Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chtěla bych poradit máme dvě štěňátka u prvnicky a obe pijí cca každé 2 hodiny, maminka je olizuje, nenarříkaji. Ale štěňata nepřibírají na vaze pátý den po porodu a ještě nemaji ani porodní vahu
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit máme dvě štěňátka u prvnicky a obe pijí cca každé 2 hodiny, maminka je olizuje, nenarříkaji. Ale štěňata nepřibírají na vaze pátý den po porodu a ještě nemaji ani porodní vahu
Nám se tohle stalo před xx lety u jezevčíka, fenka měla málo mléka a ještě k tomu řídké.

lupus4
napsal(a):
bohužel - uspat
nemají např. rozštěpy patra ?
to jako vazne? takhle - přes monitor?
a nejdriv je ma uspat a pak prohlednout, jestli nahodou nemela - rozstep?
Před krmením zmáčkněte feně cecky. V tomhle věku štěňat by měla mít fena mléka neurekum, po fenách mi vždycky zůstávají na podlaze louže. Když jsou jen dvě štěnda, i bych očekávala,že při krmení z ostatních cecků bude mlíko samo odkapávat (bacha na zánět žlázy). Pokud má fena mléka málo,budete muset přikrmovat. Štenda nechte prohlídnout,ať máte jistotu,že za nepřibíráním není zjevná vada. A jinak dobrý nápad je fakt štěnda zvážit před krmením a hned po něm. Přibrala vůbec něco? Zas kdyby byla hladová,tak by kňučela,byla neklidná...

Rozštěp nemají, to jsme už konttolovali.
Vážila jem před a po krmení a prřibilo cca 4 g. Štěňata mají cca 170g. Koupili jsme mlíko pro štěňata tak zkusíme fence i štěňatům.
Nejvíce mě zaráží že štěňata vypadají spokojeně nepláčou že mají hlad.
Rady na uspání snad nejsou na pořadu dne. Doufám že se to spraví.
napsal(a):
Rozštěp nemají, to jsme už konttolovali.
Vážila jem před a po krmení a prřibilo cca 4 g. Štěňata mají cca 170g. Koupili jsme mlíko pro štěňata tak zkusíme fence i štěňatům.
Nejvíce mě zaráží že štěňata vypadají spokojeně nepláčou že mají hlad.
Rady na uspání snad nejsou na pořadu dne. Doufám že se to spraví.
Neprojevují se, protože mohou být tak slabá, že ani nemohou kňučet. Jak je fenka stará?

Mlíčko se po zmáčknutí ceciku objeví i mimina mají mokré čumáčky, ale rozhodně to není samovolný odkap.
Máme umělé mlíčko a zkusíme dokrmovat i fenku i štěňata doufám že to pomůže.
Fenka má 3 roky a jsou to její první.

eli22
napsal(a):
A čím tu fenku krmíte?
Hovězí vývar hlavně kvůli tekutinám a krmíme, maso, těstoviny, vločky, zeleninu. Tvaroh, jablka, žloutek ...střídáme pangamin, mořské řasy, kvalitní rostlinný olejKo a přidávám vápník.
Standardně barfujeme, ale teď nějak nechce syrové tak vařím.
napsal(a):
Hovězí vývar hlavně kvůli tekutinám a krmíme, maso, těstoviny, vločky, zeleninu. Tvaroh, jablka, žloutek ...střídáme pangamin, mořské řasy, kvalitní rostlinný olejKo a přidávám vápník.
Standardně barfujeme, ale teď nějak nechce syrové tak vařím.
Tak to má stravu pestrou.
napsal(a):
Mlíčko se po zmáčknutí ceciku objeví i mimina mají mokré čumáčky, ale rozhodně to není samovolný odkap.
Máme umělé mlíčko a zkusíme dokrmovat i fenku i štěňata doufám že to pomůže.
Fenka má 3 roky a jsou to její první.
Mne sa toto stalo vlani u šteniat po cisárskom. Fena mala mlieko, po pôrode sa normálne prisali tak ako vaše, pili, boli ticho, ale nepriberali. Prvých pár dní som to neriešila lebo to môže byť normálne, avšak po 4 dňoch už viditeľne schudli asi 10% od pôrodnej váhy.
Problém bol nekvalitné a málo mlieka u feny, museli sme ich začať fľaškovať a naozaj potom začali priberať. Žiaľ fena mlieko nakoniec úplne stratila tak som si užila ďalšie 2t fľaškovania, ale určite to nebol dôvod dať šteniatka uspať. Niektorí tu od monitora dokážu hodiť také nezmysly
Zatiaľ dokrmujte, ale pokiaľ sajú a nie je problém s mliekom (u nás ako začalo odchádzať a stále ju ťahali tak začalo byť zapálené museli sme preto odstaviť úplne takže sledujte aj toto, zapálené mlieko im môže vážne ublížiť) tak ich nechajte piť a fenku dobre kŕmte ak žerie, poprípade pridajte niečo na podporu laktácie a uvidíte. Určite to ale nenechajte len tak, po 5 dňoch je pravý čas začať ich dokrmovať.

Tak jsme vcera začali dokrmovat co 2 hodiny i v noci a ráno už byla vaha o cca 20 gramů výší. Teď je necháme nakojit od maminky a zvážíme a když jsou malo tak ještě trošku dokrmime. Zdá se mi, že se trošku spravilo množství mlíka i u maminky. Když se napijí jednou tak jim to stačí a podruhé je to malo a tak ještě trošku dokrmime.
V podstatě jsme konečně trošku nad porodní vahou
Všem děkuji za radu.
napsal(a):
Tak jsme vcera začali dokrmovat co 2 hodiny i v noci a ráno už byla vaha o cca 20 gramů výší. Teď je necháme nakojit od maminky a zvážíme a když jsou malo tak ještě trošku dokrmime. Zdá se mi, že se trošku spravilo množství mlíka i u maminky. Když se napijí jednou tak jim to stačí a podruhé je to malo a tak ještě trošku dokrmime.
V podstatě jsme konečně trošku nad porodní vahou
Všem děkuji za radu.
Tak to je super.
Mimisko

XXX.XXX.100.214
Ano,z am..pri in muze byt vice..napr.pneumoza po vdechnuti plodove vody,bakterie...a velmi casto jsou podchlazena!!Musi mit teplotu nad 35....pak nemaji silu pit.Ja me zahreju v elekt.decce a pak dokrmim..Je ro na dovolenou,ale pokud je jinak stene zdrave,da se zachranit..

Mimisko
napsal(a):
Ano,z am..pri in muze byt vice..napr.pneumoza po vdechnuti plodove vody,bakterie...a velmi casto jsou podchlazena!!Musi mit teplotu nad 35....pak nemaji silu pit.Ja me zahreju v elekt.decce a pak dokrmim..Je ro na dovolenou,ale pokud je jinak stene zdrave,da se zachranit..
Co je to pneumoza? Já znám jenom cirhózu.

pneumonie...

napsal(a):
pneumonie...
Já vím.
Spíš jsem reagovala na někoho, kdo vytáhne vlákno po 2,5 letech a ještě s nepřesnou terminologií.

Doron
napsal(a):
Ta paní to ale napsala obsahově hezky, chtěla poradit a pomoct.
Nerozumím té neustálé potřebě někoho
ponižovat..:(
Neponižuji, jenom upřesňuji.
Pneumóza prostě neexistuje. Neboli, když neznám odborné termíny, tak je nepoužívám. Já bych se třeba nepustila do debaty ohledně jaderné fyziky.
A začátku věty vůbec nerozumím. Vy ano?
napsal(a):
Pneumóza prostě neexistuje. Neboli, když neznám odborné termíny, tak je nepoužívám. Já bych se třeba nepustila do debaty ohledně jaderné fyziky.
Ano, znám. Příčin může být více. Například pneumonie po vdechnutí plodové vody, bakterie... A velmi často jsou (štěňata) podchlazená! Musí mít teplotu (myšleno prostředí, nikoli přímo štěňat) nad 35 °C. Pokud mají nižší, nemají sílu pít. Já je zahřeju v elektrické dečce a pak dokrmím. Člověk aby si kvůli tomu bral dovolenou, ale pokud je jinak štěně zdravé, dá se zachránit.
napsal(a):
Já tomu rozumím.
Jsem zvyklá( a umím) si věci trochu překládat:)
Nevadí mi ani takové ty dlouhé odstavce bez interpunkce, sleduju spíš obsah než formu.
Víte, když někoho takhle veřejně zesměšníte, je dost pravděpodobný, že už příště nic nenapíše. A to je škoda.

Varaxi
napsal(a):
Ano, znám. Příčin může být více. Například pneumonie po vdechnutí plodové vody, bakterie... A velmi často jsou (štěňata) podchlazená! Musí mít teplotu (myšleno prostředí, nikoli přímo štěňat) nad 35 °C. Pokud mají nižší, nemají sílu pít. Já je zahřeju v elektrické dečce a pak dokrmím. Člověk aby si kvůli tomu bral dovolenou, ale pokud je jinak štěně zdravé, dá se zachránit.
Však jsem psala, stará škola. Za nás se psaly celé věty. Tyhle zkratky neznám. Zatím jsem zvládla jenom OMG a TVL.
Děkuji.

Pneumatosis coli. Kometo.
(a to už musíte gůglit s výrazem "bakterie")
Ale fakt už je to tu nepříjemné.

ale pendrek.
pneumonie u stenat -zapal plic - vetsinou po tom, co si loknou vodu, mleko do plic.
prijdete tak o stene nekolik dnu i tydnu stare, prosperujici - behem par hodin -a treba i pres lekarskou peci.

napsal(a):
ale pendrek.
pneumonie u stenat -zapal plic - vetsinou po tom, co si loknou vodu, mleko do plic.
prijdete tak o stene nekolik dnu i tydnu stare, prosperujici - behem par hodin -a treba i pres lekarskou peci.
Já to chápu, ale pneumatoza existuje, co já vím, esi i dalšího něco jako třeba pneumosis oculi.
Jsem se teď dověděla, že je to vzduch v žaludku.
Takže na co urážky, navíc od někoho, kdo je vzdělán.
Nevím, co na tom textu bylo nepochopitelného, jasný dotykový telefon a spěch.
Což neomlouvá, je to nezdvořilé, nepřečíst si po sobě, ale...
Je to docela zajímavé, co vlastně je takové obyčejné říhání... někdy.
https://medhelpsis.com/en/posts/13685

napsal(a):
Já to chápu, ale pneumatoza existuje, co já vím, esi i dalšího něco jako třeba pneumosis oculi.
Jsem se teď dověděla, že je to vzduch v žaludku.
Takže na co urážky, navíc od někoho, kdo je vzdělán.
Nevím, co na tom textu bylo nepochopitelného, jasný dotykový telefon a spěch.
Což neomlouvá, je to nezdvořilé, nepřečíst si po sobě, ale...
Je to docela zajímavé, co vlastně je takové obyčejné říhání... někdy.
https://medhelpsis.com/en/posts/13685
holinky nebo hodinky.
byla to pneumoza v preklepu - ne pneumatoza a oboji je irelevantni vzhledem ke kontextu. ten je kristalove jasny.
jste se bali o dalsi ctenare, aby nebyli mozna zmateni -ale moc teda nepomahate :-)

napsal(a):
holinky nebo hodinky.
byla to pneumoza v preklepu - ne pneumatoza a oboji je irelevantni vzhledem ke kontextu. ten je kristalove jasny.
jste se bali o dalsi ctenare, aby nebyli mozna zmateni -ale moc teda nepomahate :-)
Dobře :-) JE to zápal plic.
Já reagovala "neexistuje", nemohu usnout, když vidím nespravedlnost :-)

napsal(a):
Dobře :-) JE to zápal plic.
Já reagovala "neexistuje", nemohu usnout, když vidím nespravedlnost :-)
a ja uz myslela, ze je to nova hra - kdo vygoogluje nejvice slov co zacinaji na pneu...

já znám třeba pneumatiku.
jinak pneuma = vzduch. všechno ostatní je odvozené, jako ty gumy nebo plíce.
no a plíce mohou být postižené zánětem, pak je to pneumonitida a speciálním druhem pneumonitidy je pneumonie.
jakýkoliv orgán může být postižený pneumatózou.
štěňata mohou teoreticky zdechnout na obojí.