Amstaff vs anglický bulteriér

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2020 18:11
TTTTTT

XXX.XXX.166.99

Dobrý den, mám dilema jaké z těchto dvou plemen zvolit. Určitě bych si pořídila fenu. Prosím o radu a a vaše zkušenosti.

30.4.2020 18:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

co chcete se psem podnikat? já bych si zvolila bulteriera ale je to jen o vzhledu kamarádka má bílou fenku a je super

30.4.2020 19:21
TTTTTT

XXX.XXX.166.99

GAELLE napsal(a):
co chcete se psem podnikat? já bych si zvolila bulteriera ale je to jen o vzhledu kamarádka má bílou fenku a je super

Chci pejska jako svého společníka, takže dlouhé a hodně aktivní procházky a mazlení 😊. Takže je to jen o tom jaký se mi víc líbí? A je nějaká možnost že se fenka z uvedených plemen snese s cizími psi? 🙂

30.4.2020 19:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemyslím, ze to je jen o vzhledu. Co znám buliky a amstaffy, tak bych řekla, ze bulik má více svoji hlavu. A je to takový víc "šašek", což nemyslím špatně. Ale třeba u tréninku a závodu často vidím, ze bulik když nechce, tak prostě nemaka - třeba udělá nějakou disciplínu jednou a pak na to kašle, protože prostě nechce a radši si začne poskakovat okolo a dělat blbosti. Ale zase bych možná řekla, ze fena bulika bude lépe snášet cizí psy - alespoň ty, co znám. Ale je to hooodne individuální.

30.4.2020 19:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

TTTTTT napsal(a):
Dobrý den, mám dilema jaké z těchto dvou plemen zvolit. Určitě bych si pořídila fenu. Prosím o radu a a vaše zkušenosti.

Jaké máte fyz. dispozice ? Feny obou plemen, když se rozhodnou někam vletět, tak tam vlítnou a "slabá" žena je nemusí zvládnout...
Volil bych "snadnější" a lehčí plemena, jak váhově, tak i povahově
(jestli to "musí" být "bull" , tak SBT, fena má do 15,5 kg)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2020 20:17

Kdybych vybírala já, tak by to byl anglický bulterier. Líbí se mi už strašně dlouho. Kdysi mne uchvátil Dan z Jeleního luhu paní Hany Březinové, která s ním dělala služební výcvik a Dan vyhrával na soutěžích i nad služebními plemeny. Ale jå nevybírám...

Počítejte s tím že ani jedno plemeno není z podstaty přátelské k jiným psům.

30.4.2020 20:18
TTTTTT

XXX.XXX.166.99

lupus4 napsal(a):
Jaké máte fyz. dispozice ? Feny obou plemen, když se rozhodnou někam vletět, tak tam vlítnou a "slabá" žena je nemusí zvládnout...
Volil bych "snadnější" a lehčí plemena, jak váhově, tak i povahově
(jestli to "musí" být "bull" , tak SBT, fena má do 15,5 kg)

Síly mám dost 🙂. Udržet psa střední velikosti mi nedělá problém🙂

30.4.2020 22:56

TTTTTT napsal(a):
Síly mám dost 🙂. Udržet psa střední velikosti mi nedělá problém🙂

No jo, ale tohle není až tak moc o velikosti psa. S výpadem bez varování půjdete k zemi a při případném amoku budete mít "smrt ve vočích". Vč. okolí. Též doporučuji SBT, i ten zajistí solidní posilovnu. Takový malý tank, až psycho láskyplný parťák, co hodně vydrží. I ve vedrech. S cizími většinou v pohodě.

30.4.2020 23:29
marcelaamax

XXX.XXX.190.123

Též bych se klidně primluvila za SBT, ale ani u něho bych nebrala jako samozřejmost tu snášenlivost s ostatními psy, nemusí to vyjít.

A k těm vedrum - zrovna konkrétně s mojí čubinou ve vedrech žádný extra problém nemáme, i když oproti psovi je to znát a snáší to kapku hůř. Ale tím nemyslím úplně běžnou aktivitu, procházky a tak. Nicméně znám i SBT, kteří v horku mají celkem problém.

