Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nelllaaa

7.5.2020 22:43
nelllaaa

XXX.XXX.243.4

Dobrý den, máme 2 měsíční štěně foxteriéra hladkosrstého. Chtěla bych se zeptat, jestli bych jí časem mohla kombinovat granule a barf (4x týdně granule, 3x týdně barf) Chci jí dávat granule YOGGIES , takže jestli někdo používá, tak mi prosím napište jak pejskovi chutnají. Pomohlo by mi , kdyby jste mi napsali , co znamená ,,obiloviny" v barf kalkulačce. (jaké suroviny) Moc předem děkuju .

7.5.2020 23:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

s Yoggies jsme byli spokojeni. střídali jsme s rýží, těstovinami, masem pes neměl žádný problém

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2020 00:01

Yoggies jsou docela dobrá příloha, klidně dávejte syrovou živočišnou složku k nim. Obiloviny neřešte, spíš komplexně sacharidy a vlákninu. Nechte základní orientační poměry a řiďte se tuhostí bobků a psem v pohodě. Na vet můžete udělat kontrolní odběr krve, jestli něco nechybí. Kdybych měla aktuálně štěně a barfu se bez zkušeností bála, tak bych šla do sušeného, kde si ty hodnoty nastavíte podle svých představ. Ať už jde o přílohu, nebo o kompletní směs. Ve srovnání s Yoggies to nevyjde o moc dráž, zvlášť u malého psa.

8.5.2020 08:42
eli22

XXX.XXX.58.41

nelllaaa napsal(a):
Dobrý den, máme 2 měsíční štěně foxteriéra hladkosrstého. Chtěla bych se zeptat, jestli bych jí časem mohla kombinovat granule a barf (4x týdně granule, 3x týdně barf) Chci jí dávat granule YOGGIES , takže jestli někdo používá, tak mi prosím napište jak pejskovi chutnají. Pomohlo by mi , kdyby jste mi napsali , co znamená ,,obiloviny" v barf kalkulačce. (jaké suroviny) Moc předem děkuju .

Já mám Yoggies bílou rybu a ještě s kozím masem. Nedávám s kuřecím. A granule dávám spíš jako pamlsky nebo jako podvečerní pochroupání, když třeba grilujeme a oni loudí.Tak aby něco měli. JInak jim vařím a mladé fence dávám i syrové maso. Jsou to taky teriéři vašeho typu.

8.5.2020 22:20
N.Štenclová

XXX.XXX.243.4

Mohla bych jí to kombinovat ? Po - Barf, Ut-granule, St-barf ....... Jak často se krmí štěně barfem ??? Moc děkuju

8.5.2020 22:49

N.Štenclová napsal(a):
Mohla bych jí to kombinovat ? Po - Barf, Ut-granule, St-barf ....... Jak často se krmí štěně barfem ??? Moc děkuju

Krmí se úplně normálně, tj. 3 krát až 4 krát denně. Pokud chcete kombinovat, tak se to dělá spíš v rámci dne. Třeba ráno granule (to dělá většina kombi, protože nestíhá :)), oběd granule, večeře maso. Teoriemi o různém trávení se nenechte odradit, zdravého psa to nepoloží. Příklad u sousedky (i když to asi není nej příklad, kromě jiných blbostí zarytě prohlašuje, že její plemeno neumí trávit syrové kosti) - granulářka, barf jen přes její mrtvolu, pes to nedá. Přitom od štěněte do něj pere nonstop odměny - sýr, sušené maso a různé živočišné smrádky apod. možná ve větším množství, než dostává keksy. Podle toho, jaká je pes od štěněte koule.

9.5.2020 13:12

Granule a maso kombinuju v rámci dne, vyjímečně jeden den v týdnu jen granule, konzerva......jde o to, aby bylo trávení zvyklé na všechny složky najednou a myslím, že střídáním jedné složky a co pár dní druhé může v trávení nadělat bordýlek, tělo(střevní mikroflora) se zase musí přeonačovat na něco jiného co 2 dny...klidně během dne k masu a kostem přikrmujte granule nebo konzervu, budete mít psa zvyklého na vše a nebude pak problém když vám na den-dva vypadne maso, granule nebo není čas nebo jste na výletě....

Ifjxnyusj

9.5.2020 13:57
Ifjxnyusj

XXX.XXX.8.229

Malé štěně doporučuji krmit barfem až od jednoho roku, nebo prostě nekrmit barfem do dospělosti (pokud nemáte s barfem zkušenosti). Abyste se nemusela ptát tak štěňata potřebují hooooodně vyváženou stravu takže pokud nemáte s barfem zkušenosti nedoporučuji krmit štěně barfem. A až si za pár let koupíte další štěně a už budete mít s barfem zkušenosti tak můžete štěně krmit barfem odzačátku. U prvního štěněte by jste mohla napáchat víc škody než užitku. Jen můj názor

9.5.2020 14:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ifjxnyusj napsal(a):
Malé štěně doporučuji krmit barfem až od jednoho roku, nebo prostě nekrmit barfem do dospělosti (pokud nemáte s barfem zkušenosti). Abyste se nemusela ptát tak štěňata potřebují hooooodně vyváženou stravu takže pokud nemáte s barfem zkušenosti nedoporučuji krmit štěně barfem. A až si za pár let koupíte další štěně a už budete mít s barfem zkušenosti tak můžete štěně krmit barfem odzačátku. U prvního štěněte by jste mohla napáchat víc škody než užitku. Jen můj názor

A co to je ta ,,vyvážená strava"? Ono je to takové zaklínadlo. Máte ji vy? Mají ji vaše děti? Počítáte si množství vápníku a bílkovin a bla, bla...v každém jídle?

