Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 KčHanulanek
XXX.XXX.93.216
Dobrý den, uvažuju o tom si koupit borderku mám vše načtené ale bojím se že přeskočí plot 150cm vysoký dokážete mi někdo poradit?
Já se s prominutím vetřu.
Řešila jsem to tu už dávno - že pes mi přeskočí plot, který máme (klasické pletivo), on ho teda nikdy nepřeskočil, ale kdyby měl důvod jako je třeba kočka, tak to hravě zvládne. Původně jsme chtěli dělat celý nový vyšší plot, jenže máme velký pozemek a prostě na to nejsou úplně finance. Takže teď se chystáme plot zpevnit a navýšit. Byl by cca 2 metry vysoký plus nahoře ještě bavolet - jenže nějak nevíme, co dát na ten bavolet? Jaké pletivo, nebo jestli jen drát, jak to ve dvou metrech budeme natahovat, jestli to vůbec půjde - nemáte někdo zkušenosti? Nebo dát na ten bavolet vracák? A nebo ani nedávat bavolet a dát jen vracák?Opravdu to spolehlivě zabrání? Jinak ještě na celý plot chceme dát tu tmavou síť nebo takové to bambusové.....
Jo a pes v té části zahrady nebude nikdy zůstávat sám, takže nějaká "rotrhání" pletiva nebo tak nehrozí. Jde jen o tu výšku...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.191
marcelaamax
napsal(a):
Já se s prominutím vetřu.
Řešila jsem to tu už dávno - že pes mi přeskočí plot, který máme (klasické pletivo), on ho teda nikdy nepřeskočil, ale kdyby měl důvod jako je třeba kočka, tak to hravě zvládne. Původně jsme chtěli dělat celý nový vyšší plot, jenže máme velký pozemek a prostě na to nejsou úplně finance. Takže teď se chystáme plot zpevnit a navýšit. Byl by cca 2 metry vysoký plus nahoře ještě bavolet - jenže nějak nevíme, co dát na ten bavolet? Jaké pletivo, nebo jestli jen drát, jak to ve dvou metrech budeme natahovat, jestli to vůbec půjde - nemáte někdo zkušenosti? Nebo dát na ten bavolet vracák? A nebo ani nedávat bavolet a dát jen vracák?Opravdu to spolehlivě zabrání? Jinak ještě na celý plot chceme dát tu tmavou síť nebo takové to bambusové.....
Jo a pes v té části zahrady nebude nikdy zůstávat sám, takže nějaká "rotrhání" pletiva nebo tak nehrozí. Jde jen o tu výšku...
Ohradníkovej zdroj bateriovej do sote nebo na kone a lanko s elektrikou na vrsku. Neprojde nic
No upřímně ten ohradník mi doporučují úplně všichni, se kterýma se o tom bavím . Ale mě se do toho pořád tak nějak moc nechce...
Ale zase si říkám, že když to bude až nahoře, tak se třeba ani nikdy nestane, že by pes dostal ránu, protože si pořád tak nějak myslím, možná v to spíš doufám, že když uvidí ten vyšší plot a navíc to "zahnutí", tak že se ani nebude pokoušet... Takže by to mohla být taková jako dobrá pojistka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pes není blbej, stejně tak jako kráva, či kůň. U nás ve městě měli na zahradě středoasiata. Na frekventované ulici. A kovaný ozdobný plot asi těch 150 vysoký. Stavět tam pletivo nepřipadalo v úvahu. Tak natáhli ohradník asi 1/2 m před plot, vysoko cca 70 cm ( já to neměřila ) a pes nikdy pozemek neopustil. Zas asiat není žádný skokan.
marcelaamax
napsal(a):
No upřímně ten ohradník mi doporučují úplně všichni, se kterýma se o tom bavím . Ale mě se do toho pořád tak nějak moc nechce...
Ale zase si říkám, že když to bude až nahoře, tak se třeba ani nikdy nestane, že by pes dostal ránu, protože si pořád tak nějak myslím, možná v to spíš doufám, že když uvidí ten vyšší plot a navíc to "zahnutí", tak že se ani nebude pokoušet... Takže by to mohla být taková jako dobrá pojistka.
... do toho nemusíte pouštět elektriku pořád. Psům stačí dostat jednou ránu a pak už stačí jen natažené lanko, když dostanou jednou, tak je to pro ně takové překvapení a rána, že si to pamatují hodně dlouho, hodně z nich se k lanku nepřiblíží na několik metrů - mám to ozkoušené z pastviny, některý pejskaři svoje pejsky přenáší kolem ohrady, protože odmítají projít po cestě kolem lanka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
S výjimkou těch "velmi bystrých", kterým to nedošlo a panička radši vždycky bere na vodítko, aby do toho nevlítl znovu
dsj
napsal(a):
... do toho nemusíte pouštět elektriku pořád. Psům stačí dostat jednou ránu a pak už stačí jen natažené lanko, když dostanou jednou, tak je to pro ně takové překvapení a rána, že si to pamatují hodně dlouho, hodně z nich se k lanku nepřiblíží na několik metrů - mám to ozkoušené z pastviny, některý pejskaři svoje pejsky přenáší kolem ohrady, protože odmítají projít po cestě kolem lanka.
No já bych si nebyla úplně jistá tím, že pes nepozná, kdy tam ta elektrika puštěná je a kdy ne...
dsj
napsal(a):
delší vedení může komplikovat život i psům Je mi jich vždycky líto, když dostanou šlupku, jak si to neumějí vysvětlit a pláčou. Ale co si povídám s páníčkama tak většině hafanů stačí dostat ránu jednou a pamatují si to a některý potom odmítají kolem pastviny chodit úplně.
A to je taky jeden z důvodů, proč se mi do toho v našem případě nechce a čeho se tak trochu bojím - ta část zahrady je "tréninková", máme tam překážky, trénujeme tam, hrajeme si tam, blbneme tam. A já chci a potřebuji aby tam pes byl soustředěný a v pohodě a ne aby se mi na zahradě bál nebo byl v nervech.
A zpátky k tomu vracáku, nemáte někdo fakt zkušenost, jestli to pes (atletické postavy, skokan) nepřekoná a jestli ho to fakt zastaví?
lupus4
napsal(a):
já ho udělal z normál pletiva 1,50m role 25 m , rozstřihal na 50cm pruhy a měl 75m "vracáku" a to vše jsem musel postoupit jen kvůli JEDNÉ feně - Mařence, ktrerá dávala 2,20 m z místa - bez rozběhu
byla jak kočka
ostatní před ní, ani po ní, to ani nenapadlo zkoušet...
Asi mám dlouhé vedení, ale jak se z pletiva udělá vracák? Já měla na mysli něco takového - viz foto, s tím rozdílem, že ten zbytek plotu bude klasické pletivo a nahoře bude ještě bavolet.
No mě právě pes skáče z místa (nebo s malým rozeběhem) tak 2,5 metru - ale v té úrovni má hlavu, a ten plot bude cca těch 2,5 vysoký (teda necelých, protože ten vršek bude "zahnutý" dovnitř), takže to snad bez doteku nedá, jako aby přeskočil na druhou stranu.
Edit. : ještě nad tím přemýšlím a vy asi tím vracakem myslíte jen to zahnutí dovnitř? To jsem původně myslela taky, že by mohlo stačit.
viz obrázek , jen místo ostnáče bylo to 50cm pletivo, aby se neporanila
a místo bavoletu , ohlej 70cm roxor, přivařenej k trubce
lupus4
napsal(a):
viz obrázek , jen místo ostnáče bylo to 50cm pletivo, aby se neporanila
a místo bavoletu , ohlej 70cm roxor, přivařenej k trubce
Díky , přesně tak jsem to myslela taky, akorát že bych třeba ještě na konec dala nějakou tu otočnou "trubku" nebo něco... Akorát když jsem se o tom bavila se známýma, kteří mi s tím mají pomáhat, tak mě strašili, že ve dvou metrech se to pletivo bude nahoře fakt špatně napínat.