Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nelinkaa

14.5.2020 09:23
Nelinkaa

XXX.XXX.121.14

Dobry den, chtěla bych poradit co mám dělat. Mám 4 měsíční fenku RR je to takové telatko boji se některých lidi ale k rozurenemu psovi by šla vpohode. Na vesnici pobihaji dva psi, jedna je krizenka labradora je velmi přátelská, druhy ke kříženec samojeda...nevim jestli je s pp ale myslím si že ne. Jeho majitele žijí v polorozpadlem domě nebo spíše statku. Znáte ty psy kteří k vam přijdou a vrti ocáskem tak tohle ten samojed není pokaždé když jste ho potkali tak nevrtěl jen stal a díval se na vás. Nikdy jsem se ho vyloženě nebala ale na podzim se to změnilo. Sousedům( me nejlepší kamarádce) roztrhal ovce, byly to naši miláčci. Majitele se omluvili a řekli ze se to už nikdy nebude opakovat. Mysleli jsme si ze už nebude probíhat jen tak. Od toho října jsme ho neviděli ale asi v půlce ledna nám běhal před domem. Bydlí docela blízko ale potom jsme ho viděli jak je sám úplně na druhé straně vesnice. Údajně už nekoho pokousal. Zase jsme ho neviděli ale asi před týdnem kdy si sousedi pořídili kachny tak jsme ho viděli jak vystekava kachny. Jelikož se o ne kamarádka bála tak ho šla odehnat odbehl a běžel někam do vesnice. Tak teda sousedi znovu psali ať si ho hlídají nebo to začnou více řešit. Další den jsme šli na prochazku a viděli jsme je jak hází kachnam suché pečivo. Nevíte co mám dělat když ho potkám samotná ?😟

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2020 09:36

Tak zatím nevíte, jestli je fakt agresivní, každopádně ke štěněti bych ho nepustila. Pokud bych ho potkala samotnýho bez lidí, volala bych měšťáky, ať ho odchytí a odvezou do útulku.
Pokud by mi šel po psovi, volám policajty s tím, že pes zaútočil na mě.

14.5.2020 09:42

Teda, tohle se nedá číst. Říká vám něco interpunkce? Asi ano, když občas ve větě čárku použijete. Tak proč ji nepoužíváte vždy, když do věty patří?

Ještě nikdy jsem neviděla samojeda, jak hází kachnám pečivo... Vlastně žádného psa.

14.5.2020 10:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nelinkaa napsal(a):
Dobry den, chtěla bych poradit co mám dělat. Mám 4 měsíční fenku RR je to takové telatko boji se některých lidi ale k rozurenemu psovi by šla vpohode. Na vesnici pobihaji dva psi, jedna je krizenka labradora je velmi přátelská, druhy ke kříženec samojeda...nevim jestli je s pp ale myslím si že ne. Jeho majitele žijí v polorozpadlem domě nebo spíše statku. Znáte ty psy kteří k vam přijdou a vrti ocáskem tak tohle ten samojed není pokaždé když jste ho potkali tak nevrtěl jen stal a díval se na vás. Nikdy jsem se ho vyloženě nebala ale na podzim se to změnilo. Sousedům( me nejlepší kamarádce) roztrhal ovce, byly to naši miláčci. Majitele se omluvili a řekli ze se to už nikdy nebude opakovat. Mysleli jsme si ze už nebude probíhat jen tak. Od toho října jsme ho neviděli ale asi v půlce ledna nám běhal před domem. Bydlí docela blízko ale potom jsme ho viděli jak je sám úplně na druhé straně vesnice. Údajně už nekoho pokousal. Zase jsme ho neviděli ale asi před týdnem kdy si sousedi pořídili kachny tak jsme ho viděli jak vystekava kachny. Jelikož se o ne kamarádka bála tak ho šla odehnat odbehl a běžel někam do vesnice. Tak teda sousedi znovu psali ať si ho hlídají nebo to začnou více řešit. Další den jsme šli na prochazku a viděli jsme je jak hází kachnam suché pečivo. Nevíte co mám dělat když ho potkám samotná ?😟

Že samojed roztrhá zvířata není tím, že je agresivní, ale ten pes je lovec. Samozřejmě to může být kříženec nevím s čím, ale samojed nikdy člověka nepokouše, to plemeno je na to přísně selektováno. Nebývá ani agresivní na psy. Můj by neroztrhal ani ty ovce, větších zvířat se bojí. Ale na opeřence všeho druhu je úplně vysazený, tam by to dobře nedopadlo, stejně tak zajíce zabije, pokuds se mu v zahradě povede nahnat ho na plot. Shrnu to: vy se ho bát nemusíte. A jsem si téměř jistá, že ani o fenku, bývají to velcí gentlemanové, co se psích holek týče, můj si nechá doslova skákat po hlavě.

Nelinkaa

14.5.2020 10:37
Nelinkaa

XXX.XXX.121.14

Omlouvám se, že jsem to psala narychlo.

nelinkaa

14.5.2020 10:41
nelinkaa

XXX.XXX.121.14

byli to mysleni ti majitele. Omlouvam se za hrubky jen jsem žák 6. třídy,který si myslí,že není podstatne na diskuzi pravopis ale obsah.

14.5.2020 10:51

Tak pokud jsi dítě, jistě se rodiče starají o to, jak štěně vychovávat a jak s ním zacházet, oni mají tu hlavní zodpovědnost. Taky určitě řeší, co dělat s tím volně pobíhajícím samojedem, jaká opatření zvolit, a jestli je pro tebe a štěně ten konkrétní pes nebezpečný...

14.5.2020 12:25

nelinkaa napsal(a):
byli to mysleni ti majitele. Omlouvam se za hrubky jen jsem žák 6. třídy,který si myslí,že není podstatne na diskuzi pravopis ale obsah.

To se mýlíš. Na diskuzi je podstatný obsah i pravopis. Obsah podaný nesrozumitelně může vést někdy i ke špatným radám. Jestliže jsi žačka 6. třídy, tak se učíš a neustále opakuješ pravopis, a proto by pro tebe neměl být problém napsat příspěvek gramaticky správně a srozumitelně.

14.5.2020 12:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se mýlíš. Na diskuzi je podstatný obsah i pravopis. Obsah podaný nesrozumitelně může vést někdy i ke špatným radám. Jestliže jsi žačka 6. třídy, tak se učíš a neustále opakuješ pravopis, a proto by pro tebe neměl být problém napsat příspěvek gramaticky správně a srozumitelně.

Přesně tak. Pravopis JE důležitý, protože některým příspěvkům opravdu není rozumět.

14.5.2020 12:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak o pravopisu už tu poučky byly, tak k věci. Není z toho fakt moc čitelno, to je fakt... :D

Ty se bojíš konkrétně toho, že psa potkáte a zaútočí ti na štěně nebo na tebe? A nebo, jak mi z toho taky vyplývá, nevěříš své feně, že za ním nepoběží, i když pes bude už z dálky vyhrožovat nebo se tvářit nečitelně?
Svého psa bych nepouštěla na volno v místech, kde očekávám, že bych mohla potkat cizí psy, jejichž reakci nejsem schopná odhadnout. Zvlášť, když vím, že mi za nimi poběží a nenechá se odvolat.

Nezmiňuješ se, jestli ten pes "jenom" na tajňáka chodí rvát hospodářská zvířata nebo i přes den skutečně napadá lidi a jejich psy. Někoho možná někde pokousal. Ale fakt se to stalo? A jak se to stalo? Jestli je to tulák, který by jen mohl být potenciálně agresivní po tom, co se k němu tvůj pes přiřítí, ale sám vás nijak nepronásleduje, nenahání a neobtěžuje, mělo by stačit se mu vyhýbat a nepustit k němu svou fenu.
Na domluvu se sousedy bych se nesnažila úplně spoléhat. S někým se dohodnout tak, aby následně splnili to, co slíbili, prostě nedá.

14.5.2020 14:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jen na vysvětlenou k té čárce ve větě. Není nepodstatná, naopak se díky ní mění třeba i celý smysl věty.

14.5.2020 16:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dotaz napsal(a):
Jen na vysvětlenou k té čárce ve větě. Není nepodstatná, naopak se díky ní mění třeba i celý smysl věty.

14.5.2020 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Že samojed roztrhá zvířata není tím, že je agresivní, ale ten pes je lovec. Samozřejmě to může být kříženec nevím s čím, ale samojed nikdy člověka nepokouše, to plemeno je na to přísně selektováno. Nebývá ani agresivní na psy. Můj by neroztrhal ani ty ovce, větších zvířat se bojí. Ale na opeřence všeho druhu je úplně vysazený, tam by to dobře nedopadlo, stejně tak zajíce zabije, pokuds se mu v zahradě povede nahnat ho na plot. Shrnu to: vy se ho bát nemusíte. A jsem si téměř jistá, že ani o fenku, bývají to velcí gentlemanové, co se psích holek týče, můj si nechá doslova skákat po hlavě.

ale samojed nikdy člověka nepokouše, to plemeno je na to přísně selektováno. Nebývá ani agresivní na psy.

vy se ho bát nemusíte

Tady ale není vůbec jasné, jestli to je opravdu samojed, a nebo prostě nějaký bílý chlupatý špicoidní kříženec - a takoví, co si pamatuji z děství, neměli problém si do člověka kousnout, štípnout. Může to být taky nějaký bPP samojed a nebo klidně čistokrevný samojed, ale výjimka v povaze, případně se špatnými zkušenostmi, zkažený.... Případně nesocializovaný se psy, útočící ze strachu.

