štěkmlsárna

XXX.XXX.24.86
Dobrý den,
s kamarádkou jsem se rozhodly, že bychom chtěly prodávat domácí pamlsky pro psy. máme už nějaké recepty a zhruba představu o tom, jak bychom chtěly aby vše probíhalo a fungovalo. Moje otázka ale je, jak na to nahlížíte vy? Bylo mi vytknuto jinou kamarádkou, že na to budeme potřebovat licenci a že si nemyslí, že by nám to mohlo vyjít. Zjistila jsem si, co vše je k tomu potřeba, a nemyslím si, že máme tu možnost (je nám po 18). Myslela jsem, že by malý prodej snad nevadil, ale schytala jsem od ní kritiku a tak chci znát názory dalších lidí. Setkaly jste se už s domácí “výrobnou” pamlsků? Nakoupili jste u nich?
Poprosila bych, pokud možno, abyste se nevyjadřovali ofenzivně, ptám se naprosto normálně, tak by vám nemělo dělat problém i normálně odpovědět (co jsem tak procházela ostatní diskuze tak vidím, že se vždy najde někdo, kdo si rád zanadává).
Hezký zbytek dne :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud plánujete mít z nějaký činnosti výdělek opakovaný a ne náhodný (náhodný je například to, že prodám starou žehličku, protože jsem si koupila novou), musíte si pořídit živnostenský list (stojí to 1 000 Kč) a každej rok podat daňový přiznání.
A ještě odpověď na druhou otázku - pamlsky psovi nekupuju, jsem škrt :)
Vedle toho všeho papírování a zařizování si navíc dovolím tvrdit, že "mít nějaké recepty" nestačí. Nikdo nebude kupovat nějaké domácí klohně od někoho, kdo si před skokem do podnikání všechno neodskoušel, recepty nezajel a neví, jestli se to vůbec dá jíst a psi po tom v lepším případě nelítají do oblak.
Souhlasím s vaší kamarádkou, taky si nemyslím, že vám to takhle vyjde. Je vidět, že nad tím nepřemýšlíte do detailů. Jestli se něčemu takovému chcete věnovat, tak se potrénujte, učte se, nastudujte si psí výživu a až budete vědět, že jste schopny přijít na trh (který je už tak dost narvaný a nepůjde vám to s psími pamlsky vůbec lehko) s něčím, co má smysl, pak bych teprve začala reálně uvažovat o podnikání, ke kterému, jak už tu bylo řečeno, je potřeba živnosťák a další papírování... účetnictví a hromada věcí kolem.
Edit: a za mě osobně - já tyhlety sušenky a bonbonky a podobný nesmysly teda taky nekupuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takové věci nekupuji, krom piškotů, ale ty kupuji normálně "lidské". Kdybych chtěla něco jiného, nějaké játrové sušenky, atd., tak je určitě upeču sama.
Zařídit si oficiální prodej jakéhokoliv krmení je docela masakr. Pokud jste si to zjišťovala, tak víte, že musíte mít vše od vykachlíkované provozovny až po pečlivě vedené šarže výrobků. Jestli to budete dělat doma na koleni a někdo Vás, díky nějaké veřejné nabídce práskne, tak se z toho poserete.