Naty1234

XXX.XXX.168.69
Zdravím,
mám fenku voříška střední velikosti (kolem 15kg) je jí 7 měsíců a procházíme si prvním háráním. Dnes už je to 21. den od doby, kdy začala krvácet.
Dočetla jsem se, že by se měl výtok měnit z krvavého na "vodnatý" nebo tak nějak, ale ona stále krvácí ani změnu barvy jsem nezaznamenala na slipové vložce, kterou má v kalhotkách, protože ji mám v bytě a krvácí opravdu hodně. Ani mi nepřijde, že by jí splaskával otok puliny.
Teď začala být až zvláštně klidná, jakoby unavená, pořád spí a není tak akční a veselá jako normálně a tahá deky a schraňuje si je, jako kdyby si dělala hnízdo.
Je to poprvé, co mám fenku a tak nevím, jestli je to normální, nebo by to mohl být problém, popřípadě březost, ale ke psům ji nepouštím a hlídám jí, protože o štěňata opravdu nestojím. Snad mi tedy nějaký kontakt se psem neunikl. Mám v plánu jí nechat kastrovat.
Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s takhle dlouhým krvácením nebo podobným chováním, nechci nic zanedbat. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

to tady nikdo nerozhodne, jestli to ještě je normalni nebo ne.
muze byt i nemusi.
jestli se vam to nezda - vet a aspoň ultrazvuk.

"Snad mi tedy nějaký kontakt se psem neunikl"
Háravou fenu musíte mít na vodítku a tím pádem na očích. Jak vám může, byť jen teoreticky, uniknout její kontakt se psem?
I když - lidé jsou různé, ponejvíce......
Pamatuju, jak si majitel uvázal háravou fenu k nárazníku auta, zalehl pod auto a než zjistil, co mu to tam "tluče" a odkud ten olej kape - měl ji nakrytou.
Pak jsem taky jednou v našem venčícím lesíku trefila na pána s háravou fenou, puštěnou. "Ježiš, to máte psa? Kde jste se tu vzali, vždyť tu nikdo nebyl, pořád koukám, jestli někdo nejde.......ona hárá !!!!. Přiznám se, že jsem mu netroubila, že pes je kryptorchid a dobře se zlomysně bavila, když spolu zmizeli v roští......a říčný pán za nima.
Naty1234

XXX.XXX.17.102
napsal(a):
"Snad mi tedy nějaký kontakt se psem neunikl"
Háravou fenu musíte mít na vodítku a tím pádem na očích. Jak vám může, byť jen teoreticky, uniknout její kontakt se psem?
I když - lidé jsou různé, ponejvíce......
Pamatuju, jak si majitel uvázal háravou fenu k nárazníku auta, zalehl pod auto a než zjistil, co mu to tam "tluče" a odkud ten olej kape - měl ji nakrytou.
Pak jsem taky jednou v našem venčícím lesíku trefila na pána s háravou fenou, puštěnou. "Ježiš, to máte psa? Kde jste se tu vzali, vždyť tu nikdo nebyl, pořád koukám, jestli někdo nejde.......ona hárá !!!!. Přiznám se, že jsem mu netroubila, že pes je kryptorchid a dobře se zlomysně bavila, když spolu zmizeli v roští......a říčný pán za nima.
Ano. Fenu mám neustále na vodítku a psům se obloukem vyhýbám. Jenže bohužel nám po vesnici běhají tři psi, kteří jaksi nikomu nepatří. Jakmile některého z nich potkáme, fenu posazuji a psa odháním, když se nenechá, tak ji beru do náruče a odcházím s ní co nejdál, aby se náhodou, když půjde po svých něco nestalo. Takže si jsem jistá, že mi ji žádný pes nanekryl, ale náhoda je blbec, obzvlášť když potkáte 2 toulavé psy najednou a v tu chvíli má člověk co dělat, aby ji ohlídal.