bellejoy

XXX.XXX.23.83
Zdravím,
mám 3 dny holčičku štěňátko. Údajně jí je 6 týdnů (je to brzo, ale zachránila jsem ji od známých). Problém je ten, že kňučí pořád. Chápu, že je to i steskem, ale nevím, jestli není třeba ještě mladší nebo jestli nemá nějaké zdrav. potíže. Chuť k jídlu má, hraje si, vyprazdňuje se normálně. Krmím ji granulkama Ontario puppy s trochou vody. Právě nevím jestli je to vhodné, jestli bych neměla dokrmovat mlékem pro štěňata. Je fakt malinká. Dá se nějak zjistit kolik má přibližně týdnů? Všimla jsem si taky, že chození ji ještě moc nejde, motá se a padá. Budu ráda za každou radu, pokud má někdo s něčím podobným zkušenosti. Prostě se mi to nějak nezdá. Na veterinu pojedeme zítra. Předem všem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta návštěva veta je zásadní, obzvlášť pokud si nejste jistá, že info od známých o věku štěněte je pravdivé.....obecně já to teda dělám hned...na prohlídku a vzhledem k tomu, že štěndo určitě nebude očkované, tak domluvit harmonogram očkování a odčervení. Vlastně nechápu, proč se štěndem jedete až zítra.
Štěně samozřejmě můžu kňučet i stezkem, ale to většinou štěnďata dělají v noci, přes den, se mi ještě nestalo, že by mi nové štěně kňouralo, protože buď se "něco dělá" a nebo štěně psí....tak max, když se vzbudí, rozhlédne, usoudí, že je samotinké, opuštěné, tak si může zakňučet, ale jinak, pokud má pozornost, by kňučet stezkem nemělo.
Co se týče správného krmení...granule neposoudím, nevyznám se v nic, ale určitě je rozdíl v krmení, když je štěněti 6 týdnů a když může být ještě podstatně mladší...třeba.
Další důvod ke kňučení může být, že ho něco bolí.
Ale to takhle přes písmenka nepoznáme.
bellejoy
napsal(a):
Zdravím,
mám 3 dny holčičku štěňátko. Údajně jí je 6 týdnů (je to brzo, ale zachránila jsem ji od známých). Problém je ten, že kňučí pořád. Chápu, že je to i steskem, ale nevím, jestli není třeba ještě mladší nebo jestli nemá nějaké zdrav. potíže. Chuť k jídlu má, hraje si, vyprazdňuje se normálně. Krmím ji granulkama Ontario puppy s trochou vody. Právě nevím jestli je to vhodné, jestli bych neměla dokrmovat mlékem pro štěňata. Je fakt malinká. Dá se nějak zjistit kolik má přibližně týdnů? Všimla jsem si taky, že chození ji ještě moc nejde, motá se a padá. Budu ráda za každou radu, pokud má někdo s něčím podobným zkušenosti. Prostě se mi to nějak nezdá. Na veterinu pojedeme zítra. Předem všem děkuji.
V 6 týdnech už většina štěňat chodí dobře.. Nevím, co je to za plemeno, nebo velikost, ale už by mělo obstojně běhat a určitě ne motat se a padat. 6 týdenní štěně krmit cca 5x denně, mlékem pro štěňata dokrmovat už není třeba, ale nic tím nezkazíte (ne kravské mléko), krmit masem nebo granulkama ale ty nechte dobře rozmočit. Návštěvu veterináře určitě neodkládejte, je potřeba domluvit očkovací schéma a odčervení.
marushka
napsal(a):
V 6 týdnech už většina štěňat chodí dobře.. Nevím, co je to za plemeno, nebo velikost, ale už by mělo obstojně běhat a určitě ne motat se a padat. 6 týdenní štěně krmit cca 5x denně, mlékem pro štěňata dokrmovat už není třeba, ale nic tím nezkazíte (ne kravské mléko), krmit masem nebo granulkama ale ty nechte dobře rozmočit. Návštěvu veterináře určitě neodkládejte, je potřeba domluvit očkovací schéma a odčervení.
Myslím, že se může motat a padat z hypoglykémie...
Přidávám se k "Rapotačce" s pochybností stran záchrany štěněte. Zadavatelko, napište o jaké plemeno se jedná, jak často krmíte, kolik aktuálně váží. Obávám se, zda zas nejde o nějakou "miničivavu"...
bellejoy
napsal(a):
Zdravím,
Pokud jsou to Vaši "známí", proč potřebovalo štěně "zachraňovat"? To je chtěli ubezdušit nebo co?