1.5.2020 00:10

marcelaamax napsal(a):
Též bych se klidně primluvila za SBT, ale ani u něho bych nebrala jako samozřejmost tu snášenlivost s ostatními psy, nemusí to vyjít.

A k těm vedrum - zrovna konkrétně s mojí čubinou ve vedrech žádný extra problém nemáme, i když oproti psovi je to znát a snáší to kapku hůř. Ale tím nemyslím úplně běžnou aktivitu, procházky a tak. Nicméně znám i SBT, kteří v horku mají celkem problém.

Ta hlava prostě úplně natur není. Na tréninku v létě vypadají vlastně všichni bull po běhu jak v posledním tažení, ale zvládají to. Jednou na závodech ve vedru, když jsme přijeli na závěr nechrtů rozbít tábor na další den, tam tam byl jeden bullí kolaps. Já bych tyhle psy na rychlostní sport psychicky nezvládla, ale stnadard pár desítek km výlet asi nebude extra problém.

1.5.2020 08:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ta hlava prostě úplně natur není. Na tréninku v létě vypadají vlastně všichni bull po běhu jak v posledním tažení, ale zvládají to. Jednou na závodech ve vedru, když jsme přijeli na závěr nechrtů rozbít tábor na další den, tam tam byl jeden bullí kolaps. Já bych tyhle psy na rychlostní sport psychicky nezvládla, ale stnadard pár desítek km výlet asi nebude extra problém.

My taky beháme coursing a v pohodě. Jenže zrovna u staffbulů jsou v rámci plemene hrozné rozdíly v délce čumáku a někteří ho mají fakt hodně krátký. Ale zase jezdím na coursing závody přímo pro bully, takže jich tam běhá fakt hodně, i v teple a nikdy jsem zezažila nějaký kolaps nebo tak. To samé závody bull sportů, ty jsou taky i v létě a pro psa taky fyzicky náročné.

ale stnadard pár desítek km výlet asi nebude extra problém.

Jo to asi ne, ve většině případů :-) . Ale fakt znám i SBT, se kterýma se v létě nedá jít na klasickou procházku, protože by to s nima asi seklo. Mám třeba známou, která má 4 SBT a říkala, že tři úplně v pohodě a tomu jednomu teplo prostě problém dělá a asi standard výlet pár km s ním v teple nepodniká (pes je zdravej). Já chodím i v léte se psema přes den - ne úplně kolem podle když to nejvíc praží, ale třeba dopoledne nebo odpoledne normálně chodíme a psi s tím problém nemají.

No jo, ale tohle není až tak moc o velikosti psa.

S tímhle musím souhlasit. Měla jsem dříve psa 40 kg (x retrívr nebo HW) a nikdy neměl takovou sílu jako má nynější 30 kg bull. A to to s tím 40 kg psem bylo první dva roky fakt těžký, na vodítku mě vláčel (když mu byli 2, tak mě bylo 13), ale nikdy se nestalo, že bych ho neudržela. Nebo si pamatuji, jak mi jednou dal známý při obranách podržet jeho psa NO - pes jak tele, v porovnání s mým psem. Takže já jsem se zapřela klasicky jako to dělám na obranách s mým psem a ono nic, pes i přesto, že samozřejmě bláznil, tak takovou sílu prostě neměl.

Ale tak základem je snažit se vybudovat takový vztah, abych tu sílu zase až tak moc nemusela používat. Jako i nynějšího psa udržím, když na to přijde a hlavně už vím, co od něho čekat, on někdy reaguje tak trochu nevyzpytatelně - pro ty, co ho neznají. Ale když ho třeba vedu na coursingu na start, tak to se přiznám, že mám co dělat.

1.5.2020 13:28
tero

XXX.XXX.236.94

Řekla bych že bulík má silnější lovecký pud a nemusí snášet cizí lidi. Příteli mé známé roztrhl tvář.

1.5.2020 13:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tero napsal(a):
Řekla bych že bulík má silnější lovecký pud a nemusí snášet cizí lidi. Příteli mé známé roztrhl tvář.

A ten bulík byl s PP? Normálně vychovaný, nezkažený, bez špatné zkušenosti? Pokud ano, tak to byla spíš výjimka, všichni bulíci co znám lidi milují.

1.5.2020 16:22
Terven

XXX.XXX.110.191

tero napsal(a):

Jde o to, čemu říkáte bulík...opravdu SBT? Rozhodně nesnášenlivost cizích lidí není znakem plemene, šíříte nesmysly. Čistokrevní bullové se vyznačují nadstandardní tolerancí k lidem.
Samozřejmě, po špatné zkušenosti anebo jen tak od přírody nemusí snášet cizí lidi žádný pes, jen ti bullové k tomu nemají žádné větší sklony, naopak.

1.5.2020 17:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Jde o to, čemu říkáte bulík...opravdu SBT? Rozhodně nesnášenlivost cizích lidí není znakem plemene, šíříte nesmysly. Čistokrevní bullové se vyznačují nadstandardní tolerancí k lidem.
Samozřejmě, po špatné zkušenosti anebo jen tak od přírody nemusí snášet cizí lidi žádný pes, jen ti bullové k tomu nemají žádné větší sklony, naopak.

Myslím, že bulikem je myšlen anglicky bulterier. Ale ani ten miluje lidi.

1.5.2020 17:41
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Myslím, že bulikem je myšlen anglicky bulterier. Ale ani ten miluje lidi.

Je pravda, že já bulíkem myslím stafbulíka , ale ani u angl. bulteriéra by to neměl být znak plemene.

1.5.2020 19:56

Vždycky se najde alespoň jeden člověk, kterého pokousal pes plemene, o kterém se vede diskuze, i kdyby to byl pes na bowden.

1.5.2020 22:15

Jednoznačně bulíka anglického , naše od mládí socializovaná se snese s čímkoliv- ale není to zase úplný mílius, poškorpit se umí, je třeba ji mít na dohled a plně na hlas ovladatelnou, což mám( naše je dost majetnická co se týče přízně a zdrojů čehokoliv, už na ní poznám, když by šla do konfliktu--jednoznačně přivolání je nejdůležitější povel), lovecký pud asi tak 30 % , lidi si vybírá... asi cítí z některých respekt k ní a taky se jich "bojí" (většinou ale když na ní někdo promluví-zašišlá- stáhne ouška jako mistr Joda a jde se nechat pohladkat)
Horko snáší podle psovoda- jdu s ní já, dojdu kamkoliv-většinou k vodě, jde dcera- psice už leží před panelákem na trávě jako mrtvá posvátná kráva- nejde se nikam, ale pokud by byla chvilku nucena, šla by, jenže holce se to hodí- "mamí ona nikam nechce...".
Gaučink je její druhá? nejoblíbenější činnost, první je házení a přinášení klacků, přetahovaná....
V příjímání pozornosti je to mistrině světa.

2.5.2020 00:37
hersyko

XXX.XXX.144.116

Z vlastní zkušenosti Bulteriér naprosto spolehlivý co se týče lidí,dětí k ostatním psům rezervovaný nikdy nevyvolával potyčku,většinou si nevšímal. Americký stafordšírský teriér to ,bylo jiné kafe :) co se týče lidí ,nedal bych za něho ruku do ohně (v dospělosti) psy ty vyloženě ,nenápadně vyhledával a nenápadně vyzýval k boji.Oba dva byli ve výcviku (zkoušky z výkonu)
vyrůstali v rodině.AST určitě potřebuje více všeho. Pouze moje zkušenost. Osobně ,bych dnes šel,kdybych chtěl nějaké toto plemeno do Staffordšírského bulteriérka ,kterých jsem poznal desítky a kloubí se tam vše dobré a pozitivní od obouch zminovaných.Ale jako u všech jde o výchovu,.

3.5.2020 01:27
marq

XXX.XXX.160.41

SBT- co se týká horka není to úplně ideální pes.Čumák má moje feňule na SBT hodně v normě, když není horko, uběhne vedle koloběžky cokoliv po ní chci a ujde třikrát tolik, ale zažila jsem situaci, kdy jsem ji v horku na výletě polívala vodou co jsme měli sebou na pití a asi kilometr jsem ji nesla se strachem, že mi umře na přehřátí a to byl jen pěší výlet, žádný sport. Roli hraje určitě i to, že je černá. Ale pesan do horkého léta, to není. Hafanů jsem měla hodně, ale žádný z horka takhle nekolaboval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík