Šeltie9091

XXX.XXX.188.3
Ahoj, prosím o radu. 6ti měsíčnímu štěněti šeltie začaly růst nové, horní špičáky špatně. Setkali jste se někdo s tím, že se to ještě spravilo? Případně dá se jim ještě nějak pomoct, aby se srovnaly?
Díky moc 🙂
Šeltie9091
napsal(a):
Ahoj, prosím o radu. 6ti měsíčnímu štěněti šeltie začaly růst nové, horní špičáky špatně. Setkali jste se někdo s tím, že se to ještě spravilo? Případně dá se jim ještě nějak pomoct, aby se srovnaly?
Díky moc 🙂
Toto se samo nesrovná - co nejdřív se objednejte ke psímu zubaři.
Taky myslím, podkus ani zkrácenou čelist na těch fotkách nevidím, problém je, že horní špičáky začaly růst dlouho po spodních (už to není dobré) a tím pádem se zámek nemusí podařit, protože se špičáky nedostanou do správné pozice vůči sobě. Většinou se zaklesnou a tvarují se navzájem. Určitě bych konzultovala s vet. stomatologem. Na fotce vidím , že horní špičáky rostou nějak moc dopředu (podobně jako kly), jakoby v horní čelisti neměly místo a ostatní zuby je tlačily ven...vůbec mi podle zubů nepřijde jako štěně tohohle věku...podle přezubení a kvality zubů mi připadá o dost mladší. Držím palce ať to dobře dopadne a pesan nemá problémy!
Šeltie9091

XXX.XXX.230.35
Díky moc za odpověď. Je vidět, že na ifauně se nevyskytují pouze "lumeni", když jsem se dočetla o silném pokusu, hodně jsem se pobavila. Nicméně dneska jsem byla na veterině a máte pravdu, ostatní zuby má v pořádku, ale vrchní špičáky vyrostly pozdě a je proto s otazníkem, jak budou vypadat do budoucna, možná to bude třeba řešit na ortodoncii.
Na druhé fotce to vypadá,že má dolní řezáky o dost blíž než řezáky horní,možná fotka klame,ale rozhodně nevidím postavení řezáků v nůžkovém skusu. Vrchní špičáky nerostou pozdě,ale v hrozném úhlu, kdyby rostly jen pozdě, rostly by normálně. S otazníkem tam nic nevidím,tohle prostě je na řešení se stomatologem