Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím
Potřebovala bych prosím poradit nějaký přírodní obojek proti klíšťatům, komárům, blechám atd., pro čivavu. Koupila jsem Foresto obojek a po dvou dnech jsem zjistila, že je alergická, proto chci radši koupit přírodní.
Máte zkušenosti s nějakým přírodním obojkem, který opravdu funguje?
Budu moc ráda za všechny rady.

Mám zkušenost jen s tím, že přírodní obojek nefungoval a musela jsem po 2-3 týdnech koupit nepřírodní :)
Si i fakt myslím, že vám tu žádná rada od nikoho prostě nemusí fungovat. Moje fena třeba byla alergická právě na obyčejný a údajně přírodní Beaphar. Zrudla v podstatě hned a málem se vydrbala dohola...
Loni jsem dala na doporučení od našich, používali na své psy pipetu Virbac duowin contact a ty deklarované 3 měsíce to docela fungovalo. Jenže fena se mi v sezoně pořád máchá ve vodě, takže úplně bez klíštěte tak měsíc a kousek a pak sem tam klíště...
Letos jsem koupila foresto a zatím jsem spokojená, uvidím ještě, co s ním udělá to plavání, no.
Jojo, je to hodně individuální...Mě psi s beapharem v pohodě a to se hoooodně máchají ve vodě a plavou.
Já nevím, já tak nějak začínám mít pocit, že ty obojky a pipety nejsou až tak potřeba - protože fakt dost známých jede jen na kvasnicích a doma udělaných roztocích a funguje to. Nedávno jsem podobné téma pročítala na FB - jaký vybrat obojek nebo pipetu - odpovědi tak půl na půl - polovina lidi, že obojek nebo pipeta je nutná a doporučili značku a druhá polovina lidí, že léta na smečku toto nepoužívá, jen ty domácí postřiky a kvasnice...
Třeba to na všechny psy fungovat nebude, ale každopádně to chci zkusit, za to nic nedám .

Myslím, že na každýho psa (a možná i každou oblast) funguje něco jinýho. Na některý prostě stačí pangamin nebo přírodní prostředky, někdo se bez hnusný chemie neobejde. Na mýho psa klíšťáci moc nejdou, ale přesto ten chemickej obojek udělá velký rozdíl. Přírodní věci nám nefungovaly vůbec.
napsal(a):
Myslím, že na každýho psa (a možná i každou oblast) funguje něco jinýho. Na některý prostě stačí pangamin nebo přírodní prostředky, někdo se bez hnusný chemie neobejde. Na mýho psa klíšťáci moc nejdou, ale přesto ten chemickej obojek udělá velký rozdíl. Přírodní věci nám nefungovaly vůbec.
Jojo já tak nějak souhlasím .
Ale zajímavé je, že většinou v rámci smečky to funguje na celou smečku , což je určitě i tou oblastí jak píšete, ale nesetkala jsem se s tím, že by třeba někdo měl smečku více psů, většině stačily přírodní prostředky a třeba jeden nebo dva psi museli mít chemii. Netvrdím, že to tak být nemůže, jen jsem se tím nikde nesetkala.
marcelaamax
napsal(a):
Jojo, je to hodně individuální...Mě psi s beapharem v pohodě a to se hoooodně máchají ve vodě a plavou.
Já nevím, já tak nějak začínám mít pocit, že ty obojky a pipety nejsou až tak potřeba - protože fakt dost známých jede jen na kvasnicích a doma udělaných roztocích a funguje to. Nedávno jsem podobné téma pročítala na FB - jaký vybrat obojek nebo pipetu - odpovědi tak půl na půl - polovina lidi, že obojek nebo pipeta je nutná a doporučili značku a druhá polovina lidí, že léta na smečku toto nepoužívá, jen ty domácí postřiky a kvasnice...
Třeba to na všechny psy fungovat nebude, ale každopádně to chci zkusit, za to nic nedám .
Já nevím, já tak nějak začínám mít pocit, že ty obojky a pipety nejsou až tak potřeba - protože fakt dost známých jede jen na kvasnicích a doma udělaných roztocích a funguje to.
Jestli ono to nebude tím, že mají prostě štěstí na psy.
Moje fena je taky jakž takž v pohodě. Jednu sezonu jsem na ní neměla nic a měla jen pár klíšťat. No... a pak je tu mamky medvědí pes a ten, když se mu nedá něco fakt dobrýho, tak se na něj ty mrchy nabalí jen co se udělá trochu teplo. Fakt klíště na každým centimetru kůže a pořád. Jednoho se zbavíš a dalších deset si toho asi všimne a přijde...
Já jsem se do chemie nikdy nehrnula, a vždycky jsem si vystačila jen s kvasnicema a přírodním repelentem - semtam nějaký klíště bylo, ale nehrotila jsem to.
Bohužel se změnou klimatu se k nám na jižní moravu dostala tropická svinstva typu babezioza, leischmanioza, dirofilarie apod., a po tom co jsem takto předloni přišla o fenu (nakazila se hned 2 krevníma parazitama najednou), už taková hrdinka nejsem 🤢

My jsme roky dávali psům obojky, různé. Až asi před 4 lety jsme dali obojek, už nevím jakou značku, a feně se udělala pod obojkem vyrážka. Obojek jsme zahodili, a dáváme pipetu Fypryst. Není to stoprocentní, mamka se po každé vycházce snaží z feny klíšťata obrat, a i tak je občas nějaké zapité. Bez pipety by to ale bylo mnohem horší. Denně je fena v lese... bohužel ani pipeta ani obojek nechrání proti klošům, kterých je čím dál víc.

Děkuji všem za rady👍, my máme taky domácí postřik proti klíšťatům, a minulé léto fungoval.........ale teď jsme začali hodně chodit do lesa, na louku a k rybníku......tak jsem chtěla nějaký ten obojek🙄

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jsem se do chemie nikdy nehrnula, a vždycky jsem si vystačila jen s kvasnicema a přírodním repelentem - semtam nějaký klíště bylo, ale nehrotila jsem to.
Bohužel se změnou klimatu se k nám na jižní moravu dostala tropická svinstva typu babezioza, leischmanioza, dirofilarie apod., a po tom co jsem takto předloni přišla o fenu (nakazila se hned 2 krevníma parazitama najednou), už taková hrdinka nejsem 🤢
To mě moc mrzí......no taky bydlíme na jižní Moravě, tak bych měla něco vymyslet...
napsal(a):
To mě moc mrzí......no taky bydlíme na jižní Moravě, tak bych měla něco vymyslet...
Nám fakt výborně funguje Foresto, ale není pro březí a kojící feny, tak jsem ho musela čubině sundat, a objednala jsem Advantix, ale to je hrozná darda 1400 za 4 měsíce (pipeta stojí 350 a funguje měsíc)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nám fakt výborně funguje Foresto, ale není pro březí a kojící feny, tak jsem ho musela čubině sundat, a objednala jsem Advantix, ale to je hrozná darda 1400 za 4 měsíce (pipeta stojí 350 a funguje měsíc)
právě se bojím, aby po Advantix taky neměla alergii, na Foresto má.......ale zase nechci, aby byla plná klíšťat 🙄😁

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ty kvasnice se mají dávat každý den?
napsal(a):
právě se bojím, aby po Advantix taky neměla alergii, na Foresto má.......ale zase nechci, aby byla plná klíšťat 🙄😁
Ona je spousta mozností, ale nám se ten výběr hodně zúžil tím, že je čuba nakrytá, a musím brát jen to, co je schválený pro březí a kojící. U té předchozí jsem právě po nakrytí obojek sundala, nedala jsem nic, fena se nakazila po porodu, a jak byla ještě oslabená kojením, tak ji to smetlo

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj
Díky moc, tak asi to vyzkouším+ten postřik a uvidím jestli to bude fungovat
Tohle podle mě hlavně strašně záleží, kde se člověk se psy pohybuje a jakým stylem venčí. Když teda pominu, že někdo venčí jen po sídlišti, tak určitě je rozdíl, pokud se pes pohybuje většinu času na zahradě s anglickým trávníkem, na cvičácích, v lesoparku, na cyklostezce podél řeky apod...anebo fakt šmejdí ve vegetaci, ve vysoké trávě, v lesním podrostu a je denně v přírodě jakože v přírodě.
Myslím si, že někdo si vystačí s kvasnicema nebo jiným přírodním přípravkem prostě proto, že by ani bez toho pes těch klíšťat neměl mnoho.
Terven
napsal(a):
Tohle podle mě hlavně strašně záleží, kde se člověk se psy pohybuje a jakým stylem venčí. Když teda pominu, že někdo venčí jen po sídlišti, tak určitě je rozdíl, pokud se pes pohybuje většinu času na zahradě s anglickým trávníkem, na cvičácích, v lesoparku, na cyklostezce podél řeky apod...anebo fakt šmejdí ve vegetaci, ve vysoké trávě, v lesním podrostu a je denně v přírodě jakože v přírodě.
Myslím si, že někdo si vystačí s kvasnicema nebo jiným přírodním přípravkem prostě proto, že by ani bez toho pes těch klíšťat neměl mnoho.
My máme pořád stejný režim a prostředí (louky, potok, les), takže mám srovnání i s těmi přírodními metodami - jako nebylo to úplně špatný, ale každý pes za měsíc těch cca 6-8 klíšťat měl. Nebýt tady i babeziozy a pijáků lužních, kteří ji přenáší (ty už jsem letos potkala 2😱), tak to nějak nehrotím, ale takto už riskovat nechci
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
My máme pořád stejný režim a prostředí (louky, potok, les), takže mám srovnání i s těmi přírodními metodami - jako nebylo to úplně špatný, ale každý pes za měsíc těch cca 6-8 klíšťat měl. Nebýt tady i babeziozy a pijáků lužních, kteří ji přenáší (ty už jsem letos potkala 2😱), tak to nějak nehrotím, ale takto už riskovat nechci
Při počtu 6-8 klíšťat za měsíc by mě asi ani nenapadlo uvažovat o chemickým řešení.
Při počtu 6-8 za den už jo.
Kecala bych- máme něco mezi- průměrně vyndám jedno denně. Byla jsem rozhodnutá letos zase po dvou letech vzít na chlupatou fenu tabletu, ale jak na to došlo, přehodnocuju a opouští mě odvaha.
Pipet a obojků se bojím o dost víc a navrch bych to postelovým psům ani nedala.
Je fakt, že my snad zatím nemáme pijáky, ale klima se mění, za pár let budou tady.
Terven
napsal(a):
Při počtu 6-8 klíšťat za měsíc by mě asi ani nenapadlo uvažovat o chemickým řešení.
Při počtu 6-8 za den už jo.
Kecala bych- máme něco mezi- průměrně vyndám jedno denně. Byla jsem rozhodnutá letos zase po dvou letech vzít na chlupatou fenu tabletu, ale jak na to došlo, přehodnocuju a opouští mě odvaha.
Pipet a obojků se bojím o dost víc a navrch bych to postelovým psům ani nedala.
Je fakt, že my snad zatím nemáme pijáky, ale klima se mění, za pár let budou tady.
Jako, já používám Foresto obojky v poloviční velikosti - jeden použiju na 2 psy (rozstříhnu, a co chybí doplním starým Forestem) , a i tak fungují perfektně.