KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Ahoj, jak se Vam fenka chovala pred porodem? Je dneska 62.den brezi, čekáme každým dnem porod. Včera vypadala, že snad, hrabala, pospavala, dneska brzo rano nemela chuť k jídlu. Odpoledne úplně akcni pes, chtela si hrat, aportovat... merime teplotu a uz 4 dny ji ma v rozmezi 37 - 37.7. Stenatka citime, jedna se o střední plemeno, pocet nevime...
nevím, jestli nepíšu s křížkem po funuse :D jestli už nemáte po porodu.... Ale teplota klesá 12-24hod před porodem a o stupeň a víc... podle jídla se neorientujte, obzvlášť prvničky nežerou i dva dny předem.... taky fena může rodit i 65.den... záleží kdy zabřezla....
hlídejte ji, nenechávejte samotnou, ale napoprvé většinou začínají rodit pozdě večer, velí jim to instinkt.
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Nepisete, porad nic... dneska ale zacala hrabat i doma v pelisku. Porodni bedna se ji zatim moc nelibi. Teplota 37.1 stale... tak uvidime. Dneska 63.den od 2.kryti, od 1. 66.den...ale dle progesteronu a sona se ridime 2.dnem kryti...
KatkaaTess
napsal(a):
Nepisete, porad nic... dneska ale zacala hrabat i doma v pelisku. Porodni bedna se ji zatim moc nelibi. Teplota 37.1 stale... tak uvidime. Dneska 63.den od 2.kryti, od 1. 66.den...ale dle progesteronu a sona se ridime 2.dnem kryti...
byla bych v klidu... já mám třeba fenu, která se nažrala a za hodinu začala rodit... Předtím na ní nebylo naprosto nic znát... jen se párkrát zatočila dokola a začala tlačit... Teď tu mám jednu březí, do prvního termínu porodu má týden a už dva dny přehrabuje, hrabe na zahradě, funí, atd... člověk by myslel, že bude rodit každou hodinou :)
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Ok, zkusim byt vice v klidu, ja bych uz tak chtela, at je to za nami a hlavne at to dobre dopadne...
KatkaaTess
napsal(a):
Mě feny do bedny lezou opravdu až ve chvíli,kdy se rodí první štěně a to je tam ještě musím nasměřovat. Co se týká jídla,tak u nás nežravost taky nehrozí. Loni začala fena hrabat a funět jeden den asi v sedm večer a v noci střídavě spala a funěla. Ráno se najedla,normálně se rozchodila po zahradě. Ve tři si dala jídlo,začala rodit, do sedmi porodila osm štěňat, pak si dala večeři a vyprdla poslední Držím palce
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Tak dneska se extremne lize, hrabe v porodni bedne, chodi sem a tam a funi.. tak dneska snad....
KatkaaTess
napsal(a):
Tak dneska se extremne lize, hrabe v porodni bedne, chodi sem a tam a funi.. tak dneska snad....
Tak to v této chvíli už možná máte první štěňata na světě....nerušte fenku pokud něco není nutně potřeba, nechte ji v klidu rodit pokud není rozmezí mezi příchodem ven jednotlivých štěňat větší než hodina a půl a štěně venku saje, nerušte matku nahlížením, otravováním, focením, i prvnička se řídí pudy a u zdravé fenky porod není žádná tragedie. Držím palce a ať jsou matka i prckové zdraví a silní. Zabraňte všem aby na fenu nenahlíželi, potřebuje klid, zbytečným obtěžováním fenky se může nadělat více škody než užitku. Přepečování je nežádoucí. Napište nám jak to dopadlo.
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Jeste stale ne, chodi za mnou jak ocasek, kdyz ji necham samotnou v chodbe, kde mame porodni bednu, tak knuci, je znacne nervozni. Mam ji tu teda nechat nebo mam byt s ni? Nechavam ji ležet, nijak na ni nesaham.
Moje feny taky chtěly "držet za pacičku" ... do porodu prvního kousku, pak už jsem byl jen "vítaný dozor" a všechno si dělaly sami...
normální porod je do cca 40min další, ale zažil jsem i po 20 min i zcela netypické např. po 2 hod, i jednou dokonce šlo poslední asi za 8hod, kdy byla fena už nažraná, vyspalá a já si myslel , že už je hotovo...
