Claire90

XXX.XXX.237.130
Dobrý den,
dnes jsem ve stolici našeho psíka objevila malou bilosedou zatočenou věc, usuzuji, že to byl nějaký červ? Zkoušela jsem to pomačkat (přes sáček), ale nijak se to moc nehlo. Lekla jsem se, ze to je tasemnice. Hledala jsem na internetu, ale fotky jsem žádné nenašla a z popisu mi to nic nepřipomínalo. Tak teď nevím, jestli má pejsek červy nebo jestli jsem při sběru bobku náhodou nesebrala i něco z trávy...bylo to na povrchu bobku.Setkal se s tím už někdo? Psa pravidelně odčervnějeme, naposledy cca před 14 dny. Máme malé dítě, takže si to hlídáme, syrové maso nedavame. Děkuji za reakce.
Claire90
napsal(a):
Dobrý den,
dnes jsem ve stolici našeho psíka objevila malou bilosedou zatočenou věc, usuzuji, že to byl nějaký červ? Zkoušela jsem to pomačkat (přes sáček), ale nijak se to moc nehlo. Lekla jsem se, ze to je tasemnice. Hledala jsem na internetu, ale fotky jsem žádné nenašla a z popisu mi to nic nepřipomínalo. Tak teď nevím, jestli má pejsek červy nebo jestli jsem při sběru bobku náhodou nesebrala i něco z trávy...bylo to na povrchu bobku.Setkal se s tím už někdo? Psa pravidelně odčervnějeme, naposledy cca před 14 dny. Máme malé dítě, takže si to hlídáme, syrové maso nedavame. Děkuji za reakce.
Škrkavka
Claire90

XXX.XXX.237.130
Podle obrázku mi to jako škrkavka nepřišlo, ale nemám absolutně žádné zkušenosti, takže děkuji za radu a začnu to řešit. Ještě jsem si uvědomila, že tento víkend na chatě hodně psík jedl trávu, tak mě napadlo, jestli třeba nesnědl nějakého živočicha na stéble trávy? Asi blbost, že? :)
Mám tedy znovu podat odčervňovací tabletu?
Claire90
napsal(a):
Podle obrázku mi to jako škrkavka nepřišlo, ale nemám absolutně žádné zkušenosti, takže děkuji za radu a začnu to řešit. Ještě jsem si uvědomila, že tento víkend na chatě hodně psík jedl trávu, tak mě napadlo, jestli třeba nesnědl nějakého živočicha na stéble trávy? Asi blbost, že? :)
Mám tedy znovu podat odčervňovací tabletu?
Pozřeného živočicha na trávě by zpracoval, a nevyšel by vcelku.
Pokud si nejste jistí, tak sbírejte trus, a pošlete ho na koprologii - hysterickým odčervováním "naslepo" si akorát odrovnáte psa
Uživatel s deaktivovaným účtem

Škoda, že jste to nevyfotila. Ale jak píše Inspektor, hoďte bobky do laborky na koprologii, nebo doneste vet, ať pošle. Sbírat min. 3 dny od každého bobku kousíček do nějaké nádobky, skladovat v chladu, aktuálně to jde asi jen v lednici.
Claire90

XXX.XXX.237.130
Děkuji, odnesu vzorky k veterináři. Snad to nebude nic vážného
Claire90
napsal(a):
Dobrý den,
Škrkavka i tasemnice jsou bílé. Tasemnice je plochá ,,mašle". Škrkavka kulatý provázek cca 3mm v průměru(odhad)
lesnížínka
napsal(a):
Škrkavka i tasemnice jsou bílé. Tasemnice je plochá ,,mašle". Škrkavka kulatý provázek cca 3mm v průměru(odhad)
Jen dodatek pro zadavatelku k výše napsanému:
Z tasemnice běžně odcházejí jen články a ty vypadají jako semena z okurky (velikostí, tvarem i barvou). Jen se trochu hýbou.
Jak je psáno, škrkavka je kulatý provázek a je poměrně dlouhá. Určitě bych neřekl, že je malá (jak, zadavatelko, píšete).
Jinými slovy „malá bílošedá zatočená věc“ s nejvyšší pravděpodobností nebude psí vnitřní parazit. Necpěte do psa chemii hlava nehlava zbytečně! Pro klid duše můžete udělat tu zmíněnou koprologii. Pokud jste ale odčervovala před dvěma týdny, bude to nejspíš zbytečné.