Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2020 21:26
zzaira

XXX.XXX.168.8

Dobry den, mame 5 stenatek dnes je jim tyden. Bohuzel jejich vahu sleduji az od 4. dne. Fena rodila akutnim cisarem a nevim zda je po porodu na veterine zvazili. Ale k problemu 3 stenatka jsou obrici s vahou dnes 362,382 a 402gr, dve jsou drobnejsi, dnesni vaha 293 a 278gr. Ten nejmensi mi v prumeru pribira jen kolem 10gr denne. Myslite, ze bych ho mela treba vice prikladat? V utery jdeme na stehy, tak budu konzultovat na vet. Dekuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2020 21:29

pokud přibírá, nezáleží až tak na tom, kolik.

štěňata přibírají nějaká procenta své předcházející hmotnosti, takže u malých štěňat je přírůstek v absolutních číslech přirozeně taky menší.

prostě žaludek a tělo má nějakou maximální kapacitu k růstu. větší rostou hodně a jsou ještě větší, menší rostou méně a postupně ztrácí.

19.4.2020 09:17

zzaira napsal(a):
Dobry den, mame 5 stenatek dnes je jim tyden. Bohuzel jejich vahu sleduji az od 4. dne. Fena rodila akutnim cisarem a nevim zda je po porodu na veterine zvazili. Ale k problemu 3 stenatka jsou obrici s vahou dnes 362,382 a 402gr, dve jsou drobnejsi, dnesni vaha 293 a 278gr. Ten nejmensi mi v prumeru pribira jen kolem 10gr denne. Myslite, ze bych ho mela treba vice prikladat? V utery jdeme na stehy, tak budu konzultovat na vet. Dekuji za rady

Je vyloučené, že mají štěňátka dva otce?

19.4.2020 09:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

normál štěně do 7 - 8 dnů zdvojnásobí svoji porodní váhu

19.4.2020 11:04
zzaira

XXX.XXX.168.8

Dva otci jsou vylouceni, ale byla pripoustena dvakrat 😉 jak jsem psala porodni vahu bohuzel nevim.

19.4.2020 18:18

U psů nevím jak to je , ale u prasnic je rozdíl v mléčnosti struků( už nevím, které dávají víc a které míň, to bych si cucala z prstu, jestli ty vepředu nebo ty vzadu..)

19.4.2020 19:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U psů nevím jak to je , ale u prasnic je rozdíl v mléčnosti struků( už nevím, které dávají víc a které míň, to bych si cucala z prstu, jestli ty vepředu nebo ty vzadu..)

U fen je to stejné, a zadní jsou víc mléčné.
Nicméně 5 štěňata se v klidu nažere do sytosti - pořád na každé štěně vychází 2 struky.

19.4.2020 22:53
zzaira

XXX.XXX.168.8

Fenka ma nabehlych jen 6 struku, ty horni dva stenata vubec nesaji.

19.4.2020 23:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

pokud krmíte fenu správně, neměl by být problém...
co je to za plemeno ?

20.4.2020 00:41
zzaira

XXX.XXX.168.8

lupus4 napsal(a):
pokud krmíte fenu správně, neměl by být problém...
co je to za plemeno ?

Je krizenec jrt. Krmim Royal canin mini starter

20.4.2020 02:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

zzaira napsal(a):
Je krizenec jrt. Krmim Royal canin mini starter

Ten výrazný rozdíl ve velikosti může být způsoben i vyštěpením genů některých neznámých předků ...

a teď to "fujžrádlo" :
Složení

Dehydratované drůbeží maso, rýže, živočišné tuky, izolát rostlinného proteinu ( L. I. P. – protein vybraný díky své vysoké stravitelnosti ), kukuřice, řepné řízky, hydrolyzované živočišné proteiny, minerály, rybí olej, sójový olej, fruktooligosacharidy, hydrolyzované kvasnice (zdroj mannanoligosacharidů), sůl mastné kyseliny, výtažky z kvasnic (zdroj betaglukanů), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).

Pro jistotu nepíší ani kolik je čeho, ale je to vlastně fuk, je to humus
Protože výrobci potřebují zajistit, aby suchá krmiva měla dlouhou skladovou životnost a zachovala si tak stravitelnost po dopravě a dlouhém skladování, jsou tuky obsažené v krmivu konzervovány pomocí buď syntetických nebo „přírodních“ konzervačních látek. K syntetickým konzervačním látkám patří butylovaný hydroxyanisol (BHA) a butylovaný hydroxytoluen (BHT), propyl gallat, propylenglykol (používá se rovněž jako méně toxická verze automobilových nemrznoucích kapalin) a ethoxyquin. U těchto antioxidantů se uvádí jen málo informací o jejich toxicitě, bezpečnosti, interakcích či dlouhodobém používání v krmivech pro domácí zvířata, která může zvíře konzumovat každý den po celý svůj život.

Dejte feně do amarounů z počátku alespoň hrst mletého hovězího...+ posypte Sunarem a pilně nastudujte jak správně krmit ...

20.4.2020 08:53
zzaira

XXX.XXX.168.8

lupus4 napsal(a):
Ten výrazný rozdíl ve velikosti může být způsoben i vyštěpením genů některých neznámých předků ...

a teď to "fujžrádlo" :
Složení

Dehydratované drůbeží maso, rýže, živočišné tuky, izolát rostlinného proteinu ( L. I. P. – protein vybraný díky své vysoké stravitelnosti ), kukuřice, řepné řízky, hydrolyzované živočišné proteiny, minerály, rybí olej, sójový olej, fruktooligosacharidy, hydrolyzované kvasnice (zdroj mannanoligosacharidů), sůl mastné kyseliny, výtažky z kvasnic (zdroj betaglukanů), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).

Pro jistotu nepíší ani kolik je čeho, ale je to vlastně fuk, je to humus
Protože výrobci potřebují zajistit, aby suchá krmiva měla dlouhou skladovou životnost a zachovala si tak stravitelnost po dopravě a dlouhém skladování, jsou tuky obsažené v krmivu konzervovány pomocí buď syntetických nebo „přírodních“ konzervačních látek. K syntetickým konzervačním látkám patří butylovaný hydroxyanisol (BHA) a butylovaný hydroxytoluen (BHT), propyl gallat, propylenglykol (používá se rovněž jako méně toxická verze automobilových nemrznoucích kapalin) a ethoxyquin. U těchto antioxidantů se uvádí jen málo informací o jejich toxicitě, bezpečnosti, interakcích či dlouhodobém používání v krmivech pro domácí zvířata, která může zvíře konzumovat každý den po celý svůj život.

Dejte feně do amarounů z počátku alespoň hrst mletého hovězího...+ posypte Sunarem a pilně nastudujte jak správně krmit ...

K tomu fuj zradlu, fena normalne na granulich neni, je to rozmazlenec na domaci strave. Granule podavam na doporuceni vet, protoze nevim, jak jinak zajistit spravny prisun vapniku atd. Granule ji samozrejme nejedou, takze do nich dostava syrove maso, tvaroh atd. 😉 a vas tip cim teda spravne krmit posleze stenata?

20.4.2020 09:22
janaa

XXX.XXX.149.26

Vykašlete se na granule (fena je zjevně chytrá, a ví,co jí svědčí) a dávejte maso maso maso, ideálně různé druhy, klidně tučnější, nějaký ten pajšl,vemeno, kuřecí křídla,skelety atd. K tomu kozí mlíko (pokud nemáte přístup k čerstvému,prodávají v lékárnách a obchodech se zdravou výživou sušené). Vápník dotujte přidáváním calcium citrát, ten byste měli dávat,i když je fena na granulích, protože spotřeba vápníku u kojící feny je enormní a žádný v granulích ho dotovat nestačí. Zvlášť u malé feny by to mělo být automatické. Krmte horem dolem, u plně kojící feny se nepočítají žádné dávky,prostě kolik sežere,tolik sežere (třeba loni jsem feně, která normálně má dávku okolo 400 g v době kojení dávala až čtyři kila masa, měla tedy devět štěňat a kojila je až do jejich odchodu)

20.4.2020 14:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

zzaira napsal(a):
K tomu fuj zradlu, fena normalne na granulich neni, je to rozmazlenec na domaci strave. Granule podavam na doporuceni vet, protoze nevim, jak jinak zajistit spravny prisun vapniku atd. Granule ji samozrejme nejedou, takze do nich dostava syrove maso, tvaroh atd. 😉 a vas tip cim teda spravne krmit posleze stenata?

viz janaa

na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi

Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové (či vařené) maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

http://manwe.eu - pravý sloupec

dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...

krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

20.4.2020 18:00
janaa

XXX.XXX.149.26

A já jen dodám,hlavně se toho nebojte. Jediné,co občas mají lidi v dobré víře blbě dělat,dávat psovi z lidského hlediska to nejlepší,takže libové čisté maso. To je špatně. Pes potřebuje celou kořist. Prcky začněte přikrmovat syrovým masem (já začínám naškrábaným telecím a hovězím s trochou kozího mléka do hustší kaše) . Na tom odkazu od lupus je i tuším o krmení štěňat nebo doporučuju zakoupit knížku, pro začátečníka je to tam pěkně rozebrané, i to přikrmování štěňat.
A podrbejte fenu,má víc rozumu než veterinář
Btw předevčírem jsem si přivezla do smečky novou adoptovanou čubinu, čtyřletou, předávanou se slovy,že je nežravá - myšleno granule. Večer zblajzla dávku masa, včera taky, dneska si dala k svačince kuřecí křídlo a kdybych jí nechala,vyžere misky celý smečce a sežere celou krávu i s teletem

Zzaira

20.4.2020 20:47
Zzaira

XXX.XXX.244.80

Dekuji vsem za rady a postrehy.

21.4.2020 08:25
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
A já jen dodám,hlavně se toho nebojte. Jediné,co občas mají lidi v dobré víře blbě dělat,dávat psovi z lidského hlediska to nejlepší,takže libové čisté maso. To je špatně. Pes potřebuje celou kořist. Prcky začněte přikrmovat syrovým masem (já začínám naškrábaným telecím a hovězím s trochou kozího mléka do hustší kaše) . Na tom odkazu od lupus je i tuším o krmení štěňat nebo doporučuju zakoupit knížku, pro začátečníka je to tam pěkně rozebrané, i to přikrmování štěňat.
Btw předevčírem jsem si přivezla do smečky novou adoptovanou čubinu, čtyřletou, předávanou se slovy,že je nežravá - myšleno granule. Večer zblajzla dávku masa, včera taky, dneska si dala k svačince kuřecí křídlo a kdybych jí nechala,vyžere misky celý smečce a sežere celou krávu i s teletem

Dúfam,že nám sem dáte fotku novej slečinky

21.4.2020 13:54
janaa

XXX.XXX.149.26

domi.t napsal(a):
Dúfam,že nám sem dáte fotku novej slečinky

https://veselasmecka.webnode.cz/nase-feny/bella/

21.4.2020 18:40
domi.t

XXX.XXX.239.210

janaa napsal(a):
https://veselasmecka.webnode.cz/nase-feny/bella/

Takže aj Kevin má rovnocennú partacku,čo sa výšky týka😉

Je rozkošná! A ako čítam,tak typická ženská,s ňou sa veru nudiť nebudete👌🏼

21.4.2020 19:18
janaa

XXX.XXX.149.26

domi.t napsal(a):
Takže aj Kevin má rovnocennú partacku,čo sa výšky týka😉

Je rozkošná! A ako čítam,tak typická ženská,s ňou sa veru nudiť nebudete👌🏼

Zatím je totálně hysterická, k labradorům kousavá a mopse ignorující vzhledem k jejímu hysterickým ječení jsem ráda, že bydlíme na samotě a ke kousavým sklonům ráda, že mám labradory, kteří si něco myslí o dementní kravce a nic neřeší nuda rozhodně nehrozí

23.4.2020 19:56
zzaira

XXX.XXX.168.8

janaa napsal(a):

Tak jsem na vas dala a privezla jsem si dnes na zkousku 3kg barfu. Zjistila jsem, ze mam dodavatele primo ve vsi ;)

23.4.2020 20:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

zzaira napsal(a):
Tak jsem na vas dala a privezla jsem si dnes na zkousku 3kg barfu. Zjistila jsem, ze mam dodavatele primo ve vsi ;)

děkuji jménem matky i štěňat

co prckové, dohánějí ?

23.4.2020 22:04

janaa napsal(a):
Zatím je totálně hysterická, k labradorům kousavá a mopse ignorující vzhledem k jejímu hysterickým ječení jsem ráda, že bydlíme na samotě a ke kousavým sklonům ráda, že mám labradory, kteří si něco myslí o dementní kravce a nic neřeší nuda rozhodně nehrozí

Trochu OT, ale jak jsou na tom aktuálně labíci? Já mám takového malého TAZe směrem ke konkurekci, ale on primárně jen prská (typické) a zdaleka ne na všechny. Ale potkáváme spoustu labradorů - kluků, kteří jdou do takových amoků, že je servisman pomalu nedokáže udržet.

23.4.2020 22:37
zzaira

XXX.XXX.168.8

lupus4 napsal(a):
děkuji jménem matky i štěňat

co prckové, dohánějí ?

Pribiraji pravidelne 20-30gr denne. Vahove jsou 398-572gr ;)

24.4.2020 09:02
janaa

XXX.XXX.149.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Trochu OT, ale jak jsou na tom aktuálně labíci? Já mám takového malého TAZe směrem ke konkurekci, ale on primárně jen prská (typické) a zdaleka ne na všechny. Ale potkáváme spoustu labradorů - kluků, kteří jdou do takových amoků, že je servisman pomalu nedokáže udržet.

Já myslím,že je to hodně rádobylabradorů, tam bývají ty povahy opravdu netypické. A samozřejmě problém zvlášť u psů samců je, že i labrador je pořád pes, a v pubertě to třeba zkusí,dělá ramena, a ty lidi to vůbec nečekají,nezasáhnou, dojde jednou dvakrát ke rvačce, lidi si s tím neví rady, a celoživotní problém je na světě. Já na to vždycky upozorňuju majitele odchovů, ať s tím počítají,že jim mladík něco zkusí. Třeba co jezdím na zkoušky, tak větší problémy nevidím, to už je opravdu výjimka. Ale samozřejmě to je o psech,se kterými se pracuje,takže i když pes ostatní nemusí,občas vrkne,tak si nedovolí něco provést (což je nakonec i můj názor,že ani pes labrador nemusí milovat ostatní samce, ale samozřejmě by to nemělo být šílenství a lehkým povelem by se měl zvládnout a jejich společnost,pokud ho neotravují,tolerovat). Každopádně,co mám vypozorované,tak největší problém to bývá asi u hnědých psů

Přidejte reakci

Přidat smajlík