Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2020 12:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den,mam dotaz.Mame fenu labradora a chcem si od ni nechat stene take fenku.Myslite,ze to bude v pohode nebo ne.Mivali jsme doma u rodicu normalne dve feny,ale partner ma strach aby se nejak neprali nebo neco.Dekuji za vase nazory.

4.5.2020 12:31
impact

XXX.XXX.36.237

Jaká má Vaše fena zdravotní vyšetření? A jak zajistíte, aby pes, který ji bude krýt, měl ta samá vyšetření a hlavně, jak zajistíte, aby nebyl příbuzný a nenarodila se kupa mrzáčků?

4.5.2020 12:35
fikovnice

XXX.XXX.55.104

impact napsal(a):
Jaká má Vaše fena zdravotní vyšetření? A jak zajistíte, aby pes, který ji bude krýt, měl ta samá vyšetření a hlavně, jak zajistíte, aby nebyl příbuzný a nenarodila se kupa mrzáčků?

Odpovím Vám já - pravděpodobně nijak.
Pokud má zadavatelka vše pečlivě zjištěno, zajištěno, ověřeno, má fenu s PP atd., tak se jí upřímně omluvím.

4.5.2020 13:05
Mousinka

XXX.XXX.39.139

a co se zbytkem štěňat, naplnite utulky?

4.5.2020 14:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry den,mam dotaz.Mame fenu labradora a chcem si od ni nechat stene take fenku.Myslite,ze to bude v pohode nebo ne.Mivali jsme doma u rodicu normalne dve feny,ale partner ma strach aby se nejak neprali nebo neco.Dekuji za vase nazory.

co když se narodí 8 štěnat a všechno budou kluci? skončí v útulku??

4.5.2020 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):

A až se Pegyna se svou mladou bude rvát na život a na smrt....to bude teprve veselo
Zadavatelko, jestli se budou rvát je spíš o povaze té které feny, ale je to hodně časté, bohužel. Máte vymyšleno, jak a kde by jste je pak xlet držela od sebe?

5.5.2020 06:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Kupte si cizí štěně. A pejska.

5.5.2020 09:40
Dasvo

XXX.XXX.250.72

sisi58 napsal(a):
Kupte si cizí štěně. A pejska.

Obávám se, že to by u jistých typů lidí vedlo jen k tomu, že by štěňata byla až příští rok. :-(

5.5.2020 10:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Upřímně teda..jsem samozřejmě taky proti množení, ale tyhle reakce už mi přijdou trochu přes čáru. Z úvodního dotazu není nikterak patrno, je-li fena s PP či nikoli, možné je obojí. Hlavně tedy - zadavatelka se ptá na případné zkušenosti se soužitím matky a dcery, nechápu, proč je pp fanatismus nutno cpát všude.
Abych psala k věci - moje sestra měla fenu goldena a nechala si od ní dceru - jednalo se o chov s pp - nikdy nebyl problém, feny se snesly. Lidí, kteří mají dvě feny- matku a dceru - znám víc a nikde není problém. Čímž netvrdím, že se nemůže vyskytnout, ale pro mě by to nebyl důvod do toho nejít.
Sama mám dvě nepříbuzné feny, druhá přišla k té první už jako dospělá - taky úplně bez problému. Já osobně bych si k feně prvoplánově psa - samce nepořizovala, protože to by znamenalo jednoho z nich kastrovat anebo je v době hárání oddělovat a ani jedno z toho nechci.

5.5.2020 11:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

K dotazu - znám pár lidí, kteří mají dvě feny - matku s dcerou - a většinou bez problému. Ale kamarádka měla takhle dvě joršírky a ty se v určitém věku (myslím, když té mladší byly cca 4-5 let) začaly rvát fakt na život a na smrt. Jinak se měly hrozně rádi, spaly spolu, hrály si, ale v určitých situacích do sebe vjely tak, že kdyby u toho nikdo nebyl, tak se snad zabijou. Blbé to pak bylo, když už ta starší fena byla hodně stará...

5.5.2020 12:11
impact

XXX.XXX.36.237

Terven napsal(a):
Upřímně teda..jsem samozřejmě taky proti množení, ale tyhle reakce už mi přijdou trochu přes čáru. Z úvodního dotazu není nikterak patrno, je-li fena s PP či nikoli, možné je obojí. Hlavně tedy - zadavatelka se ptá na případné zkušenosti se soužitím matky a dcery, nechápu, proč je pp fanatismus nutno cpát všude.
Abych psala k věci - moje sestra měla fenu goldena a nechala si od ní dceru - jednalo se o chov s pp - nikdy nebyl problém, feny se snesly. Lidí, kteří mají dvě feny- matku a dceru - znám víc a nikde není problém. Čímž netvrdím, že se nemůže vyskytnout, ale pro mě by to nebyl důvod do toho nejít.
Sama mám dvě nepříbuzné feny, druhá přišla k té první už jako dospělá - taky úplně bez problému. Já osobně bych si k feně prvoplánově psa - samce nepořizovala, protože to by znamenalo jednoho z nich kastrovat anebo je v době hárání oddělovat a ani jedno z toho nechci.

