Štěňátka Borderkolie s PP

Prodám Border kolii - Štěňátka Borderkolie s PP narozená 22.04.2025 v CHS...
30000 KčJoštová
XXX.XXX.36.137
Dobrý den, moje fenka si nechce hrát, je jí 16měsíců, když ukážu hračku tak se naní ani nepodívá vůbec jí nezajímá 😔nemáte radu jak aby jí zajímala ?
Jackousek
napsal(a):
Dobrý den, třeba pro ni nemate dostatečně zajímavou hračku na hrani. Zkuste nějakou jinou, pískací, chrastící nebo něco a zkuste ji vyprovokovat ke hře. Třeba to bude fenecka, která nebude tak hravá 😊
Hračka sama o sobě pro spoustu psů není hračkou - je to prostě jen nějaký předmět (asi jako vypnutý mobil/tabtet).
Aby byla pro psa zajímavá, tak ji páneček musí dát život, a udělat z ní něco, co se chová jako kořist.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Hračka sama o sobě pro spoustu psů není hračkou - je to prostě jen nějaký předmět (asi jako vypnutý mobil/tabtet).
Aby byla pro psa zajímavá, tak ji páneček musí dát život, a udělat z ní něco, co se chová jako kořist.
Ještě mě napadá, teď se dělají hračky typu kožešiny a ty jsou pro spoustu psů zajímavější než plyšák či gumová kost. Ono spoustu lidí si myslí, že pes si bude hrát sám od sebe, ale jak už tady bylo řečeno "mrtvá" kořist je pro psa nezajímavá. Zkuste ji vláčet po zemi, provokovat psa ke hře nebo ji vemte k pejskům kteří si hrají rádi.
Joštová
XXX.XXX.36.137
Plemeno je Border Colie, máme různé hračky, míčky,míčky s provázkem pulerry, přetahovadla,kožešinu atd...Moc jsem se těšila že s níbudu dělat agi ale ona před tím útíká a jakoby se tý skočky bála😔...žádný sport jí nebaví je jí 16 měsíců, a má pp
Uživatel s deaktivovaným účtem
Musite ji naucit - si hrat.
Nekdy to tak proste je a pes se to opravdu uci.
Ale naucit se to da téměř každý pes. A urcite to, ze si pes rad nejak hraje - musi predchazet jakémukoliv jinému požadavku.
Nebudou ji "bavit zadne sporty" - když nemate jak je odmenovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
nedávno jsem četla článek: http://www.psi.tomczik.cz/clanky/jak-rozehrat-psa
možná pomůže, možná ne, paní/slečna má i poradenství na FB, případně i klasické osobní...