Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2020 17:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pitbulterier-v-brne-zardousil-jorksira-majitelce-pred-ocima-40323487?seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Chudák paní ☹️

A ta debilní slepice kromě toho, že nebyla schopná dát čoklovi koš, ho prý nemela ani čipovanýho☠️

Doufám že dostane takový flastr, že na to do smrti nezapomene!

10.5.2020 18:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Ve flastr nedoufám
vžtyť přece:

Dvaadvacetiletá chovatelka měla psa řádně na vodítku.
Vše se seběhlo tak náhle. . .
Chovatelka pitbulteriéra incidentu litovala, omlouvala se a přiznala ...

10.5.2020 18:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

strašný ..............

10.5.2020 20:33
LájošM

XXX.XXX.14.251

Přitom stačí dát psovi koš. U nás chodí taky jedna taková pipina s agresorem na vodítku, ale věčně bez náhubku. Říkám jí to pořád dokola, že se může pes vytrhnout, může se rozbít karabina, přetrhnout obojek... Náhubek je pojistka. Nechápu, proč ho lidi psům nedávají. Naši psi ho nosí venku pořád, jsou na něj zvyklí, nijak jim nevadí. Sundávám jen při hře a cvičení, a to nemám agresory.
Náhubek mým psům i několikrát zabránil sežrat to, co by neměli - vyhozené kosti a jiné odpadky.
A i když byli několikrát napadeni cizími psy, bylo mnohem jednodušší rváče od sebe odtrhnout, když měla aspoň jedna strana košík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2020 20:45

Jedna z našich fen kdysi taky zabila malého psa. Byla na vodítku a měla koš. Majitel srnčího ratlíka se pravidelně bavil tím, že svého pejska štval na velké psy. Jednou to zkusil i na tu naší a ona ho praštila košem tak, že byl na místě mrtvý. Tohle je samozřejmě jiná situace, ale pokud se velký pes vrhne agresivně na malého, dokáže ho celkem snadno zabít i s košem.

10.5.2020 20:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jedna z našich fen kdysi taky zabila malého psa. Byla na vodítku a měla koš. Majitel srnčího ratlíka se pravidelně bavil tím, že svého pejska štval na velké psy. Jednou to zkusil i na tu naší a ona ho praštila košem tak, že byl na místě mrtvý. Tohle je samozřejmě jiná situace, ale pokud se velký pes vrhne agresivně na malého, dokáže ho celkem snadno zabít i s košem.

No jo, ale pořád je ta pravděpodobnost menší, než když ,s prominutím, jednou žvejkne bez koše .

10.5.2020 21:25

marcelaamax napsal(a):
No jo, ale pořád je ta pravděpodobnost menší, než když ,s prominutím, jednou žvejkne bez koše .

..u nás vedle ve vchodě velký pes buloidního plemene......pár psů zmařil dočista, kamarádky pes vyváznul se zlomenou přední nohou, pes z dalšího vchodu procvaklý zadek......pes bez košíku na dlouhé lonži......pán má už vytlučená boční skla u svého auta a jednou plato vajec rozmatlané po celém předním sklu - zřejmě majitelé napadených nebo zmařených psů.....našeho málem zabil, nicméně jsem byla rychlejší a psa vyrvala na vodítku do výšky, i tak měl pocintaný zadek, od té doby ho náš nenávidí a ač je pes od nás dost daleko, pozná ho i na tu dálku a hned ohlásí, s ostatními buloidními plemeny když jdeme okolo je v pohodě.......ale počítám, že jednou se přehlédneme a bude po motýlovi.....buď ho onen pes bez náhubku zakousne, pokud kdy bude mít koš, tak ho s ním umlátí - u mého tříkilového psa bude stačit jedno máchnutí košíkem.....