Ptá se, jestli to bude v pohodě, když si od feny nechají štěně. Já jí normálně odpověděla na dotaz. V pohodě to totiž vůbec být nemusí, pokud se nezaměří na krytí jako takové.

5.5.2020 12:13
janaa

XXX.XXX.149.26

Tak pokud se bavíme pouze o původním dotazu,tak zrovna u labradorek by to neměl být problém. Pokud je to labradorka,jako fakt labradorka a nakryjí jí labradorem jako fakt labradorem. Jestli je to nějaká směska,tak samozřejmě může být všechno jinak

5.5.2020 12:15
Terven

XXX.XXX.110.191

impact napsal(a):
Ptá se, jestli to bude v pohodě, když si od feny nechají štěně. Já jí normálně odpověděla na dotaz. V pohodě to totiž vůbec být nemusí, pokud se nezaměří na krytí jako takové.

Ptá se, jestli bude v pohodě soužití...čli neřeší zdravotní stav, potenciální mrzáčky a podobně.
Vyšetření rodičovského páru jsou prima věc, ale netuším, jak to souvisí s tím, jestli se matka s dcerou v budoucnu snesou.

5.5.2020 12:35
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):

Chtějí si nechat štěně z vrhu, což se běžně dělá. Proč by ostatní štěňata měla končit v útulku?

5.5.2020 12:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):
Chtějí si nechat štěně z vrhu, což se běžně dělá. Proč by ostatní štěňata měla končit v útulku?

píše že si chce nechat FENKU. já píšu co když se žádná fenka nenarodí jen samí kluci...........ale je to její věc. nikdo nevíme zda je fena s pp a zda má zajištěn odběr štěnat i v případě že to budou vořeši. jsou to jen hypotetické dohady. Feny se mohou snést a nebo taky ne.

5.5.2020 13:01
impact

XXX.XXX.36.237

Terven napsal(a):
Ptá se, jestli bude v pohodě soužití...čli neřeší zdravotní stav, potenciální mrzáčky a podobně.
Vyšetření rodičovského páru jsou prima věc, ale netuším, jak to souvisí s tím, jestli se matka s dcerou v budoucnu snesou.

To tam vidíte Vy. Já tam vidím něco jiného a na to odpovídám.

5.5.2020 13:07
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
píše že si chce nechat FENKU. já píšu co když se žádná fenka nenarodí jen samí kluci...........ale je to její věc. nikdo nevíme zda je fena s pp a zda má zajištěn odběr štěnat i v případě že to budou vořeši. jsou to jen hypotetické dohady. Feny se mohou snést a nebo taky ne.

No ano, běžně se chovatelé rozhodnou nechat si z vrhu štěně určitého pohlaví a neznamená to, že ostatní štěňata skončí v útulku, případně všechna, pokud se to určité pohlaví nenarodí.
Zadavatelka píše, že si chce od feny nechat štěně- přijde mi zcestné automaticky předpokládat, že bude fenu krýt jen kvůli tomu jednomu "svému" štěněti- to by v případě velkého psa jako je labrador, udělal opravdu jenom blázen.
Nikdo nevíme - a to je právě ono - nikdo nevíme, ale neváháme z kohokoli udělat apriori lumpa jen na základě svých spekulací.

5.5.2020 13:08
Terven

XXX.XXX.110.191

impact napsal(a):
To tam vidíte Vy. Já tam vidím něco jiného a na to odpovídám.

.Mivali jsme doma u rodicu normalne dve feny,ale partner ma strach aby se nejak neprali nebo neco.

aha, tak to je zajímavý

5.5.2020 13:55
impact

XXX.XXX.36.237

Terven napsal(a):
.Mivali jsme doma u rodicu normalne dve feny,ale partner ma strach aby se nejak neprali nebo neco.

aha, tak to je zajímavý

Mame fenu labradora a chcem si od ni nechat stene take fenku.Myslite,ze to bude v pohode nebo ne.

Normálně odpovídám.

5.5.2020 15:31
Terven

XXX.XXX.110.191

impact napsal(a):
Mame fenu labradora a chcem si od ni nechat stene take fenku.Myslite,ze to bude v pohode nebo ne.

Normálně odpovídám.

Někdy holt neškodí dočíst příspěvek až do konce, on ten smysl může pak být úplně jinej než v polovině

5.5.2020 19:15
impact

XXX.XXX.36.237

Terven napsal(a):
Někdy holt neškodí dočíst příspěvek až do konce, on ten smysl může pak být úplně jinej než v polovině

Mě se to líbí tak, jak jsem odpověděla a Váš názor mám na párku. Mrk mrk.

5.5.2020 20:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dasvo napsal(a):
Obávám se, že to by u jistých typů lidí vedlo jen k tomu, že by štěňata byla až příští rok. :-(

Njn. Já se snažím myslet pozitivně. Už vzhledem k tomu, že se zadavatelka zeptala. Ale nemám křišťálovou kouli, takže nevím, jak to dopadne. Možná je to dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík