Zdravím,
mám menší patálii s mým štěňátkem (9 týdnů).
Když jej beru na procházku, tak tam jde ukázkově u nohy, drží se mě a drží si tempo. Cestou domů ale vždy letí, doběhne na konec vodítka, hodí to s ním dozadu, zase vstane a letí. Snažím se, aby si neublížil, snažím se ho klidnit, aby netahal, ale on se tak těší domů. Trvá nám vždy strašně dlouho, než ho přesvědčím, že se půjde pomalu a dojdem tam. Mám podle vás dál uklidňovat, ale chodit po svých nebo raději vzít do náruče? On se i z náruče dere na zem a chce běžet.
Vím že je maličký a nemám od něj čekat chůzi u nohy nebo něco podobného, ale on fakt neslyší a běží na plné pecky. Nebojí se, tím to není. Prostě se tam moc těší. Nechci, aby si ublížil ale také se chci tohoto chování v co nejnižším věku zbavit a u žádného mého psa jsem tohle řešit nemusela, tak mě to dost zaskočilo.
Děkuji za vaše názory a zkušenosti
lesnížínka
napsal(a):
Tak za mě: s 9.týdenním štěndem se ještě nechodí na vodítku. To se má učit mne následovat, na vodítku učím až se trochu otrká a začne vzdalovat. Jenže to asi nejde praktikovat ve městě, za provozu, my jsme v přírodě.
No právě. Záleží kde člověk bydlí. my jsme ve městě, všude jezdí auta takže vždy od 1. dne na vodítku. Když jdu na poslední vycházku tak kus od baráku dvě starší pustím a běží domů ale přes den to nejde. žít na samotě to by byl klídek
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Tak za mě: s 9.týdenním štěndem se ještě nechodí na vodítku. To se má učit mne následovat, na vodítku učím až se trochu otrká a začne vzdalovat. Jenže to asi nejde praktikovat ve městě, za provozu, my jsme v přírodě.
jsem si vzpomněla na malou Norinu, ta se učila na vodítku hned a to ze dvou důvodů: chtěla jsem jí to naučit dokud jsem jí utáhla a hlavně, vzdalovala se vesele hned a to že bych jí venku trochu chyběla mám pocit až tak teď, po dvou letech
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás se musí učit na vodítku hned....bydlíme u silnice...
Já obecně si myslím, že u štěněte 9 týdnů, se sice snažíme nějakou chůzi na vodítku učit, ale prostě je to malý štěndo a u takového prcka je to spíš o tom, že na tom vodítku vůbec jde a jde směrem kam "chci" já.
Já měla na štěňata kšíry, ale mě teda nedělala takový alotrie, že by se z povoleného vodítka někam rozeběhla a hodila záda....feňule byla tahací, pes chodil vedle ní...
Já pokud nepoveluju "k noze" a nechci, aby pesani šlapali u nohy, tak je mám naučený chodit na délku vodítka přede mnou a neprověšovat vodítko, ale netahat, vím, že by správně pes měl chodit na povoleném vodítku, ale ten můj trouba, jakmile mu zůstane vodítko prověšený, v tu chvíli ho má pod nohou, popř. ještě hůř a musím ho furt "vymotávat"...vymotám ho a říkám "no a ukaž mi to znovu, ty Copperfielde" a on řekne "tak jo " a je zamotanej znova
No uvidím. Jsem právě ve městě, starší feňule jen tahala, ale nelitala. Brala jsem ho teď 2x hodně utahaneho a šlapal hezky, tak budu muset ven až před spaním. Snad to brzo pochopí. Následování mu jde, když ho pustím na opravdu bezpečném a klidném místě. Zkouší totiž nahánět cyklisty a chodí se mazlit ke všem lidem, tak na ulici to nejde