10.5.2020 21:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..u nás vedle ve vchodě velký pes buloidního plemene......pár psů zmařil dočista, kamarádky pes vyváznul se zlomenou přední nohou, pes z dalšího vchodu procvaklý zadek......pes bez košíku na dlouhé lonži......pán má už vytlučená boční skla u svého auta a jednou plato vajec rozmatlané po celém předním sklu - zřejmě majitelé napadených nebo zmařených psů.....našeho málem zabil, nicméně jsem byla rychlejší a psa vyrvala na vodítku do výšky, i tak měl pocintaný zadek, od té doby ho náš nenávidí a ač je pes od nás dost daleko, pozná ho i na tu dálku a hned ohlásí, s ostatními buloidními plemeny když jdeme okolo je v pohodě.......ale počítám, že jednou se přehlédneme a bude po motýlovi.....buď ho onen pes bez náhubku zakousne, pokud kdy bude mít koš, tak ho s ním umlátí - u mého tříkilového psa bude stačit jedno máchnutí košíkem.....

Rozumím vám.

Ale pokud mám psa, o kterém vím, že může někomu ublížit - ať už člověku, nebo jinému psovi, tak mi přijde úplně normální a zodpovědné, že takový pes má v místě, kde se pohybují lidi a psi náhubek. I kdyby byl na vodítku.

Nebo mě se teď zdá, že to píšete tak, jakože je vlastně jedno, jestli takový pes má náhubek nebo ne, protože malému psovi ublíží i s náhubkem - takže to vyjde nastejno a náhubek je zbytečný?

10.5.2020 21:40

marcelaamax napsal(a):
Rozumím vám.

Ale pokud mám psa, o kterém vím, že může někomu ublížit - ať už člověku, nebo jinému psovi, tak mi přijde úplně normální a zodpovědné, že takový pes má v místě, kde se pohybují lidi a psi náhubek. I kdyby byl na vodítku.

Nebo mě se teď zdá, že to píšete tak, jakože je vlastně jedno, jestli takový pes má náhubek nebo ne, protože malému psovi ublíží i s náhubkem - takže to vyjde nastejno a náhubek je zbytečný?

...není zbytečný, všichni u to říkají.......u velkého psa bude šance, že vyvázne, u mého trpaslíka to bude asi jedno, možná že ta rána košem bude milosrdnější než aby ho smrtelně potrhal já fakt nechápu proč mu ten náhubek nemůže dát.....přitom s ním chodí na klikr, teď jsem ráno koukala, že chodí a v ruce má target, pořád se mu věnuje, něco s ním dělá, ale pro okolí je to prostě pes zabiják bez košíku jako bonus......

11.5.2020 01:27
TyVed

XXX.XXX.26.249

marcelaamax napsal(a):
Rozumím vám.

Náhubek určitě zbytečný není. Při nárazu do malého lehkého psa to sice určitě bude bolet, ale pokud není ten prcek přišroubovaný za packy k chodníku, tak prostě o kousek uletí a tu energii z nárazu nepřijme celou a rozloží se to na nějakou plochu, takže není nikde psáno, že vůbec musí dojít k vážnému zranění. A hlavně náhubek mění situaci i pro psa, který ho nosí. Naši psi třeba vědí, že když jsou na vodítku a mají náhubek, tak je to prostě proto, že neprobíhá cochcárna a není momentálně žádoucí někoho sežrat. Pokud dojde ke krizové situaci, jsem přesvědčený, že jakýkoliv chytrý silný pes si ten náhubek za pár vteřin sundá. Ale těch pár vteřin se může hodně hodit.

11.5.2020 07:10

náhubek není zbytečný, spíš jsem tím chtěla říct, že by majitelé měli své psy lépe vychovat. Nemusí se zpřísňovat zákony, ale spíš je tvrdě uplatňovat tak, aby si každý uvědomil, že se mu může hodně nevyplatit, mít doma agresora. Žádný pes nezačne najednou útočit, tomu vždycky předchází řada incidentů. Už při prvních by měl následovat citelný postih. Nejde jen o psy, vzpomínám, jak myslím loni ta argentýna zabila starou paní na ulici. Tyhle události vážně poškozují všechny zodpovědné pejskaře a proto bych byla pro exemplární tresty majitelů podobných psů.

11.5.2020 07:39

náhubek není zbytečný, spíš jsem tím chtěla říct, že by majitelé měli své psy lépe vychovat. Nemusí se zpřísňovat zákony, ale spíš je tvrdě uplatňovat tak, aby si každý uvědomil, že se mu může hodně nevyplatit, mít doma agresora. Žádný pes nezačne najednou útočit, tomu vždycky předchází řada incidentů. Už při prvních by měl následovat citelný postih. Nejde jen o psy, vzpomínám, jak myslím loni ta argentýna zabila starou paní na ulici. Tyhle události vážně poškozují všechny zodpovědné pejskaře a proto bych byla pro exemplární tresty majitelů podobných psů.

