Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KatkaaTess

19.4.2020 20:28
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Ahoj, jak se Vam fenka chovala pred porodem? Je dneska 62.den brezi, čekáme každým dnem porod. Včera vypadala, že snad, hrabala, pospavala, dneska brzo rano nemela chuť k jídlu. Odpoledne úplně akcni pes, chtela si hrat, aportovat... merime teplotu a uz 4 dny ji ma v rozmezi 37 - 37.7. Stenatka citime, jedna se o střední plemeno, pocet nevime...

20.4.2020 12:54
aneleh

XXX.XXX.128.28

nevím, jestli nepíšu s křížkem po funuse :D jestli už nemáte po porodu.... Ale teplota klesá 12-24hod před porodem a o stupeň a víc... podle jídla se neorientujte, obzvlášť prvničky nežerou i dva dny předem.... taky fena může rodit i 65.den... záleží kdy zabřezla....
hlídejte ji, nenechávejte samotnou, ale napoprvé většinou začínají rodit pozdě večer, velí jim to instinkt.

KatkaaTess

20.4.2020 14:26
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Nepisete, porad nic... dneska ale zacala hrabat i doma v pelisku. Porodni bedna se ji zatim moc nelibi. Teplota 37.1 stale... tak uvidime. Dneska 63.den od 2.kryti, od 1. 66.den...ale dle progesteronu a sona se ridime 2.dnem kryti...

20.4.2020 14:37
aneleh

XXX.XXX.128.28

KatkaaTess napsal(a):
Nepisete, porad nic... dneska ale zacala hrabat i doma v pelisku. Porodni bedna se ji zatim moc nelibi. Teplota 37.1 stale... tak uvidime. Dneska 63.den od 2.kryti, od 1. 66.den...ale dle progesteronu a sona se ridime 2.dnem kryti...

byla bych v klidu... já mám třeba fenu, která se nažrala a za hodinu začala rodit... Předtím na ní nebylo naprosto nic znát... jen se párkrát zatočila dokola a začala tlačit... Teď tu mám jednu březí, do prvního termínu porodu má týden a už dva dny přehrabuje, hrabe na zahradě, funí, atd... člověk by myslel, že bude rodit každou hodinou :)

KatkaaTess

20.4.2020 19:34
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Ok, zkusim byt vice v klidu, ja bych uz tak chtela, at je to za nami a hlavne at to dobre dopadne...

20.4.2020 19:41
janaa

XXX.XXX.149.26

KatkaaTess napsal(a):

Mě feny do bedny lezou opravdu až ve chvíli,kdy se rodí první štěně a to je tam ještě musím nasměřovat. Co se týká jídla,tak u nás nežravost taky nehrozí. Loni začala fena hrabat a funět jeden den asi v sedm večer a v noci střídavě spala a funěla. Ráno se najedla,normálně se rozchodila po zahradě. Ve tři si dala jídlo,začala rodit, do sedmi porodila osm štěňat, pak si dala večeři a vyprdla poslední Držím palce

KatkaaTess

21.4.2020 05:52
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Tak dneska se extremne lize, hrabe v porodni bedne, chodi sem a tam a funi.. tak dneska snad....

21.4.2020 08:22
Ebra

XXX.XXX.74.163

KatkaaTess napsal(a):
Tak dneska se extremne lize, hrabe v porodni bedne, chodi sem a tam a funi.. tak dneska snad....

Tak to v této chvíli už možná máte první štěňata na světě....nerušte fenku pokud něco není nutně potřeba, nechte ji v klidu rodit pokud není rozmezí mezi příchodem ven jednotlivých štěňat větší než hodina a půl a štěně venku saje, nerušte matku nahlížením, otravováním, focením, i prvnička se řídí pudy a u zdravé fenky porod není žádná tragedie. Držím palce a ať jsou matka i prckové zdraví a silní. Zabraňte všem aby na fenu nenahlíželi, potřebuje klid, zbytečným obtěžováním fenky se může nadělat více škody než užitku. Přepečování je nežádoucí. Napište nám jak to dopadlo.

21.4.2020 08:51
janaa

XXX.XXX.149.26

KatkaaTess napsal(a):

Tak to už vypadá na první dobu porodí,ale klidně může takhle poskakovat celý den. Držím palce,at to jde jak po másle

KatkaaTess

21.4.2020 10:08
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Jeste stale ne, chodi za mnou jak ocasek, kdyz ji necham samotnou v chodbe, kde mame porodni bednu, tak knuci, je znacne nervozni. Mam ji tu teda nechat nebo mam byt s ni? Nechavam ji ležet, nijak na ni nesaham.

21.4.2020 10:14
janaa

XXX.XXX.149.26

Já vždy s fenou byla,vedle porodní bedny matraci, a ať si dělá,co chce. Ale moje přítomnost jí uklidňovala

21.4.2020 12:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Moje feny taky chtěly "držet za pacičku" ... do porodu prvního kousku, pak už jsem byl jen "vítaný dozor" a všechno si dělaly sami...
normální porod je do cca 40min další, ale zažil jsem i po 20 min i zcela netypické např. po 2 hod, i jednou dokonce šlo poslední asi za 8hod, kdy byla fena už nažraná, vyspalá a já si myslel , že už je hotovo...
Ale to bylo přírodní plemeno se vším všudy
jak je to u pidi plemen a ploskočumáků zkušenosti nemám...

Nezapomeňte si štěně hned po porodu (než se napije) zvážit. Zdvojnásobí-li svoji porodní váhu do 7 - 8 dnů, probíhá vše OK tak jak má

KatkaaTess

21.4.2020 12:57
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Tak stale nic. Fenecka ani nepije, je to normalni? Jako zradlo chapu, ale tu vodu... Jinak je to chodak, ti pry mivaji bezproblemove porody,tak snad to bude tak i u nas.

21.4.2020 13:08
janaa

XXX.XXX.149.26

Zkuste jí do vody rozpustit glukopur. Ten já dávám i během porodu. Ale nehrotila bych to,jestli nemá žízen,tak nemá

KatkaaTess

21.4.2020 13:12
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

janaa napsal(a):
Zkuste jí do vody rozpustit glukopur. Ten já dávám i během porodu. Ale nehrotila bych to,jestli nemá žízen,tak nemá

Ok...

21.4.2020 20:43
aneleh

XXX.XXX.128.28

KatkaaTess napsal(a):
Tak stale nic. Fenecka ani nepije, je to normalni? Jako zradlo chapu, ale tu vodu... Jinak je to chodak, ti pry mivaji bezproblemove porody,tak snad to bude tak i u nas.

nebo jí dejte pít vývar.... Moje feny u porodu upřednostňují vývar z kostí na pití... dává jim energii a chutná jim v každou chvíli...
Jinak jak bylo psáno výše - buďte s fenou, u prvniček je to lepší. Třeba nebude chtít držet za pacičku (moje holky chtějí), ale bude chtít, abyste byla poblíž a bude klidnější...

KatkaaTess

21.4.2020 21:19
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Ja se z ni zblaznim... stale nic, chce chodit ven, venku tlaci a doma si lehne do porodni bedny.

21.4.2020 21:22
janaa

XXX.XXX.149.26

Co znamená,že venku tlačí? Zátka už odtekla?

21.4.2020 21:25
marushka

XXX.XXX.11.207

Jestli tlačí a nic, tak už je to na konzultaci s veterinářem.

KatkaaTess

21.4.2020 22:01
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Tlaci jako by chtela na velkou. Nevim, jestli odesla zatka... niceho jsem si nevsimla.

21.4.2020 22:04
janaa

XXX.XXX.149.26

Jestli tlačí a nic se neděje,kontaktovala bych veterináře. Kontrakce vidíte?

KatkaaTess

21.4.2020 22:16
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Nevidim, ona je ted uplne klidna, polehava, uz ani nefuni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2020 22:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

KatkaaTess napsal(a):
Nevidim, ona je ted uplne klidna, polehava, uz ani nefuni.

a nějaký výtok?

KatkaaTess

21.4.2020 22:32
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Vytok, ciry, bezbarvy ma uz tyden, ptala jsem se na ten vytok veta, rikal, ze je to v poradku. Ale ma teplotu 37.3, takze ji to zase neklesa...

KatkaaTess

22.4.2020 17:14
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130

Tak Tesinka dneska v noci porodila 5 stenatek, prvni byl boj, zasekla se a nesla ven. Odtok plodove vody se špatně poznává, kdyz se fenka v kuse lize, ale nasla jsem ve 12 hodin v porodni bedne maly zluty flek, tak jsem se ridila tim. Fenka se nakonec narodila v 1:35, pak to slo jak po masle a posledni stenatko se narodili v 5:30, to pro zmenu bylo nalokane plodove vody a neslo probrat, ale vse dobre dopadlo.... mame 4 fenecky a jednoho pejska. Maminka i deticky jsou v poradku a fenka seno stenatka krasne stara... jsem rada, ze to mame za sebou 😍

22.4.2020 17:22
marq

XXX.XXX.160.41

Uf, gratulace. K tématu jsem nepřispívala, ale sledovala jsem, jak se situace vyvíjí, taky nás to čeká. Takže hoodně zdraví mamině i drobečkům!

22.4.2020 17:29
janaa

XXX.XXX.149.26

KatkaaTess napsal(a):
Tak Tesinka dneska v noci porodila 5 stenatek, prvni byl boj, zasekla se a nesla ven. Odtok plodove vody se špatně poznává, kdyz se fenka v kuse lize, ale nasla jsem ve 12 hodin v porodni bedne maly zluty flek, tak jsem se ridila tim. Fenka se nakonec narodila v 1:35, pak to slo jak po masle a posledni stenatko se narodili v 5:30, to pro zmenu bylo nalokane plodove vody a neslo probrat, ale vse dobre dopadlo.... mame 4 fenecky a jednoho pejska. Maminka i deticky jsou v poradku a fenka seno stenatka krasne stara... jsem rada, ze to mame za sebou 😍

To žluté je hlenová zátka,ne plodovka. Plodovka je to zelené Každopádně moc gratuluju, štěndům přeju krásný život a ty nej majitele, a vy užívejte, pokud vše půjde tak, jak má, teď máte před sebou tři krásné týdny skoro nicnedělání a pozorování, a pak začnou galeje

23.4.2020 09:24
aneleh

XXX.XXX.128.28

KatkaaTess napsal(a):

super, že to dobře dopadlo :) Tak teď se pořádně vyspěte, za tři týdny vám to začne :) Hodně trpělivosti, protože tu budete potřebovat při výchově a štěstí, to zase budete potřebovat při hledání páníčků... :) Držte se :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík