Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2020 18:24
trebamichelle

XXX.XXX.143.78

Zdravím,
potřebuji poradit s výběrem plemene pejska. Máme 4 bíglíky (téměř 7 let, 6 let, 1 rok a štěňátko) a plánujeme si pořídit ještě jednoho psa, ale jiného plemene. S bígly jsme byli vždy spokojení, ale vzhledem k tomu, že táta běhá maratony a chce trénovat se psy tak to pro něj není nejidealnější plemeno. Nejvíc s bíglem zvládl 20km, ale i to už bylo přes čáru. Bydlíme na vesnici a máme velkou oplocenou zahradu. Hledáme stejně velké nebo trochu větší (50cm max.) plemeno, které by zvládlo běhat vytrvalostní běhy. I když je pro psa možnost být prakticky pořád venku, tak preferujeme domáčtější a především aby se snesl s ostatními psy! Co jsem se dívala tak se mi povahově i vzhledově líbí severští psy (hlavně teda husky 😄), ale nevím jestli to pro nás není moc venkovní pes. Za rady dekuji💚

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2020 18:44

Já napíšu jen ohledně husky jako "domácí pes". Pokud má dost pohybu, tak si myslím, že když bude zvyklý, tak se v pohodě zvládne válet i doma na gauči.
Teta měla fenu huskyho v pražském bytě a i když byli na chalupě, kde měla fena k dispozici vééélikou zahradu, tak ale večer pěkně zalezla s paničkou do postele a chrupkaly spolu.
Byla ráda ve společnosti a když jsme se sjeli celá rodina, tak byla štěstím bez sebe, protože se vždycky našel nějaký ochotný drbač a mazlič.
Vždycky jsem si i myslela, že haskouni dají přednost zimě před teplem, že jim je uvnitř vedro, ale vzhledem k tomu, že se feňule úplně s klidem vyvalovala u kamen, i když měla možnost být venku nebo v chladné hale, tak to taky asi nebude zas až takový problém.
Se psy problém neměla a to ani s těmi, se kterými trvale nežila, jakýkoliv pes, který přijel na chalupu na "prázdninový" pobyt byl vítán.
Ale nevím, zda jsou takoví všichni, k tomu se asi lépe vyjádří lidi s více zkušenostmi s těmito psy.

19.4.2020 19:25
janaa

XXX.XXX.149.26

Kdybyste netrvali na té max výšce 50 cm,tak bych doporučila ohaře,německého krátkosrstého,maďara, fenky bývají drobnější. Nebo FCI neuznaného evropského saňového psa,tedy za předpokladu,že ty tréninky běhu budou pravidelné a systematické. U huskyho nevím,jak to bude s trénováním v horku.

19.4.2020 20:14

Jste pejskaři a cílovým sportem už se zabýváte, ale netušíte, jaký plemeno si vybrat?
To se zas někdo nudí při psaní úkolů

19.4.2020 20:19
trebamichelle

XXX.XXX.143.78

Každý se nudí při psaní úkolů :D. Cílovým sportem? To záleží jak pro koho. S bígly je cílový sport agility. Pro taťku je cílový sport běhání a byl by rád kdyby mohl běhat s vhodným psem. Na pejska na agility bych se neptala, ale psa na maraton opravdu nevíme. Máme nějaký tip (dalmatin), ale chceme si nechat poradit od lidí se zkušenostmi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík