Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 KčRebeeel9990
XXX.XXX.38.185
Zdravím, měl bych jen dotaz :) jen píšu dopředu ze chci vidět jen normální odpovědi a né nejake toxik kecy od maminek :). Už nějakou tu dobu si chci pořídit border kolii ale nejsem úplně zkušený, když si o tom čtu tak různě po internetu tak každý píše neco jiného a přijde mi že dost lidí o vlastnění border kolie delaji ze je to něco nemožného a proto bych se chtěl nekoho (kdo tomu rozumý) zeptat jaká je vlastně realita a jak to opravdu oni s tou povahou maji. Jsem mladý člověk a je mi 20 let a rad bych samozřejmě aby byl pes ve všech směrech šťastný , proto bych chtěl uvest jen příklad jak ja bych si to momentálně predstavoval. Znám hodně lidi co border kolii maji a nebyli s ní žádné problémy. Dám příklad, pes by bydlem sám jen se mnou v bytě... cca v 5:00 ráno bych vstal došel ven s pejskem a například bychom si zaběhali na 2 a půl hodiny , sel bych do prace jako normální člověk a odpoledne az do vecera bych se pejskovi věnoval, treba nejake frisbee plus procházka nebo tak něco a takhle furt , s tim ze výkendy mám volne takze cas pro psa bude . Myslite ze by se borderka u mě měla dobře? Dekuji predem za normalni odpovědi
No, za prvé, borderce nejspíš nebude stačit skotačení s frisbíčkem a ranní běhání. Tihle psi potřebují unavit hlavně psychicky. A to dennodenně, nejen o víkendu.
Trošku mě zarazily ty Vaše časové údaje. Když půjdete běhat v 5 na dvě a půl hodiny, vrátíte se v půl osmé, rychlá sprcha a cesta do práce, takže pracujete od půl deváté nebo od devíti. Počítám-li dobře, končíte cca v pět, takže se psem budete odpoledne vyrážet cca v půl šesté v šest. To už na to vybití moc času nebude. A to vůbc neuvažuju o tom, že musíte taky jíst, uklízet, nakupovat, atd. Další věc je, že je Vám dvacet, takže občas hospoda, aktivity s přáteli, výhledově přítelkyně, rodina...
Nepochopte mě špatně, nezrazuju Vás! Jen Vy sám se můžete (a musíte) rozhodnout. Nejsem si ale jist, že Vaše představy o super společném životě budou plně kompatibilní s představami Vaší potenciální border kolie.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
Asi máte pravdu no ... ale dost mě zaráží, každý clovek pracuje aspon 8h , to je borderka jen pro milionáře nebo co ??? 😂 ja znam takovych lidi co takove plemeno vlastni a problemy meli jen v období šťeňátka . A jak jste psal o tom uklízení a nákupu tak taky úplně nevim no :) nakup ti dneska dovezou az ke vchodu a uklid ? :) vzhledem k tomu ze bych tam bydlel min. 2 roky sam se psem tak bych z toho horror taky nedělal. Kdybych se nechtěl psovi věnovat tak nevyhazuju zbytečně litry za takové plemeno .. mě prostě přijde ze z toho vsichni delaj neco horšího nez to je ... dneska ma borderku snad kazdej desatej člověk.. Takže to asi nebude takovej záhůl toho pejska vlastnit . Chápu že ten pes je nějak vyšlechtěný ale aspon 70% dělá snad výchova ne
Uživatel s deaktivovaným účtem
Rebeeel9990
napsal(a):
Asi máte pravdu no ... ale dost mě zaráží, každý clovek pracuje aspon 8h , to je borderka jen pro milionáře nebo co ??? 😂 ja znam takovych lidi co takove plemeno vlastni a problemy meli jen v období šťeňátka . A jak jste psal o tom uklízení a nákupu tak taky úplně nevim no :) nakup ti dneska dovezou az ke vchodu a uklid ? :) vzhledem k tomu ze bych tam bydlel min. 2 roky sam se psem tak bych z toho horror taky nedělal. Kdybych se nechtěl psovi věnovat tak nevyhazuju zbytečně litry za takové plemeno .. mě prostě přijde ze z toho vsichni delaj neco horšího nez to je ... dneska ma borderku snad kazdej desatej člověk.. Takže to asi nebude takovej záhůl toho pejska vlastnit . Chápu že ten pes je nějak vyšlechtěný ale aspon 70% dělá snad výchova ne
Borderu má každý desátý a devět z deseti má doma schizofrenniho labila co kouše, ničí, hrabe, zdrha, na voditku tahá z ne vybití energie. Pes je závazek na 10 let a víc, ne na dva.
A budete se divit, jsou lidi, co pracuji z domu nebo mají flexibilní pracovní dobu a můžou ji psům přizpůsobit. Čili pes není v kuse 8 hodin sám, nebo mají ráno čas psa unavit aby se mu po práci věnovali na cvičáku, popř berou sebou psa do práce...
napsal(a):
Borderu má každý desátý a devět z deseti má doma schizofrenniho labila co kouše, ničí, hrabe, zdrha, na voditku tahá z ne vybití energie. Pes je závazek na 10 let a víc, ne na dva.
A budete se divit, jsou lidi, co pracuji z domu nebo mají flexibilní pracovní dobu a můžou ji psům přizpůsobit. Čili pes není v kuse 8 hodin sám, nebo mají ráno čas psa unavit aby se mu po práci věnovali na cvičáku, popř berou sebou psa do práce...
A taky jsou domácnosti, kde se psovi venuje víc členů rodiny - to se pak zvládá vsechno mnohem líp, a pes není doma dlouho sam. Nebo jsou domácnosti, kde je pes pres den na zahradě, kde má hromadu podnětů, takže trochu zaměstná i hlavu.
Pro osaměle žijícího cloveka do bytu to nevidím moc šťastně - bordeře z toho šibne, a sousedi je budou nenávidět, protože bude doma celou pracovní dobu dělat bugr🙄
Jezdíme k Desenskému na freečka a nejvíce psychicky nevyrovnaných psů je tam právě borderek. Osobně znám asi pět, přičemž jenom jedna je ok. Když ale pozorujete, jak jsou s paničkou venku /ta jedna v pohodě/,tak ona celou dobu vyžaduje zaměstnat, prostě panička nemůže jen běžet nebo jít, ale musí současně fenku zaměstnávat i jinak. Musí to být i pro majitelku hodně náročné. Mimo to jezdí každý víkend na pasení xx km atd.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A taky jsou domácnosti, kde se psovi venuje víc členů rodiny - to se pak zvládá vsechno mnohem líp, a pes není doma dlouho sam. Nebo jsou domácnosti, kde je pes pres den na zahradě, kde má hromadu podnětů, takže trochu zaměstná i hlavu.
Pro osaměle žijícího cloveka do bytu to nevidím moc šťastně - bordeře z toho šibne, a sousedi je budou nenávidět, protože bude doma celou pracovní dobu dělat bugr🙄
Brala jsem v potaz variantu jeden člověk sám si pořídí psa 🙂
Osobně znám případ rodinné skoro borderky ze které postupem času šílí celá rodina 🙂
"ale aspon 70% dělá snad výchova"
ne
to je to vrozené
podstatný je temperament, neboli typ nervové soustavy, ne že by se s tím nedalo pracovat, ale tohle fakt nepředěláš
a plemeno jako takové je hodně temperamentní a opravdu pracovní, neboli potřebuje pracovat, což je to "zaměstnat i hlavu"
o BOC, doporučuji přečíst:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/5576/border-kolie/
Jeden mladý, pracující člověk v bytě není úplně ideální pro psa. Vidím to sama, když jsme byli na psa dva, bylo to jednodušší. Ale člověk sám musí chodit do práce, na nákup, na poštu, musí se socializovat, takže kamarádi, různé koníčky a na toho psa zase tolik času nezbývá. Samozřejmě to jde přispůsobit, ale už jen to, že člověk zůstane déle v práci, kolegové si chtějí hned po práci jít sednout a vy nemůžete, protože doma čeká nevylitane štěně, počůraná podlaha a hodně nepořádku. Navíc pokud člověk fakt dělá těch 8,5 hodiny plus cesta, tak na štěně to je dost. Ale taky nechci odrazovat, jen je to prostě občas složité. Ja mam mnohem kratší pracovní dobu, pes už je starší a vcelku klidný a i tak je to někdy náročné. :)
..nikde nevidím , že by vás někdo mohl zastoupit a co když přijde nějaký nenadálý problém v práci, nevolnost a tak podobně, co dovolené, dokážete si představit, že na pár let prostě nikam, kam nemůže pes s vámi, nepojedete.....navíc i ze svého okolí znám několik borderek, podstatě dost nepříjemné vůči ostatním psům a jejich majitelé šílení z toho, že když jsou na psí louce, dokáže jejich pes ty dvě hodiny tam prostěkat, pokud mu nebudou do úmoru házet míček........onehdá jsem šla po cyklostezce, jsou tam okolo novostavby, z přízemka jedné z nich neustálý hysterický štěkot..nejprve se objevila paní neustále opakující zhruba tři povely, tak jsem si ještě počkala co se z toho vyklube za psa a ona bordera, dokolečka se točíc, štěkajíc, svou majitelku takřka nevnímajíc,,, hubu jí zavřel až hozený míček, když jsem se po hodině vracela, tak situace byla obdobná štěkot - hození míčku - přinesení - štěkot - hození míčku, to celé proložené řadou povelů, které pes nenímal.....
Podle toho, co výše diskutující píšou, by si pán nemohl pořídit žádného psa.. Blbý je to štěněcí období.. To je 8 hodin mimo domov opravdu hodně.. Chce to alespoň třeba na polední pauzu jezdit vyvenčit, vyblbnout.. a počítat, že štěně toho hodně zničí.. Dospělý pes pak 8 hodin bez problémů zvládne, ale u toho štěněte je to blbý.. Pokud by nebyla možnost se štěněti přizpůsobit, tak co třeba koukat po mladém dospělém psovi či alespoň odrostlejším štěněti? Někdy takové nabídky jsou..
Ad. borderka: žádnou tedy nemám, jen jich docela velké množství znám a přijde mi to jako plemeno, které je spíš vhodné "na něco" ne jen jako rodinný parťák. Tím "něco" myslím třeba agility, pasení, i to frisbee, flyball atd. Vyžaduje spíše psychickou práci než fyzicky utahat. Pokud chcete parťáka spíš jen tak do přírody, na sport atd. asi bych se poohlédla po nějakém jiném plemeni.
marushka
napsal(a):
Podle toho, co výše diskutující píšou, by si pán nemohl pořídit žádného psa.. Blbý je to štěněcí období.. To je 8 hodin mimo domov opravdu hodně.. Chce to alespoň třeba na polední pauzu jezdit vyvenčit, vyblbnout.. a počítat, že štěně toho hodně zničí.. Dospělý pes pak 8 hodin bez problémů zvládne, ale u toho štěněte je to blbý.. Pokud by nebyla možnost se štěněti přizpůsobit, tak co třeba koukat po mladém dospělém psovi či alespoň odrostlejším štěněti? Někdy takové nabídky jsou..
Ad. borderka: žádnou tedy nemám, jen jich docela velké množství znám a přijde mi to jako plemeno, které je spíš vhodné "na něco" ne jen jako rodinný parťák. Tím "něco" myslím třeba agility, pasení, i to frisbee, flyball atd. Vyžaduje spíše psychickou práci než fyzicky utahat. Pokud chcete parťáka spíš jen tak do přírody, na sport atd. asi bych se poohlédla po nějakém jiném plemeni.
..no jo no, to štěněcí období.....já nemít možnost mít psa v práci a k tomu venčící tetu, která psa alespoň po dobu mé denní dvanáctky na hodinu až dvě vylítá, tak psa nemám také.....
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
Dobře, vy určitě víte kde pracuju no😂😂😂... ja snad někde psal ze si nemůžu přizpůsobit směnu? Samozřejmě že můžu, za další ty aktivity co jsem psal úplně na začátku jsou jen orientační a není problém to pozměnit, protoze me jde jen o jedno ... aby se pes se mnou měl dobře , za další mám dost známých co pracujou třeba 9 hodin a maji borderku zavrenou v bytě. Plně se jí po tom věnují a je šťastná.. neni s ní prý žádný problém, tak to tady laskavě zas nepřekrucujte:) kdyby to byl s borderkou takovej horor jak píšete;) tak to neni jedno z nejpopulárnějších plemen.
taky mám dotaz - rebeeel, a proč se vlastně ptáš?
když nechceš odpověď......
když víš, že to je v poho..........
Rebeeel9990
napsal(a):
Dobře, vy určitě víte kde pracuju no😂😂😂... ja snad někde psal ze si nemůžu přizpůsobit směnu? Samozřejmě že můžu, za další ty aktivity co jsem psal úplně na začátku jsou jen orientační a není problém to pozměnit, protoze me jde jen o jedno ... aby se pes se mnou měl dobře , za další mám dost známých co pracujou třeba 9 hodin a maji borderku zavrenou v bytě. Plně se jí po tom věnují a je šťastná.. neni s ní prý žádný problém, tak to tady laskavě zas nepřekrucujte:) kdyby to byl s borderkou takovej horor jak píšete;) tak to neni jedno z nejpopulárnějších plemen.
...to že si můžete přizpůsobit směnu jste nikde nepsal, všichni vycházeli z vašich základních údajů.......proč se tedy potom ptáte tady, když jí mají vaši známí a máte tedy možnost si jí přímo oťukat přímo v reálu.....ale jo tak hurá do borderky, budiž vám přáno......ještě jeden můj osobní poznatek....když mi odešel poslední pes přemýšlela jsem jaké plemeno, borderky byla jedna z mých horkých favoritů - líbila se mi moc vzhledem, velikostí, využitelná ve sportu i k různým dalším aktivitám, jenomže pak jsem si tady na fauně početla dotazy nešťastných majitelů tohoto plemene a zjistila jsem, že bych jí nemohla dát to co opravdu potřebuje....podotýkám, že mám psy třicet let a dělala jsem sportovní kynologii i canisterapii, se psem všude možně, ale to co bordera potřebuje bych jí opravdu nedala.....
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
...to že si můžete přizpůsobit směnu jste nikde nepsal, všichni vycházeli z vašich základních údajů.......proč se tedy potom ptáte tady, když jí mají vaši známí a máte tedy možnost si jí přímo oťukat přímo v reálu.....ale jo tak hurá do borderky, budiž vám přáno......ještě jeden můj osobní poznatek....když mi odešel poslední pes přemýšlela jsem jaké plemeno, borderky byla jedna z mých horkých favoritů - líbila se mi moc vzhledem, velikostí, využitelná ve sportu i k různým dalším aktivitám, jenomže pak jsem si tady na fauně početla dotazy nešťastných majitelů tohoto plemene a zjistila jsem, že bych jí nemohla dát to co opravdu potřebuje....podotýkám, že mám psy třicet let a dělala jsem sportovní kynologii i canisterapii, se psem všude možně, ale to co bordera potřebuje bych jí opravdu nedala.....
Vy aspoň vypadáte že tomu rozumíte:) , asi máte pravdu no budu se muset podívat po jiné rase ... dost mě to štve protože borderky se mi mega líbí ale samozřejmě chci aby se pes měl co nejlíp takže na to asi kašlu no :(
Populární je proto, že se lidem líbí, když viděj někde v telce super poslušnou borderu. Co je za tím jedním vychovaným psem dřiny, jaký jsou rizika povahy, co běžně lidi musí s borderou řešit, to už v tý telce není.
Při výběru plemene si musíte shánět především pomluvy a obtíže, co vás s tím psem můžou potkat. Pohádkovej scénář si dokážete vymyslet sám.
Rebeeel9990
napsal(a):
Vy aspoň vypadáte že tomu rozumíte:) , asi máte pravdu no budu se muset podívat po jiné rase ... dost mě to štve protože borderky se mi mega líbí ale samozřejmě chci aby se pes měl co nejlíp takže na to asi kašlu no :(
.....mně také ale člověk musí mít rozum, vyhledejte si tady na ifauně příspěvky o borderách, ať vidíte do čeho také můžete jít, já si je četla všechny a velice rychle jsem sen o bordeře vypudila z hlavy.....
napsal(a):
Populární je proto, že se lidem líbí, když viděj někde v telce super poslušnou borderu. Co je za tím jedním vychovaným psem dřiny, jaký jsou rizika povahy, co běžně lidi musí s borderou řešit, to už v tý telce není.
Při výběru plemene si musíte shánět především pomluvy a obtíže, co vás s tím psem můžou potkat. Pohádkovej scénář si dokážete vymyslet sám.
...co chodím se psem k trenérovi, tak ten ji má, co ten pes umí je naprosto neskutečný, ale on se mu věnuje dennodenně , vymýšlí mu aktivity právě na tu hlavu...
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
.....mně také ale člověk musí mít rozum, vyhledejte si tady na ifauně příspěvky o borderách, ať vidíte do čeho také můžete jít, já si je četla všechny a velice rychle jsem sen o bordeře vypudila z hlavy.....
Já už o tom hledám informace několik měsíců ale stejně z toho nejsem moudrý, je to těžký dost lidí píše ze borderka sama neda 8h v bytě druhá polovina lidí zase píše ze se to dá v pohodě jen je potřeba se ji před prací a po práci plně věnovat což je mi jasné, je to těžký noo nejradši bych si to chtěl vyzkoušet protože to mi dá mnohem víc než nějaké info .. ale to samozřejmě taky nejde protože toho psa nechci povahově z*urvit:)
Rebeeel9990
napsal(a):
Já už o tom hledám informace několik měsíců ale stejně z toho nejsem moudrý, je to těžký dost lidí píše ze borderka sama neda 8h v bytě druhá polovina lidí zase píše ze se to dá v pohodě jen je potřeba se ji před prací a po práci plně věnovat což je mi jasné, je to těžký noo nejradši bych si to chtěl vyzkoušet protože to mi dá mnohem víc než nějaké info .. ale to samozřejmě taky nejde protože toho psa nechci povahově z*urvit:)
...ale ona těch osm hodin dá, ale pak jí musíte dát adekvátní vyžití, což jí prostě nebudete schopen dát......víte co, podívejte se na stránky Robert Zlocha a obraťte se na něj, on řeší i problémy se psy jako separační úzkost a ostatní, on vám velice dobře poradí jak a co.....psa si prostě nemůžete vyzkoušet a odložit, ale můžete se obrátit na někoho kdo ví co tohle plemeno obnáší a kdo vám vše rozumně vysvětlí...vím, co to je když si člověk nějakého psa vysní, ale ten zdravý selský rozum tam musí být.....na druhou stranu pod vedením někoho zkušeného by to až takový průšvih nemusel být, ale jděte se zeptat, ať víte do čeho jdete......ale pohyb a sport tomuhle plemeni opravdu jenom nestačí, zaměstnat především hlavu a o tom to celé je.....
Rebeeel9990
napsal(a):
On vám totiž nikdo nemůže zaručit, že právě váš pejsek těch 8h zvládne. To záleží na povaze psa, na vaší výchově, přístupu, atd. Pokud chcete takhle aktivní a povahově zrádný plemeno, připravte se na to, jak s tím zacházet - studujte si, jak psa vychovávat, socializovat, učit samostatnost, jak řešit případné problémy typické pro borderu. Pokud se vám pak nějaký takový problém začne objevovat, už budete vědět, kudy přibližně na to.
Anebo si vyberte normálnější plemeno, který je snazší na výchovu a u kterýho bude vyšší pravděpodobnost, že se to povede.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
...ale ona těch osm hodin dá, ale pak jí musíte dát adekvátní vyžití, což jí prostě nebudete schopen dát......víte co, podívejte se na stránky Robert Zlocha a obraťte se na něj, on řeší i problémy se psy jako separační úzkost a ostatní, on vám velice dobře poradí jak a co.....psa si prostě nemůžete vyzkoušet a odložit, ale můžete se obrátit na někoho kdo ví co tohle plemeno obnáší a kdo vám vše rozumně vysvětlí...vím, co to je když si člověk nějakého psa vysní, ale ten zdravý selský rozum tam musí být.....na druhou stranu pod vedením někoho zkušeného by to až takový průšvih nemusel být, ale jděte se zeptat, ať víte do čeho jdete......ale pohyb a sport tomuhle plemeni opravdu jenom nestačí, zaměstnat především hlavu a o tom to celé je.....
Dobře chápu, ale co přesně znamená to zaměstnání hlavy ? Jako nejaky povely , úkoly? Ja nevim :)
Rebeeel9990
napsal(a):
Dobře chápu, ale co přesně znamená to zaměstnání hlavy ? Jako nejaky povely , úkoly? Ja nevim :)
..cokoli co pes musí dělat hlavou - povely, triky, stopování, vyhledávání, asistenční práce......moje známá měla vodící borderu, úžasný pes, když šel do důchodu, chtěla znovu, no musela ho vracet, protože jeho pud pasení přebyl i výcvik slepeckého psa a byl neslučitelný s jejími kočkami - neustále je pásl - kočky z toho šílené, pes nakonec také - bordera je schopna pást cokoli - včetně jedoucích aut nebo stínů...i na tohle je potřeba pamatovat.....prostě chcete-li pohodový život pejskaře jděte do jiného plemene....
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
..cokoli co pes musí dělat hlavou - povely, triky, stopování, vyhledávání, asistenční práce......moje známá měla vodící borderu, úžasný pes, když šel do důchodu, chtěla znovu, no musela ho vracet, protože jeho pud pasení přebyl i výcvik slepeckého psa a byl neslučitelný s jejími kočkami - neustále je pásl - kočky z toho šílené, pes nakonec také - bordera je schopna pást cokoli - včetně jedoucích aut nebo stínů...i na tohle je potřeba pamatovat.....prostě chcete-li pohodový život pejskaře jděte do jiného plemene....
Ano , to už jsem taky někde četl.. ale pár lidí mi psalo že prý záleží na výběru psa v chovne stanici, každá border kolie pry nemá ty sklony k pasení ovcí ... ale co ja vim , psal to nejaky chytrak z internetu takže neříkám ze to tak je :)
Rebeeel9990
napsal(a):
Ano , to už jsem taky někde četl.. ale pár lidí mi psalo že prý záleží na výběru psa v chovne stanici, každá border kolie pry nemá ty sklony k pasení ovcí ... ale co ja vim , psal to nejaky chytrak z internetu takže neříkám ze to tak je :)
...chce to někoho kdo je má a s nimi pracuje...
Nejlepší bude se opravdu ptát někoho ,kdo borderku má.Můžete kouknout na moje web. stránky a klidně napsat e-mail.Něco vám k nim napíši. Ch.s Agibuch.
nejlepší je si o plemeni načíst, co lze
a pak se ptát majitelů
protože zkušenosti majitelů mohou být a bývají velice různé
a nemusí to být jenom odlišností jedinců, ale i různým pohledem majitelů
Sam45
XXX.XXX.90.80
Border kolie je hodně akční plemeno co potřebuje zaměstnat hlavu. Je skvělé že byste jí věnoval tolik času a sportoval s ní určitě to ten pes ocení. Ráno před prací byste s ní měl spíše trénovat protože ikdyž bude vyběhaná bude se v bytě nudit a začne si zábavu hledat sama. Odpoledne by bylo určitě fajn jí vybít baterky a potom zase trénovat hlavu. Pokud si ale chcete pořídit boc a ne jen napodobeninu která bude mít plno nemocí pořiďte si sPP nejlepší je ale zachránit nějakého útulkáče
Taky jsem cca před 13 lety uvažovala nad porízením bordery - teď děkuju bohu, ze na mě v té době seslal maliňáka (ten aspoň není tak labilní a neškodí), protože mame na farmě už v pořadí třetí BOCku, a neumím si v bytě, u pracujícího člověka představit ani jednu z nich - to by byla slušná vstupenka na psychiatrii
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
Rebeeel9990
napsal(a):
kontaktoval jsem pana Zlocha jak jste mi nabízela, a úplně rozdílná odpoved jak od vás všech:)) zadny veliký problém v tom neviděl a aspon normálně odpověděl. Takže dekuji za info :) ja uz sem se rozhodl .
Rebeeel9990
napsal(a):
kontaktoval jsem pana Zlocha jak jste mi nabízela, a úplně rozdílná odpoved jak od vás všech:)) zadny veliký problém v tom neviděl a aspon normálně odpověděl. Takže dekuji za info :) ja uz sem se rozhodl .
...tak hodně štěstí.....Vám i psovi......
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
Děkuji 🙃
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Taky jsem cca před 13 lety uvažovala nad porízením bordery - teď děkuju bohu, ze na mě v té době seslal maliňáka (ten aspoň není tak labilní a neškodí), protože mame na farmě už v pořadí třetí BOCku, a neumím si v bytě, u pracujícího člověka představit ani jednu z nich - to by byla slušná vstupenka na psychiatrii
Nebude to třeba tím že je zvyklá na vaše prostředí? Vzhledem k tomu ze je zvyklá být na farmě tak je asi jasný že do bytu asi nee ... ale když ji od šťeňátka chovate v bytu tak si myslim ze to takový problém nebude , takovych lidí ma BOC v byte a je to v pohodě.
Rebeeel9990
napsal(a):
Nebude to třeba tím že je zvyklá na vaše prostředí? Vzhledem k tomu ze je zvyklá být na farmě tak je asi jasný že do bytu asi nee ... ale když ji od šťeňátka chovate v bytu tak si myslim ze to takový problém nebude , takovych lidí ma BOC v byte a je to v pohodě.
Když myslíte, že jsou ty všechny bordery v bytě v pohodě, tak já vám to vymlouvat nebudu - víte všechno nejlíp...
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když myslíte, že jsou ty všechny bordery v bytě v pohodě, tak já vám to vymlouvat nebudu - víte všechno nejlíp...
Ty vole .... vy hned vidíte mladého člověka a uz říkáte jak to nezvládnu atd.. momentálně to konzultuju s odborníkem a ten říká uuuuplne neco jineho takže nevim o co vam jde :))))))
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
eli22
napsal(a):
Myslím, že na tohoto člověka s jeho přístupem a chováním nemá cenu už reagovat a vůbec si nejsem jista, že zvládne výchovu byť jen obyčejného oříška.
🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Tak zvlášť pro vás ještě jednou :-) resim to s odborníkem kterému jsem napsal úplně to samé jako tady na začátku diskuze a žádný problém na tom neviděl... nebo , ještě jednou to chcete napsat ?
Líbí se mi, jak si trváte na svém,
jak nechcete být originální jako někteří,
kteří si do bytu pořizují jednodušší, vhodnější,
nenáročnější plemeno.
Existují - spíš tedy děvčata, stádní typy,
všechny chtějí jen ... no vždyť víte.
Ano, je to správná volba, zvlášť, když je na to člověk sám.
Tady dole to vypadá, že se zaměstnává tělo,
ale tak se zaměstnává i hlava.
https://www.youtube.com/results?search_query=border+kolie+frisbee
https://www.youtube.com/watch?v=yU6ZKITftqQ
https://www.youtube.com/results?search_query=border+kolie+triky
Nic není problém.
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
rapotacka11
napsal(a):
Líbí se mi, jak si trváte na svém,
jak nechcete být originální jako někteří,
kteří si do bytu pořizují jednodušší, vhodnější,
nenáročnější plemeno.
Existují - spíš tedy děvčata, stádní typy,
všechny chtějí jen ... no vždyť víte.
Ano, je to správná volba, zvlášť, když je na to člověk sám.
Tady dole to vypadá, že se zaměstnává tělo,
ale tak se zaměstnává i hlava.
https://www.youtube.com/results?search_query=border+kolie+frisbee
https://www.youtube.com/watch?v=yU6ZKITftqQ
https://www.youtube.com/results?search_query=border+kolie+triky
Nic není problém.
Diky za normální odpověď 😀
Rebeeel9990
XXX.XXX.173.167
Sam45
napsal(a):
Border kolie je hodně akční plemeno co potřebuje zaměstnat hlavu. Je skvělé že byste jí věnoval tolik času a sportoval s ní určitě to ten pes ocení. Ráno před prací byste s ní měl spíše trénovat protože ikdyž bude vyběhaná bude se v bytě nudit a začne si zábavu hledat sama. Odpoledne by bylo určitě fajn jí vybít baterky a potom zase trénovat hlavu. Pokud si ale chcete pořídit boc a ne jen napodobeninu která bude mít plno nemocí pořiďte si sPP nejlepší je ale zachránit nějakého útulkáče
Souhlas 👌takhle bych si to představoval
Rebeeel9990
napsal(a):
🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Tak zvlášť pro vás ještě jednou :-) resim to s odborníkem kterému jsem napsal úplně to samé jako tady na začátku diskuze a žádný problém na tom neviděl... nebo , ještě jednou to chcete napsat ?
Tak doufám, že vám ten odborník i poradil, co se psem budete dělat, když nedej bože onemocníte, nebo blbě šlápnete a zlomíte si kotník. Budete muset na operaci se slepákem...to jsou věci, které se lidem normálně stávají a doufám, že tedy máte někoho, kdo vás zastane, o psa se postará? A tím nemyslím jen nakrmí a vyvenčí, což by mohlo stačit třeba jorkovi. Že máte, jak už tady holky psaly zajištěno, kdo bude štěndo venčit v poledne...atd. Protože prostě bordera je na čas hodně náročné a dle mne i nesamostatné plemeno, kterému musíte neustále vymýšlet činnosti, protože pokud je nemá, tak jí šibne. Určitě existuje pár vyjímek, ale na to, že na ni narazíte, bych nespoléhala. Ještě otázka, nevím, jestli to už padlo, všechno sem nečetla. Znáte nějakou osobně, scházíte se s někým, s tímto psem? Já totiž znám několik jedinců osobně a rozhodně mne ničím neuchvátily. To jejich neustálé roztěkané pobíhání, mi doslova lezlo na nervy.
lesnížínka
napsal(a):
Tak doufám, že vám ten odborník i poradil, co se psem budete dělat, když nedej bože onemocníte, nebo blbě šlápnete a zlomíte si kotník. Budete muset na operaci se slepákem...to jsou věci, které se lidem normálně stávají a doufám, že tedy máte někoho, kdo vás zastane, o psa se postará? A tím nemyslím jen nakrmí a vyvenčí, což by mohlo stačit třeba jorkovi. Že máte, jak už tady holky psaly zajištěno, kdo bude štěndo venčit v poledne...atd. Protože prostě bordera je na čas hodně náročné a dle mne i nesamostatné plemeno, kterému musíte neustále vymýšlet činnosti, protože pokud je nemá, tak jí šibne. Určitě existuje pár vyjímek, ale na to, že na ni narazíte, bych nespoléhala. Ještě otázka, nevím, jestli to už padlo, všechno sem nečetla. Znáte nějakou osobně, scházíte se s někým, s tímto psem? Já totiž znám několik jedinců osobně a rozhodně mne ničím neuchvátily. To jejich neustálé roztěkané pobíhání, mi doslova lezlo na nervy.
Tak on člověk ani nemusí ochořet - stačí, když ta bordera nebude zvládat být sama 9 hodin v bytě, a bude štěkat (zrovna u border je separační úzkost poměrně častý jev). Co pak se psem, když ho nepůjde nechat doma?!
Jestli chcete klidnější borderu, tak vybírejte výstaváky z obou stran milion generací dozadu. Ale pokud se nezadaří a nebudete víkendy pást, mimo nepojedete agi, coursing a všechno možné v každé vteřině svého volného času, tak můžete mít se psa psycho satana. Vedle v ulici máme jednoho, který má jen běžný program aktivního psa, ale je to chudák. Je z něj doslova zmetek, co je nezvladatelně agresivní i na feny, seniory a štěňata. Majitelé na něj mají nulový vliv, v amoku obzvlášť. Jezdí ho většinou venčit mimo, ve městě se to nedá, skoro ho neudrží. Tohle je extrém, ale není jediný, kterého znám. Další je milý, ale pracák. Holka se mu věnuje maximálně, ale chodí do školy a nemá tolik možností pro aktivity. Pes pase všechno, hlavně kola. U nás nejde z vodítka, ani házení čehokoliv ho neupoutá. Pak je tu další problém - i když není agresivní, tak lovící postoj bordery spousta psů nedává a u stejného pohlaví je to velmi často další důvod pro konflikt.
lesnížínka
napsal(a):
No, tady k tomu mám trošku výhrady . Není to nic proti Tobě. Ale jsou lidi, kteří si právě kvůli samotě pořídí nějaké zvíře. Věř, že pro takového člověka nabývá existence zvířecího parťáka ještě další rozměr. Jasně, není to ani trochu ideální, to souhlasím...ale fakt by si tím pádem zvíře nemohl pořizovat nikdo, kdo je sám. Věřím, že v případě nouze se pak přece jen někdo najde - vzdálenější rodina, sousedi z baráku, v tom nejzazším případě jsou různé FB skupiny (Pes v nouzi) - i když jasně - spoléhat na to a priori není úplně dobré.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
lesnížínka
napsal(a):
Na nějaké odpolední venčení nebo onemocnění si můžu dočasně nekoho najmout aby mi pomohl , stejne nejspíš budu pracovat s nekym kdo tomu rozumí abych v tom začátku nic nepokazil
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
fikovnice
napsal(a):
No, tady k tomu mám trošku výhrady . Není to nic proti Tobě. Ale jsou lidi, kteří si právě kvůli samotě pořídí nějaké zvíře. Věř, že pro takového člověka nabývá existence zvířecího parťáka ještě další rozměr. Jasně, není to ani trochu ideální, to souhlasím...ale fakt by si tím pádem zvíře nemohl pořizovat nikdo, kdo je sám. Věřím, že v případě nouze se pak přece jen někdo najde - vzdálenější rodina, sousedi z baráku, v tom nejzazším případě jsou různé FB skupiny (Pes v nouzi) - i když jasně - spoléhat na to a priori není úplně dobré.
Asi tak , všechno jde kdyz se chce .. to mi nikdo nerozmluví . Ale chápu tady ty lidi no , vůbec sem neměl psát svůj věk protoze takhle si každej vybaví klasického dnešního typka co jen chlasta a fetuje :) takže nějaký schazovani mé zodpovědnosti vůči vlastnění BOC přežiju. Samozřejmě na výchovu pejska si najmu nějakého profika aby mi pomohl , aspon do těch začátků.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
fikovnice
napsal(a):
Škoda, že neznáte místní osazenstvo a styl jejich psaní (to není nic proti "Rapotačce" , jen to pán asi nepochopil)...
Moc vtipný 😂😂😂😂😂.. Já děkoval hlavně za ty videa ty gumo:) tak ze mě nedělej hned vola , to si dělej ze svých synů. Ja chtel jen poradit a ne číst takový odpad , jelikož už jsem ode dneška v kontaktu s odborníky tak dalsi rady od maminek co vycházejí z nějakých teorií co načetli v novinách fakt uz nepotrebuju . Díky vsem 😘
Prosím vás, co vám vsem jebe ? To az tak moc chcete aby jste pánovi znechutili borderku? Fakt smutný od vás. Ja to mam asi takhle Bocky mám dvě, jednu výstavní šestiletou a jednu půlroční. V bytě 1+1. Obě zvládají odpočívat přes pracovní dobu (7-15:30), od štěněte, nijak sem se s tím nepárala, rovnou hned po víkendu, kdy sem si první i druhou přivezla domů, sem musela do práce (dovolenou jsem prostě nedostala). A v pohodě. Štěně ještě sem tam něco zničí, ta výstavačka jako štěně toho moc nezničila. První boc dokonce musela tři roky přežít v režimu, že jsem do práce ještě dojížděla daleko, takže doma byla sama deset hodin někdy i víc. Zvládla to, nikdy neštěkala, nic neničila. Nicméně po práci aktivit spousta, agility, výlety, triky, běhání v zápřahu, u kola, u koně. Prakticky denně něco trénujeme (ale taky občas chrápeme v posteli, když není čas nebo nálada , psům se věnuju ráno půl hoďky jen lehká procházka, odpoledne dle počasí hoďku až dvě procházka, kde něco cvičíme, plaveme atd. Pak nějaké domácí práce, u kterých ještě stíhám cvičit triky, po večeři zpravidla vytahuju překážky a jdeme něco málo pocvičit. Pak spát .2x týdně agi trénink na cvičáku, ze kterého se vracím v deset večer a v pět ráno zase vstávám . Ani jedna mi nehází míčky pod nohy a nehypnotizuje mě pohledem. Je třeba borderku naučit odpočívat. Pokud vidíte magory, kteří lítají hodiny za míčkem, ne, tak to opravdu není správně a je to chyba majitele. Míčkování do zblbnutí je vůbec na houby aktivita, pes se na tom stává závislým a neví, kdy přestat. Jako jo, taky míček občas hodím, ale nepřeháním to. Pokud máte zahradu, zvažovala bych pořídit kotec, zahradu vám bocka celou přehrabe a dost často se za plotem naučí nahánět auta. Je lepší jí zavřít, aby mohla odpočívat (samozřejmě za předpokladu, že potom se jí budete věnovat). Ale radím, dobře vybírejte, dneska jdou povahy a zdraví dost do kopru i v PP chovu. Rebeeel9990 kašli na ně a borderu si pořiď, jsou super :)
do bytu s touto pracovní dobou a sám bych zvolila jiné plemeno.
Ale je to váš boj.
Tak hlavně aby vám ti "odborníci" byli co platní.
On každý pes je originál a co funguje jednomu nemusí vůbec fungovat u vás.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
A plemeno bych na vašem místě fakt přehodnotila...................
á, a už tady zase máme schízo samomluvu, aneb zdvojení osobnosti...
kdo by to byl čekal
tomasholecek33@gmail.con
napsal(a):
Prosím vás, co vám vsem jebe ? To az tak moc chcete aby jste pánovi znechutili borderku? Fakt smutný od vás. Ja to mam asi takhle Bocky mám dvě, jednu výstavní šestiletou a jednu půlroční. V bytě 1+1. Obě zvládají odpočívat přes pracovní dobu (7-15:30), od štěněte, nijak sem se s tím nepárala, rovnou hned po víkendu, kdy sem si první i druhou přivezla domů, sem musela do práce (dovolenou jsem prostě nedostala). A v pohodě. Štěně ještě sem tam něco zničí, ta výstavačka jako štěně toho moc nezničila. První boc dokonce musela tři roky přežít v režimu, že jsem do práce ještě dojížděla daleko, takže doma byla sama deset hodin někdy i víc. Zvládla to, nikdy neštěkala, nic neničila. Nicméně po práci aktivit spousta, agility, výlety, triky, běhání v zápřahu, u kola, u koně. Prakticky denně něco trénujeme (ale taky občas chrápeme v posteli, když není čas nebo nálada , psům se věnuju ráno půl hoďky jen lehká procházka, odpoledne dle počasí hoďku až dvě procházka, kde něco cvičíme, plaveme atd. Pak nějaké domácí práce, u kterých ještě stíhám cvičit triky, po večeři zpravidla vytahuju překážky a jdeme něco málo pocvičit. Pak spát .2x týdně agi trénink na cvičáku, ze kterého se vracím v deset večer a v pět ráno zase vstávám . Ani jedna mi nehází míčky pod nohy a nehypnotizuje mě pohledem. Je třeba borderku naučit odpočívat. Pokud vidíte magory, kteří lítají hodiny za míčkem, ne, tak to opravdu není správně a je to chyba majitele. Míčkování do zblbnutí je vůbec na houby aktivita, pes se na tom stává závislým a neví, kdy přestat. Jako jo, taky míček občas hodím, ale nepřeháním to. Pokud máte zahradu, zvažovala bych pořídit kotec, zahradu vám bocka celou přehrabe a dost často se za plotem naučí nahánět auta. Je lepší jí zavřít, aby mohla odpočívat (samozřejmě za předpokladu, že potom se jí budete věnovat). Ale radím, dobře vybírejte, dneska jdou povahy a zdraví dost do kopru i v PP chovu. Rebeeel9990 kašli na ně a borderu si pořiď, jsou super :)
Myslím, že jste nemocný člověk. Že by schíza? Píšete si odpovědi sám sobě? Stojím si za tím, že u vás bude každý pes chudák.
fikovnice
napsal(a):
Tak jasně, ale jsou méně náročnější zvířata, i když já zase mám i k té kočce doma výhrady. Ale morče, králík, želva, rybičky..jsou taky dobrá volba, ne tak náročné na pánovu neustálou přítomnost kor, když jsou třeba v páru. Fakt si dovedeš představit mít SAMA doma psa? Ne malého, starého, ale mladého velmi aktivního psa?
lesnížínka
napsal(a):
Tak jasně, ale jsou méně náročnější zvířata, i když já zase mám i k té kočce doma výhrady. Ale morče, králík, želva, rybičky..jsou taky dobrá volba, ne tak náročné na pánovu neustálou přítomnost kor, když jsou třeba v páru. Fakt si dovedeš představit mít SAMA doma psa? Ne malého, starého, ale mladého velmi aktivního psa?
Já si to představit nedovedu. My jsme dva a kvůli pejskovi jeden z nás musel změnit i zaměstnání byť šel s platem o polovinu dolu.
lesnížínka
napsal(a):
..ale já to mám po rozvodu a odstěhováni dcery takhle několik let....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak on člověk ani nemusí ochořet - stačí, když ta bordera nebude zvládat být sama 9 hodin v bytě, a bude štěkat (zrovna u border je separační úzkost poměrně častý jev). Co pak se psem, když ho nepůjde nechat doma?!
Tak se pes frkne na deset hodin do klece, na krk se mu vrazí antištěk a cajk, ne...?
