Denny29

XXX.XXX.49.190
Dobrý den,
naši sousedi mají v naší vsi víkendový baráček. Posledních pár měsíců sem berou i svého psa, kterého pravidelně každý den sleduji, jak se snaží proplazit pod našimi vraty. Protože sousedka nezavírá svojí vlastní bránu, tak pejsek velmi často chodí k nám a snaží se podplazit pod naším plotem za mým psem. Už několikrát jsem ji s klidem poprosila ať si psa hlídá, protože i když je náš Denny kliďas, už má svůj věk a občas už se po psech ožene, obzvlášť když jsou na jeho 'území'. Prosím tedy o radu, jaké mám možnosti, když se se sousedkou očividno nelze domluvit.
Děkuji za případné rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě jednou s ní promluvte a důrazně ji varujte, že pokud se její pes podplazí pod plotem k vám, váš pes ho zabije.
To je nějaká malá rukavice, že? Hrozí, že se pod plotem opravdu protáhne?

janaa
napsal(a):
Zabezpečit si plot tak,aby se k vám pes prostě proplazit nemohl? Kdybyste měli fenu,co hárá,taky budete muset udělat plot nepřekonatelný pro venkovní psy. Pokud se nejde se sousedem domluvit,je to vždy na vás
Fakt rada nad zlato. Já nemusím mít kolem domu žádný plot a cizí pes nemá na mé zahradě co dělat. Přece nebudeme přebírat odpovědnost za někoho jiného.

napsal(a):
Fakt rada nad zlato. Já nemusím mít kolem domu žádný plot a cizí pes nemá na mé zahradě co dělat. Přece nebudeme přebírat odpovědnost za někoho jiného.
a tato rada pomůže prakticky a v aktuálním čase jak?
napsal(a):
Tak samozřejmě přebírat odpovědnost nemusím,ale pokud nechci,aby se ke mě dostal jiný pes,reálně to hrozí a chci svého před tím ochránit,tak to prostě udělám. Když by to byl jiný případ,ten potenciální návštěvník byl agresivní,tak budu pozemek taky zabezpečovat tak,aby se k nám nedostal, i když vím,že odpovědnost by měla být na straně druhého majitele. Ale pokud je to blbe.. a není s ním domluva? Nebo když tam budu mít háravku,to samé. Jasný,soused by měl mít svého zabezpečeného,ale přece si nenechám nakrýt fenu

napsal(a):
a tato rada pomůže prakticky a v aktuálním čase jak?
Jak? Jednoduše. Neřešte sousedova psa, pokud se nebojíte o svého. Souseda paní upozornila a tím to pro ni může skončit.
Nebo má vydat několik tisíc za nová vrata? Možná těm novým vratům za další peníze přizpůcobit příjezd tak, aby doléhala na cestu. A sousedův pes si nakde "vstup" jinde.

"Nebo když tam budu mít háravku,to samé. Jasný,soused by měl mít svého zabezpečeného,ale přece si nenechám nakrýt fenu"
Vy máte fenu? To potom musíte mít pevnost, abyste ji mohla nechat na zahradě po dobu hárání.
napsal(a):
Jak? Jednoduše. Neřešte sousedova psa, pokud se nebojíte o svého. Souseda paní upozornila a tím to pro ni může skončit.
Nebo má vydat několik tisíc za nová vrata? Možná těm novým vratům za další peníze přizpůcobit příjezd tak, aby doléhala na cestu. A sousedův pes si nakde "vstup" jinde.
Zřejmě by vám nevadil potrhaný či mrtvý pejsek. Smutné. Zásadovost je pěkná věc. Dodržování zákonů a vyhlášek taktéž. Bohužel jsou lidi divná čeládka.
Takže já taky souhlasím, že si na svá vrata dám nějakou vyfikundaci, aby ani jeden pejsek nedošel úhony.Ta zábrana nebude za desettisíce a já budu klidně spát.

Pokud není jejich pes agresivní, neřešila bych to. Sousedku jste varovala a pokud její pes nedělá u vás škody a jde si jen hrát, nebrala bych to jako problém. Dřív běhali psi po vesnici běžně.

Až se pes probojuje k vám na dvůr, můžete ho odchytit a nechat odvézt do útulku, když sousedka neslyší na to, aby si psa zabezpečila.