Ale to bylo přírodní plemeno se vším všudy
jak je to u pidi plemen a ploskočumáků zkušenosti nemám...
Nezapomeňte si štěně hned po porodu (než se napije) zvážit. Zdvojnásobí-li svoji porodní váhu do 7 - 8 dnů, probíhá vše OK tak jak má
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Tak stale nic. Fenecka ani nepije, je to normalni? Jako zradlo chapu, ale tu vodu... Jinak je to chodak, ti pry mivaji bezproblemove porody,tak snad to bude tak i u nas.
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
janaa
napsal(a):
Zkuste jí do vody rozpustit glukopur. Ten já dávám i během porodu. Ale nehrotila bych to,jestli nemá žízen,tak nemá
Ok...
KatkaaTess
napsal(a):
Tak stale nic. Fenecka ani nepije, je to normalni? Jako zradlo chapu, ale tu vodu... Jinak je to chodak, ti pry mivaji bezproblemove porody,tak snad to bude tak i u nas.
nebo jí dejte pít vývar.... Moje feny u porodu upřednostňují vývar z kostí na pití... dává jim energii a chutná jim v každou chvíli...
Jinak jak bylo psáno výše - buďte s fenou, u prvniček je to lepší. Třeba nebude chtít držet za pacičku (moje holky chtějí), ale bude chtít, abyste byla poblíž a bude klidnější...
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Ja se z ni zblaznim... stale nic, chce chodit ven, venku tlaci a doma si lehne do porodni bedny.
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Tlaci jako by chtela na velkou. Nevim, jestli odesla zatka... niceho jsem si nevsimla.
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Nevidim, ona je ted uplne klidna, polehava, uz ani nefuni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

KatkaaTess
napsal(a):
Nevidim, ona je ted uplne klidna, polehava, uz ani nefuni.
a nějaký výtok?
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Vytok, ciry, bezbarvy ma uz tyden, ptala jsem se na ten vytok veta, rikal, ze je to v poradku. Ale ma teplotu 37.3, takze ji to zase neklesa...
KatkaaTess

XXX.XXX.134.130
Tak Tesinka dneska v noci porodila 5 stenatek, prvni byl boj, zasekla se a nesla ven. Odtok plodove vody se špatně poznává, kdyz se fenka v kuse lize, ale nasla jsem ve 12 hodin v porodni bedne maly zluty flek, tak jsem se ridila tim. Fenka se nakonec narodila v 1:35, pak to slo jak po masle a posledni stenatko se narodili v 5:30, to pro zmenu bylo nalokane plodove vody a neslo probrat, ale vse dobre dopadlo.... mame 4 fenecky a jednoho pejska. Maminka i deticky jsou v poradku a fenka seno stenatka krasne stara... jsem rada, ze to mame za sebou 😍
KatkaaTess
napsal(a):
Tak Tesinka dneska v noci porodila 5 stenatek, prvni byl boj, zasekla se a nesla ven. Odtok plodove vody se špatně poznává, kdyz se fenka v kuse lize, ale nasla jsem ve 12 hodin v porodni bedne maly zluty flek, tak jsem se ridila tim. Fenka se nakonec narodila v 1:35, pak to slo jak po masle a posledni stenatko se narodili v 5:30, to pro zmenu bylo nalokane plodove vody a neslo probrat, ale vse dobre dopadlo.... mame 4 fenecky a jednoho pejska. Maminka i deticky jsou v poradku a fenka seno stenatka krasne stara... jsem rada, ze to mame za sebou 😍
To žluté je hlenová zátka,ne plodovka. Plodovka je to zelené Každopádně moc gratuluju, štěndům přeju krásný život a ty nej majitele, a vy užívejte, pokud vše půjde tak, jak má, teď máte před sebou tři krásné týdny skoro nicnedělání a pozorování, a pak začnou galeje
KatkaaTess
napsal(a):
super, že to dobře dopadlo :) Tak teď se pořádně vyspěte, za tři týdny vám to začne :) Hodně trpělivosti, protože tu budete potřebovat při výchově a štěstí, to zase budete potřebovat při hledání páníčků... :) Držte se :)