Mě až děsí, kolik lidí to takhle má a přijde jim to v pohodě. A to ani nemluvím o frajerovi, který má svého "pydbula" uvázaného doma u topení, v podstatě celý den, protože už mu jednou okousal sedačku, a to si nesmí dovolit, todlencto.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vždyť ať si dělá co chce, když ví všechno nejlíp - však nás soused to není, a jeho sousedi ho kdyžtak pořeší face to face (tam už nebude takový king, jako na anonymní diskuzi🤫)
Hele ty strejdo:) v zivote si mě neviděl tak zavři ..., nikdo se te na nic ani neptal, a trošku brzdi abych tě nepřijel někam proplesknout ty joudo.
Rebeeel9990
napsal(a):
Hele ty strejdo:) v zivote si mě neviděl tak zavři ..., nikdo se te na nic ani neptal, a trošku brzdi abych tě nepřijel někam proplesknout ty joudo.
. ..to jste se ale pěkně odkopal..
napsal(a):
. ..to jste se ale pěkně odkopal..
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přijeď, hrdino🎖️
Ok dobře
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
http://vychovanypes.cz/?CTRL=article&id=140 ČTĚTE!
Tímhle bych to asi uzavřel. Díky za ,,rady'' vy odborníci 🙄😄
napsal(a):
..ale já to mám po rozvodu a odstěhováni dcery takhle několik let....
Ale určitě nejsi úplně sama, že by jsi neměla na koho se obrátit v případě problému. Já chtěla od zadavatele slyšet, že se může obrátit na kamarády, rodinu...No teď už nechci slyšet nic...stačilo. Potencionálního psa je mi předem líto, protože s tímto je mi jasné, jak to dopadne
joo rebeeel , to je "frajer" a vy dámy, místo abyste obdivně vzdychaly, tak z něj máte srandu (ostatně asi jako každej )
Rebeeel9990
napsal(a):
Moc vtipný 😂😂😂😂😂.. Já děkoval hlavně za ty videa ty gumo:) tak ze mě nedělej hned vola , to si dělej ze svých synů. Ja chtel jen poradit a ne číst takový odpad , jelikož už jsem ode dneška v kontaktu s odborníky tak dalsi rady od maminek co vycházejí z nějakých teorií co načetli v novinách fakt uz nepotrebuju . Díky vsem 😘
Vola z vás nikdo dělat nemusí, to zvládáte sám svým přístupem .
no jste se teda předvedl v celé své kráse. chudák pes až se náhodou nebude chovat podle vašich představ............
Pokud vše víte a znáte předem nejlíp nechápu proč jste se tady vůbec dotazoval.
Diskuse je o tom že ne všichni budou valit vodu na váš mlýn.
20tiletý chcápek co si honí ego na starších ženách přes obrazovku. fakt borec
lesnížínka
napsal(a):
Ale určitě nejsi úplně sama, že by jsi neměla na koho se obrátit v případě problému. Já chtěla od zadavatele slyšet, že se může obrátit na kamarády, rodinu...No teď už nechci slyšet nic...stačilo. Potencionálního psa je mi předem líto, protože s tímto je mi jasné, jak to dopadne
...no když se to občas sejde, tak fakt není nikdo....
lesnížínka
napsal(a):
Ha, ha, to je jak vždycky Všichni naslibujou: jo jasně, v pohodě...A když potřebuješ: já zrovna dnes fakt musím odjet, já jsem nějak marod, já bla, bla...
...dcera, mama i pritel mimo Prahu a kamaradka v praci nebo marodi...
Rebeeel9990
napsal(a):
Na psím fóru je jistě většina osazenstva těch, co "vycházejí z nějakých teorií co načetli v novinách". Psa tu nikdo nikdy naživo neviděl!
Bože, do čehos to duši dal?!
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
fikovnice
napsal(a):
Na psím fóru je jistě většina osazenstva těch, co "vycházejí z nějakých teorií co načetli v novinách". Psa tu nikdo nikdy naživo neviděl!
Bože, do čehos to duši dal?!
Asi na tom něco bude , ale když jste teda všichni o několik levlů dál než já 😀 tak mi tedy vysvětlete jak je možné že s mým dotazem tady má furt někdo problém... ja už druhým dnem komunikuji s pár profíky co borderky trénujou a vlastneji řadu let a nikdo z nich mi nepsal že to je nějaký extra problém ( ten úvod sem jen zkopírovat a poslal jim to , takže logicky je to stejný) . Žádným ženám tady nenadávam... vlastně nikomu až na jednu výjimku ale ten moc dobře vý za co to bylo ;) .
Samozřejmě je mi jasný že dost lidí tady z diskuze psa má ale co si mam pak myslet o tom ze profíci mi dali super rady, typy ale hlavně neměli problem s mým dotazem , zato tady ? 😀 Tak se mi pak nedivte ze sem takovej, když to vypadá jakoby jste spíš chtěli zabránit tomu abych pejska měl.
Nikdo tady nemá problém s vašim dotazem, jenom vy chcete slyšet jdi do bodrerky, jsi borec máš na to a dáš jí levou zadní. Ženám tady nenadáváte? No už jen v úvodním dotazu " Zdravím, měl bych jen dotaz :) jen píšu dopředu ze chci vidět jen normální odpovědi a né nejake toxik kecy od maminek :) ". Máte snad pocit, že jste na nějakým mama foru? Možná nebudete nikdy o psech vědět tolik co ty ženský tady, možná do toho nedáte ani z poloviny to co ostatní tady. Chcete psa, borderku a ptáte se " Dobře chápu, ale co přesně znamená to zaměstnání hlavy ? Jako nejaky povely , úkoly? Ja nevim :) " . No potěš košte, ale není problém, na to si najmete nějakého odborníka, že? Jo a věkem tady mácháte taky jenom vy. Hodně štěstí a trochu pokory by to sneslo.
napsal(a):
Nikdo tady nemá problém s vašim dotazem, jenom vy chcete slyšet jdi do bodrerky, jsi borec máš na to a dáš jí levou zadní. Ženám tady nenadáváte? No už jen v úvodním dotazu " Zdravím, měl bych jen dotaz :) jen píšu dopředu ze chci vidět jen normální odpovědi a né nejake toxik kecy od maminek :) ". Máte snad pocit, že jste na nějakým mama foru? Možná nebudete nikdy o psech vědět tolik co ty ženský tady, možná do toho nedáte ani z poloviny to co ostatní tady. Chcete psa, borderku a ptáte se " Dobře chápu, ale co přesně znamená to zaměstnání hlavy ? Jako nejaky povely , úkoly? Ja nevim :) " . No potěš košte, ale není problém, na to si najmete nějakého odborníka, že? Jo a věkem tady mácháte taky jenom vy. Hodně štěstí a trochu pokory by to sneslo.
Jj, pokora se dnes některým lidem nějak nedostává...
Rebeeel9990
napsal(a):
Asi na tom něco bude , ale když jste teda všichni o několik levlů dál než já 😀 tak mi tedy vysvětlete jak je možné že s mým dotazem tady má furt někdo problém... ja už druhým dnem komunikuji s pár profíky co borderky trénujou a vlastneji řadu let a nikdo z nich mi nepsal že to je nějaký extra problém ( ten úvod sem jen zkopírovat a poslal jim to , takže logicky je to stejný) . Žádným ženám tady nenadávam... vlastně nikomu až na jednu výjimku ale ten moc dobře vý za co to bylo ;) .
Samozřejmě je mi jasný že dost lidí tady z diskuze psa má ale co si mam pak myslet o tom ze profíci mi dali super rady, typy ale hlavně neměli problem s mým dotazem , zato tady ? 😀 Tak se mi pak nedivte ze sem takovej, když to vypadá jakoby jste spíš chtěli zabránit tomu abych pejska měl.
Mladíku, nedošlo vám, že ti "odborníci", na které jste se údajně obrátil, jsou taky podnikatelé? Že potřebují klienty, aby se uživili? Tak proč by si je předem odrazovali uváděním případných problémů?
Rebeeel9990
napsal(a):
.tak a dost, zeptal jste, odpověď jste dostal....nikdo z nas borderu nema, ale ma bohate zkušenosti s borderami ze svého okolí....vy jste ale nase odpovědi neunesl a reagoval jste neomluvitelné vulgárně....jste na veřejné diskuzi a pokud neumite prijímat negativni odpovědi a komunikujete hystericky a vulgárně nemate sem chodit, vase chování je obrazem vasi vyzralosti, coz s vasim věkem, ktery nam neustale predhazujete nemá nic spolecneho...obratit jste se v prvni rade mel na sve kamarady s borderami, jejich chovatele a zkusene trenéry, od toho jste mel zacit....a lituju, ze jsem vam nekoho vubec doporucila, v predstave toho co bude nasledovat z vasi strany, pokud vam nebude prikyvovat, je mi zle.....
napsal(a):
.tak a dost, zeptal jste, odpověď jste dostal....nikdo z nas borderu nema, ale ma bohate zkušenosti s borderami ze svého okolí....vy jste ale nase odpovědi neunesl a reagoval jste neomluvitelné vulgárně....jste na veřejné diskuzi a pokud neumite prijímat negativni odpovědi a komunikujete hystericky a vulgárně nemate sem chodit, vase chování je obrazem vasi vyzralosti, coz s vasim věkem, ktery nam neustale predhazujete nemá nic spolecneho...obratit jste se v prvni rade mel na sve kamarady s borderami, jejich chovatele a zkusene trenéry, od toho jste mel zacit....a lituju, ze jsem vam nekoho vubec doporucila, v predstave toho co bude nasledovat z vasi strany, pokud vam nebude prikyvovat, je mi zle.....
Tak my zrovna máme už 3 borderu, a mladý pán mi nadal do všeho možného, a ještě mě k tomu chce zmlátit🤪
Tak nevím, než jste se začal ježit, přišla mě tato diskuse oproti jiným dost umírněná. Ptal jste se na názory a zkušenosti, ty jste dostal nikdo vám nenavrhl ať si pořídíte plyšáka. Pouze tu někteří zmínili že jsou i jednodušší plemena. V podstatě jste tu lidem celkem fuk, jen se jim orosi čelo když si představí štěně zavřené 9h v bytě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak my zrovna máme už 3 borderu, a mladý pán mi nadal do všeho možného, a ještě mě k tomu chce zmlátit🤪
Mladý "pán" si asi myslel že jste chlap. Oni se totiž online dobře hází ramena. Když si představím někoho takto nevyzrálého se psem tak mám trochu obavy.
a ja si myslim, ze by si pan ty borderky mel poridit rovnou dve.
at te jedne není doma smutno
a odbornici si s tim taky poradi
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
Myslete si co chcete, mě je to stejnak jedno .. ale každopádně moc děkuju za ten typ . S pánem jsem to už konzultoval a dost mi pomohl.
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
GAELLE
napsal(a):
typ nebo tip? naučte se česky odborníku
Na začátku věty má být velké písmeno, na konci zas bývá tečka. Tak nebuzeruj ty slovníku :-).
Rebeeel9990
napsal(a):
Na začátku věty má být velké písmeno, na konci zas bývá tečka. Tak nebuzeruj ty slovníku :-).
....no ono to vaše "dobře vý" nemá konkurenci....
Rebeeel9990
XXX.XXX.38.185
napsal(a):
Viď
napsal(a):
jo, tohle mě také zaujalo, svým půvabem......
Borderku nemám, jen druhého hovawarta. Jen mi tak napadlo, dlouho chodíme na cvičák, jedni cvičí to, jiní ono, přes klasiku po agility, ale všichni na 99 % začínají na socializaci, když to přijdou se štěndem zkusit. Z, příklad, 20 štěňat je 10 mišmaš plemen a neplemen, zbytek je nejvíc borderek, haskounů a bull plemen. Z toho dál jde většina těch bull, sibiřani odpadají všichni, borderky zůstaly myslím dvě ( o jedné vím stopro). Většinou, když se tak bavíme, si tato dvě plemena pořídili lidé buďto, že se jim líbyla, nebo u borderek že jsou tak šikovné a všechno jim tak jde. Je mi lidí líto, jak pak následuje zklamání, jenže, dost člověk slyší, jak to, že zrovna můj pes je takovej blbec.
Ennieta
XXX.XXX.63.150
Hodně lidí píše na internetu různé a kolikrát nepravdivé věci. Co se týká nervující paní a štěkajícího psa, tak je to jen o tom, že mu to dovolila a pes nebyl vychován. Ano je přirozené štěkat ale je nutno psa vychovat aby tím neobtěžoval druhé. Já bych psovi dala povel aby neštěkal a pokud by nepomohlo, tak ho vodítkem pobídla, zvedla hlas apod. Co jsem mluvila s lidmi z CHS tak všichni mi v podstatě řekli, že BC není pes na zahradu ( vymýšlí blbosti, hrabe, štěká atd ) hlavně v útlém věku. Nevím proč tady lidé řeší to jestli pán bude nebo nebude mít čas, to by měl vědět on sám a není na nás to řešit. Dnes máte různé služby ( venčení psů, hlídání v době dovolené apod). Pracovala jsem v Anglii u rodin, a skoro žádná co měla psa s ním nechodila ven a přišel vždy někdo cizí. Chápu, že tady to tak nefunguje ale chci říct, že je tady prostě ta možnost a každý ji může využít pokud potřebuje. Naopak jsem byla svědkem taky toho, že mají lidi BC a chodí s ní 3x denně na 5 minut ven ( opravdu na 5 ). Pes udělá potřebu a jde domů. Co potkávám majitele BC v okolí bytů tak buď důchodci nebo lidé ve starším věku. Nemám obavu, žeby si něco o tom plemeni přečetli. Mají sice čas ale moc nechápou tohle plemeno, dle toho co jsem se s nimi bavila a ptala se na určité věci, zůstali stát jak opaření. No commnet.
To že máte psa neznamená že se nikam nepodíváte a nemůžete cestovat. Máte rakouská jezera, kam se dá jet, Slovenské tatry - spousta krásné turistiky. U moře autem pokud zvolíte taky. Je to jiný typ dovolené ale dá se.
Dítě dáte taky do školky a nejste s ním 15 let doma, takže asi tak. Pes má tyto možnosti taky, jak sem uvedla venčení, služby atd. Dítě je stejný ba větší závazek. Záleží na úhlu pohledu.
Máme pracovní, společenské a výstavní linie BC. Každý se snad informuje u CHS dopředu případně u majitele psa bez PP.