Jenže spousta lidí prostě psa nevychova protože to neumí... To člověk vidí sám, "on se po mě klidně ozene", "nemůžu ho sundat z gauče", "utíká, co mám dělat"...
Otázka zní proč lidi nejsou soudní a pořizují si rasy na které nemají.

Jedna taková s prominutím slepice ma cosi bulloidniho na cvičáku, kdy důslednost povelů je nulová, občas majitelku dotáhne k jinému psovi a ještě se tomu směje že teď se kamarádit nemůžou. Posledně ji takhle odtahl k mému tibetanovi, který se zrovna ocichaval s jinou fenou před cvičenim a můj pes mu dost důrazně sdělil, že ho bulloidni pes otravuje. Ještě že mám hodného psa který dá výstrahu a nežere psy na počkání, takže jsem ji upozornila ať si ho zavcasu stáhne, než bude zle. Teď roční psi ještě v pohodě, ale až budou starší, zle by to mohlo dopadnout.
Byla jsem za krávu a můj pes za zlou bestii co vrčí na psy (do té doby "to je krásný misanek")

11.5.2020 08:21
Andrýsek3

XXX.XXX.242.19

Taky tu mám jednoho pitbulla a taky v Brně, ale jiné části.. Už jsem si říkala, jetsli to není on. A mám celkem strach. Pes je ještě mladej, venčí ho starší pán (cca kolem 60ti) nbeo jeho žena, podle mě ho zdědili po synovi, co nutně musel mít pitbulla. Pes chodí vždy bez košíku, a občas je i na volno. Neutočí hned, ale už mi po psovi celkem drsně vyjel, když byl na volno. Ja mela hrůzu v očích, chlap si ho tak nějak ještě stihnul odchytit, ale měl co dělat, aby ho odtahnul. Je to ještě mlaďas, myslím, že tak za rok to bude horší. Nemám z toho dobrý pocit, ani když jde kolem nás na vodítku, paní ho podle mě nemá absolutně šanci udržet. A to se normálně Bull psů opravdu nebojím, mám je ráda a vše, ale tohohle teda nerada potkávám.

11.5.2020 08:29

...není zbytečný, všichni u to říkají.......u velkého psa bude šance, že vyvázne, u mého trpaslíka to bude asi jedno, možná že ta rána košem bude milosrdnější než aby ho smrtelně potrhal já fakt nechápu proč mu ten náhubek nemůže dát.....přitom s ním chodí na klikr, teď jsem ráno koukala, že chodí a v ruce má target, pořád se mu věnuje, něco s ním dělá, ale pro okolí je to prostě pes zabiják bez košíku jako bonus......

přitom s ním chodí na klikr, teď jsem ráno koukala, že chodí a v ruce má target,

znam takove lidi taky. oni mají svoji filozofii - ale jsou uplne odtrzeni od reality.
když ja budu na pejska hodny-on preci musí byt taky hodny, ne?

a takhle to konciva pak..

11.5.2020 08:58

přitom s ním chodí na klikr, teď jsem ráno koukala, že chodí a v ruce má target,

znam takove lidi taky. oni mají svoji filozofii - ale jsou uplne odtrzeni od reality.
když ja budu na pejska hodny-on preci musí byt taky hodny, ne?

a takhle to konciva pak..

..tak zatím na něj motýl vždy upozornil (já houby vidím), tak se obloukem vyhneme, ale bojím se chvíle, kdy motýl i já zaspíme a malér bude, bydlí hned ve vchodě vedle nás, pán si občas parkuje auto, do kterého se psem nasedá, přímo před naším vchodem.....

11.5.2020 11:14
ainu

XXX.XXX.19.238

Tesat do kamene
Češi nejsou národ pejskařů. Spíš blbců, kteří chtějí mít vše, včetně psa, říká Rudolf Desenský
https://magazin.aktualne.cz/rozhovor-psycholog-psu-rudolf-desensky/r~214bf0dc0a6811e8a44c0cc47ab5f122/

Přidejte reakci

Přidat smajlík