A k zadavatelce - jak už psal někdo výše - volala bych měšťáky. Vím, jak je to nepříjemné, několik měsíců nás na procházkách otravoval pes, který utíkal ze zahrady. Neotravoval jenom nás, ale i další lidi, dorážel na děti, na cyklisty... Takže jsme se domluvili, že jakmile někdo uvidí psa venku, okamžitě bude volat... Psa nikdy neodchytili, protože majitel byl znám, a navíc než MP přijela, tak už byl pes většinou někde fuč. Majitel byl nejdříve několikrát upozorněn (nejdřív jsme to chtěli řešit bez MP, po dobrém, ale to nefungovalo), když ani to nezabíralo, tak mu později začali dávat i pokuty, to už by snad zabrat mohlo. Ale to byl pes, který vyloženě otravoval, pak to došlo do fáze, že jsem třeba chtěla jít se psem na procházku, a ten cizí pes nám stál před vraty, útočil a nechtěl nás pustit z vrat. Několika lidem se pověsil na nohu, strhl dítě z odstrkovadla, štípal do cyklistů.... Třeba teď máme ve vesnici taky jednoho "tuláka", nevím teda jestli utíká, nebo jestli ho majitelé pouštějí schválně (občas mají otevřená dvířka), ale ten pes nikomu nic nedělá, nikoho si nevšímá, chodí způsobně po chodnících, udělá si takové kolečko a jde domů, a když ho potkám se psema, tak to otočí a jde jiným směrem, takže tam nemám potřebu to nijak řešit.

14.5.2020 19:38
marq

XXX.XXX.160.41

Jak psala marcelaamax. A hlavně nepanikařit. Pes nemusí být vůbec agresivní. Lovecký pud není agresivita. A nic si nedělej z těch poznámek k pravopisu. Když člověk píše v emočním rozpoložení, moc na pravopis nemyslí a hlavně pořád se to ještě učíš .

14.5.2020 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Jó, je to pohoda, jít s malým psem a potkat velkýho tuláka.
Klídek mě opanuje.

14.5.2020 20:21
marq

XXX.XXX.160.41

Nepanikařit a klídek mě opanuje je teda dle mě velký rozdíl. Vzhledem k tomu, že jsem za celý život měla malé i velké psy, tak mám i to srovnání. Můj pes ČV nikdy nevrtěl ocasem (minimálně) a nikdy nebyl agresivní (ale byl velký pozorovatel stejně jako sousedovic samojed) a oproti tomu sousedčin bezpp maltézáček, který vrtí ocáskem jak pominutý, agresivně vyjíždí po mých psech a ona mě už skoro nezdraví, protože já mám "bojové plemeno" SBT (na vodítku), které ho ignoruje. Proto říkám nepanikařit. Moji předchozí milovanou jezevčici jsem vždycky vzala do rukou a hukla na psa co ji obtěžoval. Když mě napadl sousedovic dalmatin, který volně běhal venku a byl z bázlivosti a špatné výchovy agresivní, jezevčice mě bránila a u toho se strachy počurala. Nic se jí nestalo a já měla díru v kalhotách od jeho zubů. Myslím, že "klídek" a nepanikařit, je opravvdu rozdíl

15.5.2020 10:37
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Dotaz položil "šesťák".
Má právo (zatím) se pohybovat v pohodě a klidu po ulici.

O velkých dokonalých a malých zmetcích mi nemluvte.
Mám za sebou oboje.
Je to zvíře!
Stát se může cokoli.
To je moje zkušenost.

15.5.2020 17:07
fikovnice

XXX.XXX.55.29

Dotaz napsal(a):

Oběsit, nelze propustit!
Oběsit nelze, propustit!

15.5.2020 18:08
Neli.kac

XXX.XXX.121.14

Rada bych řekla, že je už pokoj ale opak je pravdou. Dnes jsme ho znovu potkali. Běžel zezadu na jiné sousedy okamžitě jsme je informovali o tom, že za nemi běží tento pes. Okamžitě zareagovali jenže pes nereagoval a začal cenit zuby. Ihned jsem začala utíkat i s fenkou na nedaleké hřiště kde jsem se zavřela v takovém altanku. Domu nás museli odvést rodiče. Už se vazne bojím jít sama ven!

15.5.2020 18:10
Neli.kac

XXX.XXX.121.14

Dekuji za odpověď, fenka už má 20kg takže není moc lehké ji vzít.🙂

15.5.2020 18:48

Neli.kac napsal(a):
Rada bych řekla, že je už pokoj ale opak je pravdou. Dnes jsme ho znovu potkali. Běžel zezadu na jiné sousedy okamžitě jsme je informovali o tom, že za nemi běží tento pes. Okamžitě zareagovali jenže pes nereagoval a začal cenit zuby. Ihned jsem začala utíkat i s fenkou na nedaleké hřiště kde jsem se zavřela v takovém altanku. Domu nás museli odvést rodiče. Už se vazne bojím jít sama ven!

Bude potřeba, aby to řešili rodiče....

15.5.2020 19:09
Neli.kac

XXX.XXX.121.14

Rodiče nám na to řekli ať to to tak neprozivame.

15.5.2020 20:23

Neli.kac napsal(a):

No tak co na to říct.....dítě tohle fááákt nevyřeší

15.5.2020 21:13

Neli.kac napsal(a):

Tak buď vědí, že ten pes není nebezpečný, a pak možná mají pravdu.
Anebo je ten pes nebezpečný a vy nemáte co dělat o samotě venku se štěnětem. Navíc to RR, je-li to opravdu ridgeback, za chvíli bude vážit víc než vy děti. Takže to bude chtít řádnou a důkladnou výchovu od dospělých lidí, jinak si vás fenka bude vodit, kam se jí bude chtít.

15.5.2020 22:06
Neli.kac

XXX.XXX.121.14

Nebojte to máme. Chodíme spolu všude je strašně moc sikovna, privolacku umí na výbornou. Jinak to je ridgeback s pp, lepší chs jsme si vybrat nemohli. Paní chovatelka má i cvicak.

15.5.2020 22:16

Neli.kac napsal(a):
Nebojte to máme. Chodíme spolu všude je strašně moc sikovna, privolacku umí na výbornou. Jinak to je ridgeback s pp, lepší chs jsme si vybrat nemohli. Paní chovatelka má i cvicak.

Teda já vám to přivolání na výbornou přeju....jen bych podotkla, že to nemusí být na věky věkův....štěndu jsou 4 měsíce, tak se ještě může tzv. držet máminy sukně a pak přijde puberta a jaký bylo perfektní přivolání....někteří psi i najednou "ohluchnou" a hlavně najednou si můžou říct, že cizího psího dotěru prostě vyřeší sami a v tu chvíli se může stát, že dítě takhle velkého psa neudrží.....takže pozor na to, tyhle změny můžou být zdánlivě ze dne na den

16.5.2020 08:57
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teda já vám to přivolání na výbornou přeju....jen bych podotkla, že to nemusí být na věky věkův....štěndu jsou 4 měsíce, tak se ještě může tzv. držet máminy sukně a pak přijde puberta a jaký bylo perfektní přivolání....někteří psi i najednou "ohluchnou" a hlavně najednou si můžou říct, že cizího psího dotěru prostě vyřeší sami a v tu chvíli se může stát, že dítě takhle velkého psa neudrží.....takže pozor na to, tyhle změny můžou být zdánlivě ze dne na den

Hmm, no nám RR zadávil kdysi našeho vestaje . A dotyčný měl také chovku RR. A přitom psa neměl na vodítku a na přivolání byl čokl hluchej jak poleno!

16.5.2020 11:09

Neli.kac napsal(a):

Dobrý přivolání je skvělý základ, to je dobře, že to fenka umí. Nicméně je pravda, že za chvilku jí přibyde síla a sebevědomí. Proto je potřeba ji taky důkladně socializovat, a to zejména na pejsky. Pokud s ní chceš chodit sama ven i za rok, bude muset být opravdu skvěle ovladatelná a nekonfliktní :)
Potkávání takových osamělých psů - natož agresivních - bývá problém i pro dospěláky. Není to vůbec jednoduchý a každej si musí sám přijít na postup, co mu bude fungovat. Moc si neumím představit, že by tyhle situace mělo řešit dítě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík