K4R0L1N413

XXX.XXX.112.20
Zdravim :)
Chtela bych vas poprosit o radu, jak usnadnit psovi pobyt s cizimi lidmi v jednom byte.
Pes (brzy 9 let) zil doted se mnou a mamkou v jednom byte. Ja se ale odstehovala a bydlim v byte se dvema dalsimi lidmi, ktere on nezna. Obcas bude potreba ho tam na par dni mit na hlidani, jinak zustava tam, kde je zvykly.
Obecne docela hlida a chtela bych to zvladnout bez stekani, nejsme v dome sami. A hlavne aby byl on v pohode.
Mate prosim nejake rady? Samozrejme pokud to nepujde, tak se svet nezbori a bude se to resit jinak.
Dekuji :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

To záleží, čeho se obáváte, s čím by měl být problém. Pokud byl doteď v bytě a má být jen v jiným bytě, tak se zas tak moc nemění, ne?

ale tak chápu to tak, že je problém, že nezná ty lidi, jsou pro něj cizí, vetřelci.
já kdybych se s Norou přestěhovala k nějakým cizím spolubydlícím, taky bych úplně nevěřila, že je jako cizí pustí domů.

napsal(a):
ale tak chápu to tak, že je problém, že nezná ty lidi, jsou pro něj cizí, vetřelci.
já kdybych se s Norou přestěhovala k nějakým cizím spolubydlícím, taky bych úplně nevěřila, že je jako cizí pustí domů.
Plemeno neuvedeno, třeba je to pudl... :)

napsal(a):
Plemeno neuvedeno, třeba je to pudl... :)
"obecně docela hlídá" :)
Před Norou jsem měla hovawartku a párkrát se mnou na sdíleném bytě byla. V mé přítomnosti to nějak pobrala, ale stejně jsem musela být pořád trochu ve střehu. Malej štěkací pes asi tak nevadí, ale je otázka, co si o rukavici visící na nohavici třeba myslí spolubydlící
ale řešení se úplně nabízí, seznámit psa se spolubydlícími, aby pro něho nebyli cizí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.191
napsal(a):
"obecně docela hlídá" :)
Před Norou jsem měla hovawartku a párkrát se mnou na sdíleném bytě byla. V mé přítomnosti to nějak pobrala, ale stejně jsem musela být pořád trochu ve střehu. Malej štěkací pes asi tak nevadí, ale je otázka, co si o rukavici visící na nohavici třeba myslí spolubydlící
ale řešení se úplně nabízí, seznámit psa se spolubydlícími, aby pro něho nebyli cizí.
Nebo nechat psa u mamy. Nejak nechapu tuhle potrebu cpat spolubydlícím svy zvire. Jako proc ne pokud jim to neva ale aby jjm to neva vydrzelo i pri chlupech všude, stekani, a mnoho dalšího.