A nemůže to být právě tím, že ho používáte léta? Někdo tu kdysi něco podobného říkal.
Já letos mám na feně foresto prvně a v pohodě. Zatím nic.
Byl moc dlouhý, tak jsem dala zbytek mámě na psa. Nevyšlo to komplet kolem krku, ale má ho všitý v obojku. Býval vždy magnet na klíšťata už tak od února a zatím ani jedno.
Naše holka ho má nasazený asi tři týdny a dnes jsem jí jedno (první s obojkem) klíště z tváře taky vytahovala, ale obávám se, že bez něj by jich měla mnohem víc, je chlupatá a běhají s dcerou denně někde v polích, loukách...
Než jsme ho nasadili, tak jsme našli tak 3 týdně a to byla ještě kosa
Já jen doufám, že fakt vydrží až do podzimu, i když se s ním bude v létě koupat (a to asi často, voda je magnet).
PumaCZ
napsal(a):
Tak Hachi ho ma teprve druhou sezonu (je mu 15 mesicu), ale nas predchozi pesan ho mel nonstop posledni urcite ctyri roky a bez problemu.
Tak jsem z toho docela zklamana :/
A bylo živý, nebo mrtvý?
Já musím zaklepat, ale my zatím nic, a to toho obojku mám na každým psovi jen půlku, a psi bydlí ve vodě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A bylo živý, nebo mrtvý?
Já musím zaklepat, ale my zatím nic, a to toho obojku mám na každým psovi jen půlku, a psi bydlí ve vodě.
Chápu správně, že Foresto používáte už roky? Zajímalo by mě totiž, jak je to s tou vodou. Jestli jste si všimla, že by to nějak výrazně zkracovalo účinnost?
Lara je na vodu jak prdlá, tak si občas říkám, jestli se ten obojek za tu cenu vůbec vyplatí.
Atheira
napsal(a):
Chápu správně, že Foresto používáte už roky? Zajímalo by mě totiž, jak je to s tou vodou. Jestli jste si všimla, že by to nějak výrazně zkracovalo účinnost?
Lara je na vodu jak prdlá, tak si občas říkám, jestli se ten obojek za tu cenu vůbec vyplatí.
Mí psi jsou kachny, a ve vodě mají přechodný pobyt. Přesto nam foresto vždycky drželo celou sezonu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A bylo živý, nebo mrtvý?
To první bylo určitě mrtvé, to druhé dnes jsem nezkoumala.
Vím, že mrtvé klíště znamená, že obojek funguje, ale opravdu se mi za ty roky nestalo, že by se nějaké klíště zakouslo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jsem ted na FB zaregistrovala par dotazu na nefunkcnost foresta - a ze je lidi reklamuji
Nevíte někdo, jak je to s forestem u menšího psa (15 kg), kterému je ale ten menší obojek malý? , Na netu uvádí, že je 38 cm - což by feně bylo asi těsné. Takže bych ji musela vzít ten 70 cm - ale někde jsem četla, že ten delší obojek obsahuje i více té účinné látky a tím pádem je pro menšího psa nebezpečný.
Ale zase ten 70 cm je pro psa nad 8 kg, což fena má. Takže to asi platí jen u psů lehčích než 8 kg?
marcelaamax
napsal(a):
Nevíte někdo, jak je to s forestem u menšího psa (15 kg), kterému je ale ten menší obojek malý? , Na netu uvádí, že je 38 cm - což by feně bylo asi těsné. Takže bych ji musela vzít ten 70 cm - ale někde jsem četla, že ten delší obojek obsahuje i více té účinné látky a tím pádem je pro menšího psa nebezpečný.
Ale zase ten 70 cm je pro psa nad 8 kg, což fena má. Takže to asi platí jen u psů lehčích než 8 kg?
Zkusím někde najít krabičku od velkého, kolik je uvedeno účinné látky. Ale co vím, tak útulky sbírají odstřižené zbytky a vyrábí si z nich "vlastní" repelentní obojky pro své svěřence, takže by to podle mě problém být neměl.
Jdu hledat :)
PumaCZ
napsal(a):
Zkusím někde najít krabičku od velkého, kolik je uvedeno účinné látky. Ale co vím, tak útulky sbírají odstřižené zbytky a vyrábí si z nich "vlastní" repelentní obojky pro své svěřence, takže by to podle mě problém být neměl.
Jdu hledat :)
Díky moc. No jako já nevím, ono by ji možná těch 38 cm bylo, ale bojím se, aby ji to neškrtilo, takže bych byla radši za možnost, že to budu moct trochu povolit. A taky nevím, když ten 38 cm je do 8 kg, tak jestli by na ní stačil (účinkem) když má skoro dvakrát tolik. Teda jako škoda, že nemají nějakou velikost mezi - pes má 44 cm, fena tak 40 cm.... Z jednoho to neudělám a ze dvou mi toho dost zbyde
Edit : a ještě jeden dotaz, nesmrdí ten obojek moc? Vzhledem k tomu, že mám psy doma a v posteli..
marcelaamax
napsal(a):
Díky moc. No jako já nevím, ono by ji možná těch 38 cm bylo, ale bojím se, aby ji to neškrtilo, takže bych byla radši za možnost, že to budu moct trochu povolit. A taky nevím, když ten 38 cm je do 8 kg, tak jestli by na ní stačil (účinkem) když má skoro dvakrát tolik. Teda jako škoda, že nemají nějakou velikost mezi - pes má 44 cm, fena tak 40 cm.... Z jednoho to neudělám a ze dvou mi toho dost zbyde
Edit : a ještě jeden dotaz, nesmrdí ten obojek moc? Vzhledem k tomu, že mám psy doma a v posteli..
Ten obohek nesmrdi vůbec, a já běžně delam z jednoho obojku dva - konce přibiju nýtkem k sobě (jiní tam dávají gumičkou, ale tohle mi prijde lepší)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ten obohek nesmrdi vůbec, a já běžně delam z jednoho obojku dva - konce přibiju nýtkem k sobě (jiní tam dávají gumičkou, ale tohle mi prijde lepší)
No jo, když já z jednoho dva neudělám, to bych potřebovala tak 84 cm...
A když by to bylo takhle napevno zadělané a bylo by potreba obojek sundat, tak ho že psa přes tu širokou hlavu nesundam 😀
marcelaamax
napsal(a):
No jo, když já z jednoho dva neudělám, to bych potřebovala tak 84 cm...
A když by to bylo takhle napevno zadělané a bylo by potreba obojek sundat, tak ho že psa přes tu širokou hlavu nesundam 😀
Já ten kousek, co mi chybí nastavuju starým forestem.
Ano, Vy to přes tu bullí hlavu nepřetáhnete - u normálních plemen to jde v pohodě.
marcelaamax
napsal(a):
Tak ten velký je 4,50 g Imidaclopridum a 2,03 g Flumethrinum a malý 1,25 g + 0,56 g, takže máš pravdu v tom, že v tom velkém je víc. Ale není to jen tím, že je skoro 2x tak dlouhý a 2x tak široký?
A ne, snad jako jediný fakt nesmrdí :)
Starý mám a můžu ti poslat, z nového toho bohužel moc neodstřihnu
marcelaamax
napsal(a):
Psáno je od 8 kg, mám na feně 12kg. Nenapadlo mě řešit, že je malá a ten obojek je i na větší psy. Když je možné dát to psovi od osmi kil, tak to musí mít nějak důvod. :)
eli22
napsal(a):
Názor?
https://www.wish.com/product/5dfc446b3c758005d1a85f27?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=CZ&_force_currency_code=CZK&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5dfc446b3c758005d1a85f27&ad_cc=CZ&ad_lang=CS&ad_curr=CZK&ad_price=51.00&campaign_id=10079127586&gclid=EAIaIQobChMI8Yy34u266QIVzed3Ch0gYwtQEAQYAiABEgJ1y_D_BwE&share=web
v USA teď zabavili nějakých skoro 100ks Seresta z Číny, samozřejmě kopie. Podle USA jsou i zvířatům zdraví nebezpečné, tak bacha. Já bych to neriskovala.
eli22
napsal(a):
Názor?
https://www.wish.com/product/5dfc446b3c758005d1a85f27?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=CZ&_force_currency_code=CZK&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5dfc446b3c758005d1a85f27&ad_cc=CZ&ad_lang=CS&ad_curr=CZK&ad_price=51.00&campaign_id=10079127586&gclid=EAIaIQobChMI8Yy34u266QIVzed3Ch0gYwtQEAQYAiABEgJ1y_D_BwE&share=web
Ani omylem
eli22
napsal(a):
Názor?
Já myslím, že ten název vystihuje vše...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A není to tak trochu zakázaný - vždyť na prodej antiparazitik v ČR musí mít každý prodejce certifikát
Prodej fake značkových věcí je též zakázáno, přesto si je (nejen) na různých čínských serverech můžeš v klidu koupit. A celníci to moc neřeší, pokud toho není velké množství