno to ale můžete dělat až dospěje! Nevím, co konkrétně je „teriér“, ale určitě nezačínat s cíleným posilováním dřív než v roce, u větších plemen v roce a půl. Kromě toho je bezpodmínečně nutné, aby to pes dělal správně technicky.
Další otázkou jsou povrchy, po kterých se zvíře převážně pohybuje. Máte-li psa doma a na zemi laminátové plovoučky, nejspíš se klenutého hřbetu nijak nezbavíte.
A vůbec nemluvím o genetice!
Uživatel s deaktivovaným účtem