9.5.2020 15:18
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Ja krmim BARF a granule dohromady. Nekdy mi dojde maso, tak je treba par dni jen na granulich, jindy je pak zase jen na mase apod. Ted treba davam rano granule, odpoledne kopu masa, prilohy a zeleniny plus navrch kelimek granuli (mam vecne hladoveho hubenoura a toto kombo se mi osvedcilo). Vubec nic neodvazuji, neresim, proste mu do misky nahazim to, co zrovna doma mam, a je to.

A prestala jsem se diky radam zde bat obilovin a priloh, takze mu kolikrat k masu nalamu dva platky chleba, nebo mu dam treba suchy rohlik jako svacinku. A pes je ocividne spokojeny a konecne trochu pribral :) A bobky ma ukazkove.

9.5.2020 16:45
Karinaaa

XXX.XXX.8.229

lesnížínka napsal(a):
A co to je ta ,,vyvážená strava"? Ono je to takové zaklínadlo. Máte ji vy? Mají ji vaše děti? Počítáte si množství vápníku a bílkovin a bla, bla...v každém jídle?

Nemyslela jsem aby měl(a) přesně 50% masa přěsně 20% přílohy atd. v každě misce. Myslela jsem to spíše z dlouhodobého hlediska tzn. aby mělo cca každé tři až čtyři týdny to co potřebuje . Mavíc je to jen můj názor

9.5.2020 18:02

N.Štenclová napsal(a):

Ufff.
Zkuste si o tom krmeni opravdu nejdrive neco precist, nastudovat.

Mate stene - mate zodpovednost.
Nestaci jen nekam napsat dotaz...

9.5.2020 18:07

lesnížínka napsal(a):

V pripade kombinace grancli a masa to zase takove zaklinadlo neni.
Davat svalovinu ke graclim dlouhodobe steneti nesmysl je. A vyvazene krmeni pak prestava byt jen fraze.
Ne, neni to jaderna fyzika - ale neco clovek tusit musi.

Btw - pes roste 7x rychleji nez to dite

9.5.2020 20:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Davat svalovinu ke graclim dlouhodobe steneti nesmysl je. A vyvazene krmeni pak prestava byt jen fraze.

To si vždycky říkám u štěňat - granulářů, když vidím, kolik do nich nacpou sušeného masa. Samozřejmě lepší než nějaké "frolíky", ale kolikrát je to i 50 g denně u malých psů, což může být reálně až 150 g čerstvého. A myslím opravdu maso, ne nějaký glycerinovoškrobovosorbitolový zázrak od Britu. Takže nárůst P v dávce značný.

9.5.2020 20:44

"Btw - pes roste 7x rychleji nez to dite"

noo
když se podívám na čísla u svého HW, tak za prvních 8 měsíců svého života (tedy doba max. růstu) znásobil svou hmotnost cca 70 x (slovně "krát"). To teda žádné dítě (normálně donošené s normální por. váhou) ani během 7mi let, ani během celého života (krom morbidit) nedá.......
To tempo růstu je ohromné a paseka špatnou stravou se může napáchat velice rychle.

9.5.2020 21:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Karinaaa napsal(a):
Nemyslela jsem aby měl(a) přesně 50% masa přěsně 20% přílohy atd. v každě misce. Myslela jsem to spíše z dlouhodobého hlediska tzn. aby mělo cca každé tři až čtyři týdny to co potřebuje . Mavíc je to jen můj názor

Když koupíte kuře(slepici) nejlíp s droby a nasekáte to misky, když chcete přílohu, smícháte to s namočenýma ovesnýma vločkama a nějakým listem třeba z pampeluchy...tak máte vyváženou stravu ala pes. Nemáte-li vločky, natrhejte do toho rohlík.

9.5.2020 21:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A granule jsou svalovina? Fakt si to myslíte, ještě pořád? A ještě dodatek...já rozhodně nejsem z těch, co propagují: probůh, jen ne psu kosti, to ho rozhodně zabije. Radši mu nasypu granule, protože tam přeci i ty kosti má a v ne životu nebezpečné podobě

9.5.2020 21:41

lesnížínka napsal(a):
A granule jsou svalovina? Fakt si to myslíte, ještě pořád? A ještě dodatek...já rozhodně nejsem z těch, co propagují: probůh, jen ne psu kosti, to ho rozhodně zabije. Radši mu nasypu granule, protože tam přeci i ty kosti má a v ne životu nebezpečné podobě

jak jste z mého prispevku vydedukovala, ze si myslim, ze granule jsou svalovina?

jsem si myslela, ze z toho bude pochopitelne, ze kombinace grancle + svalovina není vhodna.

a to se fakt snazim psat pomalu, aby to bylo srozumitelne

9.5.2020 23:43

No myslím, že obecně krmení psů (vyjma obřich plemen-tam je potřeba už mít nějakou zkušenost) se dost mystifikuje, já psa krmím masem, ale barf tomu prostě neříkám, protože prostě neskládám dávku do misky podle % tuálního předpisu...a nepohrdnem ani konzervou, granulema, ovoce-zelenina samozřejmost a vše co strčím do pusy já...včetně chleba s medem ke snídani, když byla moje psina štěňátko.
Kdy jindy zvyknout psa na to, že žrát se bude všechno, než ve štěněcím věku...kolik čeho tu zadavatelce nikdo přesně sice neřekne, bude muset si najít nějakou literaturu.

10.5.2020 00:27

No myslím, že obecně krmení psů (vyjma obřich plemen-tam je potřeba už mít nějakou zkušenost) se dost mystifikuje, já psa krmím masem, ale barf tomu prostě neříkám, protože prostě neskládám dávku do misky podle % tuálního předpisu...a nepohrdnem ani konzervou, granulema, ovoce-zelenina samozřejmost a vše co strčím do pusy já...včetně chleba s medem ke snídani, když byla moje psina štěňátko.
Kdy jindy zvyknout psa na to, že žrát se bude všechno, než ve štěněcím věku...kolik čeho tu zadavatelce nikdo přesně sice neřekne, bude muset si najít nějakou literaturu.

Já mu vyloženě všechno nedávám, ale musím přiznat, že když byl jako štěně granulář, tak ze zes... pomalu z čehokoliv mimo. I z obyčejného střívka. Už od přechodové doby kombinování okamžitá změna a kachní žaludek. Může stláskat cokoliv a nic.

10.5.2020 06:59

svým zpusobem s timhle souhlasim a vetsinou pisi něco podobného.

ale tady to zacalo dotazem:

co znamená ,,obiloviny" v barf kalkulačce

chybi tu uplne zakladni znalosti a přitom stene uz je doma.

10.5.2020 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Já mu vyloženě všechno nedávám, ale musím přiznat, že když byl jako štěně granulář, tak ze zes... pomalu z čehokoliv mimo. I z obyčejného střívka. Už od přechodové doby kombinování okamžitá změna a kachní žaludek. Může stláskat cokoliv a nic.

Tohle teda potvrzuju - když jsem si přivezla domů pinčovou a viděla její periodicky krvavý stolice, říkala jsem si "no, potěš, tohle na barf nikdy nepřevedu".
A zázrak - čím bylo maso syrovější, tím byla stolice lepší a teď už je ve fázi mletin s kostma plus nějaká ta vnitřnost - a bobky luxusní.

10.5.2020 10:35

Terven napsal(a):
Tohle teda potvrzuju - když jsem si přivezla domů pinčovou a viděla její periodicky krvavý stolice, říkala jsem si "no, potěš, tohle na barf nikdy nepřevedu".
A zázrak - čím bylo maso syrovější, tím byla stolice lepší a teď už je ve fázi mletin s kostma plus nějaká ta vnitřnost - a bobky luxusní.

..musím říci, že jsem z barfu nadšená.....pes má krásné a malé bobky, pokud třeba z tvarohu trochu řidčí, po večerní mletině s přílohou se vše srovná...problém je že po granulích a konzervě byly bobani velcí a tudíž dobře se to našlo a nabralo, teď abych pomalu chodila vzhledem ke své vetchosti zraku s lupou....a musím říct, že teď to psisko žere jako mlejn a nenabírá nic, to s granulemi a konzervou jsem ho musela brzdit......

10.5.2020 23:09
marq

XXX.XXX.160.41

Od mala (co přišla malá k nám domů) krmím syrovým masem i s kostmi (celé kuře, krůtí nožka, celá ryba, morková kost na žužlání atd.), zeleninou, ovocem a granulemi Yoggies. Přidávám na ně lososový olej a bylinky na trávení(někdy). Přes den maso, večer granule, pokud má hlad. Sama si to určí, když hlad nemá, misky se nedotkne. Jinak nám se osvědčila, teď když je starší, řada granulí se zvěřinou. Je pro větší fyzíckou zátěž. Když byla malá tak kuře a bílá ryba. A teď, pokud fenka zabřezne, chci přidat i jogurty.

Petrnov112

26.5.2020 21:22
Petrnov112

XXX.XXX.168.240

U toho barvu si můžete pomoci třeba připravenými přílohami viz https://www.aaagranule.cz/znacka/bohemia-pet-food/ k tomu přidáte už jen oblíbené maso vašeho pejska :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík