12

XXX.XXX.248.40
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí AST s pp. Chovatelské stanice to většinou jen tak nepíší, věřím že takových dotazu mají opravdu dost. Kolik jste přibližně dávali vy za štěňátko? Uvítám i z jakých chovatelských stanic jej mate. Děkuji za jakoukoli odpověď jen ne prosím věty o tom jestli jsem rozhodnuta pro tuto rasu, riziko že se nebude snášet se psy atd...
12
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí AST s pp. Chovatelské stanice to většinou jen tak nepíší, věřím že takových dotazu mají opravdu dost. Kolik jste přibližně dávali vy za štěňátko? Uvítám i z jakých chovatelských stanic jej mate. Děkuji za jakoukoli odpověď jen ne prosím věty o tom jestli jsem rozhodnuta pro tuto rasu, riziko že se nebude snášet se psy atd...
Já bych řekla fenka kolem 30 tis. To je cena, která by pro mě byla akceptovatelná.
Když jsem před 5ti lety vážně uvažovala o štěněti AST, tak se pohybovalo "průměrné" štěně, po vyšetřených rodičích okolo 15 000 Kč.... Ale samozřejmě by se našly i dražší vrhy... Tak možná to od té doby teda stouplo. Známá chová AST, myslím že poslední vrh měla v loni, po rodičích se zkouškami, a za štěnda chtěla 18 000 s tím, že pokud dotyčný majitel potom se psem složí nějakou zkoušku (základní), tak mu vrátí určitou částku, a teď bych kecala, ale tuším že tam byla řeč o 2000.... Ale třeba je to zrovna výjimka. Teda s tím, že vrací peníze za zkoušku to je výjimka určitě, alespoň já jsem se s tím ještě nesetkala. Ale myslím výjimka v tom, že prodává štěnda "levněji", pokud se teď pohybují kolem těch 30...