Máte jorkšírka? Krmení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

7Aneta9

23.4.2020 12:31
7Aneta9

XXX.XXX.81.147

Bude někdo té ochoty a poradí mi, jak správně krmit tříměsíčního jorkšírka? Máme pejska, sežral by cokoli co vidí... A taky to na něm jde vidět. Když jsme si ho přivezli, měl něco kolem 1,3kg (7 týdnů), teď, když má 14 týdnů váží 2.1kg... krmení měl Royal Canin, přešli jsme ovšem na Ontario... ale gramáž se mi zdá opravdu málo, na celý den... Maminka má 4.4kg a tatínek něco kolem 3,5kg... Oba dva jsou středního vzrůstu... bohužel jsme mu ,,na přilepšenou dávali občas kapsličku... Teď jsme je úplně vysadili a pamlsky dáváme pouze za odměnu - jen masové kostičky bez obilovin apd...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2020 12:35

Chovatel, od kterého máte štěně, vám neporadil?

23.4.2020 12:39
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Střední jork přece není Dle váhy rodičů bude velký tak ho krmte pořádně když má hlad. Chce to i kvalitní granule. my když si přivezli štěně v 8 týdnech tak měla kolem 1kg a v dospělosti kolem 2kg a jídla sežrala dost

23.4.2020 13:15

7Aneta9 napsal(a):
Bude někdo té ochoty a poradí mi, jak správně krmit tříměsíčního jorkšírka? Máme pejska, sežral by cokoli co vidí... A taky to na něm jde vidět. Když jsme si ho přivezli, měl něco kolem 1,3kg (7 týdnů), teď, když má 14 týdnů váží 2.1kg... krmení měl Royal Canin, přešli jsme ovšem na Ontario... ale gramáž se mi zdá opravdu málo, na celý den... Maminka má 4.4kg a tatínek něco kolem 3,5kg... Oba dva jsou středního vzrůstu... bohužel jsme mu ,,na přilepšenou dávali občas kapsličku... Teď jsme je úplně vysadili a pamlsky dáváme pouze za odměnu - jen masové kostičky bez obilovin apd...

...když pomineme to, že střední jorkšír je pouze výmysl množitelů, a stejně tak naopak i minijorkšír, tak pes ve váhové kategorii cca 3 kila, může být krmen kvalitními granulemi, kvalitními masovými konzervami, můžete dávat i sem tam sýr, tvaroh, bílý jogurt a podobně, donedávna jsem takhle krmila svého papillona, který má 3 kila, ráno hrstku granulí, k večeři tu konzervu, na přilepšení ten tvaroh nebo sýry, popřípadě mrkev, jablko, rohlík s máslem, nyní převeden na barf......

7Aneta9

23.4.2020 13:25
7Aneta9

XXX.XXX.81.144

Chovatel nám dal granulky, na kterých prcek vyrůstal, ovšem Royal Canin a značka Ontario se výrazně liší v gramáži určené na den... Když krmíme granulemi Ontario, 35g je gramáž snad pro myši... A ne pro 2 kg psa.

23.4.2020 13:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

krmte masem. tak malého psa klidně z obchodu pro lidi. plus vločky, rýže, brambory, ovoce, zelenina. Vajíčko, tvaroh, sýr atd. RC nejsou dobré granule ale většina veterinářů je doporučuje. pokud chcete granule zkuste třeba Yoggies

23.4.2020 13:51
Markéta80

XXX.XXX.176.252

7Aneta9 napsal(a):
Chovatel nám dal granulky, na kterých prcek vyrůstal, ovšem Royal Canin a značka Ontario se výrazně liší v gramáži určené na den... Když krmíme granulemi Ontario, 35g je gramáž snad pro myši... A ne pro 2 kg psa.

ta mu nasypte víc . Tady dle tabulky má ale dostávat víc než 35gr https://www.ontario.cz/ontario-puppy-mini-lamb-rice-0-75-kg/

23.4.2020 13:53
impact

XXX.XXX.42.249

7Aneta9 napsal(a):

Doufám, že jste si vědoma toho, že v té tabulce s dávkou krmiva se musíte dívat ne na aktuální váhu štěněte, ale na PŘEDPOKLÁDANOU VÁHU v dospělosti.

Neregistrovaný uživatel

23.4.2020 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27

Prvni vec. Nemate evidentne jorksira ale jakyhosi vorecha vzdalene pripominajiciho korka a nemate sanci tusit co z toho vyleze.

23.4.2020 14:45
Šarina

XXX.XXX.243.72

Krmte masem... pes bude mít radost a vás to jeho krmení bude bavit.

24.4.2020 10:00
Tuvalu

XXX.XXX.173.3

7Aneta9 napsal(a):

Jestli má hlad tak mu krmnou dávku rozhodně zvěčte. Já jsem u svého psa spozorovala (toť ovšem není jork, ale 13 kilová obluda ), že když jsme přešli na barf držel si krásnou stálou postavu. Ikdyž u štěněte je to něco jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík