Prosba o radu k vhodnosti plemene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2020 19:01

Dobrý den, ahoj,

ráda bych vás poprosila o radu s výběrem vhodného plemene. Potýkám se s tím už pár let.
Hledám psa(fenu), střední vel., nejlépe do 20/25 kg, na srsti nezáleží.
Mazel, spíš submisivní, nenáročná výchova, musí milovat děti a musí milovat naši fenku.
Máme jorkšíra - no hate, prosím, je to sportovec.

Bydlíme v domě s velkou zahradou, pes bude žít s námi doma, ale venku může běhat jak dlouho chce.
Jsme poměrně aktivní, trávíme spoustu času v lese (kde jsou srny, takže nechci lovce), na horách nebo u vody.
Nebyl by denně doma sám, manžel pracuje na směny, ale občas by musel vydržet.
O víkendu chodíme na celodenní výlety, přes týden jsme po práci dost v lese, takže chceme aktivního psa, ale s mírou. Musí umět i odpočívat, jsou dny, kdy jsme gaučáci. Aktivně se nechceme věnovat sportům, ale jako koníček by to šlo.

Dlouho jsem byla zamilovaná do AO, ale asi potřebuje víc, než mu můžeme dát. A nevím, jestli jim popularita neuškodila?
Přemýšlím nad
- dlouhosrstou kolií
- nějakým retrívrem - znám spoustu "zdegenerovaných", ale bPP

Koukám i na útulky, ale tyjo, lidi adoptují jak diví.
Vyrůstala jsem s různými psy a nejlíp vzpomínám na NO a berňáka (ten se k nám nehodí).
Dalšího jorkšíra nechci.

Pokud budete někdo tak hodný a dáte mi tipy, budu moc vděčná.
Díky.

13.5.2020 21:39

Kolie i retrívr mi připadá dobrá volba, napadá mě ještě BŠO.

13.5.2020 21:54

Přidám svůj obvyklý tip na středního knírače a pak také na velkého ( královského) pudla. Knírači už mají boom za sebou a velkých pudlů nikdy nebylo moc.
Jen mazlivost a submisivitu vám výběr plemene nezaručí (možná jen do jisté míry) - to už je věc každého jedince.

14.5.2020 14:35
Zoia

XXX.XXX.211.224

Retrívr se vám až na tollera do toho váhového rozmezí nevejde na popsané aktivity je dobrý, ale lovecký pud má, a ne malý. Toller se váhově vejde, ale kdybyste o něm uvažovali, doporučuju se s nějakými seznámit, rozhodně to není zmenšenina zlaťáka a není to typický retrívří vrtichvost, povahově bych ho asi úplně k dětem (malým) nedoporučila. Flat, golden a labrador mi k nim přijde dobrá volba, ale na tom nelovení bude třeba zapracovat, u flata rozhodně.

14.5.2020 15:29

Děkuji za reakce. Oni ti pudlíci a knírači se mi zrovna nelíbí, i když povahově by mohli vyhovovat. Vypadá to, že tíhnu k ovčáckým plemenům a nejspíš vyhrává Kolie.

Flata mám mezi retrívry jako jedničku a taky je to nejlepší kámoš naší fenky, díky za tip. Jen mě docela odradilo, když jsem se ve FB skupině dočetla, že se často dožívají krátkého věku. Myslím tím o dost méně než je jejich průměr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík