Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

doomy

21.5.2020 23:16
doomy

XXX.XXX.115.117

Dobrý den, mám dotaz. Koupil jsem v v září minulého roku pejska od chovatelky, ale trpí kriptochismem. Mám kupní smlouvu a všechny dokumenty. Pejskovi bylo odstraněno jedno nesedtouplé varle, také měl 2 řady zubů. Podle veterináře jde o vrozené vady. Chci se zeptat co teď s tím ?
Majitelka mi řekla že si psa vezme zpět a vrátí všechny peníze, ale to mi přijde hodně sprosté jelikož pejsek je členem rodiny a už bych ho nedal.

Předem děkuji všem za odpovědi.

21.5.2020 23:56
Dasvo

XXX.XXX.250.72

doomy napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Koupil jsem v v září minulého roku pejska od chovatelky, ale trpí kriptochismem. Mám kupní smlouvu a všechny dokumenty. Pejskovi bylo odstraněno jedno nesedtouplé varle, také měl 2 řady zubů. Podle veterináře jde o vrozené vady. Chci se zeptat co teď s tím ?
Majitelka mi řekla že si psa vezme zpět a vrátí všechny peníze, ale to mi přijde hodně sprosté jelikož pejsek je členem rodiny a už bych ho nedal.

Předem děkuji všem za odpovědi.

Píšete „dvě řady zubů“. Předpokládám, že myslíte perzistující mléčné zuby (když stálé jsou už částečně, nebo úplně prořezané). To není žádná vrozená vada, ale zcela běžný problém u malých plemen. Nemyslím si, že by za něco takového měl být chovatel popotahován. (Pokud tedy mluvíme o tomtéž.)

Co se kryptorchismu týká, ten samozřejmě vadou je. Otázka ale zní, co máte v kupní smlouvě! Pes měl v době odběru varlata sestouplá? Nebo je neměl a ve smlouvě je uveden nějaký postup pro případ, že nakonec nesestoupí?
Víte, tady Vám nejspíš nikdo nic zásadního neporadí, protože zásadní je to, co je psáno.
Na Vašem místě bych se zcela slušně pokusil s chovatelkou domluvit! (Slušně a neagresivně většinou dosáhnete víc.) Vysvětlil jí, že psa vracet nechci, mám ho rád, atd., ale že bych rád dostal zpět část peněz,které jsem vložil do operace (například). Zkrátka vysvětlit a navrhnout nějaké řešení. Pak se dá diskutovat o jejích a Vašich představách.
Pravda je, že kryptorchismus je problém, a pokud jste psa kupoval jako „bezvadného“, měl by se k tomu solidní chovatel nějak zodpovědně postavit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík