Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pettynkaa001

24.5.2020 08:41
Pettynkaa001

XXX.XXX.154.46

Zdravím,
máme problém s roční rotvajlerkou. Doposud to byl velmi žravý pes. Krmíme pouze granule, ty vždycky během chviličky vymetla do posledního drobku. K žádné změně v druhů krmiva ani v ničem, co by bylo spojené s krmením nedošlo. Přestala nám teď jíst. Přijde k misce, čichne a zase odejde, případně se ani neobtěžuje přijít. Jinak je stále velmi aktivní, nepůsobí dojmem psa, kterému by něco chybělo nebo tak. Běhá, vyhledává společnost, hraje si, hlídá. Nijak radikálně zatím něhu ne. Kontrolovala jsem hubu, žádný problém jsem nenašla. Nepodstrojujeme. Zvolili jsme metodu podání jídla, po chvíli zabavení misky, když nesežere. Někdy sní pár soust, jindy nic. Když je ale v blízkosti starší fena mých rodičů, sežere celou dávku bez váhání. Pamlsky neodmítá. Napadlo mě, že by to mohlo mít souvislost s línáním, jelikož je to jediné, co se s ní viditelně děje.
Na vteřinu samozřejmě půjdeme, pokud problém přetrvává.
Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost, nějaký tip čím by to mohlo být, na co se zaměřit.

24.5.2020 08:46
eli22

XXX.XXX.58.41

Změnit stravu?

24.5.2020 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

K žádné změně v druhů krmiva ani v ničem, co by bylo spojené s krmením nedošlo.

To bude ta chyba.

Moni47838

24.5.2020 11:00
Moni47838

XXX.XXX.199.129

Zkuste pomalu a po troskach zmenit stravu. Mozna je jen vybirava. Nebo zkuste do granuli primichat trosku nejake chutne konzervy a tu pomalu z granuli odstranovat. Taky je možnost nechat ji "vyhladovet". Granule po 15 minutách oddelat, kdyz je nesni a dat ji az za nějaký cas. Kdyz bude mit hlad, bude ji jedno, co sezere. Kdyby Vam ale nezrala ani tak, uvarila bych ji maso, ryzi, nejakou zeleninku, mrkev, vajicko. To varit i tak parkrat za cas, potřebuje to taky.

24.5.2020 11:08
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Moni47838

Je vybíravá?
Vyhladovět?
Rok žere to samé.

24.5.2020 11:09
eli22

XXX.XXX.58.41

Pettynkaa001 napsal(a):
Zdravím,
máme problém s roční rotvajlerkou. Doposud to byl velmi žravý pes. Krmíme pouze granule, ty vždycky během chviličky vymetla do posledního drobku. K žádné změně v druhů krmiva ani v ničem, co by bylo spojené s krmením nedošlo. Přestala nám teď jíst. Přijde k misce, čichne a zase odejde, případně se ani neobtěžuje přijít. Jinak je stále velmi aktivní, nepůsobí dojmem psa, kterému by něco chybělo nebo tak. Běhá, vyhledává společnost, hraje si, hlídá. Nijak radikálně zatím něhu ne. Kontrolovala jsem hubu, žádný problém jsem nenašla. Nepodstrojujeme. Zvolili jsme metodu podání jídla, po chvíli zabavení misky, když nesežere. Někdy sní pár soust, jindy nic. Když je ale v blízkosti starší fena mých rodičů, sežere celou dávku bez váhání. Pamlsky neodmítá. Napadlo mě, že by to mohlo mít souvislost s línáním, jelikož je to jediné, co se s ní viditelně děje.
Na vteřinu samozřejmě půjdeme, pokud problém přetrvává.
Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost, nějaký tip čím by to mohlo být, na co se zaměřit.

To línání je normální nebo nějak extrémní?

24.5.2020 11:11
drben6

XXX.XXX.86.130

Možná vaše rotvajlerka začíná poprvé hárat. Je to celkem časté, už to tady někde bylo, že fenka při hárání úplně přestala žrát. Až dohárá pravděpodobně se vše vrátí do normálu.

24.5.2020 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Moni47838

Je vybíravá?
Vyhladovět?
Rok žere to samé.

Přesně

24.5.2020 12:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pokud to není zdravotní problém změnila bych stravu na maso s přílohou................
chtěla bych vidět vás denně to samé jídlo nebo vyhladovět

Přidejte reakci

Přidat smajlík