Luciekvapilova

XXX.XXX.210.45
Jsem studentka gymnázia, s dobrým prospěchem a rozhoduji se jestli mám jít na veterinu. Od mala jsem vyrůstala mezi zvířaty a veterinář byl jeden z mých snů. Upustila jsem od něj když jsem vlezla na gympl jelikož jsem se zalekla chemie hlavně kvůli hodně špatnému učiteli, kterého máme po celé studium. Teď ve třeťáku jsem o veterině začala opět přemýšlet. Mám veterináře dva metry od domu a už jsem mu pomáhala uspávat i zašívat psy. Trochu se bojím ale budoucích operací, ne že by mi vadila krev ani s pitváním nemám problémy ( u praktik biologie s mrtvými srnkami jsem byla ze třídy jediná holka, která mohla pitvat bez toho aniž by se jí zvedal žaludek). Zkušenosti se psy mám taky, pomalu šest let výcviku kynologie.
Jenom váhám, jestli dám studium. Hlavní problém je, že bych se kynologii chtěla alespoň částečně věnovat i na univerzitě což zahrnuje psa (malinu) na kolejích. Bojím se kvůli času. Vím že budu mít hodně práce se školou, ale psi jsou můj život. Jaký na to máte názor ? Tohle je moje hlavní dilema. Ano práce veterináře by mě naplňovala, plus bych si chtěla udělat kurz i na rehabilitace a fyzio.
Děkuji za odpovědi 😊
Luciekvapilova
napsal(a):
Jsem studentka gymnázia, s dobrým prospěchem a rozhoduji se jestli mám jít na veterinu. Od mala jsem vyrůstala mezi zvířaty a veterinář byl jeden z mých snů. Upustila jsem od něj když jsem vlezla na gympl jelikož jsem se zalekla chemie hlavně kvůli hodně špatnému učiteli, kterého máme po celé studium. Teď ve třeťáku jsem o veterině začala opět přemýšlet. Mám veterináře dva metry od domu a už jsem mu pomáhala uspávat i zašívat psy. Trochu se bojím ale budoucích operací, ne že by mi vadila krev ani s pitváním nemám problémy ( u praktik biologie s mrtvými srnkami jsem byla ze třídy jediná holka, která mohla pitvat bez toho aniž by se jí zvedal žaludek). Zkušenosti se psy mám taky, pomalu šest let výcviku kynologie.
Jenom váhám, jestli dám studium. Hlavní problém je, že bych se kynologii chtěla alespoň částečně věnovat i na univerzitě což zahrnuje psa (malinu) na kolejích. Bojím se kvůli času. Vím že budu mít hodně práce se školou, ale psi jsou můj život. Jaký na to máte názor ? Tohle je moje hlavní dilema. Ano práce veterináře by mě naplňovala, plus bych si chtěla udělat kurz i na rehabilitace a fyzio.
Děkuji za odpovědi 😊
Já se bojím, že to za Vás nikdo nerozhodne. Možná sepsat si na papír plusy a mínusy a pak se rozhodnout...? A malina na kolejích...? Máte zjištěné, že to lze?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Luciekvapilova
napsal(a):
Děkuji za odpovědi 😊
Hlavně mákněte na té chemii a taky na fyzice. Máte na to ještě rok. Sežeňte si současné požadavky k přijímačkám.
V prvním ročníku nebudete mít pravděpodobně čas na nic.

fikovnice
napsal(a):
Já se bojím, že to za Vás nikdo nerozhodne. Možná sepsat si na papír plusy a mínusy a pak se rozhodnout...? A malina na kolejích...? Máte zjištěné, že to lze?
na veterině samozřejmě
Luciekvapilova

XXX.XXX.210.45
Díky této situaci jsem už na chemii začala makat 👍Zjistila jsem si všechno info i materiály. Jde jen o ten čas, věřím, že se o pesana zvládnu starat na kolejích i když to nebude leháro. Ale na to jsem s už zvykla po těch psech, co doma jsou. Hyperaktivní boxer s pitbullem a šťendo maliny. Takže vstávání velmi brzo ráno je pro mě samozřejmostí. Spíš mě zajímaly tipy a rady na cokoliv. Omlouvám se jestli se vyjadřuji zmatečně 😄
Luciekvapilova

XXX.XXX.210.45
Ano uvědomuji. S exotickými ani velkými zvířaty nemám žádný problém. V arzenálu exotických zvířat jsem měla felsumy, chamaleony, achatiny, hady v opatrovnictví od strejdy. Také jsem pracovala u koní i krav jako výpomoc. Vim, že veterina není jenom o pesanech a kočkách.
Děkuji za info o cvičáku, o tom jsem se nikde nedočetla. To je hodně příjemná informace 😄
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191
Pokud pujdete na veterinu zamerte se na velky zvirata nebo exoty. Najit dobryho veta na hada nebo pro kravy je nadlidskej vykon a jezdi se pres pul republiky.
napsal(a):
na veterině samozřejmě
No, já jsem netušila, že všichni studenti VFU obdrží koleje, které přináleží k fakultě, potažmo k univerzitě. Myslela jsem, že někteří dostanou ubytování co já vím třeba na "Vinařkách", kde podle mě psi být nemohou. Ale je-li tomu tak, jak píšete, tak je to jen dobře.

Noo - pokud se v tom videte, tak po tom jdete.
Neni nic blbejsiho - nez se vykaslat na sny driv, nez si je clovek byt jen plnit zkusi...
Naucit a resit se da vsechno...
Drzim palce.

fikovnice
napsal(a):
No, já jsem netušila, že všichni studenti VFU obdrží koleje, které přináleží k fakultě, potažmo k univerzitě. Myslela jsem, že někteří dostanou ubytování co já vím třeba na "Vinařkách", kde podle mě psi být nemohou. Ale je-li tomu tak, jak píšete, tak je to jen dobře.
student VFU buď dostane místo na koleji, která náleží VFU, nebo si hledá ubytování v soukromí
Jakožto student veteriny (sice ne vysoké, ale střední) můžu říct, že veterina není jen o tom mít rád zvířata. Je to dobrý základ, ale zdaleka to není všechno. Zkušenosti s chovem zvířat a prací s nimi jsou taky super, ale ve výsledku zjistíte, že teorie s praxí se v mnoha ohledech liší :). Je nutné počítat s tím, že to nejsou jen pejskové a kočičky, ale taky hospodářská zvířata a exoti. Velkou částí je také legislativa a právo, chemie, hygiena, zemědělství...všechno se to prolíná dohromady. Taky bych si rozmyslela jestli jít přímo na lékařství nebo na veterinární hygienu. Vyjdete se stejným titulem, akorát s tím rozdílem že s hygieny máte větší rozmach, možnosti. Nehledě na to, že i s hygienou si lze založit vlastní praxi a působit jako veterinární lékař. Rozhodně to není lehká škola, pokud nejste studijní typ, tak bych to ani nezkoušela.Co se týče pitev, operací a dalších chutných věcí, tak na to si určitě časem zvyknete :) my se už v prváku hrabali v selatech a můžu říct že z prvotního znechucení jsme se všichni rychle oklepali a na pitvy se těšili. Část sama o sobě je potom praktická výuka a výjezdy do provozů, které jsou na studiu vlastně jedna z nejkrásnějších věcí. Když překousnete ten tvrdý studijní drill, zjistíte, že veterina je skvělá škola, dá vám toho do života víc než si myslíte.