Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Moni47838

24.5.2020 10:16
Moni47838

XXX.XXX.199.129

Dobrý den, moje 8mi měsíční shih-tzu holčičce se udělaly dredy. Je to naše první shih-tzu a chceme ji udržovat v srsti, bohužel jsme se nezamerili dostatečně na problémová místa, jako je oblast kolem obojku, za ušima, pod nohama a zezadu na nohach. Koupili jsme rozcesavac, kterým to celkem jde, ale malá si to nechce nechat libit. Máte nějaké zkušenosti s dredy u dlouhosrstých plemen? Stříhat je nechceme, chystáme se na výstavu.

24.5.2020 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nechápu, jak se vám můžou udělat dredy, možná proto, že s takovouto srstí psa nemám ale: pročešu celého! psa každý den. A to jsem měla dva velké psy(už mám jen samojeda) Ale prostě těch 10minut na vyčesání prcka, by jste si dát měla.

Moni47838

24.5.2020 11:28
Moni47838

XXX.XXX.199.129

Dekuji, cesu ji kazdy den co chvile, poradne i dvakrat denne. Dlouhosrsteho mam poprve a tak teprve prichazim na ty problemove partie, kam se s kartacem i blbe dostava.

24.5.2020 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Moni47838 napsal(a):
Dekuji, cesu ji kazdy den co chvile, poradne i dvakrat denne. Dlouhosrsteho mam poprve a tak teprve prichazim na ty problemove partie, kam se s kartacem i blbe dostava.

Rozčesávač, to jako furminátor? To bych na takovouto srst vůbec nepoužívala. A pokud vím psům se to fakt moc nelíbí. Mě se i u berňáka osvědčil nejlíp obyčejný drátkový kartáček, ten pročesává dobře a netahá to nepříjemně, jak to umí hřeben. Obojek bych jí dávala jen na nezbytnou dobu(můj pes s límcem obojek na stálo taky mít nemůže) zadní nožky rozčesáváme v leže na boku(normláně tedy celého psa - učešu jednu stranu, psa převalím a druhou) a jde to dobře.V podpaždí bych jí chlupy trochu přistříhla, tam to snad opižlané ani nebude vidět

Moni47838

24.5.2020 11:51
Moni47838

XXX.XXX.199.129

Moc dekuji za tipy😊Rozcesavacem jsem myslela sprej, o furminatoru jsem taky uvazovala, ale dam na Vas.

24.5.2020 11:59
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Moni47838 napsal(a):
Moc dekuji za tipy😊Rozcesavacem jsem myslela sprej, o furminatoru jsem taky uvazovala, ale dam na Vas.

Furminator je na vycesavani podsady, takze pro vas absolutne nevhodny. I pro kratkosrsteho psa to s nim muze byt neprijemne, takze jak radi lesnizinka, spis poridte kartac, ale za me ne drateny. Lepsi je nejaky maly plastovy urceny pro lidi.

Znama ma na yorka neco takoveho jako na obrazku. Pry netaha a psovi je to mnohem prijemnejsi nez jakykoli jiny hreben.

24.5.2020 12:25
Dája6

XXX.XXX.237.170

Moni47838

Dobrý den,
ohledně dredů, já osobně mám s dredem zkušenost protože mám rasu Bišonek ( 3x ) a Ruskou barevnou Boloňku. Můžu Vám říct, že pokud váš pejsek je ještě ve štěněcím věku a to je, tak dredy bude mít i když budete poctivě česat každý den.
Váš pejsek začíná takový ten přechod ze štěněte do puberťáka a skončí jako dospělák a takhle se chová jeho srst.
I když mám 16letou zkušenost s touhle srstí, i když jsem česala každý den protože jsem taky chodila na výstavy a nechtěla jsem střihat, tak věřte ani mě se dredy nevyhnuly.
Rada, no a teď musíte být neoblomná a pevná, otočím štěně na záda, přimáčknu nohama, vezmu dred a hřeben a prostě co se dá rozčešu a nebo zbytek vytrhnu. Pokračuji dál, tohle Vás čeká až do pře srstění neboli dospělosti cirka 1,5 až 2roky.
Pokud chcete chodit na výstavy tak tímhle si prostě projdete a pak bude hej, nebojte.
Po koupeli dávat kondicionér, koupit v Lidlu na lidské vlasy Cien.
Tak to jen ve zkratce a hlavně kupte si špunty do uší, štěně bude naříkat, ale nic se nedá dělat.
Dája

24.5.2020 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
Furminator je na vycesavani podsady, takze pro vas absolutne nevhodny. I pro kratkosrsteho psa to s nim muze byt neprijemne, takze jak radi lesnizinka, spis poridte kartac, ale za me ne drateny. Lepsi je nejaky maly plastovy urceny pro lidi.

Znama ma na yorka neco takoveho jako na obrazku. Pry netaha a psovi je to mnohem prijemnejsi nez jakykoli jiny hreben.

Á vidíte, ten mne nenapadnul, máte pravdu Češu se s ním já, mám ho z Aliexpresu za pár šupů a spokojenost....a ten pes má takřka stejné chlupy to by mohlo jít

Moni47838

24.5.2020 12:38
Moni47838

XXX.XXX.199.129

Moc děkuji za rady, s dredy teda musím bohužel počítat a vydržet.

24.5.2020 14:24
whasabi

XXX.XXX.167.91

Přímo na ty dredy by vám mohl pomoct prořezávač.

https://www.krmivo-pes.cz/psi/potreby-pro-pesteni/hreben-prorezavaci-dlouhy-duvo/

24.5.2020 15:09
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Nechápu, jak se vám můžou udělat dredy, možná proto, že s takovouto srstí psa nemám ale: pročešu celého! psa každý den. A to jsem měla dva velké psy(už mám jen samojeda) Ale prostě těch 10minut na vyčesání prcka, by jste si dát měla.

Bude to tím, že psa s takovou srstí nemáte. Shih tzu má úplně jiný typ srsti než samojed nebo berňák. Jak píše Dája, dred se zadaří raz dva, obzvlášť u štěněte. Problémové partie jsou typicky za ušima nebo v podpaží, tam toho s drátkovým kartáčkem moc nezmůžete, ten je tak leda na pročesání zad.
Pro zadavatelku - já mám mix shih tzu a dred, kterej mi nejde rozčesat, nemám problém stříhnout, ale na vašem místě bych se zeptala chovatelů, musejí mít s údržbou srsti zkušenosti.

Jinak tohle - síla
Rada, no a teď musíte být neoblomná a pevná, otočím štěně na záda, přimáčknu nohama, vezmu dred a hřeben a prostě co se dá rozčešu a nebo zbytek vytrhnu. Pokračuji dál, tohle Vás čeká až do pře srstění neboli dospělosti cirka 1,5 až 2roky.
Pokud chcete chodit na výstavy tak tímhle si prostě projdete a pak bude hej, nebojte.
Tak to jen ve zkratce a hlavně kupte si špunty do uší, štěně bude naříkat, ale nic se nedá dělat.

24.5.2020 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Bude to tím, že psa s takovou srstí nemáte. Shih tzu má úplně jiný typ srsti než samojed nebo berňák. Jak píše Dája, dred se zadaří raz dva, obzvlášť u štěněte. Problémové partie jsou typicky za ušima nebo v podpaží, tam toho s drátkovým kartáčkem moc nezmůžete, ten je tak leda na pročesání zad.
Pro zadavatelku - já mám mix shih tzu a dred, kterej mi nejde rozčesat, nemám problém stříhnout, ale na vašem místě bych se zeptala chovatelů, musejí mít s údržbou srsti zkušenosti.

Jinak tohle - síla

No, to je Psa česat násilím, to je skvělá rada, kdy začne utíkat pod postel, jen když zahlédne kartáč
Máme v rodině havaňáky a nakonec psa ostříhali, protože neustále dredy. Říkám: prostě ho pročesávejte, máte na to čas, třeba i párkrát denně ta blbá místa. ,,On na sebe nenechá sáhnout!" Takže proto jsem to psala. Protože mám v okolí x lidí, kteří mají příšerně zacuckované psy, protože ,,jemu se česání nelíbí". Rada: když nejde vyčesat, tak ho vytrhnu - se mi taky nelíbí To je také nepříjemné škubání, které to psu akorát zhnusí. Prostě vystříhnu a hotovo..pokud pes není výstavák, tak to snad nevadí?
Rozčesávač by měl pomoct, ne? Kdysi to řešila Lexaurin, měla taky nějaké takové plemeno a chválila určitý rozčesávač...nevím, jestli se to dá podle nicku vyhledat?

24.5.2020 16:00
Dája6

XXX.XXX.237.170

Ach jo🙄

24.5.2020 16:05
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

"Rada, no a teď musíte být neoblomná a pevná, otočím štěně na záda, přimáčknu nohama, vezmu dred a hřeben a prostě co se dá rozčešu a nebo zbytek vytrhnu"

Chudák pes, pokud s ním takto brutálně zacházíte..
Náš pes se také od malinka nerad češe, zkoušeli jsme mnoho způsobů (přes pamlsky, hračky, přidržet, burákové máslo na dveře, ..), ale nic nefungovalo. Až nedávno jsem přišla na to, jak na něj - miluje cvičení a venku na "cvičící" louce mu dám buď povel "stůj" či "poval" a drží jako přikovaný, protože je to pro něj v tu chvíli "zábava", za kterou dostane hračku, kdežto doma to bere jako děsný opruz (i při stejném postupu, s pamlsky i hračkou), což dá do pár minut najevo kousáním, které přejde do hysterie, pokud v činnosti pokračuji.

Každý pes holt není stejný a je nutné vyzkoušet, co na něj bude platit. Ale po zlém to rozhodně nemá cenu, protože tím se problém jen prohlubuje plus si tím podstatně kazíte důvěru a vztah se psem.

P.S. Také jsem v zoufalosti dvakrát zkoušela na Hachiho jít "po zlém" na doporučení Evy Štemberové, ale byla to ta největší pí*ovina, co jsem ve vztahu se svým psem udělala. Jen nás to vrátilo o několik měsíců zpět, tak opravdu bacha.

24.5.2020 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
"Rada, no a teď musíte být neoblomná a pevná, otočím štěně na záda, přimáčknu nohama, vezmu dred a hřeben a prostě co se dá rozčešu a nebo zbytek vytrhnu"

Chudák pes, pokud s ním takto brutálně zacházíte..
Náš pes se také od malinka nerad češe, zkoušeli jsme mnoho způsobů (přes pamlsky, hračky, přidržet, burákové máslo na dveře, ..), ale nic nefungovalo. Až nedávno jsem přišla na to, jak na něj - miluje cvičení a venku na "cvičící" louce mu dám buď povel "stůj" či "poval" a drží jako přikovaný, protože je to pro něj v tu chvíli "zábava", za kterou dostane hračku, kdežto doma to bere jako děsný opruz (i při stejném postupu, s pamlsky i hračkou), což dá do pár minut najevo kousáním, které přejde do hysterie, pokud v činnosti pokračuji.

Každý pes holt není stejný a je nutné vyzkoušet, co na něj bude platit. Ale po zlém to rozhodně nemá cenu, protože tím se problém jen prohlubuje plus si tím podstatně kazíte důvěru a vztah se psem.

P.S. Také jsem v zoufalosti dvakrát zkoušela na Hachiho jít "po zlém" na doporučení Evy Štemberové, ale byla to ta největší pí*ovina, co jsem ve vztahu se svým psem udělala. Jen nás to vrátilo o několik měsíců zpět, tak opravdu bacha.

Fakt? A to je tady vydávána za takového poloboha, který vyřeší každý problém se psy(že vy jste ty pokyny nedodržela? ) Jako já ji nehodnotím, absolutně neznám, jen mne překvapilo, že někdo napsal, že ne-e

24.5.2020 16:26
Dája6

XXX.XXX.237.170

A to jako si fakt myslíte, že jsem taková, že se moji pejskové mě bojí, nedůvěřují, utíkají, schovávají? Hmmmmm...... tak to bych fakt nemohla s nimi dělat tak dlouho canisky pokud by mi nedůvěřovaly a klepaly by se jen co by mě viděly. Tak to mě málo znáte.

24.5.2020 16:42
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

lesnížínka napsal(a):
Fakt? A to je tady vydávána za takového poloboha, který vyřeší každý problém se psy(že vy jste ty pokyny nedodržela? ) Jako já ji nehodnotím, absolutně neznám, jen mne překvapilo, že někdo napsal, že ne-e

Ja k ni chodila/chodim na socializacni kurzy a v pohode. Pomohla mi uvedomit si veci, ktere jsem delala spatne a nevidela to. Jen tyhle dve rady “na silu” byly uplne mimo. U jineho psa by to treba fungovalo, ale u nas to bylo bohuzel presne naopak.
Prijde mi, ze Eva je na sve psy i ochovy hodne tvrda, ale ne zla. Kazdy ma holt jiny zpusob, jak se psy pracovat, a kazdy majitel by se mel nad kazdou radou/postupem zamyslet a nejen slepe nasledovat, protoze to on zna sveho psa nejlepe :)

24.5.2020 17:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Dája6 napsal(a):
A to jako si fakt myslíte, že jsem taková, že se moji pejskové mě bojí, nedůvěřují, utíkají, schovávají? Hmmmmm...... tak to bych fakt nemohla s nimi dělat tak dlouho canisky pokud by mi nedůvěřovaly a klepaly by se jen co by mě viděly. Tak to mě málo znáte.

Pokud si musíte dávat špunty do uší, abyste neslyšela nářek násilně česanýho štěněte, tak bude asi něco blbě.

24.5.2020 17:32
Dája6

XXX.XXX.237.170

Terven napsal(a):
Pokud si musíte dávat špunty do uší, abyste neslyšela nářek násilně česanýho štěněte, tak bude asi něco blbě.

To byla nadsázka.

24.5.2020 21:09
Terven

XXX.XXX.160.10

Dája6 napsal(a):
To byla nadsázka.

Špunty možná byly nadsázka, ale nářku bych se při aplikaci tohohle postupu nedivila.

Rada, no a teď musíte být neoblomná a pevná, otočím štěně na záda, přimáčknu nohama, vezmu dred a hřeben a prostě co se dá rozčešu a nebo zbytek vytrhnu.

24.5.2020 21:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
Ja k ni chodila/chodim na socializacni kurzy a v pohode. Pomohla mi uvedomit si veci, ktere jsem delala spatne a nevidela to. Jen tyhle dve rady “na silu” byly uplne mimo. U jineho psa by to treba fungovalo, ale u nas to bylo bohuzel presne naopak.
Prijde mi, ze Eva je na sve psy i ochovy hodne tvrda, ale ne zla. Kazdy ma holt jiny zpusob, jak se psy pracovat, a kazdy majitel by se mel nad kazdou radou/postupem zamyslet a nejen slepe nasledovat, protoze to on zna sveho psa nejlepe :)

Můžu se zeptat, co má ona za psy?

24.5.2020 21:29
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

lesnížínka napsal(a):
Můžu se zeptat, co má ona za psy?

Chova holandske ovcaky :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík